Arco are competitie... finally...
https://edream.ro/produs/varia-evo-hybrid-grinder-alb/
M-am jucat o ieri la CoffeeEast cu ea, interesanta.
Constructia manualei este la nivelul pietei actuale, prea multe nu ar fi de comentat.
Grupul motor+baterie este neasteptat de mic si usor ca sa imi inspire incredere.
Da, am scris bine, daca nu ai instrumente sa masori si nu poti desface, chestiile astea se judeca dupa greutate.
Unul din metricile de apreciere al eficientei constructive al unui motor, care nu prea se gaseste prin manuale, este cati wati dezvolta per gramul de otel si cupru din care e construit.
Secretul ar putea fi de la viteza anormal de mica cu care rasneste, 80 RPM, o demultiplicare mare a turatiei inseamna cuplu mare la cutite. Iar sunetul confirma asta, un bazait/ticait ca de bomba cu ceas.
A muncit peste un minut ca sa rasneasca cam 10 grame pe gradatia 12 din 140, adica turkish, dar boabe luate dintr-un hopper, deci prajire espresso.
Pe manual, aceleasi boabe si gradatie cam cereau o vizita la sala ca sa fi capabil sa misti manivela...
Asadar... la pret de Arco manuala ai si motorizarea practic inclusa gratis.
Si peste 3 ani ramai doar cu manuala, sunt curios daca va schimba cineva bateria aia, la gradul de incapsulare pe care il are unitatea motor... sau gearbox-ul... oricat de mare ar fi, daca are roti dintate de plastic, nu o vad bine... a doua zi dupa ce se termina garantia. :)
Nu ar fi problema, axul hexa standard, de bit scula, permite sa treci pe o alta antrenare, bormasina sau ce docking gen Arco va mai apare in timpul asta.