Welcome Back Log In Create Account

Cafea verde, comanda de grup... pe dos !

vreau si eu! 3+3
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Mazzer Major, Huky 500
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.

Reply
hai ca se aduna kilogramele :)
diseara fac un tabel cu toata lumea si vedem cate ture de cate 15 kg e nevoie sa comandam.
Cuptoare | La Marzocco-uri | Rasnite | Acareturi multe multe

Reply
Fane, parca dadeai pe dinafara... :)

Reply
RaduCarutasu, Bogdan ceva impresii despre Columbia si Guatemala din prima comanda?
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Travel: Orea V3 MKII/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47

Reply
renatoa vezi sa nu trimita cineva un asasin platit in Craiova, strici piata, destabilizezi tot.

Reply
(18-03-2017, 17:54)vladdooo Wrote: RaduCarutasu, Bogdan ceva impresii despre Columbia si Guatemala din prima comanda?

La mine mai dureaza vreo doua saptamani.
Acum am trei cafele: o Kenia, o Panama si o Columbia (alta decat cea de la renatoa) cu care ma joc combinandu-le in diferite proportii sau ca SO.
Voi praji saptamana viitoare dar voi bea peste alte cinci-sapte zile dupa aceea.
Atunci voi scrie cate ceva despre cele doua:Columbia si Guatemala.
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)

Reply
(18-03-2017, 18:01)deenman Wrote: renatoa vezi sa nu trimita cineva un asasin platit in Craiova, strici piata, destabilizezi tot.

Daca doar atat o destabilizeaza... :s Huh

Reply
Dacă mă puteți strecura si pe mine pe undeva cu 1-2 kg Tanzania va mulțumesc.
WPM Primus, Lelit PL162T, Lelit PL72, Pavoni`70, Honne, Varia VS3&Hypernova Ultra, Kinu M47, Rok espresso, Hario V60, Kaleido M10PRO

Reply
(18-03-2017, 13:57)renatoa Wrote: Fane, parca dadeai pe dinafara... :)

Ar trebui sa fac o poza la tot ce am pe stoc, sa vezi ca vorbesc serios.

Sa nu ma lasati pe dinafara ca ma supar si fac ce facea tata. :D eu v-am dat ideia cu naturalele!
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.

Reply
(18-03-2017, 12:56)Fane Wrote: vreau si eu! 3+3

Fane, sa-mi spui ce origini 3+3.
banuiesc 3 tanzania, dar nu stiu celelalte 3.

pana acum aratam cam asa, daca am facut erori va rog sa modificati:

https://1drv.ms/x/s!AidXgpNDT0ivk3Ys7ru9A4HMs8rS

Reply
dap, 3 kg de tanzania si am editat eu cu 3 kg de etiopia. merci.

Reply
Editat si eu,
le. reeditat la suma initiala, bulversat la 5 dimineata :D
La Pavoni, Mazzer

Reply
Ca Fane e super si pentru mine.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.

Reply
Perfect! Merci.
Mazzer Major RPM variabil || San Marco Flexa cu DC brew boiler

Reply
Aseara Bogdan a venit si mi-a adus pretioasa cafea Guatemala (cea mai putina cafea comandata insa am creat cel mai mare deranj). Inca nu am reusit sa prajesc din ea, insa diseara o fac, si revin cu poze, iar de zilele urmatoare cu pareri referitoare la gust.

Momentan ma lupt cu o Papua Noua Guinee, insa ori are ceva cafeaua ori am eu ceva, are un gust fad, am incercat tot felul de combinatii (prajita mai full city, sau city, sau extrasa la 88-98 grade, nu reusesc sa scot nimic bun din ea). Nu e nici florala/fructata nu e nici ciocolata/bitter/nuci, are gust acru si de pamant, sa fie veche cafeaua? am mai baut Papua NG de la Sarkis si in nici un caz nu avea gustul asta.

Reply
Reamintesc originile la care avem pana in acest moment acces, cu link-uri si preturi:

Honduras finca los lirios 35-36
https://www.coffeehunter.com/the-coffee/...os-lirios/

Guatemala huehuetenango 37-38
https://espressocoffeeguide.com/gourmet-...go-coffee/

Columbia finca veracruz 40
https://www.coffeehunter.com/the-coffee/...eracruz-2/

Brazil Fazenda California 42
https://www.coffeehunter.com/the-coffee/...alifornia/

Brazil Cruzeiro Rubi 48
https://www.coffeehunter.com/the-coffee/...00-rubi-2/

Tanzania Blackburn 52
https://www.coffeehunter.com/the-coffee/...e-natural/

Guatemala Santa Clara 55
https://www.coffeehunter.com/the-coffee/...natural-3/

Ethiopia generic Gr1 59 -
astept detalii despre origine

Reply
Daca se finalizeaza ceva, ma inscriu si eu cu 2 kg de Brazil Cruzeiro Rubi.

Multumesc tuturor celor care se implica!
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)

Reply
se finalizeaza sigur, te-am pus in tabel.
avem pt moment 10 brazilia, 33 tanzania si 13 ethiopia. deci suntem la ~2 cutii de 30kg.

https://1drv.ms/x/s!AidXgpNDT0ivk3Ys7ru9A4HMs8rS

Reply
Doua cutii ar fi pline, pot fi comandate oricand, o sa dau drumul azi la una de Tanzania blackburn, si asteptam precizari la originea etiopiei.

Reply
poti sa comanzi 33 in loc de 30?

Reply
Nu, diferenta la tanzania vine in cutia a doua.
Cine s-a inscris cu 10 kg poate lua doar 5 acum si 5 din cutia urmatoare... doar o sugestie :)

Sau daca sunteti de acord sa sarim in alta transa de transport si sa adaugati 2-3 lei la kg numai din aspectul asta, aparent minor....
Asta pentru ca am aflat si eu, oarecum surprins, ca in gama asta de zeci de kg, nu intervine o ieftinire a transportului cu cantitatea, ci creste exponential, ajungand la triplare la 100 kg !
Nu, nu ma refer la faptul ca pentru 90 kg platesti cat pentru 3x30, cum ar fi natural... ci platesti mai mult de dublu !

Tanzania platita, se ambaleaza, cand pleaca Bogdan primeste trackingul.

Am primit si detaliile Etiopiei:
Kochere Gr.1 Gutiti district farm, Gediyo zone
1800-2000m
screen size 14
cupping score 88.78

(20-03-2017, 13:41)renatoa Wrote: Nu, diferenta la tanzania vine in cutia a doua.
Cine s-a inscris cu 10 kg poate lua doar 5 acum si 5 din cutia urmatoare... doar o sugestie :)

Sau daca sunteti de acord sa sarim in alta transa de transport si sa adaugati 2-3 lei la kg numai din aspectul asta, aparent minor....
Asta pentru ca am aflat si eu, oarecum surprins, ca in gama asta de zeci de kg, nu intervine o ieftinire a transportului cu cantitatea, ci creste exponential, ajungand la triplare la 100 kg !
Nu, nu ma refer la faptul ca pentru 90 kg platesti cat pentru 3x30, cum ar fi natural... ci platesti mai mult de dublu !

Tanzania platita, se ambaleaza, cand pleaca Bogdan primeste trackingul.

Am primit si detaliile Etiopiei:
Kochere Gr.1 Gutiti district farm, Gediyo zone
1800-2000m
screen size 14
cupping score 88.78

Astept sa Imi ziceti daca va pastrati optiunile sau refacem cutia a doua cu alta structura.

Astept sa Imi ziceti daca va pastrati optiunile sau refacem cutia a doua cu alta structura.

Reply
M-am trecut si eu cu 2kg Etiopia Gr1. 
Sper ca n-am incurcat nimic (pe nimeni).
Gaggia Classic + PID Espressuino + Mazzer Major Doserless Mod + DIY Fluid Bed Roaster + PID Roastuino

Reply
N-ai incurcat, doar ca doua cutii s-au umplut... deci ori iti cedeaza cineva de la el, ori esti lasat pe dinafara pentru comanda urmatoare :)

Reply
(21-03-2017, 12:09)renatoa Wrote: N-ai incurcat, doar ca doua cutii s-au umplut... deci ori iti cedeaza cineva de la el, ori esti lasat pe dinafara pentru comanda urmatoare [Image: smile.gif]

Atunci ramane la comanda urmatoare.
Mai am pe stoc 4kg :) .
Gaggia Classic + PID Espressuino + Mazzer Major Doserless Mod + DIY Fluid Bed Roaster + PID Roastuino

Reply
in ritmul asta se mai face de o comanda in 1-2 sapt
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle

Reply
Deocamdata nu am confirmarea daca va convine aceasta etiopia... asa ca sunt in standby cu plasarea comenzii pentru cutia a doua...

Reply
(21-03-2017, 12:26)vladdooo Wrote: in ritmul asta se mai face de o comanda in 1-2 sapt

pe masura ce se satureaza piata e de asteptat sa scada ritmul comenzilor. :)

Reply
Adica voi nu luati ca sa beti... :s ci sa saturati piata ? :P

Reply
Si ziceti ca v-ati saturat... a fost numai aperitivul, de abia acum urmeaza deschiderea...

These are the new specialty coffees I have coming in the next 10 days

Decaffeinated

Mexico Finca Muxbal RFA Sparkling water decaf
Brazil Fazenda Vale De Sol scr15/18 sparkling water decaf (scaa 83+ )
Rwand Nkora Sparkling water decaf
Uganda White nile CO2 decaf ( due in 10th April )
Guatemala Swiss Water Process Decaf
Colombia Swiss water Process Decaf
Costa Rica Swiss water Process Decaff
Ethiopian Swiss water Process Decaff
Ethiopian Sidamo CO2 decaf
Sumatra Premium Swiss water Process Decaf
Premium Espresso Blend Swiss Water Process

Non Decaf
Rwanda Nkora Bourbon
El Salvador Finca Los Pirineos Fully Washed
Bolivia Coroico Org Villa Asunsion ( expensive but stunning )
Colombia La Lucha
Colombia Los Pomos Jardin
El Salvador Finca Miravalle
Tanzania Peaberry
Rwanda Musasas Nkara Auction Lot 373

Deschidem muzeu ? :)

Reply
Ne dezvalui sursa?

Reply

Forum Jump:

Browsing: 2 Guest(s)