Welcome Back Log In Create Account

Cafea verde - surse, preturi

am luat eu mai multe si l-am tot testat .... acum trebuie sa stii ca am cu cum sa compar cu alte surse, ca am luat exclusiv de la kestar pana acum. Si experienta mea in prajire este de vreo 35 de incercari. Nu sunt un mare cunoascator.
- MEXIC DECAF Mountine Water - stai departe, nu stiu cum e la gust, dar ea verde arata oribil, plina de sparturi, boabe deformate, dupa prajire am descoperit si multe boabe cu gauri mici (probabil insecte ... nu stiu)
- PANAMA Boquete Finca La Gloria SHB, cel putin vizual arata cel mai bine din toate, si s-a prajit si foarte frumos si uniform. O am inca la degazat, nu am gustat-o. 
- ETIOPIA Shenteweyna Natural Gr.1 , chiar daca are si boabe mai mici (am inteles ca e uzual la etiopii), este foarte faina. E preferata mea din toate cafele luate de la ei. Nu e greu de prajit, si la apogeul ei, chiar am simtit miros evident de cirese coapte. 
- BRAZILIA Cemorrado Sweet Edition - e destul de banala, nimic special. Probabil merge prajita mai intens, dar nu e cine stie. Merge de joaca probabil. Eu personal nu as mai luat Brazilia de la ei.
- ETIOPIA Guji Kercha Natural Gr.1 , a fost interesanta, aromata. 
- Peru DECAF Café Amazonas Organic CO² - ciudata, vizual arata bine, dar oricum am incarcat sa o prajesc, a trebuit sa o macin extraordinar de fin si tot nu tine bine presiunea. Nu am mai patit cu nici o cafea pana acum asa (prajita sau neprajita de mine). Poate fac eu ceva gresit .... nu stiu. La gust merge, nu e wow .... dar e decaf.

Mai am cateva, dar nu le-am prajit inca sau nu mai sunt in oferta lor. ( poate nici din cele de mai sus nu mai sunt )
Oricum, as comanda cantitati mai mici initial ... sa nu ai surprize ca mine cu mexic decaf.  Dodgy

Reply
Kestar: COSTA RICA Jaguar Honey SHB: Boabe stricate in asta .... nu recomand, nu stiu cum o sa fie la gust, dar daca nu ai chef sa stai sa alegi boabele stricate ....

Reply
Mai e vreo sursa valabila in tara in afara de Kestar ?

Ca as mai varia si eu... :s

Reply
asta tot caut si eu ..... ca nu imi place sa dau atat de mult pe transport de afara.
Facusem rost de o lista de la cineva din Cluj, dar nu mai e de actualitate si nici nu mi-a raspuns la mail... poate o sa insist cu inca un e-mail.

Reply
Are artisan boabe verzi cate vreti, nu inteleg de ce nu bagati la alea ambalate la 10-15 kg si o impartiti la 5-6 oameni?

Eu asta as face dar nu am oameni aici care prajesc, iar de trimis inafara tarii exclus pt ca nu face parte din UE.
5 rasnite kinu+POB, Fellow Aiden, Roest Ultra

Reply
Nu vad decat 5 sortimente, doar la 5 kg, si la niste preturi la care iau gata prajita... 140-200 lei kg... :s

Reply
Cele de la artisan ... daca vroiam sa dam atat pe un kg de cafea .... nu cred ca ne mai uitam la pretul de transport  :D
Cine vinde cafea verde la 10-15kg ? (daca ai la indemana numele site-ului)

Reply
Merge?:

https://mcusercontent.com/fedc8232626b48...l_2023.pdf

Reply
aha ... era vorba de alt artisan :) ... multumim.

Reply
https://www.artisangreenbean.com/

Din ce cunosc au si ceva oferta pt cantitati mai mici, evident la alte preturi. Nu am lista respectiva, doar pe cea pt business.

In rest sunt cafele bune la falcon-micro UK (Eu nu prea au pe stock multe urmeaza), sau la greencoffee collective, astia chiar sunt buni dar tot UK:

https://www.greencoffeecollective.com/

Am luat ultimele kg de typica mejorado naturala acu 1 saptamana.

Reply
da, etiopiile toate la saci de 60kg :( 
Momentan tot ETIOPIA Shenteweyna Natural Gr.1 de la kestar e cea mai buna oferta. Ultima oara am luat 5kg .... si iese la 78 lei / kg.  plus transport 15 lei.
De ce o aduc aminte, ca pe langa faptul ca e foarte aromata si faina, m-am jucat acum cu 8 grame de boabe  vechi ramase prin pungi de la vreo 2 prajeli diferite, am mai pus 3 grame dintr-o panama proaspata ... sa umplu o sita de 9-11gr ... de joaca asa. Nu ma asteptam ... dar boabele alea vechi pastrate in pungi fara valva si neinchise ermetic au inca aroma. Sunt impresionat.
Si in plus, in etiopia asta nu am gasit boabe stricate (gaurite, mucegaite, insecte etc).

Reply
Cu ethiopia ai cea mai mare sansa de esec. Pt ultmii 3 ani ethiopia s-a dus in cap, a fost razboi, au inceput sa amestece recoltele (oricum amestecau la recoltare de la diverse persoane cate 2-4-6 saci) insa acu amesteca boabe necoapte in procent mai mare cu boabe coapte, asa ca o sa ai un minunat de curcubeu pe cerul gurii de boabe necoapte astringente si boabe coapte. Nu se mai gasesc asa usor oameni sa recolteze asa ca angajeaza pe cine pot, sau recolteaza cum pot. La final scade mult calitatea, pt ca daca boabele nu sunt recoltate cum trebuie introduci verzituri care nu pot avea dulceata sau gust complex.

Plus recolta noua nu prea a ajuns inca, asa ca ce cumperi iei de 1 an+, din recolta 2022 care inca a suferit masiv. Eventual sa mai ai succes minor cu cate o ethiopia naturala in rest nop.

Reply
wow ... nu stiam atatea detalii despre productia de cafea din etiopia... 
Ce sa zic, intotdeauna mi-au placut etiopiile mai mult decat toate celelalte incercate. 
Asta e naturala ... si pare ok pentru mine, dar nici nu sunt vreun expert, si nu am incercat prea multe.

Reply
Cum ziceam:

https://www.instagram.com/p/CrLhlhZOBT7/

Reply
Era interesant pachetul 5 x 1kg:
https://www.falcon-micro.com/shop/europe...ed-origin/

... dar s-a epuizat... urmarim cand "mai baga"...

Reply
da ... buna idea cu pachetul ala. Mai am cafea verde .... o sa urmaresc si eu ce aduc in stoc.

Reply
Salutare, cand mi am cumparat prajitorul de la cineva din Berlin, un Gene, mi a dat cadou si doua kg de cafea verde de la https://www.rohkaffeebohnen.de/rohkaffee/?p=1.
Cafea foarte buna, dupa gustul meu. Ma gandesc ca poate facem un grup buy, au preturi ok.

Reply
La Kestar a fost un Pink Burbon foarte fain (curat, fara ferment, bomba de caise in espresso - SSP 83mm, 91C. dezvoltat 35 sec dupa F.C.) din Columbia: https://www.standoutcoffee.com/products/...a-la-maria

Reply
buna informatia .. pacat ca nu mai este in oferta Kestar. Ar fi super sa spuna lumea cand descopera o cafea verde buna (mai ales in tara) ... sa comandam si noi  :D

Reply
(19-04-2023, 12:02)icounter Wrote: buna informatia .. pacat ca nu mai este in oferta Kestar. Ar fi super sa spuna lumea cand descopera o cafea verde buna (mai ales in tara) ... sa comandam si noi  :D

posibil la asta se referea :

https://www.kestarcoffee.ro/cumpara/colu...verde-1476
Bellezza Francesca | G-iota | Bezzera Unica | La Pavoni | Ceado E5P | Kinu M38 | Gene Cafe 

Reply
(19-04-2023, 12:10)orhapetru Wrote: posibil la asta se referea :

Nu, a mai fost un pink bourbon care vad ca s-a dat foarte repede, procesat diferit, vezi descrierea de la Standout:
Process: Fermentum Naturalis

Reply
pe viitor....puneti link si cu cafeaua care v-a placut.

si mie mi-a placut mult NICARAGUA Finca El Cipres - MICROLOT, boabe mari, frumoase si usot de prajit, dar nu mai este in oferta; am prjit 5 kg...si a fost fix pe gustul meu

nu mi-a placut deloc ETIOPIA Guji Anasora Natural Gr.1, boabe microscopice...si foarte urate la aspect, prajite au iesit neasteptat de bine, dar pentru alte gusturi...mai elevate  Blush
Bellezza Francesca | G-iota | Bezzera Unica | La Pavoni | Ceado E5P | Kinu M38 | Gene Cafe 

Reply
vad ca a reapărut pink bourbon-ul de care spuneam.
https://www.kestarcoffee.ro/cumpara/colu...verde-1479

Reply
Primii azi email de la kestar... noi origini, bla bla...
Exista vreo metoda/link de a afla care sunt exact noile origini, sau e un mesaj trimis periodic ca sa ne mai aminteasca...

Reply
E bine asa?:

[Image: 3tYtVNh.jpg]

Reply
ha .... eu vad 3 pagini de cafele .... toate au flag-ul de NOU .... doar o singura cafea nu o are. Nu cred are vreo valoare "nou" ala  :D

in mail daca dai click pe un link te duce la un document, poate e mai util...
cafea verde

Reply
dl. Octavian de la Kestar mare domn, unul din sortimente nu a fost pe gustul meu si s-a oferit sa mi-l schimbe fara probleme cu o ETIOPIA Shenteweyna Natural Gr.1 in ideea ca satisfactia clientului tb sa fie pe primul loc!
Recomand cu toata increderea KESTAR, servicii de calitate!
Lelit PL42TEMD cu PID

Reply
Stiu de "cele mai noi", dar mi se pare prea relativa... daca nu ai o data de intrare clara... sau macar un indiciu despre data in nume, cum au unele "22/23"
Ce sa cred despre una luata la intamplare, listata la "cele mai noi", care, daca intru in pagina ei, vad ca e crop 21/22 ? :s

Reply
(24-04-2023, 10:36)paradoxman Wrote: dl. Octavian de la Kestar mare domn, unul din sortimente nu a fost pe gustul meu si s-a oferit sa mi-l schimbe fara probleme cu o ETIOPIA Shenteweyna Natural Gr.1 in ideea ca satisfactia clientului tb sa fie pe primul loc!

Da ce avea cafele de trebuia schimbata? la cafea e ca la alcool, unele iti plac altele nu, asta nu inseamna ca te duci inapoi la magazin cand nu iti place o sticla de vin.

Mie mi se pare ca lumea nu prea intelege ce e cu procesarile astea noi sau cu recoltele astea noi amestecate. Ethiopia nu e si nu a prea fost niciodata o singura recolta, e un blend de la 10000 micro-case care fiecare aduce 1-2-5 saci si le amesteca la moara de procesare. In final ai un amalgam de diverse chestii, unele boabe sortate, altele nu, unele boabe coapte prea multe, altele prea putin.

Daca boabele au termenul de muratura in descriere, adica anaerobic, de multe ori gasesti o calitate si mai slaba de boabe procesate pt la procesare se recolteaza mai multe defecte care se baga la total pt ca la murarea boabelor gustul se uniformizeaza. ai pus muraturi si ai pus ceva puternic in borcan si cand ai gustat o conopida avea gust de varza? cam asa.

Si unele boabe sunt mai slabe structural si la procesare cu bacterii timp indelungat, pur si simplu se dezintegreaza, de asta gasesti boabe negre/maro/gaurite/texturate ciudat.

Daca iti trebuie boabe care arata ca niste bijuterii, atunci nu mai cumpara cafele naturale, in special ethiopia, si in mod cert nu mai cumpara cafele procesate anaerobic natural. Cafelele astea pe langa ca au gustul ala puternic de groapa de gunoi la 40 C in care ai aruncat o roaba de fructe, trebuie prajite altfel si mai light, pt ca o dai in boasca fermentata usor.

Deci, intreb, ce probleme ai avut la cafea de nu a fost pe gustul tau? O cafea se schimba cand e mucegaita, are defecte (nu boabe multi-colore) ci defecte de insecte, fragmente, quakers intr-un procent mare.

Reply
(24-04-2023, 10:36)paradoxman Wrote: dl. Octavian de la Kestar mare domn, unul din sortimente nu a fost pe gustul meu si s-a oferit sa mi-l schimbe fara probleme cu o ETIOPIA Shenteweyna Natural Gr.1 in ideea ca satisfactia clientului tb sa fie pe primul loc!

Si eu am discutat cu cineva de la Kestar cand am comandat ceva si nu mai era pe stoc. Nu ma pot plange, totul a fost rapid, serios.
Dar nu e totul atat de roz, cafeaua nu e mereu de calitate, si am trimis acum mult timp un mail la kestar cu poze la cat de oribila arata o cafea (mexic decaf). Pacat ca nu am  facut poze si la ea verde ... ca am aruncat-o dupa ce am incercat de 2 ori sa o sortez si mi-am dat seama ca trebuie sa arunc jumatate din ea. 
Nu mi-a raspuns nimeni niciodata .... 
Eu am comandat aprox. 15 kg de cafea la kestar pana acum si probabil o sa mai comand, ca nu sunt alternative oricum in Romania, mai ales la preturile kestar.

si sa nu credeti ca am stat sa caut mult timp aceste exemple de boabe .... le-am gasit intr-o mana de cafea, dupa ce o sortasem deja odata.  :D

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)