Espressoman infocat
arad
Si app... Si eu faceam pe butelie
cum au tiristii, de 5 litri, nu din aia mica, si e mai ok decat pe aragaz datorita flacarii mai puternice chiar daca flacara are acelasi diametru.
Acum fac pe aragaz ca e mai comod.
Poti testa toate variantele.
Lelit PL81t, Ibric email, Ibric turcesc, Aeropress, V60. Rasnite Kinu Phoenix, Sozen, prajitor cafea Rostmeister, Cafflano Kompresso, Xeolo ghost burr 10 step.
Espressoman infocat
Arad/Timisoara
Salut! Știe cineva de unde pot cumpăra cești pentru cafea turceasca cu baza mai lată cum sunt cele de pe site-ul STC? Preferabil din țară
Bianca V2, DF64 SSP cast, 078 sculptor, Zp6 special, Kinu m47p, cafelat robot, wilfa, april brewer, b75, v60
Espressoman infocat
Ploiesti
(14-05-2020, 20:33)Tiranator Wrote: cafeaua e buna că am râșniță buna și folosesc cafeaua potrivită,
Ce rasnita ai si ce cafea folosesti, adica prajita cum si de cine?
La Marzocco GS3, Expobar Brewtus Flow Control, Mazzer Kony E, Mazer Major, Acaia scales, Bravo Tools, Duomo, Kribli
Brew/altele: Baratza Forte BG, Comandante C40 MK3, Kinu M47, Kruve, C. Kompresso, V60, Kalita, Aeropress, French Press
Espressoman infocat
Arad/Timisoara
(09-06-2020, 00:15)KrisssKros Wrote: (14-05-2020, 20:33)Tiranator Wrote: cafeaua e buna că am râșniță buna și folosesc cafeaua potrivită,
Ce rasnita ai si ce cafea folosesti, adica prajita cum si de cine?
Am râșnițele in semnătura, pt ibric folosesc comandante cu redclix, cafea de la sloane, guido, yume
Bianca V2, DF64 SSP cast, 078 sculptor, Zp6 special, Kinu m47p, cafelat robot, wilfa, april brewer, b75, v60
Espressoman infocat
Bucuresti
09-06-2020, 17:09
(Edited 09-06-2020, 17:12 by mishu3113.)
(08-06-2020, 23:52)Tiranator Wrote: Salut! Știe cineva de unde pot cumpăra cești pentru cafea turceasca cu baza mai lată cum sunt cele de pe site-ul STC? Preferabil din țară
Și pe mine m-ar interesa
(14-05-2020, 21:38)honciucmihai Wrote: Precum se stie pravalia mea este in traditie armeneasca si ca atare avem " ceva " experienta in domeniul cafelei la ibric .
Nu fac reclama ( mai ales ca este produs turcesc ) dar ibricul de la Soy merita fiecare leut , daca sti sa pregatesti cafeaua , sa dozezi proportiile va fi bucuria gustului
Mi-am luat și eu ibric Soy weekend-ul ăsta și experiența este extraordinară, practic mi-am luat o bijuterie
Vario K30|VBM Domobar Super PID|Sita dus IMS|Site IMS 14g&17g
|Aeropress|Kinu M47|Brewista&ConceptArt scales|ibrik Soy C4G
Espressoman infocat
Pitesti
Bosnian coffee
https://youtu.be/hO1ve7JZWJ4
Beau rar cafea cafea la ibric, dar cafelele baute in Sarajevo mi-au placut. De fiecare data ei iti atrag atentia ca nu este cafea turceasca, ci bosniaca. Diferenta este din modul de preparare. Pt cei mai infocati de cafeaua la ibric, ati incercat? Ce parere aveti?
Rancilio Silvia, La San Marco SM91, Kinu M38
Espressoman infocat
Piatra Neamt
E aceeasi porcarie supraextrasa, din cafea prajita tare. Puteau sa-i spuna la fel de bine cafea klingoniana....
Espressoman infocat
Chisinau
25-06-2020, 11:38
(Edited 25-06-2020, 11:40 by Y'not.)
(11-06-2020, 16:20)MihaiN Wrote: Bosnian coffee
https://youtu.be/hO1ve7JZWJ4
Diferenta este din modul de preparare. Pt cei mai infocati de cafeaua la ibric, ati incercat? Ce parere aveti?
Aoleu! Adica, gusturile difera, ma rog, nu vreau sa supar pe nimeni.
Dar, in opinia mea particulara, nu asa se prepara o cafea la ibric. Cafeaua premacinata si apa clocotita nu fac parte dintr-o reteta clasica.
Weber HG-2, Eureka Olympus KR E & Blow Up, Ceado E5 SD, Comandante C40 M3, Kinu M47 Simplicity
Profitec Pro 800, Profitec Pro 700 & Flow Control, La Pavoni Europiccola & Piston Pressure Kit
Quest M3s, Gene Cafe CBR-101 & Dimmer, Gene Cafe Bean Cooler
Am folosit: VBM Domobar Junior 2B, Bezzera BB005
Espressoman fresh
Brasov
06-12-2021, 21:09
(Edited 06-12-2021, 21:10 by xxtouchexx.)
Buna seara forum.
Pentru o cafea la ibric , se poate utiliza rasnita manuala Kinu Phoenix ?
Am momentan o rasnita chinezeasca, Hibrew (de pe ali) care macina destul de fin cafeaua.
Cu Kinu as obtine rezultate mai bune ? Ar merita investitia ?
Sau aceasta rasnita e recomandata pentru expresso ?
Mentionez ca beau apa cu cafea zilnic (tinand cont de pretentiile acestui forum nu pot spune ca beau cafea, dar incerc sa obtin o forma cat mai acceptabila). Nu ma pricep eu foarte bine la cafea, dar in mod cert o cafea cat mai pudra da rezultate foarte bune la ibric.
PS: Am mai activat pe acest forum in trecut, dar nu mai am nicio idee ce parola sau email aveam pe contul: touche.
Espressoman infocat
arad
Phoenix macina fin pt ibric, dar dai la manivela 5-10 min..daca nu te deranjeaza asta e foarte ok.
Ca idee pt esspreso am nevoie de 30 sec. In ambele situatii macin 20 grame boabe.
Lelit PL81t, Ibric email, Ibric turcesc, Aeropress, V60. Rasnite Kinu Phoenix, Sozen, prajitor cafea Rostmeister, Cafflano Kompresso, Xeolo ghost burr 10 step.
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
De ce ai prepara musai la ibric ?
Tii la caimac, sau la zatz pe fundul cestii ?
Ai incercat alte metode de imersie, gen aeropress ?
Referitor la intrebarea dumitale... da, kinu merge pentru ibric, dar insotita de o cura serioasa de spanac :)
Acum serios, as macina-o in magazin, daca as fi fan ibric, granulatia nu e asa critica ca la espresso, pentru ca e la nivel de faina... in domeniul 100 microni. Dar ar trebui consumata in maxim 3 zile...
Espressoman infocat
Târgu Neamț
Salutare. Ce tip de cafea recomandați pentru ibric? Si de unde as putea sa o cumpar? Mai light sau mai dark?
Craiova
S-a deschis la noi un market turcesc si au ibrice de arama cositorite pe interior, le-am vazut doar in fuga, daca exista interes pot reveni cu poze. Pretul 45 lei.
Au cam 600 ml, si sunt doua modele, cu coada/maner de alama si altul cu coada placata cu lemn, ca un maner de cutit.
Espressoman infocat
București
Nu stiu daca sa deschid inca topic nou, dar incerc aici:
A utilizat cineva aparatele de incalzit la nisip de la Johny (Grecia)?
Mie mi se pare ca dureaza enorm de mult si as dori input de la alti utilizatori, daca avem.
Merci
Espresso: Aram, Flair, Rok. Brew: AeroPress, April, Cafec, Canadiano, Delter, E&B, Gina, Hario, Kalita, Orea. Moka: Araku, E&B, Stelton. Ibric: Soy.
Grind: Aergrind, Arco, Comandante, Hario, Rok. Kettle: Brewista, Fellow, Hario, Takahiro.
Espressoman infocat
Bucuresti
O recomandare de ibric de 400-500 ml?
Vreau sa il fac cadou.
Ceva decent la pret, nu Soy.
Am un prieten care merge la Istanbul saptamana viitoare, asa ca putem extinde aria [emoji846]
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Travel: Orea V3 MKII/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47
Espressoman infocat
Bucuresti
(26-11-2022, 13:03)vladdooo Wrote: O recomandare de ibric de 400-500 ml?
Vreau sa il fac cadou.
Ceva decent la pret, nu Soy.
Am un prieten care merge la Istanbul saptamana viitoare, asa ca putem extinde aria [emoji846]
https://www.emag.ro/ibric-turcesc-din-cu...DVRF2CBBM/
Lelit PL41TEM * Arco Combo/Mazzer SJ/Sage Dose Control Pro 600SIL * Ibric turcesc * Moka Pot BERLINGER HAUS Emerald/ PETERHOF * Pour Over Hario V60-01
Craiova
26-11-2022, 14:00
(Edited 26-11-2022, 14:02 by renatoa.)
Se face cafea la ibrik, adica traditional, de aia l-am scris cu k... in asemenea cantitati ?

"Standardul" pare sa fie 5-7g de cafea la 50-60 ml apa pentru o ceasca.
Pare dificil sa jonglezi facand cafea pentru 8 persoane, simultan...
Dupa un pic de cautare se pare ca da, exista...
https://beans.at/en/turkish-coffee-pot-c...for-8-cups
... dar tot pare o intreprindere periculoasa o asemenea operatie

Ma refer la faza cand e gata sa dea in foc, luat repede si impartita cate o linguritza in cele 8 cesti, si iar pus pe foc...
Dar daca e cadou... de ce ne mai batem noi capul :)
Espressoman infocat
Bucuresti
26-11-2022, 14:29
(Edited 26-11-2022, 14:30 by Jethro.)
oricum la cantitatea aia dureaza 10 min pana ridica spuma... cred ca orice cafea pui in afara de amar nu se simte nimic. eu vad diferenta si daca fac 2 cafele in loc de una si dureaza cam 3.30-3.45 fata de 2-2.30 cat iese o cafea corecta...
Lelit PL41TEM * Arco Combo/Mazzer SJ/Sage Dose Control Pro 600SIL * Ibric turcesc * Moka Pot BERLINGER HAUS Emerald/ PETERHOF * Pour Over Hario V60-01
Espressoman infocat
Bucuresti
am nevoie pt un cuplu de 60-65 ani care in fiecare dimineata beau cate o canuta de cafea la ibric, doar ca nu au un ibric in adevaratul sens al cuvantului
cafea proaspat rasnita le dau eu de 2-3 ori/saptamana
ma interesa o recomandare de la un utilizator, nu de pe net
chiar cred ca ar fi o idee buna atunci cand recomandam ceva sa spunem daca e "de pe net", din auzite sau din experienta. e mare diferenta intre ele
Jethro, multumesc - pare ca recomanzi din experienta
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Craiova
Ce am dat de "pa net" nu a fost recomandare, ci mi-am confirmat, mai mult mie, ca exista de marimea asta.
Daca tot ibricul ala e ca sa prepare pentru doua persoane, adica doua "canutze" dete 200 ml... cu o preparare corecta ibrik inseamna 24g de cafea de fiecare... cam mult la varsta asta... le-as lua unul mai mic daca tin la ei :)
Espressoman infocat
Bucuresti
Personal maxim de cantitate la care obtin o cafea buna este de 14g cafea la 140g apa in 3.30 - 3.40 min. Asta inseamna 2 cesti. Rezultatul cel mai bun il obtin cu 7g cafea la 70g apa in 2-2.30 min. Am 2 ibrice de cupru. Unul de 100 ml si unul de 200ml. De multe ori prefer sa fac de 2 ori cate 1 cafea dacat 2 odata
Cam dupa 4 min de cand pun cafeaua in ceasca e limpezita si gata de consum. Deliciu.
Espressoman infocat
București
Vezi ca lanseaza Goat pe 13 Dec un ibrik fain - OTTO.
Espresso: Aram, Flair, Rok. Brew: AeroPress, April, Cafec, Canadiano, Delter, E&B, Gina, Hario, Kalita, Orea. Moka: Araku, E&B, Stelton. Ibric: Soy.
Grind: Aergrind, Arco, Comandante, Hario, Rok. Kettle: Brewista, Fellow, Hario, Takahiro.
Espressoman infocat
Bucuresti
06-12-2022, 10:26
(Edited 06-12-2022, 10:27 by Jethro.)
Da l-am vazut dar e f. mare (5 cafele)
https://content.goat-story.com/otto
Espressoman infocat
Bucuresti
Mersi, suna bine.
Ar trebui sa iasa mai repede decat Arco [emoji846]
Craiova
Cei care v-ati abonat, banuiesc ca apreciati vrajeala cu picatura zilnic in mailbox cu care ne invaluie "capra"... :D
Espressoman infocat
Bucuresti
Da-da, un pic lame, dar na.
Tare sunt curios de pret.
Si mai sunt curios de timeline, ca aici nu sunt cip-uri si altele ca la Arco.
Mai sper ca pretul nu va fi pe la nivelul Soy.
Craiova
Tot din China vine, nu imi fac iluzii ca mai preseaza cineva inox in EU la preturi sa te poti atinge...
Daca te uiti la pretul Gina, nu ar fi excluse surprize. Si Arco a crescut peste asteptari, daca nu au concurentza...
Craiova
09-12-2022, 12:50
(Edited 09-12-2022, 12:54 by renatoa.)
Quote:...
You will be able to snatch OTTO it at a hefty discount.
Super Early bird price on Kickstarter will be more than 35% off full price!
Excited? I sure am! And I can’t wait to push this baby live!
The Kickstarter campaign starts on December 13th at 15:00 CET.
Dam drumu la pariuri ? :D
will be more than 35%... asta poate fi si 99%, lol
... si email-ul se incheie en fanfare... cu o greseala copy paste :D
Quote:I’ll let you know when we’ll launch ARCO on Kickstarter.
Espressoman infocat
Bucuresti
eu zic ca minim 100 EUR redus
Craiova
09-12-2022, 16:44
(Edited 09-12-2022, 16:44 by renatoa.)
Si sincer... parca tot arama arata mai bine... piticii mei traditionalisti zic cah la inox, care fiind slab conductor face greu de crezut ca s-ar preta la esentza prepararii cafelei turcesti, adica la nisip.
Asta e pentru modernisti, cu capu mare de scoala nordica de design... auzi la el, cafea turceasca la plita de inductie... :wall:
Nu dura mult pana sa iasa si cu un clip, te pomenesti ca sunt cu el gata de lansare ...