Welcome Back Log In Create Account

Cafenea rasnite

Doar cuțit in 5 colțuti la bijuteria aia?

Reply
Bijuteria asta o vad la espressomani, la ce vad din poze. Nici nu cred ca le trece prin cap ca pot vinde pe piata de home-brewers.

Cutitele par de 47mm, dupa forma si cum se prind, is la fel la prindere ca alea din lagom casa cu cheie blocanta. Alea din Lagom sunt bune pt brew, tot de 47mm. 
Alea din pozele astora sunt cam ca si alea de kinu stock/italmill.

Dar fiind vorba de un produs de 14 kg! cu cutite de 47mm! si facuta in nemtia, vorbim de 1k euro minim. Adica vorba aluia cu burlanul: "puteti uita"

Vedeti finalul:
https://www.youtube.com/watch?v=KaHhecYOnw4
5 rasnite kinu+POB, Fellow Aiden, Roest Ultra

Reply
(31-07-2024, 22:38)_R_A_D_U Wrote: Doar cuțit in 5 colțuti la bijuteria aia?

Daca nu a fost sarcasm... eu vad 6 peste tot... :s

Doar ca ma tem ca sunt de 38... doar acolo am vazut cutite fixe cu tesiturile alea... :s
Ca de exemplu cutitele astea:
www.espressorul.ro/produs/kit-cutite-melitta/
... folosite in floarea marcilor nemtesti... Miele, Bosch... poate cineva sa zica ceva contra ?

Reply
Cauta cutitele din varia VS3 alea parca is de 38mm. VEzi daca seamana.

[Image: xWI4xpe.jpeg][Image: cnoLNVC.jpeg]Mai bune poze nu am:

Reply
(31-07-2024, 22:55)renatoa Wrote: Daca nu a fost sarcasm... eu vad 6 peste tot... Confused
Da, scuze, acum văd și eu 6, nici vorbă de sarcasm. Primul de jos (ăla negru) nu se vedea prea bine, ochelaristul nu avea înaintașii pe nas, nici nu am fost atent la celelalte, în plus ”mi-a luat ochii” cântarul ăla...

Reply
(31-07-2024, 22:43)Darsidius Wrote: Vedeti finalul:
https://www.youtube.com/watch?v=KaHhecYOnw4

Am rîs ca prostul cinci minute. Ăsta tre' să fi luat lecții de la Bombonel. :D
Sette 270Wi, Niche Zero, Kinu M47 Classic, Comandante C40. Plus un V60 pentru ele.

Reply
Acestea sunt cutitele cu 7 colturi de la MHW -3Bomber R3 si Kingrinder K6.
Cum vi se par comparate cu cutitul Kinu PO ?
Va par ok pentru PO ?
Nu stiu pe care sa il sa aleg pentru PO.
[Image: KAqRRe1.jpeg][Image: SGJhaZF.jpeg]
DeLonghi ECP 35.31 / AVX CG301 / Arco / Skywalker Alpha roaster + Roast Assistant

Reply
Un mic tur al fabricii și câteva informații interesante din procesul de fabricație Kafatek:

Sincer, nu mă așteptam să aibă asemenea aparatură un astfel producător.

Reply
(24-08-2024, 21:47)alin1970 Wrote: Acestea sunt cutitele cu 7 colturi de la MHW -3Bomber R3 si Kingrinder K6.
Cum vi se par comparate cu cutitul Kinu PO ?
Va par ok pentru PO ?
Nu stiu pe care sa il sa aleg pentru PO.
[Image: KAqRRe1.jpeg][Image: SGJhaZF.jpeg]

Te uiti la forma cutitului mobil, 6 sau 7 colturi nu e atat de important. Cutitul de K6 aschiaza boabele de cafea in loc sa le zdrobeasca si v-a produce mai putine fines comparativ cu R3, deci mai potrivit pentru modul tau de preparare.

Reply
Multumesc de raspuns !
Parerea mea, formata dupa explicatii citite pe acest forum, era exact invers. Cutitul R3 credeam ca este mai potrivit ptr PO , avand in vedere muchiile taietoare scurte in zona de iesire a boabei, iar cutitul lui K6 cred ca incearca sa impace si capra si varza, adica sa fie suficient de bun pentru espresso dar sa faca treaba mai buna la PO.
Cand credeam ca am inceput sa pricep cum e cu geometria cutitelor de PO, am intrat din nou in ceata. ?
Cutitul Kinu de PO , mie imi pare mai asemanator cu cel de la R3 decat cu cel de la K6. Aschiere multa, am inteles ca inseamna finess mult si nu este bun pentru PO. Am inteles gresit ?

Cutitul Kinu PO este cel din dreapta (multumiri colegului @Darsidius ptr foto )

[Image: UmdAofb.jpeg]

Acesta este cutitul lui R3
[Image: i4VPun4.jpeg]

Par asemanatoare.
DeLonghi ECP 35.31 / AVX CG301 / Arco / Skywalker Alpha roaster + Roast Assistant

Reply
Dupa ce Lelit Fred si-a dat duhul este momentul pentru o noua rasnita (fie vorba intre noi nu am fost niciodata multumit de rasnita asta Lelit, nu stiu de ce, dar parca cea veche Ascaso I-mini care inca merge (are cam 10-12 ani) o batea pe unde o prindea. Ce sa cumpar? Asta e intrebarea... inclin inte Kinu M47 sau DF64 gen 2. Nu ma intereseaza daca e electrica sau manuala, ci calitatea din ceasca. Multumesc.

Reply
(25-08-2024, 12:41)alin1970 Wrote: Aschiere multa, am inteles ca inseamna finess mult si nu este bun pentru PO. Am inteles gresit ?

Atunci ce sa zici de cele plate, unde e aschiere totala... Confused

Daca le ai pe ambele, de ce nu lasi papilu sa decida ?

Reply
Nu stiu cum e la plate. Acum ma intereseaza conicele.
Papila mea, zice ca sunt ok ambele ! Dar nu prea am incredere nici in papila si nici in tehnica mea. Pentru mine sunt bune toate si K2 si Arco. Totusi cu K2 aveam uneori timpul curgere peste 4 minute, dublu fata de R3 sau K6. Pot trage concluzia ca un K2 produce mai mult finess fata de R3 si infunda filtrul ?
Nu am site sa verific efectiv cantitatea de finess.

Reply
Inteleg ca si granulatia tot empiric este determinata... Confused

As incerca sa aflu la fiecare rasnita ce pas are filetul, si sa fac teste cu setari din care sa imi rezulte acelasi gap la toate.
Adica distanta intre cutitul mobil si cel fix.
Dar cu metoda asta esti puternic dependent de gap-ul initial, daca nu se ating cutitele la punctul zero.

Sau, fara nici un calcul si nici o grija de gap-ul initial, sa procuri o bucata de plastic de aproximativ 0.6mm din care sa decupezi 3 benzi late de 5mm si care sa le folosesti pe post de lere, amplasate la 120 grade.
Strangi pana cand se blocheaza, cu lerele introduse intre cutite, evident.
Iti notezi la ce setari ai obtinut blocajul pentru fiecare.

Reply
Avand in vedere ca rasnitele sunt diferite, nu prea inteleg de ce vrei sa le compari. Fiecare iti da in ceasca un alt gust, iar in functie de combinatia de fines aceasta poate sa se intample la macinaturi diferite. Desigur, si gusturile vor fi diferite.
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
K6, se ating cutitele si are 16 micro pe click.
R3, se ating cutitele si are tot 16 micro pe click.
Nu prea sunt eu persoana potrivita sa fac teste de genul asta. Nu ma pricep.
Intrebam daca poate spune cineva doar privind cutitele R3 si K6 care pare mai ok pentru PO.
Normal ca nu dau exact acelasi gust in ceasca.

[Image: 7qqC2Td.png]
Graficul asta o fi real ?

Reply
E inutila comparatia.
Pe o rasnita poti avea 20 pasi pentru cafeaua optima, pe alta 25. Alt gust, dar acolo scoate varianta optima.
Nu poti compara insa gusturile. Poti compara gustul de suc de portocale cu cel de grapefruit? Si sa zici ca unul este mai bun ca celalalt?
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
Inteleg. E complicat cu gusturile. De fapt de asta imi si este greu sa aleg . Le tin pe ambele .
Ma opresc aici.
Pozele pot ramane, poate ajuta.

Reply
Testeaza, totusi.
Iar fiind vorba de brew, poti vedea corpul, ce note scoate fiecare. Ia o punga mai mare de cafea si incearca sa faci jumatate pe o rasnita si jumatate pe cealalta. Si vezi care ti se potriveste mai bine.

Reply
(25-08-2024, 14:30)msuct Wrote: Dupa ce Lelit Fred si-a dat duhul este momentul pentru o noua rasnita (fie vorba intre noi nu am fost niciodata multumit de rasnita asta Lelit, nu stiu de ce, dar parca cea veche Ascaso I-mini care inca merge (are cam 10-12 ani) o batea pe unde o prindea. Ce sa cumpar? Asta e intrebarea... inclin inte Kinu M47 sau DF64 gen 2. Nu ma intereseaza daca e electrica sau manuala, ci calitatea din ceasca. Multumesc.

Am avut Kinu, acum am DF64, e mai bun DF chiar si cu cutite stock
ECM Puristika, DF64 SSP MP, DF64V SSP HU.  Aeropress+Timemore C3

Reply
wpm zp1

https://www.youtube.com/watch?v=AS0GoeFcTGI&ab_channel=TomsGrinderLab

Reply
Cu ajutorul colegului @MyR , astazi am primit cutitele PO Italmill de la Barshaker.
Multumiri @MyR , multumiri Barshaker pentru reducere.
Aceste cutite au acelasi profil ca si cele de la Kinu PO sau sunt diferite ?
[Image: TZztHAm.jpeg]
[Image: ziInpiv.jpeg]
[Image: 8RwlqfY.jpeg]

Daca aceste cutite au profilul asemanator cu Kinu POB atunci aceste cutite combinate cu o rasnita K2 ar putea sa ne dea o rasnita buna si ieftina pentru brew cum dorea colegul @ Darsidius pentru ca Barshaker vinde perechea cutit exterior + cutit interior la un pret foarte bun.

Reply
O comparatie intre cutitul PO ( dreapta ) si cel de espresso de la Barshaker.
Sunt asemanatoare sau nu cu cele de la Kinu ?
[Image: osq1kfX.jpeg]
[Image: qQneAuD.jpeg]

Reply
Identice nu sunt, dar diferentele mi se par... pur cosmetice.

Reply
Ce gradatie ar fi ok pe Arco cu cutitul de PO ?
Sa merg mai sus de 100 sau mai jos ?

Reply
Iti dai seama ca intrebi de o configuratie unica, foarte probabil incercata acum pentru prima oara ?
Fa un cupping cu vreo 5 macinaturi si te lamuresti.
Daca mai ai papile dupa aia [emoji12]

Eu n-am trecut niciodata de o tura cu cutitul original... Confused
Adica 60... tu macini acolo de french press sau brew ?

Reply
Folosesc zero bypass, a fost buna la 100. Incerc si la 60. Eu am atingere cutite la zero.
[Image: wjeVUHk.jpeg]

Reply
Cutitele nu-s de loc la fel, unu rasneste in 15-18 sec o doza de brew, altul in 35-45 sec (vb de cutitul interior/mobil). Din poza, marginile la stelele alea sunt mult mai subtiri la cutitul de brew.

Plus daca vrei sa faci teste, asezoneaza cutitele cu 1-2kg de cafea, si vezi dupa.

Reply
Eu intrebam daca cutitele Eureka de la Barshaker din pozele mele au acelasi profil ca cele ptr Kinu. La cele Barshaker avantajul este ca se vinde si cutitul exterior in set si se potrivesc direct fara prelucrate pe Arco si Kingrinder K2.

Reply
(02-10-2024, 12:46)Darsidius Wrote: Cutitele nu-s de loc la fel, unu rasneste in 15-18 sec o doza de brew, altul in 35-45 sec (vb de cutitul interior/mobil). Din poza, marginile la stelele alea sunt mult mai subtiri la cutitul de brew.

Plus daca vrei sa faci teste, asezoneaza cutitele cu 1-2kg de cafea, si vezi dupa.

Vizual nu exista nici o motivatie pentru diferenta asa de comportament.
Doar simpla ei raportare nu imi explica de ce ar fi unul din ele mai "de brew" decat celalalt.
Intre M38 si Feldgrind diferenta de cuplu necesara rasnirii aceleiasi cafele era imensa: 11:4 N.m
Si totusi ambele macinau cam in acelasi timp, ce sa deduc de aici ? Ca imi ajustam inconstient forta ca sa rasnesc cu ambele in acelasi ritm ?
Atunci as putea specula... de unde stiu eu ca cine si-a pus cutit de brew nu rasneste involuntar mai lent, fara sa isi dea seama... Huh
Sincer, mie imi suna a placebo... Confused

Pana cand nu o sa am doua kinu pe masa, cu si fara POB, sa incerc sa rasnesc cu ambele incat sa iasa aceeasi cantitate in 40 secunde, si sa compar extractiile rezultate... raman la... "fantoma mea iubita" Smile

PS: si despre ce brew vorbim, totusi? stiu, intrebare retorica, nu e prima oara pusa... dar o mai pun odata.
De ce am vrea sa macinam lent, cand cineva imi spune in privat ca ii place mai mult ce iese cand macina mai fin...
Adica pana nu te dezveti de baut cafea "cu corp" de ce te-ar preocupa cutite "de brew" ? Inseamna ca nu stii ce iti aduc alea...

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)