Welcome Back Log In Create Account

Cafea verde - surse, preturi

Am comandat și eu de la Barshaker. Este cea mai faina sursă comercială de până acum. Am prăjit deocamdată Brazilia pentru latte dar Columbia Sofia are un miros superb. Yirga și Guatemala arată exceptional. Abia aștept să văd ce va ieși din ele!
WPM Primus, Lelit PL162T, Lelit PL72, Pavoni`70, Honne, Varia VS3&Hypernova Ultra, Kinu M47, Rok espresso, Hario V60, Kaleido M10PRO

Reply
verde la 5 lei kg, lume , lume...

https://www.amazon.co.uk/dp/B07Z3XGYD2

Eu iau alea 185 din coada, cine se baga la restu ? :D

Reply
Pfff, am uitat sacosa acasa, ca luam tot!

Reply
Revin cu o rugaminte. In cateva saptamani ar trebui sa imi ajunga prajitorul de cafea.

Mai stiti alte surse de cafea verde din tara? Alte pareri si opinii sau completari la prezentul forum?

Multumesc.
Lelit PL81t, Ibric email, Ibric turcesc, Aeropress, V60. Rasnite Kinu Phoenix, Sozen, prajitor cafea Rostmeister, Cafflano Kompresso, Xeolo ghost burr 10 step.

Reply
Verde
Are cineva mai multe detalii, eventual cineva din zona?
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.

Reply
Cine nu intreaba nu primeste raspuns...

Quote:Cantitate minimă este de un sac de 60 kg.
Recoltarea este 2019.
Preturile depind de tipul de cafeaua
Aceste tipuri de cafea le am in magazin si pot vinde si la KG.
ROBUSTA 100%
Cafea India Cherry AA - 28 Ron/Kg,
ARABICA 100%
Cafea Brasil Santos - 37 Ron
Cafea Colombia Supremo - 42 Ron
Cafea Etiopia Djimmah - 35 Ron
Cafea Etiopia Yirgacheffe - 55 Ron
Cafea Guatemala SHB Coban sau Isabel - 45 Ron
Cafea Costa Rica Tarrazu - 65 Ron
Aroman'S Blend For Espresso - 38 Ron

Acum... cine vrea sa incerce... may the crack be with you !

Reply
2019 ....  Rolleyes

Daca intreaba altcineva poate e 2020....

Reply
Recoltarea este 2019... procesarea precis e 2020 :D

Reply
(11-11-2019, 13:42)renatoa Wrote: Acum... cine vrea sa incerce... may the crack be with you !
Eu am întrebat. Ce are în magazin, dă și la kg, așa că nu o să fie mare problemă încercarea. 2019 mi-a spus și mie.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.

Reply
Honduras Cauful de la Barshaker este fenomenală! Pe Gene am prajit-o astfel: 2 min la 150 grade după care 240 până în FC și coborât temperatura la 225 încă 2.5 minute și a ieșit o minunăție dulce fără bitter pe Honne. Pe Kinu care scoate mai mult finess am simțit puțin amar în aftertaste. Extrasă fără profilare și cu preinfuzie scurtă.
WPM Primus, Lelit PL162T, Lelit PL72, Pavoni`70, Honne, Varia VS3&Hypernova Ultra, Kinu M47, Rok espresso, Hario V60, Kaleido M10PRO

Reply
De Switchmorn se știe? Am găsi amatori pentru un sac? Aici, verde.

Reply
Am prajit cafea verde Kenya Kiambu de la barshaker pret aprox 100 ron /kg (nu mai retin exact).

Cafeaua este una excelenta. La ibric macinata la 0.8.0 pe kinu phoenix reteta 18-20 gr la 200 ml apa are gust de citrice, gust pe care nu l-am simtit decat la o etiopia chelchele prajita de guido.

La aeropres macinata la 2.0.0 tot pe kinu phoenix metoda normala 24 gr cafea si 230 gr apa (grame nu ml de data asta) la 85 grade (la inceputul prepararii ulterior a scazut sub 80 grade). Preinfuzie 20 sec cu 70 gr apa, apoi turnat restul pana la 230 si pe la minutul 2.20 apasat cu toata forta pe piston, a iesit ceva foarte bun, la inceput gust fructat, apoi putin cam amarui pentru gustul meu (voi mari gradul de macinare la 2.5.0 si sper sa dispara amarul),

Cafeaua a fost prajita Rostmeister pe programul 3 al aparatului astfel: first crack la min 8.30, developare 3.30-4 min si racire 3.30 min.
Lelit PL81t, Ibric email, Ibric turcesc, Aeropress, V60. Rasnite Kinu Phoenix, Sozen, prajitor cafea Rostmeister, Cafflano Kompresso, Xeolo ghost burr 10 step.

Reply
A încercat careva de aici?

Reply
Este o cafea corectă dar care cere o prăjire ceva mai profundă. Nu e pentru cine caută flori și fructe în prăjeli light.

Reply
(25-10-2020, 12:51)baloozzy Wrote: A încercat careva de aici?

dupa cum e listat anuntul, pare tzeapa.... nu spune gramajul. 100g? 250? 1kg?
V60, Chemex, Ascaso I1-steel, Porlex mini, M47, Eureka Olympus 75E, Niche O...

Reply
Pretul de pe olx este per kg pentru o cantitate de 20 kg.
Este exact cel de aici de pe emag: https://www.emag.ro/cafea-verde-boabe-ke...DHY2M2MBM/
Kestar coffee: https://www.kestarcoffee.ro/catalog/cafe...u-acasa-40

Reply
Pot confirma și eu prețurile pentru cutia de 20kg. La 60kg+ se mai scade un 10%.

Reply
Altceva decat pretul putem auzi despre ea?
Data recoltarii se stie?

Reply
Cei care ați luat de la bestcofee cafea verde ați primit vreo confirmare a comenzii pe mail? 

La mine nimic pana acum.
Strietman CT2 naked | EG-1 v2 (Core & Ultra) | Aeropress | V60 | Bullet R1 v2
Foste: Flair Signature Pro | Niche Zero | M47 Classic

Reply
Nu îți face griji, vine. Nici eu nu aprimit e-mail-uri, nici status-ul în cont nu se actualizează.

Reply
(06-11-2020, 18:56)Laddu Wrote: Cei care ați luat de la bestcofee cafea verde ați primit vreo confirmare a comenzii pe mail? 

La mine nimic pana acum.
vine fără confirmare
Dalla Corte-super mini, Rancilio miss Lucy, Bezzera BZ99S, Gino Rossi CC45s, Ascaso I-steel1 ,Behmor2020SR, i-Roast2, dieckmann rostmeister, tamper cps/z evolution1.  

Reply
Ce culoare ati preferat la prajitorul de cafea gene rosu sau negru -care este mai rezistenta in timp 
Recomandari de prajire cu acest prajitor-ex-5 min la 150 grade C,apoi 5 min la 200 grade C s.a.m.d

Reply
Gene are topic dedicat, gasesti acolo de toate.

Reply
unde este topic pentru gene -trimite ti mi un link pe care sa il accesez.Multumesc

Reply
https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...ee-CBR-101
Bezzera Unica PID | Eureka Atom65 Touch| Kinu Phoenix | Loveramics | VST 

Reply
Retete de prajire -pentru diferite tipuri de cafea-se pot publica

Reply
Nu exista, sunt puternic dependente de masina.
E internetul plin de profile, dar utilitatea lor este indoielnica, daca nu ai aceeasi masina, aceeasi cafea, aceleasi conditii... Bune de analizat daca ai avea o colectie de profile cu cat mai multe cafele  pe aceeasi masina, ca sa le analizezi si sa intelegi ce si de ce a fost schimbat, in functie de originea si caracteristicile cafelelor.
Si daca provin de la un prajitor de marca, care a stiut ce face, si rezultatul este intradevar de referinta, ca de experimente esuate e plina balta...

Niste repere generale, de abordare in functie de originea si procesarea cafelei poti gasi daca vei cauta... invatat principiile de baza... si pus mana si prajit. Nu si retete de prajit, nu e prajitura ;)

Dar abordarea asta generica descrisa aici isi pastreaza valabilitate nestirbita ca punct de plecare, totul e sa masori suficient de precis temperatura.

Reply
(18-11-2020, 22:20)Albert Wrote: Retete de prajire -pentru diferite tipuri de cafea-se pot publica
Din păcate, fără studiu individual și trial and error, nu prea ai cum să înțelegi ce faci.

Poate te pot ajuta colegii din UK:

http://letmegooglethat.com/?q=Coffeeforums+gene

Reply
Aici nu exista suficienta expertiza pe Gene, ca sa il trimitem in UK ? :s Huh

As zice chiar ca Gene este una din masinile pe care "reteta magica" a lui schulman se potriveste perfect...

Reply
Cu siguranță sunt mai mulți utilizatori activi.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 2 Guest(s)