Hello There, Guest! Login Register


Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee)

(07-03-2019, 10:56)baloozzy Wrote: Beți-o p-asta!   Angel


[Image: fucking_strong_coffee_verdammt_starker_kaffee.jpg]

suna a injuratura... glumata!
oricum, 'dupa d-voastra!'
si numai dupa ce ati terminat partea de fucking!
__________________________________________________________________________
strega, pavoni pro, sette, macap, casadio, v60, prajitor diy
 
Reply
(07-03-2019, 10:56)baloozzy Wrote: Beți-o p-asta!   Angel

... Nu prea merge .... " coffee with a bright, distinctive acidity. You’ll taste crisp citrus, as well as more subtle notes of kiwi and peach  ... "   ( source )

     Unii dintre noi , am recurs la acest tip de cafea ... tocmai pentru a scapa de aceasta " aciditate vibranta " ... si mai ales ca in plan national , destul de greu ( sau deloc )  se poate gasi un amestec prajit astfel incat , sa limiteze aciditatea la zero ... in rest ... si noi ne dorim o cafea proaspat prajita ( ... daca se poate in amestec / blend  si care sa fie chiar mai gustoasa decat o miscela ... Cool ) ... pana atunci insa , folosim miscelele napoletane k fiind , cele mai apropiate de acest deziderat ... ( ptr. gustul nostru , al celor care nu agreeaza aciditatea in espresso ... Big Grin ... ) .

    ... sper sa nu fiu iar interpretat , k Gica - contra ... Cool ...
Bosco Posillipo | Bezzera Strega | Pavoni Expo | Honne | Olympus KR-E | ECM S64 | MK III | Kinu M47, M68 | Gene CBR 101...
 
Reply
(07-03-2019, 19:27)Levo Wrote:
(07-03-2019, 10:56)baloozzy Wrote: Beți-o p-asta!   Angel

... Nu prea merge .... " coffee with a bright, distinctive acidity. You’ll taste crisp citrus, as well as more subtle notes of kiwi and peach  ... "   ( source )

     Unii dintre noi , am recurs la acest tip de cafea ... tocmai pentru a scapa de aceasta " aciditate vibranta " ... si mai ales ca in plan national , destul de greu ( sau deloc )  se poate gasi un amestec prajit astfel incat , sa limiteze aciditatea la zero ... in rest ... si noi ne dorim o cafea proaspat prajita ( ... daca se poate in amestec / blend  si care sa fie chiar mai gustoasa decat o miscela ... Cool ) ... pana atunci insa , folosim miscelele napoletane k fiind , cele mai apropiate de acest deziderat ... ( ptr. gustul nostru , al celor care nu agreeaza aciditatea in espresso ... Big Grin ... ) .

    ... sper sa nu fiu iar interpretat , k Gica - contra ... Cool ...

+1
PL41TEM; Xeoleo 
 
Reply
Buna ar fi o lege din asta si la varza noastra... din bruxel...
O ocazie unica pentru miscelatorii... sa ramana in traditia goala... 

http://www.bigislandvideonews.com/2019/0...ses-house/

Sa vedem atunci cum o scalda cu procentele... tz% din magazia aia, in care... habar n-am din ce vapor am descarcat acolo, dar nu conteaza...
 
Reply
(09-03-2019, 11:27)renatoa Wrote: Buna ar fi o lege din asta si la varza noastra... din bruxel...
O ocazie unica pentru miscelatorii... sa ramana in traditia goala... 

http://www.bigislandvideonews.com/2019/0...ses-house/

Sa vedem atunci cum o scalda cu procentele... tz% din magazia aia, in care... habar n-am din ce vapor am descarcat acolo, dar nu conteaza...
Nu cred ca are cum sa scrie producătorul exact pe o pungă cate grame sunt din fiecare Arabica/robusta. Poate doar sa scrie proveniența. Ex. Arabica india, columbia, "otopia" Smile. Plus ca fiecare producator are reteta lui "secreta".
.
PL41TEM; Xeoleo 
 
Reply
Ba exact asta cere legea:
"requires coffee blend labels to disclose regional origins and percent by weight of the blended coffees"

Tocmai ca sa se asigure ca bei acolo 30-70, si nu invers Wink
Daca se impune la salam, sa stii cat soric/grasime si cata carne conine, nu e si ala tot un "blend" ?
Certificarea de origine este ca sa iti asigure "secretul", ca nu il folosesc si altii in scop comercial, dar acasa poate oricine face "miscella napolitana" Big Grin
 
Reply
(09-03-2019, 12:27)renatoa Wrote: Ba exact asta cere legea:
"requires coffee blend labels to disclose regional origins and percent by weight of the blended coffees"

Tocmai ca sa se asigure ca bei acolo 30-70, si nu invers Wink
Daca se impune la salam, sa stii cat soric/grasime si cata carne conine, nu e si ala tot un "blend" ?
Certificarea de origine este ca sa iti asigure "secretul", ca nu il folosesc si altii in scop comercial, dar acasa poate oricine face "miscella napolitana" Big Grin
Legea, cel puțin la noi, e mai maleabilă ca latexul. De exemplu, poti sa scrii ingredientele in ordinea descrescătoare compoziției. Exemplu: carne porc, slănină, condimente.
Nu esti obligat sa scrii carne porc 90%, slănină 8%, condimente 2%. Știi ce e în salam dar nu stii cat Smile.
Ar fi bine sa fie mai strictă legea in alimentație, macar am stii ce "băgăm" in noi.
PL41TEM; Xeoleo 
 
Reply
(09-03-2019, 12:27)renatoa Wrote: ... dar acasa poate oricine face "miscella napolitana" Big Grin

... pe bune ... ? Big Grin  ...
Bosco Posillipo | Bezzera Strega | Pavoni Expo | Honne | Olympus KR-E | ECM S64 | MK III | Kinu M47, M68 | Gene CBR 101...
 
Reply
Sigur, dar nu e musai sa iti si iasa... Big Grin
 
Reply
Ar fi bine daca s-ar debloca topicul celalalt, am mai glumi si noi acolo... Smile
 
Reply
(12-03-2019, 12:20)renatoa Wrote: Ar fi bine daca s-ar debloca topicul celalalt, am mai glumi si noi acolo... Smile

vrei sa spui... cine mai ia in serios forumul asta!?
unii glumeste, altii iau in serios si se incontreaza; traiasca cei care i-a pus lumina!

p.s.
dinspre mine, nu te vad, doar ca nu eram acolo, ci la guest-i Smile

apropo, @Lyvyoo: vad ca nu mai sunt in stare sa leg 2 cuvinte de gramatica lor... n-ar fi mai bine sa se inchida si topicul asta; si sa ramanem... prajiti usor Smile
__________________________________________________________________________
strega, pavoni pro, sette, macap, casadio, v60, prajitor diy
 
Reply
Mai optimist, Radu, asta-i secretul tineretii pe aici!  Smile
Lelit Bianca, Honne Espressoman Edition, Tamper autonivelare, Vacanta: Kinu M47 + Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30 (in vanzare)
 
Reply
+1
mersi, Lyvyoo!
mai senin adica, dar cu dozare, pentru ca seninatatea poate deveni in context, detasare, lipsa de interes, zgomot... Smile

p.s.
la un moment dat mi-am zis sa numar pana la 10 macar, inainte de-a o da cu postarea...
problema era ca nu mai apucam sa citesc nimic din forum, tot numaram... Smile
__________________________________________________________________________
strega, pavoni pro, sette, macap, casadio, v60, prajitor diy
 
Reply
Dar de ce nu se exploateaza potentialul nemarginit al sectiunii off topic?
Pe.De.Dienes 109 N, v60
 
Reply
A cumparat cinev de la https://www.espresso-international.com ? Am vazut ca au ceva miscele in oferta si as incerca si eu Toraldo ala ca mi-a facut pofta @Levo .
ECM Classika PID & Eureka Mignon Specialita / Gaggia Classic 2015 & MDF
 
Reply
Da, eu. Am mai mentionat sursa de cel putin 2 ori in topic. Din punctul meu de vedere au fost foarte OK, i-am rugat sa incerce sa imi trimita miscelele cat mai "proaspete" posibil. Mi-au confirmat pe mail ca au vazut rugamintea mea si intr-adevar tot ce am primit avea mai putin de 3-4 luni de la data ambalarii.
Rancilio Silvia E 2016 Auber PID, IMS 200IM, Kinu M47, VST 20g, Pullman Barista 58.55mm flat, BH Precision Pitcher 400 ml
 
Reply
Perfect. Mulțumesc mult pentru promptitudinea răspunsului.
ECM Classika PID & Eureka Mignon Specialita / Gaggia Classic 2015 & MDF
 
Reply
(15-03-2019, 11:55)mmariusc Wrote: Da, eu. Am mai mentionat sursa de cel putin 2 ori in topic. Din punctul meu de vedere au fost foarte OK, i-am rugat sa incerce sa imi trimita miscelele cat mai "proaspete" posibil. Mi-au confirmat pe mail ca au vazut rugamintea mea si intr-adevar tot ce am primit avea mai putin de 3-4 luni de la data ambalarii.

Condițiile sunt cele scrise pe site, adică treb comanda minima de 50eur? Și transportul e doar 10 EUR?
Saeco Poemia PF depresurizat+PF naked, sita dus IMS, Hario Skerton modat stepless, Bialetti Brikka (made in Omegna:) 
 
Reply
Cand am comadat eu anul trecut limita era mai mica de 50 de euro, in jur de 30 cred. Dar acum da, acelea sunt conditiile.
Rancilio Silvia E 2016 Auber PID, IMS 200IM, Kinu M47, VST 20g, Pullman Barista 58.55mm flat, BH Precision Pitcher 400 ml
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)