Welcome Back Log In Create Account

Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor

(06-03-2018, 13:40)cradun Wrote: Fara note de fructe, dar cu o aciditate si cu un corp excelente, am reusit in sfarsit sa obtin acel mouthfeel catifelat pe care il tot caut cu E61, brew ratio de 1:2 cam in 30-35 de secunde, cu o temperatura de 91-92 de grade in punctul Eric.

Acel mouthfel catifelat este rezultatul unui echilibru intre zaharurile extrase,lipide si aciditate.
Il obtineai mai usor pe levier pentru ca puteai sa lasi o PI mai lunga ce favoriza extractia zaharurilor pentru a echilibra aciditatea,extractia lipidelor am observat ca este favorizata de o panta ascendeta a cresterii presiunii.
Cu cafelele mai vechi prajite am observat ca nu prea e oportun sa te intinzi mult cu timpul de extractie vei ajunge mult mai usor in zona de phenol extraction si tanin stripping cu gustul amar aferent.

Pe grupul E61 al unei masini fara posibilitati de profilare vei obtine mouthfeel matasos doar cu blenduri special create pentru asa ceva.Pe Pavoni tu dictezi regulile jocului...

Reply
De la Papajaques:
-Ethiopia Hangadhi- gust de rom vechi cu aroma evidenta de iasomie, aciditate usoara, fructata ( inca nu am asociat-o vreunui fruct).
-Costa Rica Los Lobos -gust de caramel cu baton de vanilie si aciditate usoara de gref rosu bine copt
Prajire deschisa dar suficient de dezvoltata ca sa dea o curgere frumoasa, cu corp mediu si o crema nu prea abundenta dar rezistenta.
Cafele dulci, cu aciditate scazuta, fara urma de bitter.
Surprinzator pentru o Costa Rica si o Ethiopia, prajite atat de deschis, a fost echilibrul gustului, fara niciun exces de aciditate.
La ambele, aceeasi reteta: 22 de grame in sita VST (macinatura maxim de fina; cu IMS se accentueaza aciditatea si apare un usor dezechilibru), 44-45 grame lichid, 28-30 sec, preinfuzie 4 sec.
In a patra zi de degazare au inceput sa arate ce pot.
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)

Reply
(06-03-2018, 16:38)organon Wrote: Burundi Mbirizi.Exceptionala.De la Origo.

Multumesc pentru sugestie! O beau si eu de cateva zile si calificativul i se potriveste perfect. :D

Reply
Cum ziceam si prin alte parti, mi-a placut atat de mult Ethiopia Biftu Godina de la Five Elephant (65 de lei / 284g la Moony in Bucuresti) incat am tras de ea in toate felurile, simtind ca poate. In final m-am oprit la 19.5g, 91 de grade, 38g in ceasca. Bitter zero, impact normal neacid, apoi valul doi si aftertaste-ul te lovesc in plex cu un pumn de fructe coapte. Si daca tot ma plictiseam inainte de Pasti, mi-am rupt 5min. din viata pentru un slow motion, violent vizual de cinematic Smile 

#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Dupa experienta mea uimitoare de luna trecuta cu Propeller de la Five Elephant, am calculat ca a cumpara cafea de la Moony's iese chiar mai ieftin decat daca mi-as face abonament bilunar la ei pe site (la Five Elephant), asa ca suntem norocosi ca avem Moony's si-mi tot caut drumuri prin zona.
Honne, J64V, DC Studio, Outin+Fino

Reply
Tot de la ei au ai avut un El Salvador, la intalnirea noastra din toamna, si ala foarte bun.  
Pacat ca n-avem reducere :)
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
A comandat cineva cafea boabe de la doncafe?
Lelit PL41TEM ,Eureka single dose, Kinu M47, sita ascaso 14/20, sita ims 12/18 , PF naked
Tamper Lelit 57.35 , Latiera 350ml, LOGOCUPS ,
AEROPRESS , CAFFLANO COMPRESSO

Reply
Ia de citește aici http://www.espressoman.ro/forum/showthre...1#pid87971
(14-04-2018, 18:58)kcosmin1985 Wrote: A comandat cineva cafea boabe de la doncafe?
WPM PRIMUS | J64V | Skywalker Alpha roaster + Roast Assistant & HiBean.

Reply
Am început azi o Costa Rica Alma Negra de la Yume. Dumnezeule!

Sent from my SM-N950F using Tapatalk
Lelit PL42TEMD.

Reply
Cel mult o data pe an ( asta in cazurile fericite, daca nu, mai rar) traiesc cate o experienta socanta - in sensul pozitiv evident:
Peru Clever & Damian, Altitudine : 1800 m, procesare : Washed (Organic) , soi Caturra 

Arome coacăze roșii, ceva struguri albi, alune, portocale rosii, miere de albine, un corp masiv si rotund, ultra cremos si o dulceata intensa, aproape exagerata, uneori ai senzatia ca ai in gura un fagure de miere. O consistenta extrem de uleioasa, precum a blendurilor italienesti prajite in stil sud, o buna parte din lichid ramane efectiv pe peretii cestii, ca un gel.
Prajire light by Presco

Direct pe locul 1 in topul personal al SO, nu doar pt 2018, ci si in ultimele 12 luni cel putin!
Lelit Bianca V2 | Giota Pro 83 | Niche Zero | Bravo tools | Duomo 8 | VST, IMS baskets | Kompresso/Krinder
Past: | Honne | G-iota 64 | Fiorenzato F64 EVO | Quamar T48 AUT | Rancilio Rocky | Rancilio Silvia V3 | Reg Barber Tall C-Flat |

Reply
Poti pune o poza cu boabele?

Reply
De cate ori umblu la punga uit de mine și amusinez minute bune. Se umple toată casa de miros  până amețești. Cred că are și proprietăți afrodiziace  :D
[Image: n57WqkJ.jpg][Image: Ugg5Ps8.jpg]
Lelit Bianca V2 | Giota Pro 83 | Niche Zero | Bravo tools | Duomo 8 | VST, IMS baskets | Kompresso/Krinder
Past: | Honne | G-iota 64 | Fiorenzato F64 EVO | Quamar T48 AUT | Rancilio Rocky | Rancilio Silvia V3 | Reg Barber Tall C-Flat |

Reply
Cafeaua e dezvoltata bine peste ceea ce se considera light acum. Corp, dulce si cremoasa descriu o cafea prajita mediu. 

Ma gandesc ca in comparatie cu un blend italian poate parea light dar raportat la cum se prajeste cafeaua SO in vest, nu e.

Reply
ce importanta are cum e prajita?

Reply
Era descrierea lor, pana acum ceva vreme sustineau ca prejesc medium spre light, acum sustin ca prajesc light.

Reply
Adica omniroast.  Angel

Reply
(17-04-2018, 07:55)dev Wrote: cafeaua verde, utilajele și experiența lui Wendelboe and Co sunt la alt nivel.

Din decembrie la Tim se prajeste pe Loring S35 Kestrel.

https://www.instagram.com/p/Bcpu6ZRldl2/?hl=en&taken-by=loringroasters

https://loring.com/roasters/s35-kestrel/

Reply
Despre omniroast discutam aici 

Reply
A revenit Burtukaana la Yume... Tongue Heart
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
Insa a disparut Magarissa, oooh sweet nasty apricots  Rolleyes ... greu de extras, apropo de discutiile legate de omni roast, cel putin pe echipament entry; sigur ar face deliciul celor cu scule high-end ... daaaaar, chiar si asa, rezultatul este uluitor, notele de caise fiind coplesitoare, inclusiv in bauturile cu lapte. Pur si simplu dupa ce tragi shotul miroase in camera de zici ca tocmai ai terminat de facut un gem de caise! It's that good!  :D
Rancilio Silvia E 2016 Auber PID, IMS 200IM, Mignon XL, M47, VST 15g, Pullman Barista 58.55mm flat, BH Pitcher 400 ml

Reply
(15-04-2018, 18:00)Damian The Man Wrote: Peru Clever & Damian, Altitudine : 1800 m, procesare : Washed (Organic) , soi Caturra 

Arome coacăze roșii, ceva struguri albi, alune, portocale rosii, miere de albine, un corp masiv si rotund, ultra cremos si o dulceata intensa, aproape exagerata, uneori ai senzatia ca ai in gura un fagure de miere. O consistenta extrem de uleioasa, precum a blendurilor italienesti prajite in stil sud, o buna parte din lichid ramane efectiv pe peretii cestii, ca un gel.
Prajire light by Presco

Direct pe locul 1 in topul personal al SO, nu doar pt 2018, ci si in ultimele 12 luni cel putin!

A mai incercat-o cineva?
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Travel: Orea V3 MKII/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47

Reply
Da, eu, trasă direct de Pressco. Foarte ok, puțin sub Costa Rica by Yume.
Lelit PL42TEMD.

Reply
Am comandat-o si eu impreuna cu o Etiopia Rocko, dar abia saptamana viitoare intra in meniu  Smile
Rancilio Silvia E 2016 Auber PID, IMS 200IM, Mignon XL, M47, VST 15g, Pullman Barista 58.55mm flat, BH Pitcher 400 ml

Reply
Costa Rica La Cabana, procesare honey, prajita omniroast 10/04/2018 de catre BoB Coffee Lab.
Yummy :D

Reply
Burtucana, Yume!
Bezzera Unica PID | Eureka Atom65 Touch| Kinu Phoenix | Loveramics | VST 

Reply
(15-04-2018, 15:32)chris_t Wrote: Am început azi o Costa Rica Alma Negra de la Yume. Dumnezeule!

Da, e o nebunie de arome :) cred ca mai comand o portie.
Lelit Mara X, Kinu M47, Ascaso i-mini i1, Cafflano Kompresso, Bialetti Moka /w IMS.

Reply
Da, este pebune o nebunie de arome. Am terminat acum o săptămână o punga și deja il simt dorul.
La Pavoni Europiccola, Kinu M47
(Romanian is not my native language, sorry for my mistakes)

Reply
Salvador Cerro Verde de la prajitoria buimac pt cei ce beau capuccino. Este una din putinele cafele ce razbeste gustul laptelui intr-o ceasca de 150ml (facuta standard la 95c pe lelitul meu).
Lelit PL41TEM ( Sita dubla Ascaso Precision Competition) | Lelit PL043MMI | Tamper Lelit | Latiera Motta 50cl
Gaggia Classic model nou | PL43MMI | Tamper Etolia 58mm

Reply
Excelenta Geisha Los Lajones de la domnul Florescu :-/ .Dar atentie mare daca comandati telefonic ,ca s-ar putea sa o patiti ca mine.Adica sa nu fiti bine intelesi si sa o primiti rasnita.Si apoi prinde orbul scoate-i ochii,ca dovada ,vorba savantei,nu se exista.Eu am zis espresso ,d-ra a zis da... Eu am zis ceva de prajirea boabelor dar nu s-a subanteles,iar in comert nu e ca la procratura da mearga suspiciunea rezonabila ci numai proba irefragabila.Asa ca am purces la corectarea rasnirii,aruncand vreo trei doze si am reusit sa o degust si sa raman din nou fascinat de savoarea ei.Dar e clar ca in contact cu oxigenul cuhniei va suferi si se va ofili prematur
LELIT Bianca black V3, Bentwood, Vst 18, 20,25.

Reply
[Image: dVRNVND.jpg]

Reply

Forum Jump:

Browsing: 3 Guest(s)