Welcome Back Log In Create Account

Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee)

Păi atâta timp cât îs nemți, reclamă nu, taxă de raft nu, poate fi și reambalată....
Gaggia Classic 2012 & ARCO 2in1

Reply
Slow roasted... bine ca nu zice si pe vatra de piatra, cu lemn de stejar...  Angel

Reply
... Daca e cu Alintaroma ... ma lipsesc Cool  ... ( parca n-am avea de unde alege ... :D ... )
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
(10-09-2019, 14:42)renatoa Wrote: Slow roasted... bine ca nu zice si pe vatra de piatra, cu lemn de stejar...  Angel

"Drum" si "slow roasted" par un fel de "scuze" pentru cealalta cafea din oferta...

Nu-mi dau seama daca intereseaza pe cineva...

Reply
(10-09-2019, 14:55)dev Wrote: Nu-mi dau seama daca intereseaza pe cineva...

Cum ? ... Cel putin pe jumatate din tzara ... :D ...
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
Stie jumatate de tara ce-i cu drumu' si slow?  Angel

Eu cred ca pretul bate orice buzz word de marketing...

Reply
Am scris intr-o postare anterioara ca ma intereseaza cafea proaspat prajita ceva mai dark, am incercat Maison du Cafe cu robusta, dar e tot medium (nici macar medium-dark).

Asa ca am gasit pana la urma niște cafea proaspat carboniz.. aa prajita, la mosu' Florescu, un fel de Schwartz Vader cu ulei pe boabe, abia astept sa o incerc   Cool

[Image: lbm9UU8.jpg][Image: vRiTkoZ.jpg]
Lelit PL81T, ​Eureka Mignon XL, Kinu M47 Phoenix, Cafflano Kompresso, Bialetti Brikka (made in Omegna:)
Ex: Saeco Poemia, Hario Skerton 

Reply
(13-09-2019, 17:07)dragos.stoian Wrote: Am scris intr-o postare anterioara ca ma intereseaza cafea proaspat prajita ceva mai dark, am incercat Maison du Cafe cu robusta, dar e tot medium (nici macar medium-dark).

Asa ca am gasit pana la urma niște cafea proaspat carboniz.. aa prajita, la mosu' Florescu, un fel de Schwartz Vader cu ulei pe boabe, abia astept sa o incerc   Cool

[Image: lbm9UU8.jpg][Image: vRiTkoZ.jpg]

Confirm ca e absolut excelenta pentru un iubitor de cafele mai prăjite,chiar aduce putin cu cele napoletane (seamana putin cu Izzo), f aromata, note de bomboane de ciocolata cu coniac.
As zice ca e o cafea pentru gurmanzii care adora dulciurile grele, prajiturile cremoase cu ciocolata fina.

Scuzati mana tremurânda, acum am vazut ca sunt cam neclare pozele :)

[Image: O87j6G3.jpg]
[Image: 9vadz8m.jpg]
Lelit PL81T, ​Eureka Mignon XL, Kinu M47 Phoenix, Cafflano Kompresso, Bialetti Brikka (made in Omegna:)

Reply
... K sa nu raman dator , cu cateva vorbe despre Barbera Mago  pentru cei posibil interesati si ptr. ca tot este pe terminate la mine  , dupa aprox 2 kg pot spune ca este o cafea relativ echilibrata , in sensul ca are din fiecare cate ceva si anume :  aromata , cremoasa , decisa si cu spuma rezistenta.
     Cu o corpolentza medium - heavy , dens siropoasa , vine la pachet cu un retrogust placut usor amarui ( ... compensat de mine , cu putzina miere de salcam  :D ... ) face din aceasta cafea , ceva greu de refuzat ... cu note predominante de ciocolata , nuca , waffe , are suficienta personalitate ptr. a convinge un gurmand exigent .
      Personal  , o recomand doar celor ce doresc o cafea buna ... ce trebuie  sa te trezeasca - si nu numai din somn :D  ... -  care stau bine cardio , precum si in amestecuri cu lapte ... unde exceleaza in cromatica gustului.

Acestea fiind spuse , mentionez inca o data ...  ca aceasta este doar o parere personala ( ... a doua persoane ! ) ce si-au propus , sa-si  clarifice cumva gusturile si vis-a-vis de cafelele ... mult blamate , asa zise - prajite in stil italian ... Cool ...

[Image: NUZDogr.jpg]

[Image: nhhVdDc.jpg]

[Image: hFYNhSW.jpg]

[Image: SD07BzQ.jpg]

[Image: cjOrelY.jpg]

[Image: Ap8pCk7.jpg]

Reply
Mi-ai facut pofta rau, e pe gustul meu, @Levo tu locuiești în Buc? Ca am putea împărți în cazul asta o pungă de 1kg pe viitor .

Costa cam mult (duce spre 200/kg cu transport) si daca dau asa mult pe 1kg parca nu merita, spre sfarsit sigur nu o sa mai fie asa buna pt ca in cateva sapt isi pierde dim arome, chiar daca o tin in congelator (pretul pe kg nu e neapărat mare, mai dau 170 lei pe kg, dar daca iau cateva sute de grame de la prajitorii am garantia ca sunt proaspete pana la sfarsit)

(16-09-2019, 15:43)Levo Wrote: ... K sa nu raman dator , cu cateva vorbe despre Barbera Mago  pentru cei posibil interesati si ptr. ca tot este pe terminate la mine  , dupa aprox 2 kg pot spune ca este o cafea relativ echilibrata , in sensul ca are din fiecare cate ceva si anume :  aromata , cremoasa , decisa si cu spuma rezistenta.
     Cu o corpolentza medium - heavy , dens siropoasa , vine la pachet cu un retrogust placut usor amarui ( ... compensat de mine , cu putzina miere de salcam  :D ... ) face din aceasta cafea , ceva greu de refuzat ... cu note predominante de ciocolata , nuca , waffe , are suficienta personalitate ptr. a convinge un gurmand exigent .
      Personal  , o recomand doar celor ce doresc o cafea buna ... ce trebuie  sa te trezeasca - si nu numai din somn :D  ... -  care stau bine cardio , precum si in amestecuri cu lapte ... unde exceleaza in cromatica gustului.

Acestea fiind spuse , mentionez inca o data ...  ca aceasta este doar o parere personala ( ... a doua persoane ! ) ce si-au propus , sa-si  clarifice cumva gusturile si vis-a-vis de cafelele ... mult blamate , asa zise - prajite in stil italian ... Cool ...

[Image: NUZDogr.jpg]

[Image: nhhVdDc.jpg]

[Image: hFYNhSW.jpg]

[Image: SD07BzQ.jpg]

[Image: cjOrelY.jpg]

[Image: Ap8pCk7.jpg]

Reply
(16-09-2019, 19:09)dragos.stoian Wrote: @Levo tu locuiești în Buc? Ca am putea împărți în cazul asta o pungă de 1kg pe viitor ...

... Sorrrry ... nu locuiesc in Buc. si mai mult de atat , voi continua cu alte cafele diferite pe viitor dar , din aceeasi categorie ... doar in scop de diversificare a gustului si pentru o imagine de ansamblu mai clara.
    Totusi ... daca doresti sa incerci cafeaua asta , exista si la 0,5 kg cu un pret mai mic desigur. ( ... recomand preventiv sa apelezi pe tel. firma si sa ceri info. d-lui Gabriele Francesco despre data importului- sau cea inscrisa pe ambalaj . Este amabil si cooperant. - Mult spor ! )

Reply
Multumesc, păcat ca e decaf :(

Espressomani cu incliantii spre cafele italiene, daca vrea cineva sa împărțim o cafea punga de 1kg (nu neapărat Barbera,orice vreti voi) si locuiti n Bucuresti astept un semn pe PM sau chiar aici

Reply
Tocmai ce s-a terminat si ultima cutie de Barbera Mago plus ...  care in opinia noastra , ar fi vf. de lance de la Barbera , ptr. ca ... pastreaza calea regala / de mijloc - bine echilibrata , cu un corp mediu , bine aromata pe o baza de ciocolata fina  insa,  decisa ... este placuta mai ales dimineatza sau cu lapte , precum si dupa mese mai grele de pranz.
            Nu insist cu detalii inutile dar , este o cafea din gama de varf , cu personalitate aparte intre cafelele napoletane si are un loc distinct ca gust , ca stil de prajire si compozitie a miscelei.
            Recomand cu placere iubitorilor acestui stil si cu sigurantza ma voi mai intoarce la acest gust ...

[Image: wMHTirv.jpg]

[Image: b9udW4Q.jpg]

[Image: WC0RKom.jpg]

[Image: UfjGpyR.jpg]

[Image: GhrsGsd.jpg]

Reply
(04-10-2019, 10:01)Levo Wrote: Tocmai ce s-a terminat si ultima cutie de Barbera Mago plus ...  care in opinia noastra , ar fi vf. de lance de la Barbera , ptr. ca ... pastreaza calea regala / de mijloc - bine echilibrata , cu un corp mediu , bine aromata pe o baza de ciocolata fina  insa,  decisa ... este placuta mai ales dimineatza sau cu lapte , precum si dupa mese mai grele de pranz.
            Nu insist cu detalii inutile dar , este o cafea din gama de varf , cu personalitate aparte intre cafelele napoletane si are un loc distinct ca gust , ca stil de prajire si compozitie a miscelei.
            Recomand cu placere iubitorilor acestui stil si cu sigurantza ma voi mai intoarce la acest gust ...

[Image: wMHTirv.jpg]

[Image: b9udW4Q.jpg]

[Image: WC0RKom.jpg]

[Image: UfjGpyR.jpg]

[Image: GhrsGsd.jpg]
Tot import italia e si Mago Plus? Tot am cautat in Românica ambalaj la 250g si nu am gasit...
PL41TEM; Kinu Pheonix  

Reply
(04-10-2019, 12:51)remusmarian Wrote: Tot import italia e si Mago Plus? Tot am cautat in Românica ambalaj la 250g si nu am gasit...

... Da , din pacate tot din vechiul pachet pastrasem o rezerva ... care s-a terminat si asta ... Sad ... insa , astept un nou pachet si pana ajunge ... o dau pe Jamaica populara ... :D ...

Reply
@Levo in postarea asta mai veche spuneai ca ti-a placut Vergnano, de ce miscela era vb? Eu am incercat cea 100% arabica, ok pe Kompresso dar nu ceva extraordinar, vorbeai de ceva cu robusta gen Vergnano Espresso sau Gran Aroma?

(13-07-2018, 14:57)Levo Wrote:
(13-07-2018, 14:29)radudani Wrote: ar trebui sa se scuture oripilati:

... Noi trebuie sa stim tot ce misca  ... raul , ramul ... Cool ... si la sfarsit , vedem cine ... este prieten cu papila ... asa ca nu scapa nimeni ... :D ...

... Supusa si votului sotiei ... rezultatul este implacabil   - tot mai buna Borbone Blue ... Cool ... acum , nu pot spune ca m-a dat pe spate Lollo , insa tot mai trebuie baut / edificat ( ... jucat un pic din preinfuzie si macinatura ).
     Tripleta de aur insa , se mentine aceeasi ... P.Harem - TreForze! - Borbone cu subclasele sale Izzo - Vergnano - Moreno si mai apoi , Kimbo - Cartapani - Sant Eustachio si restul ... cu exceptia celor netestate inca ... gen Toraldo , Kenon , Pasquini , Bontadi, Carraro 1927 si ce va mai pica ... la control ... :D ...

Reply
(05-10-2019, 18:55)dragos.stoian Wrote: @Levo in postarea asta mai veche spuneai ca ti-a placut Vergnano, de ce miscela era vb?

... Da , mi-a placut mult ... dar , e o cafea soft - lejera . Am primit-o cadou ( surpriza ) si nu stiu nimic despre ea ... ( sorry ).

Am vazut ca nu seamana cu nimic de pe site -ul lor si din cate am aflat , provine direct de la sursa ... dar mai multe nu cunosc ...

Reply
(04-10-2019, 15:13)Levo Wrote: ... Da , din pacate tot din vechiul pachet pastrasem o rezerva ... care s-a terminat si asta ... Sad ... insa , astept un nou pachet si pana ajunge ... o dau pe Jamaica populara ... :D ...

Aș încerca și eu acest stil de prăjire, dar mai ales acest tip de cafea. :)
Dacă cumva ai ceva surplus din noul transport, aș fi interesant de o cutie, dacă e posibil bineînțeles. Am căutat în RO și 3kg e prea mult. :(

Mersi fain.

Reply
(14-10-2019, 21:50)coffeemilk Wrote: Dacă cumva ai ceva surplus din noul transport, aș fi interesant de o cutie ...

... Da , cu drag ... numai ca , am comandat alte cafele de data asta ( ... nu Barbera ! )  si in cantitati mici , astfel incat sa nu stea prea mult timp prin dulap pe la mine ...

:idea:  - Totusi , daca doresti un test cu o prajire mai pronuntzata si o cafea buna si proaspata ...  duminica -  13.10.2019  - a adus cafea proaspata Passalacqua Harem aici ...

Reply
Mersi de recomandare Levo, sincer îmi e teamă un pic de aromele florale din descriere, nu sunt mare fan.
Totuși rămâne valabilă rugămintea ca atunci când mai comanzi o Barbera, să mă ai și pe mine în calcul, prea sunt curios. :)

Reply
(15-10-2019, 12:25)coffeemilk Wrote: Totuși rămâne valabilă rugămintea ca atunci când mai comanzi o Barbera, să mă ai și pe mine în calcul, prea sunt curios ...

... Ramane , dar cand voi mai reveni pe Barbera ... iar cu " aromele florale " , sa zicem ca este doar ... o figura de stil ? :D  ...

Reply
nu prea imi amintesc flori in Harem :D
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>

Reply
(15-10-2019, 10:32)Levo Wrote:
(14-10-2019, 21:50)coffeemilk Wrote: Dacă cumva ai ceva surplus din noul transport, aș fi interesant de o cutie ...

... Da , cu drag ... numai ca , am comandat alte cafele de data asta ( ... nu Barbera ! )  si in cantitati mici , astfel incat sa nu stea prea mult timp prin dulap pe la mine ...

:idea:  - Totusi , daca doresti un test cu o prajire mai pronuntzata si o cafea buna si proaspata ...  duminica -  13.10.2019  - a adus cafea proaspata Passalacqua Harem aici ...

Ai vorbit la tel cu ei,cat de proaspata e?
Intreb pt ca o data am sunat si nu prea au vrut sa imi dea informații, gen 'toata cafeaua noastra e in termen' ,poate ai dat de cineva mai amabil :-)

Reply
(15-10-2019, 12:25)coffeemilk Wrote: Mersi de recomandare Levo, sincer îmi e teamă un pic de aromele florale din descriere, nu sunt mare fan.
Totuși rămâne valabilă rugămintea ca atunci când mai comanzi o Barbera, să mă ai și pe mine în calcul, prea sunt curios. :)
Poti sa încerci liniștit Harem, este buna in espresso, dar mai bună cu lapte. Nu este nimic floral la ea, poate doar ambalajul galben:)
Eu, ca si tine, am incercat prajirile super light, light, medium, toate sunt super in espresso, dar o semidezamagire cu lapte.
Din acest motiv băuturile cu lapte eu le consum doar cu cafea dark roast, gen Passalaqua. Acum am o Mexico Plus, super bună.
Bafta:)
PL41TEM; Kinu Pheonix  

Reply
imi permit sa recomand, pentru lapte, Etiopia de la Claro (macar ca nu e 1st wave)
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>

Reply
(15-10-2019, 17:19)dragos.stoian Wrote: Ai vorbit la tel cu ei,cat de proaspata e?

... N-am vorbit , ptr. ca nu intentionam sa cumpar dar , avand in vedere ca ... de cca. 1 luna nu a fost disponibila pe stoc si a aparut duminica , banuiesc ca au adus un lot proaspat ...
    Altfel , nu cred ca se supara nimeni daca citeste si comunica data inscrisa pe o punga de cafea ... mai ales daca vor sa si vanda ceva ... Cool ...

Reply
Am dat comandă de Passalaqua asta, vedem dacă e ceva de capul ei. :) Le-am trecut la observații că dacă e mai veche de 2 săptămâni, le fac retur. :)
Pe lângă ea am comandat și sita https://www.kfea.ro/barista/sita/ims-b68...dubla-58mm. , sper să fie ce trebuie.

Reply
(15-10-2019, 20:42)coffeemilk Wrote: Am dat comandă de Passalaqua asta, vedem dacă e ceva de capul ei. :) Le-am trecut la observații că dacă e mai veche de 2 săptămâni, le fac retur. :)
Pe lângă ea am comandat și sita https://www.kfea.ro/barista/sita/ims-b68...dubla-58mm. , sper să fie ce trebuie.
Cam 2 luni de la data prajirii o sa aiba. AUG22 sau SET22 termenul de expirare
PL41TEM; Kinu Pheonix  

Reply
Ouch.

Reply
(15-10-2019, 21:27)coffeemilk Wrote: Ouch.
E ok, pentru o cafea de genul e super bine.
PL41TEM; Kinu Pheonix  

Reply

Forum Jump:

Browsing: 3 Guest(s)