Am fost si eu in Viena la sfarsitul lui Noiembrie
l-am contactat pe Denis si l-am rugat sa-mi fie ghid 2 zile, iar el a fost foarte amabil si a acceptat
Am inceput cu Kaffeemodul unde am baut 1 V60 dintr-o Etiopie naturala prajita de Nomi (prajitoria lor).
Apoi am mai baut un "kalita" din aceeasi cafea facuta pe un brewer printat 3D de Denis copiat dupa April Brewer
https://www.kickstarter.com/projects/apr...ril-brewer. Ne-a placut mai mult acesta si lui Boris, barista, la fel.
In continuare am vrut sa caut o cafea de la Wendelboe (n-am baut niciodata) asa ca am fost la Kaffemik. Dar nu aveau decat cafea prajita de ei si am zis pas. N-am gasit Wendelboe in Viena.
Am mers dupa aceea la Coffee Break, cafeneaua unui roman stabilit de multi ani acolo. Am baut o Guatemala geniala si total atipica (daca nu am fi stiut, am fi zis ca e Etiopia) de la Gardelli (T'Zun Wit'z). Foarte misto cafeneaua, am vorbit si cu el mai multe si am revenit intr-o alta zi si cu sotia. Am baut atunci o Kenya tot de la Gardelli - foarte una si aceasta, dar nu ca Guatemala. Recomand clar sa treceti pe acolo.
Ziua urmatoare am fost la Denis acasa.
Am reusit un kalita foarte bun dintr-o Kenya de filtru de la RightSide, rasnita pe o Xeoleo electrica cu ghost burrs (foarte misto rasnita pt brew, am pus-o pe lista

).
Apoi ne-am straduit sa facem espresso din mai multe cafele: Leuchfeurer, Nomi, RightSide, RightSide filtru).
Din pacate timing-ul vizitei mele a fost ca nuca-n perete: EK43S isi astepta cutitele SSP, iar cutitele stock plecasera la un cumparator. Oricum, bibileala maxima si mult de investit intr-un EK...
A trebuit sa ne descurcam cu Kinu M47 al meu. Ne-am chinuit vreo 2 ore, dar in final am scos un espresso foarte foarte bun din Kenya de filtru pe un lever La Peppina. Nu stiu sigur daca au fost cafelele mai slabe sau rasnita. Tind sa cred ca mai mult cafelele, dar si rasnita are clar limitarile ei.
Am trecut pe langa Dabov, CoffeePirates (full de studenti, ca la Starbucks era), KaffeKultur dar nu am intrat.
Am mai fost si la Fenster, dar nu mi-a placut cafeaua.
La unul din hotelurile la care am stat, am avut placuta surpriza sa gasesc un espressor manual. Aveau si rasnita cu o cafea italiana. Am scos si eu Kinu si Kenya mea si am purces la treaba. Foarte multumit de rezultat si multe priviri curioase in jur :D . Unul din ospatari a intrat in vorba cu mine si i-am facut si lui o cafea. I-a placut.
Bere artizanala am baut la Mel's Craft Beer (recomandat de Denis - super recomandare!) si la Beaver. Am gasit si un super mega bottle shop - Beerlovers - sa nu-l ratati daca ajungeti.
In rest un oras foarte frumos si curat, apa si aer ca la munte, dar vienezii cam neciopliti cu turistii (partial pe buna dreptate ca e full orasul, dar macar pe la restaurante m-as astepta sa fie mai ospitalieri).
Revin mai tarziu cu pozele.
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Travel: Orea V3 MKII/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47