Welcome Back Log In Create Account

Cafenea rasnite

Am comandat prin cineva un kingrinder k2 -68e. Il aduce din De cand vine in vizita, ca sa nu mai achit taxe de import si manipulare+transport (adica aprox 50e extra).

De ce? din mai multe surse, se potriveste cutitul de kinu pour over in el fara modificari. Vreau sa incerc.
Daca e adevarat cu max 100euro ai cea mai buna rasnita pt brew, compacta, usoara, mica.
5 rasnite kinu+POB, Fellow Aiden, Roest Ultra

Reply
N-are nimeni un K2 sa masoare cotele de la cutit…?
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
Din ochi K2 nu imi pare a fi asa de mica... :s e o rasnita tipica de 50mm diametru, ca si Kinu.
Adica 48 cutitul fix si 1mm peretele tubului.

Mai scurta poate da, si atunci are capacitate mai mica, 20 in loc de 40-50g.
Pentru cine rasneste majoritar 15g pentru brew nu ar conta partea asta.
Scurtimea aduce si greutate mai mica, dar nu ceva daramator... nici macar proportional, pentru ca greutatea mare este in cutite, nu in carcasa. Asa ca nu sperati ca daca e 10% mai scurta va fi 10% mai usoara.
Poate 500 in loc de 600g, dar departe de under 300g cum sunt cele de plastic.

Si la scanner pe aeroport tot a grenada va arata [emoji12]

Reply
Am renunțat deja la râșnițe care nu le depistează la scanner. Am deja 3 kinu, nu e evident?

Kinu are 1 kg+ simplicity. Classic tot așa depinde de pahar.
Phoenix are 750-800g.
K2 are 700 sau 650

Se potrivește sigur kinu pob in ea confirmat de 3 persoane deja.

Reply
Pentru portabilitate la extrem nu are rost agatatzul de marimea cutitelor, mai ales de cifra magica 47.
La lansarea Kinu, cand exista si modelul M38, s-au mirat multi ca nu sunt diferente majore in ceasca. Se gasesc postarile in topicul aferent.
De atunci am trecut numai prin rasnite de 38, pana la Arco, si zau daca simt ceva care sa merite diferenta.
Si nu vad de ce ar fi altfel, cand cei 9mm diferenta sunt doar la exterior, jumate din ei dispar in grosimea cutitului fix, asa ca in final, la diametrul cercului de iesire al macinaturii mai raman doar 3 mm diferenta, 28 vs 31
Si acesta este adevaratul criteriu de marime la conice, nu exteriorul cutitului fix...
Doar ca marketingul a hotarat altceva. :s

Ah, ca nu poti pune kinu pob pe 38... no comment... non criteriu pentru mine, ghost uber alles [emoji12]

Reply
In calatorie, cu avionul sau masina nu conteaza asa de mult daca rasnita are 300gr sau 5-700gr. Daca mergi cu rucsacul in spate cateva zile, atunci si cea de 300gr isi gaseste cu greu locul in rucsac.

Reply
Am vrut ceva mai compact, nu neaparat mai usor. O rasnita mica care ocupa putin loc si care trece usor la aeroport. Circul des doar cu rucsac si nu vreau sa am multe chestii cu mine. Insa din cauza dozei mici am renuntat la idee, nu doresc rasnite in care sa ma chinui sa indes 18g, cand eu am nevoie uneori de 25g. Evident, daca esti dispus sa faci compromisuri atunci rasnesti pe rand 25g/2=12.5g de 2 ori, dar nu asta e ideea. Dupa o varsta nu mai cauti cel mai ieftin si sa faci toate compromisurile, dupa o varsta nu mai lasi de la tine, face produsul ce vrei tu, nu ce vrea el.

Kinu POB e o experienta unica, cu o aroma retronasala mare, intensa, cu un corp mediu spre light, si un retrogust/linger lung. Adica daca ai o rasnita acida din prima secunda, cu corp mic, si linger/retrogus brusc disparut cum e ssp mp sau ssp brew kinu e fix invers, nu ai o intensitate mare in fata ci expandata pe un timp mai lung. Aciditatea nu este spre acru gen lamaie sau mar rosu, e mai degraba de fruct corp. gen nu e piersica alba e nectarina, nu e lamaie este portocala, ceva in genul asta.  Claritatea este mare cand faci brew sa ramana fines in pat si sa nu se duca in ceasca (melodrip, turnari mai putine, fines pe filtru in laterale prin swirls).

Fiecare cutit e unic, si poate fi pus in fata prin metoda de brew.
Am avut rasnita cu ghost burrs pe caare am si aliniat-o 2 ani+. Xeoleo 75mm ghost burr. Scoate fines mai putine decat un cutit classic italmill gen arco/kinu/si altele pt espresso insa daca e sa compari cu rasnite de brew conice- c40, 7 spite de la q presso, zp6 nu mai e aasa buna.

Si mai e o chestie, sunt unele brewere care curg super rapid cum e orea v3 sau orea v4 si hartii care curg si mai rapid- nu se infunda- cafec t90/sibarist, deja ai atatea optiuni ca producerea de fines nu mai este o problema reala. Pt mine o proportie de fines aduc o complexitate in brew, mai ales pe cafea prajita light, unde daca nu le ai e totul o apa slaba. Pe cafele mai caramelizate poate e prea mult, dar la mine este necesar.

Reply
Alta rasnita:

https://www.hario.com.tw/?product=%CE%B1...6%E6%A9%9F

https://www.instagram.com/reel/C7IsqwAhR9R/

Reply
Prea tarziu pentru #metoo... la nivelul asta... daca o scoteau odata cu comandante, altfel se scria istoria.
Pretul ar putea parea destul de corect, la 154$, pentru fanii Hario asiatici poate... pentru europeni va ajunge prea mult cu transport si taxe.

Reply
Uh oh?!

https://www.youtube.com/watch?v=O4RJ77F7bp8

Pai ce faci @renatoa nu esti la curent cu asta?:

https://cafesing.com/products/orca-go-ghostburr

Reply
Nu urmaresc chinezii care umbla cu ... orca vopsita.

Cele din video sunt de cateva luni, deja au comandat 2 colegi, nu stiu daca s-au livrat, ca nu sufla nimic.

Cea din link... varianta ieftina, nu pricep... unde cade macinatura ? :s
Aceleasi cutite in alt corp, ce poate sa iasa diferit ? Doar ca nu mai sunt 2-in-1.
Au fost initial pe Ali, chiar sub 300 lei, nu le-am anuntat din lipsa de interes pe aici.

Reply
(22-05-2024, 10:04)renatoa Wrote: Cele din video sunt de cateva luni, deja au comandat 2 colegi, nu stiu daca s-au livrat, ca nu sufla nimic.
N-au venit inca :)
Honne, J64V, DC Studio, Outin+Fino

Reply
Si acum ati fi luat-o pe cea ieftina :D

Reply
(22-05-2024, 10:23)renatoa Wrote: Si acum ati fi luat-o pe cea ieftina :D

Daca zici ca e facuta bine si ca reglajul in partea de jos e totusi ok, probabil ca da, eu personal as fi mers pe cea ieftina, pentru ca ar fi dedicata obtinerii unei macinaturi de calitate buna (cu cafea omni/medium) in calatorii.

Reply
Mult mai mica nu e... sa zici ca e de travel... 2 cm mai scurta si 712g
Ar mai fi un argument finetea de reglaj mai buna... 72 vs 45 "clici"... intrebarea e cat conteaza asta la brew... unde toata gama in care ma plimb are 12 pasi din aia 45... :s

Reply
Daca vreti sa speculam despre rasnite "intrigante", asta ma obsedeaza pe mine...

https://www.aliexpress.com/item/1005006684779130.html

Pe langa pret, care rupe tot, mai e si misterul... ce primesti de fapt :D
In titlu scrie flat, in imagini vedem ghost.
Nici singurul review postat nu prea lamureste asta...

Reply
(23-05-2024, 11:02)renatoa Wrote: In titlu scrie flat, in imagini vedem ghost.

Pai adevarul e ca si cele ghost sunt tot plate, ca nu sunt conice :p

Reply
Au copiat deja Zerno:

https://www.noirg.co/?utm_medium=paid&utm_source=ig&utm_id=120213382237330054&utm_content=120213382237420054&utm_term=120213382237550054&utm_campaign=120213382237330054

Reply
(23-05-2024, 11:52)Darsidius Wrote: Au copiat deja Zerno:

https://www.noirg.co/?utm_medium=paid&utm_source=ig&utm_id=120213382237330054&utm_content=120213382237420054&utm_term=120213382237550054&utm_campaign=120213382237330054

Sau așa https://vi.aliexpress.com/item/100500669...pt=glo2vnm
Modbar AV, Mahlkonig E65 GBW, Crem One Profiler, Timemore Sculptor 078S, Fellow Ode gen2, Orea V3, Kinu Classic

Reply
Un picior din tabla indoita nu defineste comportamentul unui echipament.
...cine stie ce ascunde in interior... chinezii sunt experti la "fa ceva sa arate asa" :s

Reply
De aia stiam demult. si de ak47

https://www.kaffee-netz.de/threads/barse...st-2352048

Este si topic pentru ea, cu video si tot ce e nevoie.

Reply
eu caut de ceva vreme cea mai ieftina rasnita manuala pt espresso, pentru a fi folosita in vacante alaturi de staresso mirage. n-as da mai mult de 200 de lei pe ea pentru a o folosi la maxim 20 cafele pe an.... ceva sugestii? sau mai asteptam sa apara ceva?
Now: Lelit MaraX | Timemore 078S | Timemore Black Mirror | Flair Signature | Skywalker Roaster | Kingrinder K2
Past: Lelit PL81T Grace | DF64 | Cafflano Kompresso | Staresso Mirage Pro

Reply
Cele mai ieftine rasnite pe aliexpress sunt in jur de 250lei. Am cumparat de curiozitate o rasnita NineAM M1, cam la acest pret si macina mai fin decat ar trebui pentru cafeaua la ibric. Am facut un singur espresso, utilizand aceasta rasnita, nu a fost rau, dar parca a fost mai bine cu Kinu.

Reply
(10-05-2024, 14:07)Darsidius Wrote: Mi-am printat o rasnita for fun.

Internele de la un hario skerton. Fara rulmenti, ax bagat direct in plastic. 
...

Asta mi-a reamintit de primele mele incercari, cand mai credeam ca "tot ce se invarte mai si rasneste"...
https://www.espressoman.ro/forum/Thread-Porche47

Reply
(23-05-2024, 18:20)edri Wrote: Cele mai ieftine rasnite pe aliexpress sunt in jur de 250lei.

Erata: Sunt scumpe rasnitele cu 250lei: https://shorturl.at/qtdDM

Reply
Alea nu sunt cutite de espresso, ci de facut pasta de cafea.
Daca nu vedeti stea in colturi, cu fatete drepte la intrarea boabelor, treceti mai departe.
Adica 6 colturi minim, cu 5 nu exista asa ceva, ci doar curbate, este design-ul primelor cutite de acum 70 ani.

Dar ceva ceva ai dreptate, se intampla ceva cu piata asta... uite ca poti lua rasnita cu reglaj sus si cutit in 7 colturi la 172 lei ! sau cel putin se vinde iluzia asta...
https://vi.aliexpress.com/item/1005006968093007.html
Dar nu as recomanda nimanui, prea nu are nici o imagine reala, totul este CGI acolo, nu stii cu ce trezesti in pachet... vorbesc din experienta.

Reply
(24-05-2024, 22:29)renatoa Wrote: Alea nu sunt cutite de espresso, ci de facut pasta de cafea.
Daca nu vedeti stea in colturi, cu fatete drepte la intrarea boabelor, treceti mai departe.
Adica 6 colturi minim ....

Asadar kinu omenirii a disparut odata cu aparitia cutitului in 6 colturi :idea:. Se pare ca mai departe, 7, 8, ..., 10 colturi nu mai fac diferenta.

Reply
Nu, mai sus de 6 este marketing.

Nu e vorba de numarul in sine, ci si forma ... la ambele, inclusiv la cel fix.
Arunca o privire si zii ce diferenta vezi intre dintii cutitului fix la cele cu 5, fata de restul. ;)

Plus actiunea care are loc la intrarea boabei intre falci.
La cele vechi incepe un proces de feliere imediat, direct de la intrare, cum ai da un mar pe razatoare.
Suprafata curbata dintre cele 5 varfuri este palma cu care prinzi marul/boaba, iar avansul in jos este franat intentionat de suprafata elicoidala, ca un topogan. Cutitul fix are dinti multi, mici si ascutiti sub un unghi = razatoarea.
Ce rezulta din mar dat pe razatoare ? Piure... ;)
Pentru acest design, care dateaza dinainte de razboi, este prezent in toate rasnitele de lemn vintage, posibil sa faca 100 ani in curand... trebuie sa multumim firmei italiene Tre Spade.

La cele noi, asa zise Italmill, dar nu sunt creatia lor... fetele celui mobil sunt drepte si aproape verticale, doar de impingere, fara retinere a caderii macinaturii in jos.
Dinti cutitului fix sunt rari, mari, cu muchie netaioasa, la 90 grade, ca o dalta.
Rezultat = spargere cat mai curata a boabei in bucati mari + fines. Fara storcosire sa iasa uleiurile.
Bucatile cad drept in jos la etajul de maruntire urmator, nu le retine forma elicoidala de topogan cum e la cele antice.
Daca sunt destul de mici, ajung chiar sa sa treaca de zona finala de calibrare in cadere liber gravitationala, nu e nici un obstacol care sa le impiedice sa ajunga direct afara.
Totul este gandit ca particulele sa petreaca timp cat mai mic intre cutite, pentru a minimiza maruntirea excesiva.

Incearca sa desenezi un astfel de cutit design modern, dar sa fie in 5 colturi... mie nu mi-a iesit.
Se pare ca numarul de 6 minim se cam impune natural, ca la fagurele de miere.
Mai mult de 6 nu ii gasesc rostul, nu vad ce avantaj ar aduce, dezavantaje insa da...

Reply
A ajuns kingrinder k2. Rasnita e construita bine, primesti si o perie in cutie si manual. 1 click =18 microni, 1 tura completa 40 click-uri. Totul e bine facut la ea, se simte bine la mana, supafata cauciucata e buna la grip, corpul mai mic e mia bine de tinut in mana vs kinu. Singura parte nasoala pt mine este manerul si capacul. Capacul se ataseaza de maner cu o garnitura, dar problema mea cu rasnitele astea ii ca eu m-am obisnuit sa tin rasnita de maner la final si sa rotesc cu palma corpul rasnitei, daca faci asta aici (si la C40) dai rasnita de pamant si ramai cu manerul in mana.

Cutitul stock e aproape identic cu kinu standard. Gaurile de la cutitul mobil sunt putin diferite, acelasi diametru insa la kinu pob sunt mai aproape spre gaura de ax si la k2 sunt mai departate un pic, e vorba de 0.5mm diametru.

Ca sa se potriveasca kinu pob fara probleme trebuie luat la pila/smirghel din pinul ce tine cutitul saa nu se roteasca pe ax. Acel pin e din aluminiu, deci merge rapid. Puneti banda pe baza ca sa nu o zgariati si piliti din pin spre exterior, ca acolo atinge in cutit. Daca fortati fara sa faceti asta, indoiti pinul cand mergeti de la grosier la fin, si se blocheaza nu se despart cutitele.

Per total k2 a fost 68 euro (amazon De mi-a adus-o cineva din De aici la mine) si cutitul pob e ±40 euro. 

Ca si gust, asa din scurt dupa 3 brew-uri, cutitul exterior pare diferit la k2, lasa mai multe boabe in interior, macina cam la 1/2 din timpul folosit de kinu. Pt 15 g iti ia 10-15 sec laa k2+pob vs 25-30 sec la kinu+pob.

Parca nu are acelasi linger, e mai clean, soft, tea, e mai clara/clean, dar mai putina dulceata+corp.Profilul de kinu e tot acolo, dar altfel.

[Image: b87WxLO.jpeg][Image: l8Eh1OR.jpeg][Image: iF2fXyQ.jpeg][Image: uuMfMDv.jpeg]

Asa a facut un bizon, fara sa protejeze baza pe care sta cutitul, nu faceti asa, luati-o incet si lucrati curat. Puneti banda izolatoare sau altceva pe baza.

[Image: 6GBAOce.jpeg]

Reply
Eu nu pricep de ce nu ai mari gaura din cuțitul mobil. Da, îți trebuie un dremel dar ai 3 gauri acolo, modifici una și nu ai practic nicio problema de nicio parte. Ma rog, depinde la final ce faci cu ea.
Espressor: Lelit Bianca / Gaggia Classic 2017 | Past: Lelit Mara / Nuova Simonelli Oscar II / Lelit PL41TEM
Rasnita:  Sculptor 078 / Kopi Deva / Lelit PL72 William / Kinu M47 / Arco 2 in 1

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)