(17-04-2018, 15:47)Lyvyoo Wrote: adaosul de bauturi alcoolice sau miere sunt combinatii subiective si nu spun nimic tehnic concret despre calitatile unei cafele, gradul de prajire, dezvoltarea ei, procesarea etc.
... Asa este , insa pentru mine reprezinta un " moderator de reactie " , care poate sa genereze o cafea , fara efectele nedorite ale aciditatii pronuntzate ( ... pentru mine ! ) - care aciditate , sincer ... ma lesina , imi produce o foame de lup ... :D ...
(17-04-2018, 15:47)Lyvyoo Wrote: Tu esti omul omniroast-urilor foarte solubile
... Cine poate sti ... , daca eu nu am definita notiunea de
" omniroast " in minte ... inteleg ca nu este vorba doar de stilul prajirii , atunci ce anume o diferentiaza de prajirea clasica ? ... ( eu as putea oare praji omniroast pe brelocul meu de Gene ...?

... si daca da , in ce conditii ? ..., adica , ce ar trebui sa fac pentru asta ? ...
In alta ordine de idei , am nimerit in lift ... pur din intamplare / accidental ... dar, m-a prins flama antracitului sicilian ... :D ... ( de fapt , ce-mi doresc in mod special de la cafeaua de dimineatza este , sa nu genereze foame ... pentru ca nu obisnuiesc sa mananc dimineata ( ... cel mult poate , cate o felie de ceva dulce ... ) , iar daca se intampla sa mananc de dimineatza ... nu mai fac nimic toata ziua ... :D . ( obiceiuri proaste , ramase din liceu ! )
Altfel ..., am incercat sa prezint cafelele si cu boabe si cu extragere ... cum m-am priceput eu acolo , insa am avut senzatia ca , subiectivitatea mea implicita , deranjaza cumva colegii ... si atunci am zis : the simplest is always the best ...

.
Iar cand am sa ajung la Herr@Raducanu , catalizatorul am sa-l aduc preventiv... :D ... , tocmai pentru a mai reduce din viteza reactiei ...

... ( si mai ales pentru a neutraliza aciditatea ) ... trebuie acceptat faptul , ca nu ar fi elegant sa adaugam dicarbocalm in cafea ...

...
P.S. - Blendul de la Hedone - Tiger Skin Gold ... impresionant de bun , fara nici un adaos ... ( insa nu stiu daca este omniroast ...

...)
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...