amator espresso traditional
Posts: 1.757
Joined: Sep 2012
Bv
(07-03-2019, 10:56)baloozzy Wrote: Beți-o p-asta!
suna a injuratura... glumata!
oricum, 'dupa d-voastra!'
si numai dupa ce ati terminat partea de fucking!
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)
Espressoman traditionalist
Posts: 3.828
Joined: Oct 2016
ro
(07-03-2019, 10:56)baloozzy Wrote: Beți-o p-asta!
... Nu prea merge ....
" coffee with a bright, distinctive acidity. You’ll taste crisp citrus, as well as more subtle notes of kiwi and peach ... " (
source )
Unii dintre noi , am recurs la acest tip de cafea ... tocmai pentru a scapa de aceasta "
aciditate vibranta " ... si mai ales ca in plan national , destul de greu ( sau deloc ) se poate gasi un amestec prajit astfel incat , sa limiteze aciditatea la zero ... in rest ... si noi ne dorim o cafea proaspat prajita ( ... daca se poate in amestec / blend si care sa fie chiar mai gustoasa decat o miscela ...
) ... pana atunci insa , folosim miscelele napoletane k fiind , cele mai apropiate de acest deziderat ... ( ptr. gustul nostru , al celor care nu agreeaza aciditatea in espresso ...
... ) .
... sper sa nu fiu iar interpretat , k Gica - contra ...
...
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101
Espressoman infocat
Posts: 160
Joined: Dec 2018
Romania
(07-03-2019, 19:27)Levo Wrote: (07-03-2019, 10:56)baloozzy Wrote: Beți-o p-asta!
... Nu prea merge .... " coffee with a bright, distinctive acidity. You’ll taste crisp citrus, as well as more subtle notes of kiwi and peach ... " ( source )
Unii dintre noi , am recurs la acest tip de cafea ... tocmai pentru a scapa de aceasta " aciditate vibranta " ... si mai ales ca in plan national , destul de greu ( sau deloc ) se poate gasi un amestec prajit astfel incat , sa limiteze aciditatea la zero ... in rest ... si noi ne dorim o cafea proaspat prajita ( ... daca se poate in amestec / blend si care sa fie chiar mai gustoasa decat o miscela ... ) ... pana atunci insa , folosim miscelele napoletane k fiind , cele mai apropiate de acest deziderat ... ( ptr. gustul nostru , al celor care nu agreeaza aciditatea in espresso ... ... ) .
... sper sa nu fiu iar interpretat , k Gica - contra ... ...
+1
PL41TEM; Kinu Pheonix
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Posts: 12.864
Joined: Feb 2015
Craiova
Buna ar fi o lege din asta si la varza noastra... din bruxel...
O ocazie unica pentru miscelatorii... sa ramana in traditia goala...
http://www.bigislandvideonews.com/2019/0...ses-house/
Sa vedem atunci cum o scalda cu procentele... tz% din magazia aia, in care... habar n-am din ce vapor am descarcat acolo, dar nu conteaza...
Espressoman infocat
Posts: 160
Joined: Dec 2018
Romania
(09-03-2019, 11:27)renatoa Wrote: Buna ar fi o lege din asta si la varza noastra... din bruxel...
O ocazie unica pentru miscelatorii... sa ramana in traditia goala...
http://www.bigislandvideonews.com/2019/0...ses-house/
Sa vedem atunci cum o scalda cu procentele... tz% din magazia aia, in care... habar n-am din ce vapor am descarcat acolo, dar nu conteaza...
Nu cred ca are cum sa scrie producătorul exact pe o pungă cate grame sunt din fiecare Arabica/robusta. Poate doar sa scrie proveniența. Ex. Arabica india, columbia, "otopia"
. Plus ca fiecare producator are reteta lui "secreta".
.
PL41TEM; Kinu Pheonix
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Posts: 12.864
Joined: Feb 2015
Craiova
09-03-2019, 12:27
(This post was last modified: 09-03-2019, 12:27 by renatoa.)
Ba exact asta cere legea:
"requires coffee blend labels to disclose regional origins and percent by weight of the blended coffees"
Tocmai ca sa se asigure ca bei acolo 30-70, si nu invers
Daca se impune la salam, sa stii cat soric/grasime si cata carne conine, nu e si ala tot un "blend" ?
Certificarea de origine este ca sa iti asigure "secretul", ca nu il folosesc si altii in scop comercial, dar acasa poate oricine face "miscella napolitana"
Espressoman infocat
Posts: 160
Joined: Dec 2018
Romania
(09-03-2019, 12:27)renatoa Wrote: Ba exact asta cere legea:
"requires coffee blend labels to disclose regional origins and percent by weight of the blended coffees"
Tocmai ca sa se asigure ca bei acolo 30-70, si nu invers
Daca se impune la salam, sa stii cat soric/grasime si cata carne conine, nu e si ala tot un "blend" ?
Certificarea de origine este ca sa iti asigure "secretul", ca nu il folosesc si altii in scop comercial, dar acasa poate oricine face "miscella napolitana"
Legea, cel puțin la noi, e mai maleabilă ca latexul. De exemplu, poti sa scrii ingredientele in ordinea descrescătoare compoziției. Exemplu: carne porc, slănină, condimente.
Nu esti obligat sa scrii carne porc 90%, slănină 8%, condimente 2%. Știi ce e în salam dar nu stii cat
.
Ar fi bine sa fie mai strictă legea in alimentație, macar am stii ce "băgăm" in noi.
PL41TEM; Kinu Pheonix
Espressoman traditionalist
Posts: 3.828
Joined: Oct 2016
ro
(09-03-2019, 12:27)renatoa Wrote: ... dar acasa poate oricine face "miscella napolitana"
... pe bune ... ?
...
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Posts: 12.864
Joined: Feb 2015
Craiova
Sigur, dar nu e musai sa iti si iasa...
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Posts: 12.864
Joined: Feb 2015
Craiova
Ar fi bine daca s-ar debloca topicul celalalt, am mai glumi si noi acolo...
amator espresso traditional
Posts: 1.757
Joined: Sep 2012
Bv
12-03-2019, 14:34
(This post was last modified: 12-03-2019, 14:37 by radudani.)
(12-03-2019, 12:20)renatoa Wrote: Ar fi bine daca s-ar debloca topicul celalalt, am mai glumi si noi acolo...
vrei sa spui...
cine mai ia in serios forumul asta!?
unii glumeste, altii iau in serios si se incontreaza; traiasca cei care i-a pus lumina!
p.s.
dinspre mine, nu te vad, doar ca nu eram acolo, ci la guest-i
apropo, @
Lyvyoo: vad ca nu mai sunt in stare sa leg 2 cuvinte de gramatica lor... n-ar fi mai bine sa se inchida si topicul asta; si sa ramanem... prajiti usor
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)
Espressoman Administrator
Posts: 12.585
Joined: Mar 2012
Bucuresti
Mai optimist, Radu, asta-i secretul tineretii pe aici!
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
amator espresso traditional
Posts: 1.757
Joined: Sep 2012
Bv
12-03-2019, 16:24
(This post was last modified: 12-03-2019, 16:27 by radudani.)
+1
mersi, Lyvyoo!
mai senin adica, dar cu dozare, pentru ca seninatatea poate deveni in context, detasare, lipsa de interes, zgomot...
p.s.
la un moment dat mi-am zis sa numar pana la 10 macar, inainte de-a o da cu postarea...
problema era ca nu mai apucam sa citesc nimic din forum, tot numaram...
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)
Espressoman infocat
Posts: 231
Joined: Oct 2018
Bucuresti
Dar de ce nu se exploateaza potentialul nemarginit al sectiunii off topic?
Pe.De.Dienes 109 N, v60
Espressoman de modă veche
Posts: 761
Joined: Feb 2018
București
A cumparat cinev de la
https://www.espresso-international.com ? Am vazut ca au ceva miscele in oferta si as incerca si eu Toraldo ala ca mi-a facut pofta @
Levo .
ECM Synchronika / Eureka Mignon Specialita / Kinu M47S / Kribli-Grabli / Motta and Normcore tools & Gaggia Classic 2015 / MDF
Espressoman infocat
Posts: 597
Joined: Oct 2012
Bucuresti
Da, eu. Am mai mentionat sursa de cel putin 2 ori in topic. Din punctul meu de vedere au fost foarte OK, i-am rugat sa incerce sa imi trimita miscelele cat mai "proaspete" posibil. Mi-au confirmat pe mail ca au vazut rugamintea mea si intr-adevar tot ce am primit avea mai putin de 3-4 luni de la data ambalarii.
Rancilio Silvia E 2016 Auber PID, IMS 200IM, Mignon XL, M47, VST 15g, Pullman Barista 58.55mm flat, BH Pitcher 400 ml
Espressoman de modă veche
Posts: 761
Joined: Feb 2018
București
Perfect. Mulțumesc mult pentru promptitudinea răspunsului.
ECM Synchronika / Eureka Mignon Specialita / Kinu M47S / Kribli-Grabli / Motta and Normcore tools & Gaggia Classic 2015 / MDF
Espressoman infocat
Posts: 1.039
Joined: Nov 2017
Bucuresti
(15-03-2019, 11:55)mmariusc Wrote: Da, eu. Am mai mentionat sursa de cel putin 2 ori in topic. Din punctul meu de vedere au fost foarte OK, i-am rugat sa incerce sa imi trimita miscelele cat mai "proaspete" posibil. Mi-au confirmat pe mail ca au vazut rugamintea mea si intr-adevar tot ce am primit avea mai putin de 3-4 luni de la data ambalarii.
Condițiile sunt cele scrise pe site, adică treb comanda minima de 50eur? Și transportul e doar 10 EUR?
Lelit PL81T, Eureka Mignon XL, Kinu M47 Phoenix, Cafflano Kompresso, Bialetti Brikka (made in Omegna:)
Ex: Saeco Poemia, Hario Skerton
Espressoman infocat
Posts: 597
Joined: Oct 2012
Bucuresti
Cand am comadat eu anul trecut limita era mai mica de 50 de euro, in jur de 30 cred. Dar acum da, acelea sunt conditiile.
Rancilio Silvia E 2016 Auber PID, IMS 200IM, Mignon XL, M47, VST 15g, Pullman Barista 58.55mm flat, BH Pitcher 400 ml
Espressoman infocat
Posts: 160
Joined: Dec 2018
Romania
Mai am juma'de kg de Harem si sunt dispus să o împart
Dacă sunt useri prin zona jud. Alba Si vor sa o încerce, cu mare drag.
Eu sunt foarte impresionat, cea mai bună cafea băută de mine pana acum. Urmeaza Danesi.
PL41TEM; Kinu Pheonix
Espressoman infocat
Posts: 1.039
Joined: Nov 2017
Bucuresti
(22-03-2019, 13:33)remusmarian Wrote: Mai am juma'de kg de Harem si sunt dispus să o împart
Dacă sunt useri prin zona jud. Alba Si vor sa o încerce, cu mare drag.
Eu sunt foarte impresionat, cea mai bună cafea băută de mine pana acum. Urmeaza Danesi.
Ți-am dat PM sunt interesat, am propus un troc cu Pellini Top din ian 2019, e extraordinara
Lelit PL81T, Eureka Mignon XL, Kinu M47 Phoenix, Cafflano Kompresso, Bialetti Brikka (made in Omegna:)
Ex: Saeco Poemia, Hario Skerton
Espressoman traditionalist
Posts: 3.828
Joined: Oct 2016
ro
24-03-2019, 16:30
(This post was last modified: 24-03-2019, 16:34 by Levo.)
... Iar o cafea buna ,
Barbera Clean Cup Blend se situeaza cumva in trendul forumului - adica , formata din doar doua origini ( specialitati ?
) Costa Rica si Columbia ... dar , prajita in stil napoletan - cu ulei pe boabe - si proaspat prajita
... insa , nu in RO.
Voi face abstractie de "
poveste " si intru direct in caracteristicile observate ... respectiv corpolentza mediu spre heavy , fara amar pe retrogust , puternic parfumata , fara gusturi de fructe , flori , ciocolata ... etc. doar cafea buna si atat.
Chestia cu ECO , nu am crezut-o niciodata - la nici un aliment , deci si aici am retzineri ... in rest ... si cu lapte este excelenta - insa , k o parere pers. se poate si mai bine de atat ... lipseste totusi , complexitatea aromelor unei miscele formate din mult mai multe origini si lipsa acuta a unui strop de robusta- si nu este doar parerea mea
... dar , e destul de reusita si asa ...
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101
Espressoman infocat
Posts: 1.039
Joined: Nov 2017
Bucuresti
24-03-2019, 22:56
(This post was last modified: 24-03-2019, 23:03 by dragos.stoian.)
Am gasit Pellini Top din ianuarie 2019, mi se pare excelent - boabele arata clar mai bine decat la alte italiene, gust foarte complex, lejer, fara pic de bitter. O experienta deosebita, destul de diferita de tot ce am incercat din miscelele italiene, in sensul ca e mai delicata si cred ca ar fi ok si pentru colegii care nu se impaca asa mult cu stilul mai prajit sud-italian.
Cred ca conteaza si faptul ca e prajita relativ recent (pentru o cafea ambalata comerciala bineinteles), nu gasesti asa usor de 2 luni
P.S. Cescuta mica e de la strabunica, pe vremea aia erau apreciate cestile din portelan cat mai subtire
Isi cumpara cafea verde, o prajea intr-o tigaie speciala si o bea la ibric
Lelit PL81T, Eureka Mignon XL, Kinu M47 Phoenix, Cafflano Kompresso, Bialetti Brikka (made in Omegna:)
Ex: Saeco Poemia, Hario Skerton
Espressoman infocat
Posts: 1.039
Joined: Nov 2017
Bucuresti
(23-03-2019, 12:23)dragos.stoian Wrote: (22-03-2019, 13:33)remusmarian Wrote: Mai am juma'de kg de Harem si sunt dispus să o împart
Dacă sunt useri prin zona jud. Alba Si vor sa o încerce, cu mare drag.
Eu sunt foarte impresionat, cea mai bună cafea băută de mine pana acum. Urmeaza Danesi.
Ți-am dat PM sunt interesat, am propus un troc cu Pellini Top din ian 2019, e extraordinara
@
remusmarian ți-am dat PM in legătură cu cafeaua Harem, ai primit?
Lelit PL81T, Eureka Mignon XL, Kinu M47 Phoenix, Cafflano Kompresso, Bialetti Brikka (made in Omegna:)
Ex: Saeco Poemia, Hario Skerton
Espressoman infocat
Posts: 160
Joined: Dec 2018
Romania
Ieri am deschis o pungă de Kimbo Top Flavour si sincer nu prea mi-a placut.
Extrasă 1.1, 1.2, 1.2,5.l, 1.3, la 88, 91, 93 de grade, tot nu scăpăm de aciditate. Pe la 88-90 se simțea o ciocolată amaruie dar slabut.
Am incercat si cu lapte dar nu prea mi-a placut nici asa. Mai încerc, poate ii gasesc sweetspot-ul. Kimbo-urile cu robusta in compozitie au un gust mai dulce si mai aromat, părere personală.
Trimis de pe al meu SM-G955F folosind Tapatalk
PL41TEM; Kinu Pheonix
Espressoman traditionalist
Posts: 3.828
Joined: Oct 2016
ro
(05-04-2019, 17:15)remusmarian Wrote: Ieri am deschis o pungă de Kimbo Top Flavour si sincer nu prea mi-a placut.
... Nush ' ce sa zic , ultimul Kimbo testat , a fost un Bar Superior Blend , tot la 1 kg si ne-a placut ... insa , exista miscele si mai reusite ...
Mai mult decat modul in care este extrasa , ma intereseaza
data ambalarii ... este cruciala vechimea cafelei , pentru definirea calitatii gustului ... ( parerea mea ...
... ).
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101
Espressoman infocat
Posts: 160
Joined: Dec 2018
Romania
05-04-2019, 17:32
(This post was last modified: 05-04-2019, 17:32 by remusmarian.)
(05-04-2019, 17:30)Levo Wrote: (05-04-2019, 17:15)remusmarian Wrote: Ieri am deschis o pungă de Kimbo Top Flavour si sincer nu prea mi-a placut.
... Nush ' ce sa zic , ultimul Kimbo testat , a fost un Bar Superior Blend , tot la 1 kg si ne-a placut ... insa , exista miscele si mai reusite ...
Mai mult decat modul in care este extrasa , ma intereseaza data ambalarii ... este cruciala vechimea cafelei , pentru definirea calitatii gustului ... ( parerea mea ... ... ).
Aici e un minus din pacate, ambalată OCT18...
PL41TEM; Kinu Pheonix
Espressoman traditionalist
Posts: 3.828
Joined: Oct 2016
ro
05-04-2019, 17:43
(This post was last modified: 05-04-2019, 17:46 by Levo.)
(05-04-2019, 17:32)remusmarian Wrote: Aici e un minus din pacate, ambalată OCT18...
... Nu e chiar o nenorocire , dar era muuult mai bine daca era ambalata prin feb - mar '19 ... pe cand asa , au mai scazut un pic aromele ... (
deja pe 18 implineste 6 luni ... incepe sa stea in sezut ...
... )
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101
Espressoman infocat
Posts: 160
Joined: Dec 2018
Romania
08-04-2019, 17:31
(This post was last modified: 08-04-2019, 17:33 by remusmarian.)
(05-04-2019, 17:15)remusmarian Wrote: Ieri am deschis o pungă de Kimbo Top Flavour si sincer nu prea mi-a placut.
Extrasă 1.1, 1.2, 1.2,5.l, 1.3, la 88, 91, 93 de grade, tot nu scăpăm de aciditate. Pe la 88-90 se simțea o ciocolată amaruie dar slabut.
Am incercat si cu lapte dar nu prea mi-a placut nici asa. Mai încerc, poate ii gasesc sweetspot-ul. Kimbo-urile cu robusta in compozitie au un gust mai dulce si mai aromat, părere personală.
Trimis de pe al meu SM-G955F folosind Tapatalk
Am incercat sa o rasnesc mai fin si ristretto e ce trebuie.
Mai lunga parca nu are "vlagă".
Acum cu miere e mai ok, mersi Levo, nu m-a batut gandul pana te-am vazut pe tine.
PL41TEM; Kinu Pheonix
Espressoman traditionalist
Posts: 3.828
Joined: Oct 2016
ro
(08-04-2019, 17:31)remusmarian Wrote: Acum cu miere e mai ok, mersi Levo, nu m-a batut gandul pana te-am vazut pe tine.
...
... tot e bine , ptr. ca nu ai refuzat din start ideea ... ( sunt destule metode , sa castigi
pariul cu cafeaua ...
... )
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101