Welcome Back Log In Create Account

Cafea verde - surse, preturi

Ca sa nu vorbesc din burta, asa arata o cafea de 300 lei per kg verde, 300h fermentare anaerobica:

[Image: kO4Comk.jpg]
5 rasnite kinu+POB, Fellow Aiden, Roest Ultra

Reply
ai dreptate cu schimbatul cafelei ca nu e pe gustul cuiva. Da, nu e obligat nimeni sa iti schimbe pe asemenea motiv, dar daca s-a putut, foarte bine, nu e sfarsitul lumii. Nu a venit sa se planga, a laudat Kestar. :) 
Poza cu cafeaua de 300 lei / kg, ce vrei sa spui cu ea? ca arata urat si totusi e 300 lei /kg ? 
Daca ma intrebi pe mine, arata foarte bine  Tongue ... dar e 300lei .... 
iarasi... pacat ca nu am fotografiat cafeua aia verde de am aruncat-o ... poate imi ziceai ca asa e normal si nu o mai aruncam Dodgy

Reply
(24-04-2023, 10:39)renatoa Wrote: Stiu de "cele mai noi", dar mi se pare prea relativa... daca nu ai o data de intrare clara... sau macar un indiciu despre data in nume, cum au unele "22/23"
Ce sa cred despre una luata la intamplare, listata la "cele mai noi", care, daca intru in pagina ei, vad ca e crop 21/22 ? :s

“Noutatea” in cazul de fata este produsul ca atare. Nou pe stoc, indiferent de data productiei.
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
(24-04-2023, 10:52)Darsidius Wrote:
(24-04-2023, 10:36)paradoxman Wrote: dl. Octavian de la Kestar mare domn, unul din sortimente nu a fost pe gustul meu si s-a oferit sa mi-l schimbe fara probleme cu o ETIOPIA Shenteweyna Natural Gr.1 in ideea ca satisfactia clientului tb sa fie pe primul loc!
Recomand cu toata increderea KESTAR, servicii de calitate!

Da ce avea cafele de trebuia schimbata? la cafea e ca la alcool, unele iti plac altele nu, asta nu inseamna ca te duci inapoi la magazin cand nu iti place o sticla de vin.

am comandat un sortiment de Etiopia (Aricha) ce-l mai cumparasem de cateva ori in trecut si care mi-a placut mult (avea un gust de ferment natural ft interesant la o prajire mai light) si pur si simplu lotul nou nu mai corespundea la gust cu cel vechi cu care eram eu obisnuit, asa ca a fost amabil si mi-a oferit posibilitatea de schimb cu shenteweyna care mi s-a parut cea mai apropiata de gust cu Aricha (tot procesare naturala)...deci practic nu am fost la prima incercare, ci vroiam un soi care-l stiam, dar din pacate am prins un lot mult prea diferit de ceea ce eram eu obisnuit ...daca eram la prima incercare cu un sortiment nou pt mine iti dai seama ca nu-l mai schimbam ci imi asumam riscul achizitiei
Lelit PL42TEMD cu PID

Reply
De unde pot lua Jamaica Blue Mountain si Panama Geisha...desigur verde ?
#ROCKET R NINE ONE , #ROCKET SUPER FAUSTO/Red Speed , #AILLIO BULLET R1 V2 , #Acaia Lunar
#Brewtus IV , #Honne Slim  ;   #Ibric , #MK. Vario
Accesorii ROCKET , MOTTA , IMS , Tamper dinamometric ECM , altele

Reply
Peste aproximativ o luna vine vremea de un refill.
Cine a luat ceva recent de la Kestar si a fost memorabil, rog dati cu recomandarea.
Valabil si pentru "verde de evitat".

Reply
Depinde si de gusturi ! 

Eu sunt mare amator de Paname ! 
PANAMA BOQUETE FINCA BONTA SPRING

PANAMA BOQUETTE ANSELMITO WASHED

Note maxime ! Preferata mea in ultimul timp ! In faza 2 un gust de rom puternic !
EL SALVADOR FINCA SAN FRANCISCO NATURAL ANAEROBIC 

Preferata sotiei , mai echilibrata !
COSTA RICA MIRAZU D'CAFFETAL MAICO RAISIN HONEY NATURAL 
#ROCKET R NINE ONE , #ROCKET SUPER FAUSTO/Red Speed , #AILLIO BULLET R1 V2 , #Acaia Lunar

Reply
(27-06-2023, 18:11)renatoa Wrote: Peste aproximativ o luna vine vremea de un refill.
Cine a luat ceva recent de la Kestar si a fost memorabil, rog dati cu recomandarea.
Valabil si pentru "verde de evitat".

Poți lua cafelele cu cel mai mare scor și nu dai gres.asta e modus operandi al meu.cea mai scumpă .
rocket giotto timer evoluzione r ,rasnita eureka atom 75s, staresso mirage, tamper panthera gear powered by suncoffee , kinu M 47, WDT tool by panthera&dijon, hario v60, ibric, nivelator mota, BWT filter.

Reply
Total de acord ! La fel procedez si eu !

Reply
Standardele mele sunt mult sub 126 lei kilogramul, la verde...

Reply
Cand mai cumparati verde de la kestar nu sunteti curiosi sa luati si o punga mica de prajita din acelasi sortiment, pentru comparatii intre prajiri? Intreb pt ca am cumparat de mai multe ori de la ei si niciodata nu am fost impresionat nici de gust, nici de aspectul boabelor, indiferent de cat de scumpa sau ieftina a fost cafeaua. Posibil sa fi fost si din vina mea, gen setari mai putin optime la espressor/rasnita sau consumarea prea devreme de la data prajiriii.
Lelit Bianca, Bentwood v63

Reply
Fiind vb de gusturi...95 %din cafelele de acolo sunt ok,am mai prins unele nu așa wow deși aveau scor mare,se întâmplă,raportat la prețul plătit și rata mica de eșec se merita.depinde ce așteptări ai de la cafeaua lor și depinde de cine ți  o prăjește sau cum ști să o Prajesti singur.
de la el eu cumpăr lunar 6 kg de vreo 2 ani și ceva.sunt mulțumit.
Oricum cafeaua diferă de la o recolta la alta.
Acum referitor la faptul că dai 140 de lei pe 1 kg sau dai 80 de lei pe 250g prăjită e doar la buzunarul tau binefacerea.
rocket giotto timer evoluzione r ,rasnita eureka atom 75s, staresso mirage, tamper panthera gear powered by suncoffee , kinu M 47, WDT tool by panthera&dijon, hario v60, ibric, nivelator mota, BWT filter.

Reply
Salut, a mai luat cineva de la falcon recent? Recomandati ceva?
Strietman CT2 naked | EG-1 v2 (Core & Ultra) | Aeropress | V60 | Bullet R1 v2
Foste: Flair Signature Pro | Niche Zero | M47 Classic

Reply
Asta ma intrebam si eu... :)
Doar ca transportul a devenit... ouch... 23 Euro pentru 5kg... 57 E pentru 20 kg... 82 pentru 25k... :s
30 Euro pentru 30 kg cum a fost odata, demult... pare azi SF... :(

Reply
Ma gandesc sa imi prajesc singur cafeaua si nu stiu unde sa gasesc cafea verde de calitate. Orice recomandari sunt binevenite
Linea Mini R | Gaggiuino | DF83v2 | Gene Cafe roaster

Reply
Asta dezbateam si noi in postarile din ultima luna... si in afara de Kestar nu par sa fie surse lejer de accesat. :s
Nu ca ar fi ceva rau cu Kestar, dar mai vrei sa variezi :)

Reply
vezi si aici: https://cortinacafe.com/
au si verde si prajita, numai ca trebuie sa intri pe fiecare site in parte (in functie de preferinte) si sa dai comenzi separate daca doresti mai multe tipuri

Reply
Cortina are un istoric pe acest forum, si nu e de bine...
Asa ca nu i-as recomanda, decat daca as avea o experienta personala pozitiva cu ei, destul de recenta.
Sau daca firma care i-a preluat, sau, ma rog, noul management Cortina deghizat in firma Bestcoffee, dupa cum au anuntat acum vreo 6 ani, doreste reinodarea relatiilor, prin furnizarea catorva mostre unor prajitori din comunitate.
...
later PS: aparent si Bestcoffee s-a retras de pe forum...

Reply
Am citit acum, care e concluzia? Este buna cafeaua sau nu este?
Eu am cumparat doar prajita, o Yirgacheffe gr2 si una ieftina "Espresso Bar" si au fost acceptabile amblele, chiar bune as zice, mai ales pentru cat am platit pe ele.

Reply
Cea verde a fost ce mai slaba pe care am avut-o vreodata. Dar asta in 2017, nu vorbesc de ce au acum in depozite.
Dar nici nu vreau sa risc incercand :)
Ce ai citit sunt ramasite, topicul in care a fost scandalul a fost indepartat, nu stiu daca si sters, la solicitarea fostului patron Cortina.

Reply
https://www.kestarcoffee.ro/catalog/cafea-verde-30
Un dezastru total, dezamagire mare, am ! :bd:
[Image: E5i2wRD.jpg][Image: solZtIS.jpg]

Ok Shy [Image: MgVy2dR.jpg][Image: tHe1yJU.jpg]
Lelit Mara X, Eureka Turbo, EurekaXL, GENE CBR101

Reply
Ati postat acelasi lucru si la Gene... hotarati-va, cine e de vina, vanzatorul, masina, sau... cel care are intotdeauna dreptate :s :)

Reply
(21-08-2023, 20:40)renatoa Wrote: Ati postat acelasi lucru si la Gene... hotarati-va, cine e de vina, vanzatorul, masina, sau... cel care are intotdeauna dreptate :s :)
Da așa este î-mi cer scuze !
Lelit Mara X, Eureka Turbo, EurekaXL, GENE CBR101

Reply
Hai că pun eu poze cu boabele verzi dacă tu nu mai ai. Nu sunt ele perfecte dar nici de aruncat cum spui tu.
Nu înțeleg de unde comportamentul ăsta, Normal era să suni la vânzător și să reclami situația, eu îți garantez că dacă sunai la Kestar îți schimbau produsul fără discuții dacă produsul era neconform.
In loc sa intrebi comunitatea de aici dacă a prăjit cineva recent tipul "x" de cafea, păreri etc... tu ai aruncat direct cu rahat. [Image: a770f7bb56c65b49d383f5cdb2372f0d.jpg][Image: f5991402ab21fc6e6617d4cd42e525eb.jpg][Image: acf98db76d1655beba813c35e90f7580.jpg]
Toper Cafemino , Profitec PRO300, La Pavoni, Mazzer Philos, DF-83, ARCO-duo, Eureka, Mahlkonig, Kinu. 

Reply
Aveti ceva recomandari pentru cafea verde, alta decat kestar de unde am luat deja? M-ar interesa ceva cu punctaj peste 88
Linea Mini R | Gaggiuino | DF83v2 | Gene Cafe roaster

Reply
Din vara, de cand ai mai intrebat asta...
https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...#pid195176

...nici o schimbare din pacate...
Am vrea si noi sa mai schimbam ... impresii... :D

Reply
Am participat la Mabo la o prezentare a platformei Algrano, este un sistem de intermediere între producători și prăjitorii. Nu se adresează neapărat prajitorilor casnici, însă merită explorat pentru achiziții de grup sau poate cineva cu spirit antreprenorial care vrea să vândă mai departe în cantități mici. Am înțeles că fiecare producător stabilește mărimea lotului, iar pentru mai multe detalii trebuie să îți faci cont pe platformă.

Eu m-am dus pentru că a fost promovat drept "cupping" și mi-a fost la îndemână.
DF64 SSP MP, Lelit PL41TEM | Arco 2-in-1, La Pavoni Europiccola 1979

Reply
Va povestesc eu cum e cu cafeaua verde, in calitate de fost prajitor la scara mica de cafea mai scumpa/microloturi.

Cei care vand cafea o vand din depozite majoritatea in Europa situatie pe langa deschiderea la ocean/mare dar si exceptii. Stocul mare de cafea e in Olanda sau in Belgia, mai sunt in Spania (mareterra) dar desigur ca exista si in multe alte tari Germania, Ungaria, Romania chiar.

Cafeaua vine impachetata de la ferma in saci de 60-70 kg punga in sac de iuta, si uneori vine in sac sau cutie de 30-34kg *kenya vine asa in general dar si unele cafele mai speciale gen Costa Rica etc.

Pe langa astea, mai exista cafelele scumpe in special gama de competitie sau nanoloturi care vin in 2x12 sau 1x24 kg vidate in cutie de carton. 

Curierii trasporta pana la max 28-30kg greutate, ce e peste nu transporta decat in alta gama de preturi si cu alte utilaje. Asa ca daca vrei sa cumperi 1 saculet sa faci split, plaesti de obicei pretul pt magarusi (fraieri) de 50-100 euro ca ii deranjezi cu un sac, si apoi platesti transport pt palet, pt ca se pune pe palet, iar paletul ocupa tot cat ar fi ocupat 6 saci pe un palet.

Cu alte cuvinte, ti se inchide usa in fata in mod elegant. Exista oameni care vand cafea split la 2.5-5kg dar cafeaua buna se vinde rapid, nici nu mai ajunge pe piata (vezi cazul Prodigal unde toata cafeaua de acolo a fost luata per avion si adios).

https://www.instagram.com/p/C3WffhVySlD/

Se gasesc cafele de exceptie si pe la cei care vand la 1kg, dar trebuie cautat mult, trimis mailuri si intrebat o gramada. Sunt cazuri cand cafelele nu ajung pe site, sau se vand in prima zi.
Stiu caz cand 8 cutii de 10kg de ethiopia basha bekele naturala a plecat peste noapte de pe site.

Cine vrea cafea buna verde, nu trebuie sa fie comod, si nu trebuie sa se sfiasca de la plata transportului mai maricel. Asta era greseala mea la inceput, cautam sa am transport ieftin si doar asa comandam.
Daca era 5 kg de cafea la 20euro per kg, si plateam transport 30-40 euro pt ca Norvegia strambam din nas. Acum sar pe ea direct.

Deci parerea mea ca group buy nu se poate, poate din tara de la cei care vand la sac si facut split, dar in general home roasterii nu iau mai mult de 2-3 kg din aceasi cafea. Iar un sac are 35-60kg, iti trebuie peste 10 oameni.

Col-spirit are cea mai okay columbia din Europa, cinstita si cu informatiile corecte, inclusiv umiditate.

La mine criteriile sunt foarte clare cand aleg o cafea:
- cumpar doar ce vine proaspat si daca e la vanzare de 1-2-3 luni nu mai cumpar- sunt doar ramasite care nu au fost alese la cupping de multi prajitori-
-cumpar doar cu informatii clare- daca intreb data recoltei sau umiditatea si habar nu au nici nu mai intreb nimic- un vanzare trebuie sa stie datele astea
- nu cumpar chilipiruri pt ca nu exista- daca iau preturile de la comercianti le impart la 3 si imi da aprox pretul per kg la cafea. O ethiopia sau o columbia afara normala e 15-20euro per lung, adica 60-80euro per kg. Asta inseamna ca platesc undeva la 15-20 euro per kg.  Acu eu o sa ma astept sa iau cu 8 euro/kg sau mai stiu eu ce baliverne. Da se poate, ceva trecut sau ceva amestecat.
5 rasnite kinu+POB, Fellow Aiden, Roest Ultra

Reply
(07-03-2024, 14:57)Darsidius Wrote: - cumpar doar ce vine proaspat si daca e la vanzare de 1-2-3 luni nu mai cumpar- sunt doar ramasite care nu au fost alese la cupping de multi prajitori-

Cum afli asta? Te bazezi doar pe ce spune vanzatorul sau din alte surse?
Strietman CT2 naked | EG-1 v2 (Core & Ultra) | Aeropress | V60 | Bullet R1 v2
Foste: Flair Signature Pro | Niche Zero | M47 Classic

Reply
Treaba cu limita la 30 kg este adevarata, asa am lucrat eu cativa ani buni cu Compass Coffee din UK, pana la brexit, cand a devenit neviabila.
La 30 kg aveam o lira per kg pretul clar la transport. O cafea de 10 lire/kg devenea 11 lire, simplu de socotit.
Si 30 kg era o cantitatea usor de gestionat ca group buy, de regula era compus din 6 SO la pungi de cate 5kg.
La 31 kg deja pretul sarea in aer, prin nu stiu ce mister... desi era acelasi transportator.
Fiind amplasati in port la Portsmouth, si preluand marfa direct din vapoare, calitatea a fost peste ce gaseam in tara fara discutie, si la preturi mai mici.

Dupa Brexit am facut o incercare cu o cutie de la Falcon Micro, de asemenea 30 kg, tot 6x5, dar am fost dezamagit, mai scumpa si mai proasta, cu exceptia unui salvador anaerob, una din primele aduse in tara, poate de aia a fost memorabila.
Acum doar ii vizitez la 2-3 luni pentru ca preturile afisate sunt puse parca intentionat sa te ia la fuga... si macar daca ar fi proaspata, dar afiseaza aceleasi 5-6 SO din toamna.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)