Espressoman Administrator
Bucuresti
Nu stiu daca am inteles... Aici e despre cafenele de prin afara unde am avut experiente frumoase, dincolo e despre ce cafele am incercat de prin lume. Eu zic ca sunt subiecte diferite, ambele de interes
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
Espressoman infocat
București
16-06-2021, 23:45
(Edited 16-06-2021, 23:45 by paunmadalin89.)
CANAL Artisanal Ice cream & pastry in Berlin, aveau o cafea top, băută fara zahar, preparată in 30-40 secunde, ceva special, deși nu aparea pe niciun top a fost cea mai buna cafea băută la un coffee shop, voiam sa ma întorc sa las bacșiș
Dalla Corte Studio, Mazzer Philos
Espressoman infocat
Bucuresti
Am gasit (foarte greu) cafea proaspăt prăjită in Tenerife - Blend Coffee Roasters
https://blendcoffeeroasters.com/
Au cafenele in Siam Mall si Rosa Commercial Center. Au propria prăjitorie - Brazilia, Ethiopia, Kenya, Costa Rica si Columbia, din ce am văzut.
Lelit PL41TEM + Eureka Mignon SD , sita IMS 12/18 g / Ascaso 14-20 g
Espressoman infocat
Cluj-Napoca
06-07-2021, 22:07
(Edited 06-07-2021, 22:07 by hbvlad.)
Pentru cei care viziteaza insula Lefkada (Grecia), am gasit chiar in orasul Lefkada o cafenea cu cafea proaspat prajita: Coffee Island.
Au cafea prajita de ei (au blenduri dar si single-origin) preparata ok, clar mai buna decat ce am mai gasit prin zona. Se poate lua si cafea boabe pentru acasa (prajita medium si medium-dark dar si ceva mai light pentru filtru).
Lelit PL62X MaraX | Niche Zero | Logo Cups
Espressoman infocat
Bucharest
O brazilia naturala la Harvest Coffee Brewers în Rotterdam, absolut fenomenală
![[Image: lHFIGDV.jpg]](https://i.imgur.com/lHFIGDV.jpg)
Lelit Bianca, Atom 75, Niche, Kinu Phoenix, Cafflano Kompresso, Aeropress, Hario V60, Bonavita, Felicita Arc
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
Florenta, "scoala de cafea", certificata SCA, deschisa intr-o fosta manastire !
https://www.dittaartigianale.it/it/
Espressoman infocat
Milano
Eu am găsit în esselunga și, sincer, e proasta. Acum na, so dropshot are in mega dar cele care se pretează pentru raftul din magazin atât dpdv al prețului cât și sursei boabelor.
O sa ii mai dau o șansă, dacă nu am de ales. La 12.5€/250 iau ceva de la Gardelli, cu ochii închiși. La 50€ am transportul inclus și ajunge în max 2 zile.
Espressor: Lelit Bianca / Gaggia Classic 2017 | Past: Lelit Mara / Nuova Simonelli Oscar II / Lelit PL41TEM
Rasnita: Sculptor 078 / Kopi Deva / Lelit PL72 William / Kinu M47 / Arco 2 in 1
Espressoman infocat
Bucuresti
ceva in Salonic, va rog?
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Travel: Orea V3 MKII/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47
Espressoman infocat
Bucuresti
nici nimic?
in afara de Valenio care apare pe europeancoffeetrip
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Espressoman de modă veche
București
(21-07-2021, 15:19)vladdooo Wrote: ceva in Salonic, va rog?
Dacă intrebai de ouzo poate aveai mai mult succes :D.
ECM Synchronika / Eureka Mignon Specialita / Kinu M47S / Kribli-Grabli / Motta and Normcore tools & Gaggia Classic 2015 / MDF & V60 & Timemore Ice Dripper
Espressoman infocat
Bucuresti
Nici pe grupul de bere nu am avut succes
Espressoman infocat
Bucuresti
(22-07-2021, 15:09)vladdooo Wrote: nici nimic?
in afara de Valenio care apare pe europeancoffeetrip
Cu scuzele de rigoare pt intarziere:
Cho Ban Coffee Brewers - hipster, speciality, mic dejun, brewers:
https://maps.app.goo.gl/29DdjmRC6pR5dkqD6
The Blue Cup | Creative bar - cafea, dar si bar si mancare:
https://maps.app.goo.gl/5vMmuvwGuE9CLCLeA
Father Coffee & Vinyls
https://maps.app.goo.gl/hRjkE4ReqtnokWWj9
Dekaepta Cafe
https://maps.app.goo.gl/7DefyeeXtjYBYAdh7
Filtroman infocat.
V60 | Aeropress | Comandante Trailmaster X25 | Fellow Ode 2
Espressoman infocat
Slobozia
03-11-2021, 15:52
(Edited 03-11-2021, 15:54 by RazvaNNN.)
Now: Lelit MaraX | Timemore 078S | Timemore Black Mirror | Flair Signature | Skywalker Roaster | Kingrinder K2
Past: Lelit PL81T Grace | DF64 | Cafflano Kompresso | Staresso Mirage Pro
Espressoman italian
Bologna
(15-06-2021, 15:09)slavic1983 Wrote: Intrebare intrebare
Unde bem cafea neitalieneasca in Italia si anume orasele Bologna si Florenta
obligatoriu , dar obligatoriu Terzi, via Oberdan. Foarte aproape de cele doua turnuri Asinelli.
(15-06-2021, 15:36)Levo Wrote: ... Pai ... tot pe la Starbuci pe undeva , ca despre altzi fraieri care sa vanda castravetzi la gradinar nu , n-am mai auzit
...

...
Izzo Alex duetto 2, mazzer super jolly, cuptor cu gaz home-made
Espressoman infocat
Slobozia
Maine ajung in Bologna, o sa merg si la Terzi. Multumesc!
Now: Lelit MaraX | Timemore 078S | Timemore Black Mirror | Flair Signature | Skywalker Roaster | Kingrinder K2
Espressoman infocat
Bergen (Norway)
E cam tarziu dar poate mai sunt doritori:
In Florenta sa nu te duci la Simbiosi ca te duci dejeaba, servesc o subextractie masiva pe scule scumpe si mizerie in general in local, am avut si espresso (2 feluri) si brew (v60).
![[Image: 61UjBaj.jpg]](https://i.imgur.com/61UjBaj.jpg)
![[Image: 0frI2g7.jpg]](https://i.imgur.com/0frI2g7.jpg)
Daca vrei musai sa bei ceva cafea in Florenta mai degraba la Dritta Artigianale (un prajitor bun):
Am mai fost si in alte orase mai mari, insa dintre toate merita mers detur la Forli la Gardelli. Doar asa poti sa intelegi de ce e buna cafeaua lui cand incerci preparata de ei acolo cu apa potrivita si reteta castigatoare.
Aparatura: LM Leva X 2 group + single dose niche zero pt espresso (am ras, insa mi-au dat lacrimile cand am gustat)
Pt brew folosesc ek43, insa cafea cum am baut aici, nu am baut in nici o cafenea de renume, espresso si brew perfect, fara aftertaste nasol, fara dry pe final, cu fructe din plin.
![[Image: ghSoAwr.jpg]](https://i.imgur.com/ghSoAwr.jpg)
Bucuresti
oooo! @
hadriano bun revenit omule! Ma bucur mult!
Pentru cine nu stie exact, acum 10-12 ani eram pionieri in Romania ai scrisului despre espresso ori home roasting, pe Softpedia, alaturi de hadriano, Fane, Torin, sirpet2000, Radu Carutasu, dl. Mitran de la Ecuator, Dragos de la Hedone si alti colegi curajosi. Ce amintiri...
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
Espressoman infocat
Cluj
(04-11-2021, 19:54)RazvaNNN Wrote: Maine ajung in Bologna, o sa merg si la Terzi. Multumesc!
Sa ne spui cum a fost si ce ai baut pe acolo, e unu din locurile in care nu am ajuns pana acum, desi imi doresc inca de acum 15 ani.
Lelit Bianca V2 | Giota Pro 83 | Niche Zero | Bravo tools | Duomo 8 | VST, IMS baskets | Kompresso/Krinder
Past: | Honne | G-iota 64 | Fiorenzato F64 EVO | Quamar T48 AUT | Rancilio Rocky | Rancilio Silvia V3 | Reg Barber Tall C-Flat |
Espressoman infocat
Slobozia
Espressoman italian
Bologna
06-11-2021, 09:21
(Edited 06-11-2021, 09:28 by hadriano.)
salut. wow, au schimbat râșnițele. aveau niste casadio conice. pe barista îl știu, am un film cu el de acum 10 ani, nu avea burta. Nu prea trec des, știu că au luat un la marzocco cu 3 grupuri de ultimă generație. În linii mari, e considerata printre cele mai bune cafenele din Italia. Unde ai fost e in franchiza, nenea Terzi, Manuel pentru fete are un bar personal in Vignola, localitatea unde se fac cele mai bune cireșe din lume, zic ei. Este o cafea deosebită de clasicul italian, prăjită deschis, scumpă, etc. Aveau un prăjitor bătrân, nimeni nu știa cine și unde este, acum din ce știu prăjește Terzi si dà la toate barurile lui. Aici am băut o Jamaica blue mountain, 5 euro și un kopi Luwac 7 euro acum multi ani. Daca prinzi o ceașcă făcută că la carte, din experiență proprie îți rămîne gustul in gura 30 de minute. Ditta artigianale nu e rea, dar este foarte scumpă și nu e proaspătă proaspătă. Am cuptorul stricat de câteva luni, și am cumpărat din comerțul capitalist. eram obișnuit cu binele... Personal mă irită preturile atât de mari care sunt la noi, știu cu ce preț se ia en gros cafeaua verde in Trieste, am văzut accidental niste oferte. Nu intru in detalii că va enervați și voi...
mai adaug un rand...ai tras cu ochiul la mașinărie? se vede temperatura și presiunea. nu mai știu exact, parca 8 bari și 91 de grade... important de știut zic eu.
Am văzut mai bine imaginile...nu aveau un la marzocco??? Faema aia era acum 12 ani..trec rar, este mereu coadă.
Espressoman infocat
Slobozia
Aici la terzi eram pe str. Oberdan, asa cum a fost recomandarea :)) nu am vazut bar/temperatura, era destul de aglomerat, si nu aveau niciun alt espressor. Faema acesta era singurul
Espressoman italian
Bologna
ciudat, probabil era o problema cu la marzocco. Eu hălăduiesc prin Bologna dar momentan sunt la noi in țară. Daca ai drum, timp fa o tura pe la Vignola, între Bologna și Modena , sa mergi la terzi originalul. Nu am mai fost de mult timp, dar fiind un punct de referință merită. Oricum, in general cafeaua de prin baruri e slăbuță, fac tot felul de artificii că sa mențină prețul jos, multi nu se pricep deloc. Fraze de genul nu modific râșniță nici măcar o zecime pentru că este reglata de tehnicul care face întreținerea sunt la ordinea zilei. E plin de baruri cumpărate de chinezi, ei nu beau cafea dar au învățat să o facă. Ceva negru, cu crema, volum corect.Se pierde tradiția, aceiași problema este și cu pizza. În ziua de azi sa bei o cafea bună, nu excepțională, doar buna sau sa mănânci o pizza reușită în Italia este dificil.
Bucuresti
Am transferat discutia despre cafenele romanesti in
topicul dedicat
Espressoman infocat
Bucuresti
La sfârșitul lunii sper sa ajung in Porto. Vreo recomandare pe acolo?
Espressoman infocat
Iași
Salut,
pentru Praga si eventual Budapesta si Bratislava, aveti recomandari de cafenele? In mod deosebit pentru filtru, dar e ok si espresso.
Mutumesc!
Espressoman infocat
Deva
In Budapesta sunt foarte multe. Mie cel mai mult mi-a plăcut kontakt dar poți căuta aici:
https://specialty.hu/en
asa ceva ar merita făcut și pt România.
Acs Evo leva - bentwood v63 - kinu m47 classic+brew burr - V60
Espressoman infocat
Iași
Espressoman infocat
Bergen (Norway)
(07-11-2021, 10:23)Eugen16 Wrote: Salut,
pentru Praga si eventual Budapesta si Bratislava, aveti recomandari de cafenele? In mod deosebit pentru filtru, dar e ok si espresso.
Mutumesc!
Praga:
Dropshot, au 2-3 locatii, in general au cafea buna si aparatura, dar depinde de barista. Am baut ceva bun intr-o locatie, ceva prost in cealalta, aceasi cafea, aceasi aparatura.
Mazelab
Traffik
In Brno il ai pe Jocker:
SKØG Urban Hub
Espressoman infocat
Iași
Merci, am scapat de carat "instalatiile" dupa mine.Acum chiar era o problema.
Espressoman infocat
Bucuresti
28-11-2021, 14:21
(Edited 28-11-2021, 14:24 by mynameismada.)
Fabrica Coffee Roasters - Porto
Tocmai am baut o Ethiopia excelenta la ei. Am avut noroc ca au avut-o pe rasnita, pentru ca era singura cafea care nu era din America de Sud. Restul erau din Brazilia, Honduras, Guatemala, Mexic