Welcome Back Log In Create Account

Cafea decofeinizata

Cine vrea bentonita sa vina la mine. Eu limpezesc vinul de multi ani cu aceasta argila. :as:
AeroPress,Cafflano Kompresso,Staresso Mirage SP300,Eureka Mingnon Specialita 15BL,1Zpresso Q2 7 core burr 

Reply
Ce decaf-uri bune ați mai băut?
online: ACS Vesuvius EVO Leva / Niche Zero
offline: Aeropress / Kinu M47 Phoenix

Reply
Kawa Paraiso: top!
Sunt curios si de Paraiso Decaf de la Manhattan, e pe lista
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Travel: Orea V3 MKII/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47

Reply
Recomand cu căldură de la Yume, Columbia la Plata, e o varianta excelenta cu note citrice.

Reply
In general e greu de găsit cafele cu decofeinizare "mountain water" sau similare, la care nu exista gustul și mirosul acela de "petrol", sau nu știu cum să-l numesc. Și sa mai fie și bune...

O mare dezamăgire pentru mine a fost și lăudatul "sugarcane decaf" la care se folosește de fapt acetat de etil derivat din melasa trestiei de zahar (să sperăm), și tot lasă un gust și miros ciudat în cafea.
Peste tot pe unde citesc online despre procesul ăsta scrie ca producătorii ar folosi de fapt acetat de etil sintetizat artificial, din considerente de costuri.

Reply
Brazil Dattera este o cafea cu continut redus de cafeina fara sa treaca prin acele proceduri de decofeinizare.

Reply
Si Laurina sau Bourbon Pointu
5 rasnite kinu+POB, Fellow Aiden, Roest Ultra

Reply
Low caf din pacate nu prea gasesti la noi. Aveau pa Mabo dar deocamdata nu au o perioada macar pe stoc

Reply
(05-02-2023, 16:24)iancu.ciprian Wrote: Low caf din pacate nu prea gasesti la noi. Aveau pa Mabo dar deocamdata nu au o perioada macar pe stoc

https://prajitoria-buimac.ro/produs/braz...f-aramosa/
Honne, J64V, DC Studio, Outin+Fino

Reply
Recomand si asta:
https://www.mabo.coffee/chevere-cauca-co...itate.html
La Pavoni Europiccola, Kinu M47
(Romanian is not my native language, sorry for my mistakes)

Reply
Mi se pare foarte reușită Columbia El Vergel DECAF de la DropShot. De câteva seri mă delectez zilnic cu ea (măcinătură moka, alternez Brikka cu Aeropress-ul).  Smile

[Image: kQgDD0U.jpg]

Reply
Columbia El Vergel, decaf-ul din oferta de la Dropshot - foarte bun.

Reply
Decaf-ul de la Yume - Columbia La Plata - singurul decaf cu care am obtinut notele de martipan - denumite pe punga "ciocolata fondant". Foarte bun.

Reply
(01-04-2023, 14:06)cradun Wrote: Decaf-ul de la Yume - Columbia La Plata - singurul decaf cu care am obtinut notele de martipan - denumite pe punga "ciocolata fondant". Foarte bun.

Una dintre cele mai bune decaf-uri pe care le-am baut

Reply
(05-02-2023, 10:49)iancu.ciprian Wrote: Recomand cu căldură de la Yume, Columbia la Plata, e o varianta excelenta cu note citrice.

Dupa ce am vazut postarea ta si confirmarea lui cradun, am comandat 250g si intr-adevar este o cafea foarte buna.  Incepator fiind, imi iese un espresso foarte bun din punctul meu de vedere. Echilibrul acrisor amar este ok, poate lipsesc notele, dar asta probabil tine de talentul meu care mai trebuie sa creasca  Smile

Este ideala ca si a doua cafea din zi, servita dupa amiaza, mai ales pentru cei cu sensibilitate ridicata la cofeina.

Multumesc!
Lelit PL41-TEM; G-Iota DF64 V4; Timemore Black Mirror Nano

Reply
(05-02-2023, 00:54)sNap7 Wrote: Ce decaf-uri bune ați mai băut?

Salutare!

Singura pe care am baut-o si mi-a placut Guatemala Swiss Water - Prajitoria Crop (Brasov)

O recomand!
Lelit Bianca v3 Black | Niche | 
Orea V3 l Cafec l Fellow Stagg EKG l Kinu Rebel ESP+PO | ThirdWaveWater
EX: Sage Barista Express | DF64 Gen 2| Eureka Atom 75 + SSP

Reply
Nu vad nici o referinta in topic la beleaua asta, chiar asa de nouatate sa fie ? :s

Reply
Că decaful se obține cu chimicale nasoale și posibil cancerigene, nu-i chiar o noutate, dar fiind un subiect incomod... nu ne prea place să-l pomenim. Shy
Sette 270Wi, Niche Zero, Kinu M47 Classic, Comandante C40. Plus un V60 pentru ele.

Reply
Asa e si eu beau cate un decaf zilnic. Era alea cu sugarcane decaf care ar fi mai sanatoase, dar cine stie cat de adevărate sunt etichetele astea.
Lelit PL41-TEM; G-Iota DF64 V4; Timemore Black Mirror Nano

Reply
Treaba se ingroasa...

https://www.ncausa.org/Newsroom/NCA-Bann...ans-health

Reply
Scot thread-ul de la naftalina, ati mai baut decaf-uri bune in ultima perioada?
online: ACS Vesuvius EVO Leva / Niche Zero
offline: Aeropress / Kinu M47 Phoenix

Reply
(07-04-2025, 18:12)sNap7 Wrote: Scot thread-ul de la naftalina, ati mai baut decaf-uri bune in ultima perioada?
Mabo, Columbia, El Vergel. Foarte echilibrata.
Lelit Mara X / Gaggia MDF55 / multa rabdare

Reply
Puteti incerca si Lavazza decaf. Merge pentru espresso. Este ok la gust si textura.

Reply
(09-04-2025, 09:23)sorin.drache Wrote:
(07-04-2025, 18:12)sNap7 Wrote: Scot thread-ul de la naftalina, ati mai baut decaf-uri bune in ultima perioada?
Mabo, Columbia, El Vergel. Foarte echilibrata.

Recomand și eu El Vergel, nici cea de la Dropshot nu este rea, cu mențiunea că sunt mai faine pe filtru.
• VBM Domobar S • Hedone Bugster • Expobar Brewtus • Iberital Expression 
• Mahlkönig EK43 • Victoria Arduino Mythos 2 • Fiorenzato F83E XGI • Mahlkönig Tanzania • Hedone Honne • Mahlkönig KENIA 

Reply
Decaf-ul de la Sloane este excelent! Tot El Vergel.

Tras 1:2.5, in 25s, 17.5 in, 93 de grade, fara preinfuzie, o placere!

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)