Welcome Back Log In Create Account

Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee)

exact. 

nu confundati cafea proaspat prajita cu cafea buna dar totusi.. comerciala..
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>

Reply
Dacă e ce trebuie, prea puțin mă mai interesează cui se adresează.
Gaggia Classic 2012 & ARCO 2in1

Reply
https://imgur.com/a/QOaIv5c

Iunie ambalată? E bună și așa?

Reply
(17-10-2019, 12:13)coffeemilk Wrote: https://imgur.com/a/QOaIv5c

E Super ok. Spor
PL41TEM; Kinu Pheonix  

Reply
(17-10-2019, 15:11)remusmarian Wrote:

E Super ok. Spor

Nu puteam sa ratez ocazia :-)

[Image: nU17tr4.jpg]
Lelit PL81T, ​Eureka Mignon XL, Kinu M47 Phoenix, Cafflano Kompresso, Bialetti Brikka (made in Omegna:)
Ex: Saeco Poemia, Hario Skerton 

Reply
la noi, odata cu intrarea Kaufland pe piata, au inceput a aparea cafele pe care nu le vazusem inca, gen

[Image: cxacDxl.jpg]

[Image: w5CaanE.jpg]

[Image: v98bgr1.jpg]
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>

Reply
... Daca merg cu zgucionca ... sa avetz' pofta ! ... :D ...
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
n-ai sa crezi, dar in fiecare dimineata! (ce-i drept nu cu cafea, dar ma rog) :D

Reply

După o săptămână de luptă cu această cafea, îmi dau seama că și cea care e prăjită mai light îmi place. Acest sortiment de cafea are caracter, metaforic vorbind, am scăpat de gustul mai acrișor, sau mai acid, dar am dat peste un gust puternic, un pic cam prea 'dark' dacă pot spune, probabil și pe fondul că în ultimele 2 luni am consumat cafea prăjită mai soft.

Nu știu care a fost problema dar pucul a ieșit cam mâlos, chiar dacă am încercat și cu 18gr, 17gr., 16gr., chiar dacă am tampat mai tare, pur și simplu mi-a cam dat bătăi de cap. Precizez că înainte de ea nu îmi ieșea pucul deloc mâlos, iar azi am început o pungă de Helenna's Secret de la RightSideCoffee, unde a fost ok.

Cam asta e experiența mea cu această cafea, după ce am consumat jumătate de pungă. Dacă voi mai reveni la acest stil de prăjire, în următoarea perioadă nu cred, voi încerca în continuare un prăjitor mai mediu, Sarkis, Claro, Maisonducafe, și care mai sunt în categoria asta.

Deci călătoria continuă, încă nu am găsit gustul care mi-l doresc, poate nici nu știu ce caut, sau poate nu există ce îmi doresc eu :), dar oricum nu mă dau bătut, insist în continuare.

Salutare tuturor.

Reply
Pai dacă nu știi exact ce cauți, poate e mai bine sa începi de aici. Sa definești cât mai clar ce vrei de la o cafea. Nu pentru noi, pentru tine.
Strietman CT2 naked | EG-1 v2 (Core & Ultra) | Aeropress | V60 | Bullet R1 v2
Foste: Flair Signature Pro | Niche Zero | M47 Classic

Reply
(26-10-2019, 19:36)coffeemilk Wrote: Deci călătoria continuă, încă nu am găsit gustul care mi-l doresc, poate nici nu știu ce caut, sau poate nu există ce îmi doresc eu :), dar oricum nu mă dau bătut, insist în continuare.
Asta e atitudinea corecta!
ECM Synchronika / Eureka Mignon Specialita / Kinu M47S / Kribli-Grabli / Motta and Normcore tools & Gaggia Classic 2015 / MDF & V60 & Timemore Ice Dripper

Reply
Laddu, câteva idei mi-am făcut de ce îmi place și ce nu, dar încă mai caut, mai vreau să încerc vreo 3-4 prăjitori autohtoni pe cafele Sud Americane, iar în funcție de ce reușesc să scot din cafelele respective, mă voi stabili o perioadă pe unul dintre ei. 

Cip, mersi încă odată pentru sfaturi și pentru încurajări.

Reply
(26-10-2019, 19:36)coffeemilk Wrote:

După o săptămână de luptă cu această cafea, îmi dau seama că și cea care e prăjită mai light îmi place. Acest sortiment de cafea are caracter, metaforic vorbind, am scăpat de gustul mai acrișor, sau mai acid, dar am dat peste un gust puternic, un pic cam prea 'dark' dacă pot spune, probabil și pe fondul că în ultimele 2 luni am consumat cafea prăjită mai soft.

Nu știu care a fost problema dar pucul a ieșit cam mâlos, chiar dacă am încercat și cu 18gr, 17gr., 16gr., chiar dacă am tampat mai tare, pur și simplu mi-a cam dat bătăi de cap. Precizez că înainte de ea nu îmi ieșea pucul deloc mâlos, iar azi am început o pungă de Helenna's Secret de la RightSideCoffee, unde a fost ok.

Cam asta e experiența mea cu această cafea, după ce am consumat jumătate de pungă. Dacă voi mai reveni la acest stil de prăjire, în următoarea perioadă nu cred, voi încerca în continuare un prăjitor mai mediu, Sarkis, Claro, Maisonducafe, și care mai sunt în categoria asta.

Deci călătoria continuă, încă nu am găsit gustul care mi-l doresc, poate nici nu știu ce caut, sau poate nu există ce îmi doresc eu :), dar oricum nu mă dau bătut, insist în continuare.

Salutare tuturor.
Încearcă cu 14, rasnita mai fin, eu asa am cele mai bune rezultate.
Bafta
PL41TEM; Kinu Pheonix  

Reply
Ok, o să încerc și cu 14gr., mersi de recomandare.

Reply
... continuand cumva " tot in stilul italian "  ... insa nu napoletan , se remarca o cafea interesanta , de vara , care nu ar trebui ocolita ... respectiv - Sant' Eustachio il caffe - o cafea lejera , cu o corpolentza medium - light , prajita medium , fara ulei pe boabe si cu o pronuntzata aroma de cacao olandeza si fondant usor vanilat , face din aceasta cafea un desert excelent - usor , dulceag si aromat ... insa , potrivit caracteristicilor sale , se poate servi oricand pe parcursul unei zile ( ... mai ales vara ) - Raccomando con piacere ! ... Cool ...

[Image: MHtgbHJ.jpg]

[Image: mCV9I7n.jpg]

[Image: Xw42ZSI.jpg]

[Image: 9HhtA0c.jpg]

[Image: TNYLFrn.jpg]

[Image: URfBP6k.jpg]

[Image: eeSM6KY.jpg]
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
fost tin minte la ei in Roma ca cafenea, si prima data vazui ca barista ascunde ce face dupa perdea. show, nu alta :D

Reply
Si ce facea de fapt? Acel cremina cu frisca si zahar?
Lelit PL81T, ​Eureka Mignon XL, Kinu M47 Phoenix, Cafflano Kompresso, Bialetti Brikka (made in Omegna:)

Reply
(29-10-2019, 22:12)dragos.stoian Wrote: Si ce facea de fapt? Acel cremina cu frisca si zahar?

noi comandasem espresso, de fapt caffè normale Smile

Reply
nu sunt eu chiar fan... dar imaginea asta imi place, probabil ma incanta si ca folosesc probat :)

https://www.instagram.com/p/B4UJnYjI47m/...5jfrrfljl9
Cuptoare | La Marzocco-uri | Rasnite | Acareturi multe multe

Reply
[Image: Wl4EEyP.jpg]

90% robusta in varianta napoletana... abia astept sa o sa incerc :-)

Reply
... Iarasi o cafea interesanta , ce merita incercata ar fi ...  Ginevra Silver . o miscela eleganta , echilibrata , cu un corp medium si prajita fara ulei pe boabe , insa bine definita dar fara a fi agresiva ( ... nu creeaza impresia de " cafea tare " ) aromata , nuantza de caramel  ce pare ca ar avea un strop de rom sau brandy nativ ... merge de minune , atat espresso , cat mai ales cu lapte ptr. o trezire deplina - noua ne-a placut ... Cool ...

[Image: 0E7E6Ci.jpg]

[Image: hhQWMhD.jpg]

[Image: YE00Ava.jpg]

[Image: nUcx4gw.jpg]

[Image: VDpqbO9.jpg]

[Image: iubMSNG.jpg]

Reply
imi pare ca te mai intrebasem, dar, de obicei, cat scoti din 23g de boabe?

Reply
Doresc sa aflu parerea voastra despre aceste boabe. Se potrivesc cu stilul italian de prajire?
PS Stiu ca mai exista un thread in care se cer pareri despre modurile de prajire.
Prima data astept unul sau doua raspunsuri, dupa care spun despre ce cafea este vorba.
[Image: tE8Cwe1.jpg]
Bezzera Unica;  Kinu M47; accesorii Motta; French Press; V60; cold brew Mizudashi

Reply
Asa par,prajite spre dark, ba chiar parca apare si un pic de ulei la suprafață

Reply
Este vorba despre Brazilia Santos de la Barshaker. Pe site scrie ca sint prajite French.
Totusi care este diferenta intre stilul italian si French? Poate sa spuna cineva?
Bezzera Unica;  Kinu M47; accesorii Motta; French Press; V60; cold brew Mizudashi

Reply
Italian e si mai dark/ars/uleios decat French.
E pasul urmator... French e cand incepe sa apara uleiul, Italian este uleios complet si incepe sa aiba aroma de ars/afumat, French este la limita cand inca mai poti detecta originea.

https://www.coffeereview.com/coffee-refe...ast-table/

Reply
Multumesc pentru raspuns. Nu stiu de ce in imagine apar urme de ulei pentru ca in realitate, privite cu ochiul liber sint complet uscate.
Este interesant modul in care se schimba gustul unei persoane. Prima data cind am comadat cafea proaspat prajita gustul mi-a parut ciudat, putin acru. Acum am ajuns sa prefer cafeaua prajita in acest fel.

Reply
Boabele au putin luciu pe ele...
Asta nu provine decat de la o prajire unde s-au depasit niste limite si uleiul incepe sa iasa la suprafata.
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
Asta cu italian e f dark si uleios e relativ, in nord gasesti boabe care sunt medium-dark si nu au deloc ulei

Reply
Pai aia sunt italieni care vorbesc austriaca, elvetiana, franceza... italieni nepatrioti, vorba stim noi cui... :D
Li s-a stins flacara latinitatii, nu mai au caldura de un SC sanatos, ca napolitanii...  Tongue

Reply

Forum Jump:

Browsing: 4 Guest(s)