Welcome Back Log In Create Account

Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee)

Pur și simplu am intrebat din cauza ca am mai citit niște discuții referitoare la cafeaua de la lidl...
Krissskross, Nu știu de ce ești asa acid....
Un simplu răspuns cu NOK era de ajuns cred...
Și cafea cumpăr doar proaspăt prăjită..
Spor
Espressor: Lelit PL41TEM ,  Rasnita: Baratza Sette 270wi, Sita : Ascaso 

Reply
(06-01-2020, 14:26)d2florin Wrote: Krissskross, Nu știu de ce ești asa acid....

... Aciditatea se transfera din cafea , in sangele consumatorului ... de aici provine " aciditatea " ( ... dar trece cu antiacide sau inhibitoare de pompa protonica ... :D ... )
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
(06-01-2020, 14:26)d2florin Wrote: Krissskross, Nu știu de ce ești asa acid....

Acid nu sunt de fel, de aceea beau cafea acida, sa mai compensez, poate devin.  Smile
Putin ironic am fost pentru ca nu e prima data cand postarile tale nu au nicio legatura cu titlul topicului. Prin bunavointa moderatorului, acum esti in sectiunea corecta, de aceea nu mai au sens referirile mele.
Cafele bune tuturor, macar proaspat prajite!
La Marzocco GS3, Expobar Brewtus Flow Control, Mazzer Kony E, Mazer Major, Acaia scales, Bravo Tools, Duomo, Kribli
Brew/altele: Baratza Forte BG, Comandante C40 MK3, Kinu M47, Kruve, C. Kompresso, V60, Kalita, Aeropress, French Press

Reply
Mulțumesc Krissskross, dar uneori decât sa deschid alt topic caut unul asemănător.. Dar o sa fiu mai atent pe viitor my Guardian Angel :D și fii mai iertător cu uj novice ca mine.
Spor. Sunt în timpul programului de munca :D

Reply
35% robusta pentru mine e otrava...
Vorbesc serios, am ajuns la spital dupa ce la birou au schimbat in automat cu o miscela care avea cu siguranta peste 20% robusta. Pe langa alte pacate...

Reply
(06-01-2020, 15:31)renatoa Wrote: 35% robusta pentru mine e otrava...

... Pai , atunci este de evitat ... Cool ... procentul de cofeina este de cel putzin 2 ori mai mare ( ... la unele varietaluri chiar si de 4 ori ) ... dar , are si avantaje ... :D  ... ( prietenii stiu de ce ! )
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
(27-08-2019, 22:03)Cip Wrote: Nu renunța! Sarkis, Handsome Monk si blendurile recomandate de Levo. Sculele sunt perfecte ptr un espresso de calitate.

Salutare , 

Unde gasesc blendurile recomandate de Levo ? 

Ms

Reply
(22-01-2020, 17:19)d2florin Wrote: Salutare , 
 Unde gasesc blendurile recomandate de Levo ? 
  Ms

https://www.kfea.ro/
https://www.kafferoma.ro/
https://www.espresso-international.com/
http://www.premiumcafe.ro/
etc ...
Scuze de offtopic
ECM Synchronika / Eureka Mignon Specialita / Kinu M47S / Kribli-Grabli / Motta and Normcore tools & Gaggia Classic 2015 / MDF & V60 & Timemore Ice Dripper

Reply
Cred ca se poate numi proaspăt prăjită?[Image: xm3vXKA.jpg][Image: om7oZrK.jpg]
Acs Evo leva - bentwood v63 - kinu m47 classic+brew burr - V60

Reply
(23-01-2020, 15:57)adiszep Wrote: Cred ca se poate numi proaspăt prăjită?[Image: xm3vXKA.jpg][Image: om7oZrK.jpg]

salut
de unde ai luat o?

merci
Bezzera Magica S MN/Eureka Specialita 16 CR/Kinu Phoenix/Motta Tools

Reply
(23-01-2020, 17:20)ariany_78 Wrote:
(23-01-2020, 15:57)adiszep Wrote: Cred ca se poate numi proaspăt prăjită?[Image: xm3vXKA.jpg][Image: om7oZrK.jpg]

salut
de unde ai luat o?

merci

Vreau sa stiu si eu :-) E de la importatorul din Ro?
Si sa ne spui cum a fost,daca ti-a placut
Lelit PL81T, ​Eureka Mignon XL, Kinu M47 Phoenix, Cafflano Kompresso, Bialetti Brikka (made in Omegna:)
Ex: Saeco Poemia, Hario Skerton 

Reply
Da de la importator. Am constant în congelator când mai fac cate o resetare a papilelor. Mie îmi place. Dați-mi un pm și va pun în legătură cu importatorul
Acs Evo leva - bentwood v63 - kinu m47 classic+brew burr - V60

Reply
... some coffee supply ... Cool ...

[Image: 2qKu6oZ.jpg]

[Image: T0OCees.jpg]

Reply
Simt fortze intunecate acolo... si sunt trei... asasini cred :D

Reply
(03-02-2020, 11:35)renatoa Wrote: ... asasini cred :D

... :D :D :D ... cam asa ar trebui sa fie dar , dupa ce se termina Ja ' mamaica ... Wink ...

[Image: antNxuA.jpg]

Reply
Mokasirs Selezione, o cafea fix cu gustul italiei: caramel,ciocolata, la dolce vita :-)

Multumesc @adiszep pt pont, dl a fost f dragut si cand i-am zis ca vreau o cescuta mi-a spus ca o include gratuit (desi la 27 de lei cat a fost transportul cred ca si-a acoperit costul ei dar asta e partea a doua:)

Extrasa pe Cafflano Kompresso, care e destul de pretențios cu prăjiri mai dark (adica napoletanele ies oribile,si chiar unele din nord mai bine prajite gen Lucaffe mr Exclusive), dar cu această cafea a iesit perfect, crema rezista mai mult decat de obicei cu kompresso, si gratie robustei dar si pt ca e cescuta f mica,ingusta la gat, asta cred ca mai e unul din secretele italienilor. 

[Image: w1939ZY.jpg][Image: zCiwCCm.jpg][Image: RN0Ixvq.jpg]
Lelit PL81T, ​Eureka Mignon XL, Kinu M47 Phoenix, Cafflano Kompresso, Bialetti Brikka (made in Omegna:)
Ex: Saeco Poemia, Hario Skerton 

Reply
(03-02-2020, 11:28)Levo Wrote: ... some coffee supply ... Cool ...

[Image: 2qKu6oZ.jpg]

[Image: T0OCees.jpg]
Ceștile le ați cumparat sau au venit gratis cu comanda?

Reply
(09-02-2020, 16:32)d2florin Wrote: Ceștile le ați cumparat sau au venit gratis cu comanda?

( ... Inca ma gandesc cum sa raspund  ... sa-i fac rau unui om cere mi-a facut un bine ?  Sad ... )

In mod normal , asa era corect ... sa platesc integral coletul dar , dl. Iordache a decis sa-mi faca un set de cesti cadou si niste paharele - pentru care ai multzumesc frumos ... Angel ... mai departe , am platit doar cafeaua ... ( to my shame ! Blush ).

Reply
(09-02-2020, 16:32)d2florin Wrote: ...au venit gratis cu comanda?

Aprox 55euri seturile si vreo 70 cu pahare https://www.espressissimo.de/roester/tre-forze/

Reply
Ce pahare?
Ms

Reply
(09-02-2020, 17:35)d2florin Wrote: Ce pahare?
Ms

... Pai , d ' astea ...

[Image: uIriDbb.jpg]

Reply
Sunteți tare... m ați făcut sa rad.

Reply
... Pai nu de pahare ai intrebat ? ... :scratch: ...

Reply
Ba da, m am referit ca le și aveți :), si le ați prezentat asa frumos..
Nu ma asteptam sa le și aveți... Am ras în sens bun de uimire, ma înțelegeți, sa nu înțelegeți altceva
Ms

Reply
@Levo Tre Fortze ai luat din tara?
ECM Synchronika / Eureka Mignon Specialita / Kinu M47S / Kribli-Grabli / Motta and Normcore tools & Gaggia Classic 2015 / MDF & V60 & Timemore Ice Dripper

Reply
... Da ...

Reply
E tot așa dark ca și Passalacqua Harem? 
Gaggia Classic 2012 & ARCO 2in1

Reply
(10-02-2020, 22:49)coffeemilk Wrote: E tot așa dark ca și Passalacqua Harem? 

... Din fericire este tot cam pe' aproape ... Cool ...

[Image: djZLfO2.jpg]

Reply
Pare mai blândă! :)

https://imgur.com/a/p494qaq

Să revii te rog cu un feedback după ce consumi o cutie.
Gaggia Classic 2012 & ARCO 2in1

Reply
(10-02-2020, 23:02)coffeemilk Wrote: Pare mai blândă!

... Asa e ... k prajire , dar gustul este deosebit - pai a mai fost de cateva ori , dar prima data am scris aici ... ( pag 17 / # 484 )

Reply

Forum Jump:

Browsing: 5 Guest(s)