Welcome Back Log In Create Account

Cafea verde - surse, preturi

Am dat de o noua sursa de cafea verde pentru prajit acasa, cafele direct trade din Africa dupa descriere. Am comandat ieri niste Etiopia si Kenya de +87 pct. sa vad despre ce e vorba. O sa revin cu impresii.

https://www.coffeekilimanjaro.com/store.html

Reply
Am uitat sa va spun, tipa de la FNC Columbia, care a jurizat campionatul de aeropress, impresionata fiind de comunitatea noastra, a spus in interviul live pe care l-am facut in prima zi de festival ca ei pot da cafele verzi inclusiv home roaster-ilor. Daca vreti va pun in legatura.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
(27-09-2021, 11:56)Lyvyoo Wrote: Am uitat sa va spun, tipa de la FNC Columbia, care a jurizat campionatul de aeropress, impresionata fiind de comunitatea noastra, a spus in interviul live pe care l-am facut in prima zi de festival ca ei pot da cafele verzi inclusiv home roaster-ilor. Daca vreti va pun in legatura.
Eu sunt interesat. Mulțumesc

(27-09-2021, 11:53)sorinetta Wrote: Am dat de o noua sursa de cafea verde pentru prajit acasa, cafele direct trade din Africa dupa descriere. Am comandat ieri niste Etiopia si Kenya de +87 pct. sa vad despre ce e vorba. O sa revin cu impresii.

https://www.coffeekilimanjaro.com/store.html
Ai idee de unde se face livrarea și in cat timp ?
Chiar sunt extra* curios daca merita efortul/cheltuiala fata de sursele din țară. Tine'ne la curent . [emoji106]
Toper Cafemino , Profitec PRO300, La Pavoni, Mazzer Philos, DF-83, ARCO-duo, Eureka, Mahlkonig, Kinu. 

Reply
Tot ce stiu si eu e pe site, livrarea pare ca se face din warehouse-ul Ungaria. Pana la 20kg per comanda livarea costa 19 Euro. Daca calitatea boabelor o sa fie buna si peste 87 pct. mi se pare foarte ok pentru comenzi de grup mai ales ca e direct trade.

Reply
Pot participa si eu la un pachet de 20 kg, daca face cineva un group buy.

Reply
Încă o sursa de cafea din Romania (Cluj).
Eu am luat de 2 ori de la ei dar am luat Brazilia și Decaf' , la următoarea comandă vreau sa incerc și restul .

Preturile sunt chiar bune , sunt preturi negociate de mine direct cu owner ul.

Preturile afișate sunt fara TVA și fără transport.
Recoltare 2021

Cine este interesat de contact .. va pot da pe PM.
[Image: 524115d7e1e19db7ccc505d857ee652c.jpg]
Toper Cafemino , Profitec PRO300, La Pavoni, Mazzer Philos, DF-83, ARCO-duo, Eureka, Mahlkonig, Kinu. 

Reply
De la unguri mă bag și eu la o comanda de 5 kg,kilimanjaro
rocket giotto timer evoluzione r ,rasnita eureka atom 75s, staresso mirage, tamper panthera gear powered by suncoffee , kinu M 47, WDT tool by panthera&dijon, hario v60, ibric, nivelator mota, BWT filter.

Reply
Pentru cine vrea să-și facă un cado' de sărbători:

COLOMBIA MICROLOT NEW
SANTA MARIA
ARATOCA | SANTANDER
PRODUCER OSCAR DAZA
ALTITUDE 1600-2000
SPECIES ARABICA
VARIETAL GEISHA
VARVEST TYPE MANUAL
HARVEST PERIOD SEPTEMBER
PROCESS HONEY
DRYING PATIOS
SCA POINTS 91
FLAVOURS PATION FRUIT, LEMON, VANILLA, ROSE, TROPICAL FRUITS
GREEN PROFILE DENSITY 772, HUMIDITY RATE 11,4%, WATER ACTIVITY 0,61, SCREEN 15-18, COLORIMETRY BLUE-GREEN
PRICE GREEN 35+TVA/KG

https://docs.google.com/document/d/1-Gz3...p=drivesdk

O lista cu ceva cafele mai pe toate gusturile.
Sunt pe stoc in Romania (momentan)

Lista este de la Hot Pipes

*admin edit

Reply
Care-i moneda?
Strietman CT2 naked | EG-1 v2 (Core & Ultra) | Aeropress | V60 | Bullet R1 v2
Foste: Flair Signature Pro | Niche Zero | M47 Classic

Reply
Euro... = 190 lei kil

Reply
(03-12-2021, 11:28)Laddu Wrote: Care-i moneda?
Euro

Dar ia în calcul că prăjită se vinde cu 98ron 250gr ....

Reply
@umarianos - Acest topic este pentru a cauta transparent surse de cafea verde. Mai degraba imi suna a achizitie de grup, ceea ce inseamna ca vom muta pe aria potrivita postarile. In noul topic te rog sa faci o postare (pe care o voi alipi eu la inceput) cu termenii in care te incadrezi pentru achizitia de grup, cu nume si prenume, conform regulamentului, similar cu ce au facut alti colegi.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
(12-12-2021, 00:58)Lyvyoo Wrote: @umarianos - Acest topic este pentru a cauta transparent surse de cafea verde. Mai degraba imi suna a achizitie de grup, ceea ce inseamna ca vom muta pe aria potrivita postarile. In noul topic te rog sa faci o postare (pe care o voi alipi eu la inceput) cu termenii in care te incadrezi pentru achizitia de grup, cu nume si prenume, conform regulamentului, similar cu ce au facut alti colegi.
Fa cum crezi,
Nu este vorba de nici un grup sau vreo condiție.
Este vorba despre o sursa de cafea verde fix ce se caută în topicul ăsta.
Tocmai în ideea asta nu am dat public nume sau contact pentru a nu părea că fac reclama "neagreata".

Reply
Nu e nicio problema de reclama. Daca este o anume sursa poti lasa odata si bine numele firmei sau site-ul si oamenii ii vor contacta si le vor cerceta activitatea, modul de pastrare, sursele eta.  Daca este o achizitie coordonata de catre tine si te incadrezi in acele puncte din regulament  mutam discutia dincolo, asa cum ziceam. Daca este o intermediere nefacturata nu putem lasa in forum, in conditiile legilor acestei tari. Cel mai bine lamureste tu ca sa fie totul ok, nu de alta dar avem pe forum inclusiv useri ce lucreaza in ANAF sau la Spalarea banilor (ca pasionati de cafea) si nu vreau ca admin sa am absolut nicio grija. Tot unul dintre ei m-a consiliat si pentru necesitatea unui regulament si modul lui de redactare din sectiunea de achizitii de grup.

Later Edit: am lamurit cu @umarianos si am editat postarea sa

Reply
Am cumparat saptamana trecuta boabe verzi de la Cluj de la sursa postata de umarianos. Au o geisha speciala de la o ferma de unde ia si gardelli (chiar ultima Columbie postata pe site-ul Gardelli e de acolo).
https://shop.gardellicoffee.com/coffees/...t-colombia

Am primit factura, comunicare buna si livrare rapida. Deci nici vorba de spalare de bani sau vandut la negru, eu unul recomand si sunt multumit. Au o paleta mare de boabe si e local, in caz de probleme se rezolva, altfel comanzi din Vest si apoi vezi ce faci.

Cafeaua miroase bine, a fruct confiat, a ferment, e ce trebuie. Sa-i dam foc curand sa fie cafeaua de sarbatori, asa de sanky 90+.

[Image: ZSzQO70.jpg]

Reply
Multumesc pentru informatii. Presupun ca e recoltata in 2021.

O alta recomandare mai "exotica" pe care as face-o pentru pus sub brad ar fi: Papaua New Guinea - Grass Roots - Naturala 88.5 SCA de la Kestar.
E un blend din 3 varietati de boabe. Am prajit-o acum cateva zile pentru prima data si pare sa fie o combinatie interesanta intre o aciditate puternica si dulce intens in acelasi timp cu un body extrem de dens, gros. Boabele par sa preia caldura in mod diferit unele avand tendinta sa se arda chiar daca au avut un dev. time de 30 sec.

Ce pot sa spun e ca are tendinta sa retina caldura acumulata si asta se vede la FC. Nu se comporta ca o naturala tipica, imi lasa impresia de ceva procesat mai anaerobic. Fiind prima mea cafea prajita din Papa Noua Guinee, in primul grafic am testat sa vad cum se comporta iar in al doilea grafic am incercat sa controlez temperatura spre final pentru a avea o prajire mai uniforma a boabelor.

Fotografia e facuta in lumina naturala si e mai expusa decat in realitate, cu ochiul liber. Prajirea din imagine e cea din ultimul grafic.
[Image: tbgecvb.jpg]

[Image: MSfJH7W.jpg]

[Image: 8ZgNnDp.png]

[Image: 3qqsB5t.png]

Reply
Da. Este CROP Sept. 2021

Foarte mișto ce ai scos din amestecul ala, asta așa din ce se vede din poze că au mai fost plângeri de "pestrițe" dintrastea in trecut și rezultatul arata mult mai rău.

In al 2 lea grafic, ce a cauzat căderea aceea pe RoR? Că profilul de putere pare aproape la fel cu celălalt, ai scos try ul cumva ?

Reply
A mai scazut puterea un pic la 6:10, in primul caz a tinut-o dreapta
Si oricum, de la min 3 incolo nu sunt identice profilele de putere.

Reply
Da, până la căderea respectivă mă refeream. Doar trier-ul ar putea cauza aia dar totuși trebuia să se vadă și în ET cat de puțin, nu îmi dau seama din grafic dar a scăzut cat? 5C ?

Reply
FC:197.52 C - Drop:200C Dev 30 sec. Nu folosesc trier-ul.

Reply
(12-12-2021, 14:02)sorinetta Wrote: Multumesc pentru informatii. Presupun ca e recoltata in 2021.

O alta recomandare mai "exotica" pe care as face-o pentru pus sub brad ar fi: Papaua New Guinea - Grass Roots - Naturala 88.5 SCA de la Kestar.

Am luat si eu acea cafea verde de la Kestar, insa, din pacate, calitatea a lasat foarte mult de dorit. Pur si simplu am aruncat-o. Am observat ca in cazul in care o cafea cu punctaj foarte bun are un pret mai mic, cafeaua e stricata, pur si simplu. Am mai patit cu o cafea etiopiana, care tot asa, avea punctaj mare si pret prea bun ca sa fie adevarat. In general sunt multumit de kestar, dar in aceste doua cazuri calitatea cafelei primite a lasat foarte mult de dorit (jumatate din boabe erau de culoare maro inchis, iar mirosul era clar de stricat/vechi).
Ca o scuza pentru Kestar pot sa spun ca de doua ori am primit cadou de la ei cate un pachet de cate 100 gr cafea care au mai compensat un pic acele pierderi.
DeLonghi Dedica EC 680.BK, Graef CM 800, Hario mini.

Reply
Așa arată Papua mea de la Kestar. Sunt câteva boabe închise la culoare dar nicidecum nu miroase a stricat, dimpotrivă. Este un miros de ferment superb, cred că una din cele mai plăcute pe care le-am simțit la procesare naturală. Este necesară o sortare la mâna a cafelei dar la o șarjă de 250 grame nu sunt mai mult de 10-15 boabe de aruncat. Nu am apucat încă sa o prăjesc dar o să revin cu păreri după. [Image: 8287de0d0be2a5caeed07ed1afa5ae9c.jpg]
WPM Primus, Lelit PL162T, Lelit PL72, Pavoni`70, Honne, Varia VS3&Hypernova Ultra, Kinu M47, Rok espresso, Hario V60, Kaleido M10PRO

Reply
Inca o dovada, daca mai era necesara, despre irelevanta numerelor.

Quote:Specialty Grade Green Coffee (1):  Specialty green coffee beans have no more than 5 full defects in 300 grams of coffee.  No primary defects are allowed.  A maximum of 5% above or below screen size indicated is tolerated.  Specialty coffee m ust possess at least one distinctive attribute in the body, flavor, aroma, or acidity.  Must be free of faults and taints.  No quakers are permitted.  Moisture content is between 9-13%.

Reply
Pai nu a pretins nimeni textual ca cea de mai sus ar fi speciality... presupunem noi, pe baza de punctaj... ca asa au hotarat unii, sa numeasca specility tot ce trece de 80... si ceva.
Care punctaj se face pe baute, nu pe mirosit boabe verzi.

Reply
(17-12-2021, 15:36)sorance2000 Wrote:
(12-12-2021, 14:02)sorinetta Wrote: Multumesc pentru informatii. Presupun ca e recoltata in 2021.

Am luat si eu acea cafea verde de la Kestar, insa, din pacate, calitatea a lasat foarte mult de dorit. Pur si simplu am aruncat-o. Am observat ca in cazul in care o cafea cu punctaj foarte bun are un pret mai mic, cafeaua e stricata, pur si simplu. Am mai patit cu o cafea etiopiana, care tot asa, avea punctaj mare si pret prea bun ca sa fie adevarat. In general sunt multumit de kestar, dar in aceste doua cazuri calitatea cafelei primite a lasat foarte mult de dorit (jumatate din boabe erau de culoare maro inchis, iar mirosul era clar de stricat/vechi).
Ca o scuza pentru Kestar pot sa spun ca de doua ori am primit cadou de la ei cate un pachet de cate 100 gr cafea care au mai compensat un pic acele pierderi.

Adica nici nu ai avut curiozitatea sa o prajesti?
Strietman CT2 naked | EG-1 v2 (Core & Ultra) | Aeropress | V60 | Bullet R1 v2
Foste: Flair Signature Pro | Niche Zero | M47 Classic

Reply
Coordonatele GPS ale tomberonului, va rog ...  :D

Reply
A prajit cineva cafeaua de mai jos, geisha baby din oferta postata de @umarianos (multumiri pentru lista!)? Vreau sa o pun sub brad impreuna cu Geisha cea mare.

EL SALVADOR MICROLOT
EL DIVISADERO
ATACO | APANECA
PRODUCER MAURICIO SALAVERRIA
ALTITUDE 1600M
SPECIES ARABICA
VARIETAL BABY GEISHA
HARVEST TYPE MANUAL
PROCESS NATURAL
DRYING AFRICAN BEDS
SCA POINTS 89+

Reply
(17-12-2021, 17:28)sorinetta Wrote: A prajit cineva cafeaua de mai jos, geisha baby din oferta postata de @umarianos (multumiri pentru lista!)? Vreau sa o pun sub brad impreuna cu Geisha cea mare.

EL SALVADOR MICROLOT
EL DIVISADERO
ATACO | APANECA
PRODUCER MAURICIO SALAVERRIA
ALTITUDE 1600M
SPECIES ARABICA
VARIETAL BABY GEISHA
HARVEST TYPE MANUAL
PROCESS NATURAL
DRYING AFRICAN BEDS
SCA POINTS 89+
Cu drag!

Nu am prăjit Baby Geisha (doar Geisha "cea mare" )

Vorbește cu Doru de la Hot Pipes despre orice "nelămurire" despre cafelele lor.

Reply
(17-12-2021, 16:43)Laddu Wrote:
(17-12-2021, 15:36)sorance2000 Wrote:

Am luat si eu acea cafea verde de la Kestar, insa, din pacate, calitatea a lasat foarte mult de dorit. Pur si simplu am aruncat-o.
.....

Adica nici nu ai avut curiozitatea sa o prajesti?

Eu da. Am făcut și cupping la 24 ore de după prajire și este ce trebuie. Pare chiar un succes! Am stat în dezvoltare un minut. La următoarea șarjă scad și eu 30 de secunde.[Image: 5a0b7d7b7ca85921ec85f51680e06bd2.jpg]
WPM Primus, Lelit PL162T, Lelit PL72, Pavoni`70, Honne, Varia VS3&Hypernova Ultra, Kinu M47, Rok espresso, Hario V60, Kaleido M10PRO

Reply
Sper că v-ați făcut plinul sub brad pentru că tocmai am scos fișierul din drive.
Din ianuarie vor reactualiza stocul și veți afla la momentul respectiv.
Sărbători fericite la toată lumea.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)