Welcome Back Log In Create Account

Cafele deosebite pentru filtru.

Astăzi am luat o cafea de la Yume care chiar mi-a plăcut, prăjită pentru filtru. Din păcate nu o vad pe site la ei la vânzare. Probabil este doar fizic în magazinul prajitoriei. Este o Columbia Eivy Monrroy Gheisa procesare honey. Iasomie, vanilie, fructe de pădure, miere. Chiar isi merita bani. Din păcate nu reușesc sa atașez și poza cu punga.
[font][font]Kinu m47, Staresso Mirage Pro SP 300, Presso Q2 1Z, oală Moka, V60[/font][/font]

Reply
Salutare filtromani.

Lipseste @bemihai din topicul asta  Smile

Ati punctat cam toate caflele de filtru mai deosebite: Manhatan, Dak, Kawa, Sumo.

As mai adauga Rum Baba, tot din Olanda, experimentale/ infuzate cam la fel ca cei de la DAK, utin mai prajite, dar delicioase.

Cum zicea si Mihai, iesim mai ieftin facand o comanda de grup.

Ce mi-a Placut de la Slow Coffee au fost:
 - Purple Gesha de la Dropshot, infuzata, super buchet de flori. La 120 lei 200g scumpa.
 - Acea Brazilie de la Mabo, care nu zici ca e brazilie, fructata si cu urme de lamaita. Interesanta.

[Image: tgxISad.jpg]
Filtroman infocat. 

V60 | Aeropress | Comandante Trailmaster X25 | Fellow Ode 2

Reply
Fain amplasamentul cafenelei din poza. Unde este? Smile

Reply
La Slow Coffee Festival ar trebui… [emoji23][emoji23][emoji23]
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
(04-10-2023, 09:07)slavic1983 Wrote: Salutare filtromani.

Ati punctat cam toate caflele de filtru mai deosebite: Manhatan, Dak, Kawa, Sumo.

As mai adauga Rum Baba, tot din Olanda, experimentale/ infuzate cam la fel ca cei de la DAK, utin mai prajite, dar delicioase.

- Purple Gesha de la Dropshot, infuzata, super buchet de flori. La 120 lei 200g scumpa.
 - Acea Brazilie de la Mabo, care nu zici ca e brazilie, fructata si cu urme de lamaita. Interesanta.

Multumim de vizita, ca de obicei o placere. Acum, surpriza mare ca acea Gesha, Purple, nu este infuzata, nici co-procesata, pur si simplu prin fermentare ajungem la acele note nebune de busuioc, oregano, lavanda si evident fructe tropicale care au facut deliciul multor degustatori. Mai multe detalii despre procesare oferim saptamana viitoare cand sper sa avem gata pozele de produs si o vom putea lansa pe website ( apropos, fotograful este tot din comunitatea espressoman :)
Certified Arabica Q Grader
Espresso : Espressor WPM Primus, Rasnita WPM ZP-1 SSP Sweet Lab V3
Brew : Origami, Timemore Sculptor 078 ( brew only) 

Reply
(04-10-2023, 23:21)razvanMB Wrote:
(04-10-2023, 09:07)slavic1983 Wrote: Salutare filtromani.

Multumim de vizita, ca de obicei o placere. Acum, surpriza mare ca acea Gesha, Purple, nu este infuzata, nici co-procesata, pur si simplu prin fermentare ajungem la acele note nebune de busuioc, oregano, lavanda si evident fructe tropicale care au facut deliciul multor degustatori. Mai multe detalii despre procesare oferim saptamana viitoare cand sper sa avem gata pozele de produs si o vom putea lansa pe website ( apropos, fotograful este tot din comunitatea espressoman Smile

Ha! Ce rau imi pare ca nu am prins sa o degust. La ce note are te plimba prin toata bucataria de la aperitiv la desert.

La enumerarea lui @slavic1983 as mai adauga Coffea Circulor. Cat despre Rum Baba, o surpriza placuta. Personal imi place mai mult prajirea lor pentru Nestor Lasso Ombligon decat a celor de la Dak. Va recomand sa incercati Costa Rica Molina de la Rum Baba.
Filtroman 
Orea V4/ V60 Loveramics, Hario Ceramic, Origami/ Lily Drip/ Fellow Stag X/
Aeropress/ Hario V01 Neo
Pietro/ Comandante C40-MK4/ 

Reply
Coco bongo de la Dak  cred ca îi fură locul lui Candy Crush în clasamentul meu. 
15g în 200 out, 92 grade, 4 ode 3 turnari, timp total 2:30,dripper orea ,filtre kalita ,apă Izvorul Minunilor

https://imgur.com/a/GQX2jtg
Espresso:ProfitecDrive|MahlkonigE65Gbw
Filtru:LagomCasa|V60|Orea
Deplasare:Kinu|Picopresso|Pipamoka
Foste:Bellona|BezzeraUnica|BentwoodV63|Niche|Sculptor64|Atom75|Df64&83|Libra&Oro|Ode

Reply
Am luat de la festival această Columbia care este sensory overload. E prăjită omni, dar e recomandată întâi pe filtru.

Tipul de acolo a zis că livrează și în Ro, iar dpmdv complexitatea o face să fie mai interesantă decât alte cafele dublu la preț.

La mine s a extras foarte bine folosind măcinătura tipică Columbiilor pe Comandante (42 red clix), cu single pour, în 2 minute conform indicațiilor de pe site.

[Image: IMG-0601.jpg]

https://createcoffeeroasters.com/product...-colombia/
WPM Primus | Flair 58 | Varia VS6 | Comandante | Kinu | Acaia | V60 | TWW. Ex: Eureka Manuale, Mignon ORO SD, Atom 75, DF64, Fellow ODE, J64V

Reply
(18-10-2023, 12:10)tektbar Wrote: Coco bongo de la Dak  cred ca îi fură locul lui Candy Crush în clasamentul meu. 
15g în 200 out, 92 grade, 4 ode 3 turnari, timp total 2:30,dripper orea ,filtre kalita ,apă Izvorul Minunilor

Eu am incercat-o in varianta prajita pentru espresso si are un gust intens de....mărar. Incerc si un filtru desi este prajire de espresso si revin cu pareri :)

Reply
Și mie mi-a plăcut Chiroso.
Sâmbătă seara mi-a spus că nu mai are, să revin duminică. Duminică pe la prânz tot nu avea, chiar și-a adus aminte de mine. Am întrebat cât costă Panama Gheisha și nu era de nasul meu. M-am mulțumit cu Buenavista, foarte bună pe espresso, ok pe V60.
DF64 SSP MP, Lelit PL41TEM | Arco 2-in-1, La Pavoni Europiccola 1979

Reply
am fost intr-o mica vacanta la paris si mi-am facut drum sa ajung la laudata kawa.

le-am incercat filtru basic (8e, 12g-200ml, v60) care a fost foarte bun pentru papilele mele care inca mai au de invatat (am uitat insa cafeaua). ce mi s-a parut interesant a fost servirea cu 2 cesti (1 cu fund mai drept, alta mai conica) si diferenta sesizabila cel putin dpdv aciditate. nu am incercat insa si filtrul superior de 16e, insa mi-am luat pentru acasa https://shop.kawa.coffee/en/produit/ayla...-ethiopie/ si dupa 3 filtre 15g/240ml pe timemore b75 am bagat punga in congelator, e pentru ocazii speciale, atat de mult mi-a placut:)
orea v3 | v60 | timemoreB75 | fake hario switch | origami | melodrip | kinuPhoenix+POB | 1z presso q | ekg

Reply
Ca sa subliniez ce spuneam mai sus cu gusturile, mie nu mi-a spus nimic BOMBE, acelasi tutti-frutti din procesarile anaerobe. A fost prima cafea comandata la Kawa, a sosit direct acasa adusa de posta romana in 5 zile de la comanda.
Lelit MARA X,  Lelit PL72 William - Hario V60, Sculptor 078,
1Zpresso K-Plus, Kinu Simplicity.

Reply
Daca am fi avut toti aceleasi gusturi eram si acum la cafelele din valu 1. Dodgy  E bine ca acum  avem acces la o mare diversitate de cafele. Poate ar fi mai utile postarile daca pe langa mentionarea unei cafele ca fiind foarte buna, deosebita, etc., sa incercam sa descriem pe scurt, sau foarte pe scurt :D , ce intelegem prin foarte buna, deosebita, etc.

Reply
(18-10-2023, 12:10)tektbar Wrote: Coco bongo de la Dak  cred ca îi fură locul lui Candy Crush în clasamentul meu. 

Scrie si tu cantitatea pe care o torni nu cea rezultata, ca asa la 15 cu 200 ai ratie de 1:13, ma indoiesc ca ai facut asa ceva, probabil ai turnat pana la 240 si ti-a iesit 200 ml de cafea in ceasca. ii ajuta pe cei noi sa vada ratii, desi probabil 90% o sa fie 1:16.

(18-10-2023, 13:38)cristi5922 Wrote: Am luat de la festival această Columbia care este sensory overload. E prăjită omni, dar e recomandată întâi pe filtru.

Tipul de acolo a zis că livrează și în Ro, iar dpmdv complexitatea o face să fie mai interesantă decât alte cafele dublu la preț.

La mine s a extras foarte bine folosind măcinătura tipică Columbiilor pe Comandante (42 red clix), cu single pour, în 2 minute conform indicațiilor de pe site.

[Image: IMG-0601.jpg]

https://createcoffeeroasters.com/product...-colombia/
deci tu zici ca o cafea  de 28.6 euro, e mai buna decat una de 57 euro? dar tu ce cafele bei?:) glumesc, dar pentru cei care nu beau de obicei cafele asa scumpe, mi se pare cam cam mult pentru o cafea de 88-89 presupun, anaeroba. Cat despre o turnare, de obicei e o tehnica grea care e facuta sa-ti dea aciditate si sa faca cafeaua mai spre ”ceai”, dar mai complexa, sper sa-ti iasa.
(18-10-2023, 14:22)kotoy Wrote:

Eu am incercat-o in varianta prajita pentru espresso si are un gust intens de....mărar. Incerc si un filtru desi este prajire de espresso si revin cu pareri Smile
recunosc ca am ras cand am citit postul asta cu marar, chiar eram la munca si radeam ca prostul singur in birou. in alta ordine de idei, eu nu fac espresso, dar cred ca si prajirea de espresso la astia e mai light si stiu ca se recomanda ratii mai mari, apa mai calda si rasnit mai fin. dar na si atunci s-ar putea sa simti multa aciditate.
(18-10-2023, 14:59)adrian1 Wrote: Și mie mi-a plăcut Chiroso.
Sâmbătă seara mi-a spus că nu mai are, să revin duminică. Duminică pe la prânz tot nu avea, chiar și-a adus aminte de mine. Am întrebat cât costă Panama Gheisha și nu era de nasul meu. M-am mulțumit cu Buenavista, foarte bună pe espresso, ok pe V60.
sper sa nu faci Panama Geisha in espresso:) ai fi printre putinii din lume.
(18-10-2023, 17:32)Elwe Wrote: Ca sa subliniez ce spuneam mai sus cu gusturile, mie nu mi-a spus nimic BOMBE, acelasi tutti-frutti din procesarile anaerobe. A fost prima cafea comandata la Kawa, a sosit direct acasa adusa de posta romana in 5 zile de la comanda.
Pana la urma poti sa critici si gusturile, ca si la muzica de exemplu. Oricum, voi m-ati facut curios si o sa comand si eu cafea de afara, probabil de la dak, eu am mai avut 2 pungi de la unii din Canada(roguewave, am povestit altadata) si am mai gustat de la Manhatan. Asteptarile mele nu sunt asa mari, adica ma astept ca totusi cafele de 20 de euro/punga sa fie decente, ca ”doh”, dar daca nu sunt decente ma astept sa-mi trimiteti banii inapoi astia care le tot faceti lobby.

ca sa intelegi cam cat dau eu pe 1kg de cafea de obicei:

[Image: fFGWjCK.png]
zp6/v60 

Reply
hehe, din pacate eu am avut mirosul foarte faultat de covid si nu m-am recuperat complet nici dupa 2 ani. La mine jumatate din cafelele sub 88 n-au nicio aroma, sau poate doar una, de aceea consum in general cafele mai florale/fructate in paralel cu cate una 90+.

Tipul de la Create a fost de aceeasi parere cu noi toti, ca acea Chiroso este deosebit de complexa pentru cat costa.

Cu toate acestea, chiar si inainte tot incercam absolut tot ce prindeam (la festivalul de anul trecut, Meron a scos la degustat toate loturile 90+, unele chiar de 320 lei punga), inclusiv acele Panama BNP de la origo care se vindeau cu 250 lei per 40g. BNP-urile se extrageau tea like, foarte foarte complexe si se oxidau mult mai lent pe masura ce se raceau.

La festival l-am prins pe grecul de la 90+ pregatind niste cafele coprocesate cu florile arborelui de cafea. Complexitatea de care au dat dovada si aroma de primavara (atunci cand infloresc corcodusii) ne-au uimit pe toti. Din pacate nu a putut sa faca o estimare de pret, dar a zis ca in cateva luni o sa le vedem in Ro la vanzare.

Referitor la o turnare, din fericire am si Fellow Stagg si Brewista, fiecare facilitand turnarea la flux mic, respectiv la flux mare.
Am scos aceasta Ethiopia absolut superb, tea like, din one pour, cu apa la 99C.
https://barshaker.ro/index.php?route=product/product&keyword=ethiopia&category_id=0&product_id=99386
La festival o aveau prajita doar pentru filtru, nu stiu daca o mai au si pe site sau merge prajita on demand.

L.E.: @edri Era la standul Origo, deci ei ar fi prima optiune
WPM Primus | Flair 58 | Varia VS6 | Comandante | Kinu | Acaia | V60 | TWW. Ex: Eureka Manuale, Mignon ORO SD, Atom 75, DF64, Fellow ODE, J64V

Reply
(18-10-2023, 22:34)cristi5922 Wrote: .... dar a zis ca in cateva luni o sa le vedem in Ro la vanzare.

Unde ar trebui sa verificam cand apare la vanzare?

Reply
(18-10-2023, 18:28)edri Wrote: Daca am fi avut toti aceleasi gusturi eram si acum la cafelele din valu 1. Dodgy  E bine ca acum  avem acces la o mare diversitate de cafele. Poate ar fi mai utile postarile daca pe langa mentionarea unei cafele ca fiind foarte buna, deosebita, etc., sa incercam sa descriem pe scurt, sau foarte pe scurt :D , ce intelegem prin foarte buna, deosebita, etc.

ai dreptate, dar ca sa fiu sincer inca imi e greu sa fac asta. am trecut de 100 de filtre, dar inca nu mi-am educat papilele si/sau mintea care apoi sa reproduca verbal/scris ce anume a simtit ca prima senzatie, post gust, miros, etc. dictionarul inca imi e simplu :):)

Reply
Forte buna, suava, florala, aciditate cat trebuie, nimic nu tipa, nimic nu vrea sa iasa in fata.  - ETHIOPIA Keramo Washed WX – Coffea Circulor

Reply
M-ai facut curios cu Keramo, ma gandeam daca sa o adaug sau nu pe urmatoarea comanda. De la acelasi prajitor recomand Peru

Reply
(23-10-2023, 15:07)Elwe Wrote: Forte buna, suava, florala, aciditate cat trebuie, nimic nu tipa, nimic nu vrea sa iasa in fata.  - ETHIOPIA Keramo Washed WX – Coffea Circulor

e foarte bun pretul pentru o etiopia spalata de 90. dar siteul ala nu stiu cum e facut frate, pe colectii pe nu stiu ce, cred ca e departe cel mai ”ciudat” site.

mi-am facut si eu o lista cu niste cafele la preturi normale. pe langa cele amintite de voi, am bagat o Etiopie naturala https://coffeacirculor.com/products/ethi...8867099975 si o kenya: https://coffeacirculor.com/products/keny...4504890415

as fi fost interesant de productiile lor, kenya bishop si etc, dar cam scumpe.
zp6/v60 

Reply
(24-10-2023, 10:27)bobitad Wrote:
(23-10-2023, 15:07)Elwe Wrote: Forte buna, suava, florala, aciditate cat trebuie, nimic nu tipa, nimic nu vrea sa iasa in fata.  - ETHIOPIA Keramo Washed WX – Coffea Circulor

e foarte bun pretul pentru o etiopia spalata de 90. dar siteul ala nu stiu cum e facut frate, pe colectii pe nu stiu ce, cred ca e departe cel mai ”ciudat” site.

mi-am facut si eu o lista cu niste cafele la preturi normale. pe langa cele amintite de voi, am bagat o Etiopie naturala https://coffeacirculor.com/products/ethi...8867099975 si o kenya: https://coffeacirculor.com/products/keny...4504890415

as fi fost interesant de productiile lor, kenya bishop si etc, dar cam scumpe.
 Ruby Batian e foarte buna, o recomand. Kenya Bishop e cam la acelasi nivel, desi e dublu ca pret, am gustat-o atat pe espresso cat si filtru (ma refer la cea prezenta acum pe site, e o procesare diferita fata de Bishop de acum 6 luni care a fost una dintre cele mai bune cafele de la ei). Daca iti plac cele fermentate mai recomand ci Colombia Mayorca NCMX, e chiar buna. As mai recomanda si Kenya Orbi Mixed Natural NX.

Reply
[Image: xFZG2pvl.jpg]

Acestea sunt cafelele care le pot incadra in categoria cafele deosebite pentru filtru. Cam acum un an am avut si cateva cafele interesante din zona 120lei+/250gr, dar le consider doar cafele ocazionale, pentru mine nu sunt de cursa lunga. Apoi am mers in extrema cealalta, o perioada am cumparat cafele din zona 40-60lei/250gr. Cafele corecte, uneori foarte bune, dar fara factorul “wow” pe care il cautam la prepararea “pour-over”. De o vreme am revenit la “normal” Wink si cele trei cafele din imagine m-au impresionat.

Pana nu demult as fi spus ca Honduras Iris (natural uscată și macerată anaerob 72h) e cafeaua anului. De la inceput de la boabele macinate si pana la sfarsit cand ramane paharul gol, aroma acestei cafele se impleteste cu cel mai bun prieten al omului. Cum adica? Uite asa: “Doi drumeti stau blocati in zapada. De ei se apropie un Saint-Bernard, cu un butoiaş de rom la gât.– Ia uită-te, vine cel mai bun prieten al omului, zice unul.  – Da, şi ia uite ce câine mare îl aduce!, raspunde celalalt”. ? Pe langa surprinzatoarea aroma de rom, in functie de metoda de preparare poate fi evidentiata si ciocolata amaruie sau sucul de piersici/kiwi. Are un pret decent, 65lei/250gr (prea mic pentru calitatea ei ?), asa ca am facut stoc in congelator.

Apoi am deschis punga de Bolivia Nayra Qata, o geisha spalata. La 93lei/250gr am cumparat o punga, apoi inca una si nu ma mai duc ?. Greu de definit buchetul complex de arome subtile. Nu “loveste” prin nici o aroma in mod special, dar in acelasi timp ofera o multitudine de arome foarte placute. Am detectat musetelul si ceva portocale dulci. Probabil ca este cea mai echilibrata si rafinata cafea de care am avut parte de cand am intrat in lumea cafelei de specialitate. Are totusi si un factor “wow”, oricat m-am silit cu greu am reusit sa obtin si o usoara tenta amaruie. Intre timp a mai scazut pretul, asa ca am comandat si stoc pentru congelator, probabil ca aceasta va fi cafeaua anului pentru mine.

Mentionez ca aceste cafele e bine sa fie preparate dupa un timp mai indelungat de la data prajirii. Nu am avut ce face si am cerut cat mai proaspat prajita asa ca atunci cand am deschis coletul, cafelele aveau 2 zile de la data prajirii. Conform unor discutii de pe forum, aveam impresia ca la dripper cafeaua foarte proaspat prajita ofera arome nemaivazute, nemaiauzite ? dar am fost usor dezamagit. Dupa 2-3 saptamani, in bucatarie a inceput festivalul aromelor. Rolleyes

Pentru conformitate o pun si pe a treia, Columbia La Estrella o gheisha naturala. Nu stiam de ea, dar cerand niste informatii despre anumite cafele de la Pressco, am aflat ca legat de evenimentele asociate cu capitala culturala europeana, acest lot limitat se poate cumpara numai de la cafeneaua lor din Timisoara 75lei/250gr. Am avut dubii pentru ca nici nu era foarte proaspat prajita, dar a fost o surpriza placuta. Pe punga scrie cognac, dar mie mi se pare dominanta o aroma de tzuica de piersici. Sotia a spus ca e mai degraba aroma de borhot ?, dar apoi a fost impresionata de gustul complex si foarte bun. Cu aceasta cafea am inceput sa inteleg mai bine termenul de juicy. Portocalele sunt acolo, la locul lor, cred ca si iasomia dar nu stiu sa definesc clar aceasta aroma.Fara sa planuiesc m-am trezit cu un mic stoc in congelator ?

Am apreciat aceste cafele si pentru ca am reusit sa detectez mai evident sau mai putin aromele scrise pe punga. Bine ca nu era si bergamota pe acolo ca asta nu stiu cum ar trebui sa fie Sleepy

Reply
(18-10-2023, 22:47)edri Wrote:
(18-10-2023, 22:34)cristi5922 Wrote: .... dar a zis ca in cateva luni o sa le vedem in Ro la vanzare.

Unde ar trebui sa verificam cand apare la vanzare?

https://origocoffee.ro/collections/espre...6?variant=47293942530378

Astăzi am verificat site-ul și am găsit-o.
Quote:Metoda de procesare pentru această cafea este Thermolic, o metodă inovativă dezvoltată de Ninety Plus, care folosește căldura pentru a accelera descompunerea zaharurilor și proteinelor complexe care se regăsesc în mucilagiul cafelei. Odată ce sunt culese cireșele de cafea, acestea sunt încălzite treptat pentru a atinge temperatura dorită. De regulă acestea sunt expuse la temperaturi medii spre mari, între 30 și 50 grade Celsius, într-un mediu cu nivel de oxigen controlat. Acest mediu are rolul de a potența profilul aromatic al cafelei. În timpul fermentării, bacteriile prezente în cafea produc note unice care vor contura mai târziu profilul de gust al cafelei rezultate – proces care nu poate avea loc în mod normal prin metodele tradiționale. 
După ce acest pas este finalizat, boabele sunt depozitate pe formațiuni dispuse pe un singur strat, nu mai gros de 2 cm, iar apoi sunt ridicate pe paturi africane în Red Room. Cireșele sunt dispuse la nivelul cel mai de sus până ating 18% umiditate și sunt mutate treptat pe straturile inferioare pentru a extinde timpul de uscare. În acest proces, sunt rotite la fiecare 2 ore pe timpul zilei, pentru a se asigura uscarea uniformă și a se evita crearea de zone supraîncălzite. Uscarea durează între 20 și 25 de zile până când cafeaua atinge 11.5% umiditate. 
Cafeaua care rezultă în urma acestui proces este recunoscută pentru profilul de gust intens complex, unic, adesea cu note de fructe tropicale, citrice și uneori și cu note de vin. 
Prima cafea procesată Thermolic a fost în 2013 – Simeon Abbay – din Shakiso Estates Ethiopia, folosită 2 ani mai târziu pentru a câștiga 2015 World Brewers Cup în Stockholm.
Mai mult decât atât, pentru acest lot a fost folosită și o extensie de procesare – denumită Folio – care acționează ca un pas suplimentar în procesarea de bază, mai degrabă decât ca o metodă de procesare de sine stătătoare. Acest nou strat adaugă mai multă profunzime și complexitate în profilul de gust al cafelei. Folio presupune adăugarea în procesare a uneia sau mai multor părți din planta de cafea (frunze, cireșe, flori de cafea) – fiind un indicator al nivelului înalt de specializare pentru care Ninety Plus au devenit consacrați încă din 2014. 

Reply
Am cumparat prin intermediul unui coleg de forum o Columbia Ghesa de la A. M. O. C. 
Rasnita la 22 click pe Comandante, 20 cafea 400 apa 90 grade, a iesit excelenta din prima încercare. Turnare osmotic flow cu picurare dupa metoda recomanda de @Darsidius.

https://amatterofconcrete.com/product/035/

Reply
Deoarece in ianuarie se fac, de obicei, topurile anului precedent, pentru mine cafelele excelente pentru filtru, in 2023, au fost:

1. Bolivia - Nayra Qata / Arusha
2. Columbia – Milky Cake / DAK (PGC)
3. Honduras - Iris / Arusha
4. Columbia – Coco Bongo / DAK (PGC)
5. Columbia – Cinnamon Roll / DAK (PGC)

In 2024 voi incerca sa schimb continentul. Wink

Reply
Cea mai juicy si fructata cafea pe care am reusit sa o obtin de mult timp: Columbia Patio Bonito de la Guava Coffee Roasters  :D  Am incercat multe retete, insa de departe preferata mea a fost folosind V60 Switch, cu reteta lui Tetsu. Pentru mine a avut aciditatea perfecta.

Pacat ca nu prajesc in felul asta mai multi roasteri autohtoni...
Flair 58 | Cafesing Orca GO Ghost | Ceado Hoop | April Brewer | Hario V60 Switch

Reply
Descoperita la Slower, comandata apoi afara; pentru mine cea mai fructata si buna cafea bauta in ultimul an - Audun Coffee - Kenya Kathima AB Washed Filter.

Reply
"Fructata"... de la mama natura?
...sau cu adaosuri in faza de fermenatre, cum am povestit in alta parte, de suc de capsuni de exemplu... :s

Reply
E spalata. Nu servesc infuzate. :)

Reply
(04-05-2024, 12:55)Elwe Wrote: Descoperita la Slower, comandata apoi afara; pentru mine cea mai fructata si buna cafea bauta in ultimul an - Audun Coffee - Kenya Kathima AB Washed Filter.
100€ un kilogram?

(04-05-2024, 14:27)renatoa Wrote: "Fructata"... de la mama natura?
...sau cu adaosuri in faza de fermenatre, cum am povestit in alta parte, de suc de capsuni de exemplu... :s
Oficial sau neoficial? asta cu suc de frute e una dar sa vezi ce suc de fructe din plic

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)