Hello There, Guest! Login Register


Cafflano Kompresso

Dacă doriți metode de a obține mai multă cafea în ceașcă, eu am mai încercat să umplu cilindrul aproape de maxim și apoi să-l trântesc ușor* pentru a coborî apa în sită peste pucul de cafea(apa coboară și singură, dar mai încet, mai puțină), să redevină disponibil spațiul de sus pentru a putea introduce pistonul.

*trântind ușor presupun că nu ar fi afectat pucul de cafea, cel puțin nu am observat diferențe.
 
Reply
Eu mă mulțumesc cu 30 de g de espresso.

Azi mi-a venit ideea să fac un experiment și să lungesc preinfuzia la 30 de secunde.

Am încercat cu două cafele diferite: Etiopia și Kenia de la Sloane. Ambele mi-au ieșit cu foarte multă corpolență și dulceață, dar cu mai puține note fructate. În plus, la Etiopia am avut foarte puțină aciditate. Îmi place dulceața asta (și acum savurez after taste-ul și salivez), dar parcă simt lipsa notelor fructate.

O să mai încerc cu o preinfuzie mai scurtă, să văd ce obțin la celălalt capăt al spectrului.
Aeropress, Kompresso + Comandante
 
Reply
13.5 g etiopia boji gust de caisa gen Kochere dar nu asa de pronunțat.
[Image: czJQ0vu.jpg]
[Image: jR2yACo.jpg]
Bezzera  BZ 40 DE HX, cafflano kompresso, tamper panthera gear powered by suncoffee , rasnita Compaq k3 ,  kinu M 47, WDT tool by panthera, BWT filter, ibric, nivelator mota, multa vointa!


 
 
Reply
Am si eu un kit de vacanta, compus din kafflano si kinu.
Mult timp nu am crezut ca se pot bea shoturi atat de reusite. 
Dupa ce am inceput sa-l folosesc si dupa ce am inteles in ce conditii livreaza cafea gustoasa m-am convins singur ca este o varianta excelenta de pus in bagaj.

setup:

[Image: iPgVeoP.jpg]

rezultate:

[Image: jyi6hfU.jpg][Image: E7I7wSk.jpg]
 LaMarzocco GS/3-AV, K30 Vario, Honne Slim, Kinu M48, Acaia Lunar, BravoTools, Hottop kn-8828b-2k+/Artisan mod.
 (Lelit PL41TEM, Expobar DB, Vibiemme Super 2B/PID, Gagia MDF, Vario Home, Macap M4D, Kinu M68 manual/electric)

 
 
Reply
James Hoffman:

factory g106, m47, ims, kazak accessories, fluid bed roaster
 
Reply
Un individ ale carui "pareri" le evit...
 
Reply
Faptul ca se straduie sa fie obiectiv, e destul de laudabil. 

Deocamdata nu am gasit motive sa il acuz de ceva.
factory g106, m47, ims, kazak accessories, fluid bed roaster
 
Reply
Ai aflat ceva nou din vreunul din clipurile lui ? Inutil de lungi pentru ce ar vrea/trebui sa transmita...
 
Reply
Hoffman mi se pare cel mai complet produs al cafelei de specialitate si un bun ambasador. Legat de review, cred ca cel putin pe Kompresso putea sa se uite la zecile de review uri si sa sfarseasca prin a arata o tehnica mai corecta de apasare, cu podul palmelor, nu cu degetele mari. E o mare diferenta care se simte si in ceasca. 

Sunt convins ca multi urmaritori de ai lui vor ramane toata viata cu tehnica Hoffman si nu se vor mai obosi prin a cauta tehnica cea mai eficienta. Si aici probabil daca a vrut sa fie original, nu a fost pentru binele cafelei.
Espresso : Dalla Corte STUDIO / MINA, Compak F8, Kompresso
Brew : Cafflano Kompact, Espro Travel Press, KINU 47
 
 
Reply
Nu e suficient de geeky si e prea consumer/industry friendly? I can see that. -Pe de alta parte nu se prea inghesuie personalitatile din lumea cafelei pe yt. 

Perger are filmulete ok dar la el si mai greu sa discerni marketingul de realitate.
factory g106, m47, ims, kazak accessories, fluid bed roaster
 
Reply
(28-01-2019, 14:01)razvanMB Wrote: ...pe Kompresso putea sa se uite la zecile de review uri si sa sfarseasca prin a arata o tehnica mai corecta de apasare, cu podul palmelor, nu cu degetele mari. E o mare diferenta care se simte si in ceasca. 

Sunt convins ca multi urmaritori de ai lui vor ramane toata viata cu tehnica Hoffman si nu se vor mai obosi prin a cauta tehnica cea mai eficienta. Si aici probabil daca a vrut sa fie original, nu a fost pentru binele cafelei.

Discutabil... mai ales la un personaj maruntel cum pare Hofmann...
Probabil nu ati citit in prima pagina topicului informatia cum ca poti avea forta mai mare de strangere in maini decat propria greutate Wink
Si uita asa ajungem la morala povestii, despre cum un influencer cu greutate, cum sunteti dumneavoastra, sau Hofmann, poate sa transmita publicului larg false adevaruri, care sa devina chiar indubitabile, daca nu religii... 
Bineînțeles, toate sub umbrela îngăduitoare, care suporta multe, a gustului in ceașca... Wink
 
Reply
(28-01-2019, 14:03)dev Wrote: Nu e suficient de geeky si e prea consumer/industry friendly? I can see that. -Pe de alta parte nu se prea inghesuie personalitatile din lumea cafelei pe yt. 

Perger are filmulete ok dar la el si mai greu sa discerni marketingul de realitate.
 

Nu stiu daca nu e neaparat suficient de geeky, nu e nevoie de asa ceva mereu, el se adreseaza celor multi, pare mi se. Din pacate ar putea fi mai multi oameni relevanti pe youtube insa nu e usor, in spatele lui Hoffman, la viteza cu care livreaza videoclipuri si calitatea lor, este deja o echipa. Deci nu multi isi permit asta, ca si timp si bani. 

Maruntel, ca sa i raspund lui @renatoa nu mi se pare deloc Hoffman. 27000 de subscribers este putin? Doar Chris Baca e pe acolo cu peste 190 de video dar in ritmul asta il vad pe Hoffman la 50 000 pana la sfarsitului anului easy..s a apucat relativ recent de asta si o face bine. 

Plus, strategy wise Hoffman chiar e redutabil. 

Destul offtopic, scuze. Imi place Hoffman, dar review ul asta mi se pare incomplet, mai ales ca stiu foarte bine produsul Kompresso. Totusi, pot sa l inteleg din perspectiva "Specialty" , Cafflano e o firma fondata de niste tipi care nu au foarte multe in comun cu industria si se vede asta in design si alegerea culorilor. Daca Kompresso era inventat de Fellow sa zicem, probabil designul ar fi devenit obiect de cult, pentru ca oamenii aia chiar se pricep. Dar cei de la Cafflano compenseaza cu o inteligenta si un spirit practic deosebit si o sa vedeti un nou produs de la ei in curand, care personal imi place enorm.
Espresso : Dalla Corte STUDIO / MINA, Compak F8, Kompresso
Brew : Cafflano Kompact, Espro Travel Press, KINU 47
 
 
Reply
Maruntel la trup m-am referit, ca sa poata exercita o forta de apasare suficienta cu podul palmei.
Va spun de mine, ca am masurat, 64kg apasare la 95 kg. Adica toata greutatea pe piston, nu mai stateam pe sol decat in varful degetelor.
Daca proportia de 2/3 se pastreaza, atunci cineva care are sub 75 kg, e posibil ca sa nu poata exercita cele 50 kg care le poate realiza cu mainile.
Nu mai zic de posibilitatile si finetea mai mare de "profilare" care o poti avea printr-o strangere de mana decat prin apasare. Wink
 
Reply
[Image: tsyf94o.jpg]
[Image: rB7WnCA.jpg]
Mai am pana le ce reușește dl. Radu Sad
Bezzera  BZ 40 DE HX, cafflano kompresso, tamper panthera gear powered by suncoffee , rasnita Compaq k3 ,  kinu M 47, WDT tool by panthera, BWT filter, ibric, nivelator mota, multa vointa!


 
 
Reply
(31-01-2019, 17:28)nechezol Wrote: Nu zic, poate fi considerata chiar foarte utila si pe deasupra poate fi o marca a apartenentei la comunitate, ei deja sunt un brand. Eu ii consider drept  Prometeu al espresso ului, au adus la pret modic echipamentul necesar prepararii unui espresso bun. Astept insa de la ei, pe langa noile produse pe care inteleg ei a le mai aduca pe piata, un Caffiano Kompresso  imbunatatit, si mai fiabil decat este.
@nechezol
Mut aici discuția pentru că dincolo e vorba despre alt aparat.
Referitor la fiabilitatea lui Kompresso, e vorba cumva despre discuțiile cu garnitura pistonului din acest thread? Cred că acelea sunt doar niște cazuri mai izolate cu defecte de fabricație.
În cazul meu "reclamat" pe aici, garnitura se comportă la fel și după aproape 4 luni de utilizare zilnică (minim un "espresso" pe zi; uneori 2-3). Deși mi-aș fi dorit să etanșeze cât mai bine garnitura la fel ca la cel primit ulterior, totuși aparatul extrage bine și așa(de la presiune/apă fierbinte se "expandează" puțin garnitura).

Aș zice că e fiabil, din experiența mea de până acum.

Ca îmbunătățiri probabil ar fi mers o sită ceva mai bună, dacă tot spunem că putem ajunge la 9 bari, atunci ar putea avea sită cu găuri mai mici. Rămâne cafea prin unele găuri din sită. Le suflu cu o pompiță manuală de cauciuc sau șterg sita cu un prosop, dar e mai eficient după ce se usucă (imediat după utilizare, fiind umedă se curăță mai greu).
"Tamperul" ar putea fi cu foarte puțin mai mare în diametru și cel mai important ar fi să nu mai aibă scrisul acela pe el. Dacă trebuie să aibă neapărat, din partea mea să-l pună în interior, să mă înjure cei care folosesc lingura pentru cafea măcinată. Big Grin  Eu n-o folosesc nici pentru măcinată nici pentru boabe(ar fi putut fi chiar și plină, să nu deranjeze la tampare). Smile

În altă ordine de idei, zilele astea am experimentat cu măcinare o idee mai fină și tampare mai ușoară, după ce am verificat cu cântarul și am văzut că apăsam cu peste 15kg la tampare.
 
Reply
O mica paranteza cu presiunea de 9 bari :
Cred ca e foarte importanta dimensiunea macinaturii în sensul în care dacă e prea grosiera nu ai cum să atingi 9 bari... Sita are găurile mici... Dacă erau prea mici aleluia.
Bezzera  BZ 40 DE HX, cafflano kompresso, tamper panthera gear powered by suncoffee , rasnita Compaq k3 ,  kinu M 47, WDT tool by panthera, BWT filter, ibric, nivelator mota, multa vointa!


 
 
Reply
Daca intereseaza pe cineva, blind shaker se potriveste perfect la kompresso.

http://barshaker.ro/Blind-Shaker?keyword...egory_id=0
Brewtus IV | Eureka Olympus 75
 
Reply
O extracție de ieri. Nu mai știu dacă a fost Brazilia sau Guatemala.[Image: Q3DA1rO.jpg]
Aeropress, Kompresso + Comandante
 
Reply
Cei care și-au făcut tamper custom, ce diametru are?
Aeropress, Kompresso + Comandante
 
Reply
Ați observat noua versiune pentru Kompresso? Nu știu cum se vor împăca unii cu ideea... Starbucks. Culorile sunt interesante altfel.
Dacă înțeleg bine ar fi o ediție limitată, doar pentru Korea. Poză la începutul lunii pe pagina oficială de Instagram: https://www.instagram.com/p/Bvx0xIwhgrl/
 
Reply
Am dat peste o rețetă care-mi scoate ceva apropiat ca gust de espresso-ul dublu pe care-l beau în cafenea.
Folosesc 15g de cafea la o măcinătură un pic mai fină (8 pe Comandante deși recomandarea lor pentru espresso e între 10 și 15). Preinfuzia durează 15 secunde și extracția aproape 30. În pahar obțin cam 30-32g de cafea și apoi diluez cu apă fierbinte până pe la 45-50.

Am testat asta cu o Rwanda de la Bandit și am fost surprins să recunosc gustul pe care l-am simțit când am băut cafeaua la ei.
Aeropress, Kompresso + Comandante
 
Reply
Salutare. Stie cineva de unde pot comanda cafflano compresso din romania? La barshaker singurul pe care il stiam nu mai au in stoc. Ms
AEROPRESS & kinu m47
 
Reply
Salut,
Ai încercat la importator? (deși presupun că și Barshaker iau tot de la ei) Verifică detaliile cu atenție -> Discount-urile Dalla Corte, Compak, Cafflano, QuickMill, Espro
 
Reply
Daca doresti ceva sh, există si un anunt pe Marketplace.
La Pavoni Europiccola, Kinu M47
(Romanian is not my native language, sorry for my mistakes)
 
Reply
Nu doresc sh. Doresc sa fie nou si sper cat mai repede intr.o achizitie deoarece un espressor desi mi.as dori nu imi permit momentan unul decent
AEROPRESS & kinu m47
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)