Domnule coleg de forum Deenman ,desi poza nu e foarte clara din motivele enuntate in postarea de mai sus, se cam vede cum curge din rasnita.Si curge curat.Cat despre degete,mi-e destul de greu sa inteleg cum asi putea eu influienta granulatia ,pufosenia,etc.Eu nu ma simt obligat sa produc aici probe pentru tot felul de carcoteli,ci o fac pentru a informa sincer si dezinteresat pe toti cei care vor sa afle diverse detalii despre acest aparat.Dar voi face acele poze ,nici o problema si voi arata si camera de rasnire dupa cele doua mici impulsuri despre care am vorbit ,asa cum mi-a cerut Lyvyoo.Va veti convinge ca nu am nici un interes sa ascund ceva sau sa coafez imaginea.Nu vand rasnita ,nu reprezint vreo firma care ar avea in portofoliu asa ceva.Sunt un amarat de bautor de cafea ca multi altii de pe aici.Si tocmai de aceea sunt sincer si cred ca avem fiecare dintre noi dreptul de a sti cat mai mult despre un aparat sau altul ,dar si obligatia de a nu deforma realitatea in nici un fel,nici in plus nici in minus.Pe maine.
Daca ma aleg cu o mica tahicardie nu e bai,simt si eu cum e sa fii mai tanar :D .Asa ca ,conform vorbei den batrani ca nu e bine sa lasi pe maine ce poti face azi,am mai extras o cafea..Am mai pus la vedere si un puc cu o consistenta de roata de cascaval.Pozele cutitelor am incercat sa le fac cat mai luminoase ajutandu-ma in acest scop de o lanterna.Si iata probatiunea.Dupa cum se vede ,in camera cutitelor nu e aproape deloc cafea,singura interventie fiind aceea desrisa foarte bine de Lyvyoo.Dupa rasnire i-am mai dat vreo doua impulsuri in gol.Cat sa fi ramas?O jumatate de gram,mai putin?
Aaaa,si inca ceva.Pensula o folosesc foarte rar,mai precis doar atunci când vreau sa curat cutitele de orice urma de cafea si mai folosesc si aspiratorul pentru a trage firele de cafea care ar ajunge intamplator in carcasa.In rest pensula are doar rol de matura,pentru a indeparta cafeaua din exterior,care volens nolens ajunge pe masa când tampez sau ating din greseala portafiltrul plin si mai cade cate ceva din continutul lui.Cam atat,in rest ce sa zic,abia asteptsa rasnesc din mostra de Guatemala trimissa cu generozitate de catre cei de la Yume.e un microlot pe care il mai testeaza pe gâtlejurile noastre deja harsite :) .
Scuze pentru erorile si ororile de forma si de stil. :)
Acum ma desfat cu Etiopia Nefas,si Costarica Cypres.Deosebit de aromate amandoua.Am primit cadou si o mostra de vreo 150 de grame dintr-un microlot de Guatemala.Dar,indiferent de tipul de cafea trebuie spus ca sunt asi in materie de prajire,totdeauna ,pentru fiecare soi livrad-o in punga pe cea potrivita.
(05-09-2017, 10:55)CatalinH Wrote: In imaginea cu portafiltrul dupa tampare se cunosc iregularitatile in macinatura.
Exista clar subiectivism in randul posesorilor acestei rasnite-achizitionarea ei a fost o decizie informata pe care cu totii am luat-o;stim ca este o rasnita capabila sa produca o macinatura comparabila cu rasnite mult mai costisitoare decat ea dar nu in regim de single dose.
Exista de asemena intre utilizatorii de Ceado E37S si un fel de obligatie morala de a nu induce in eroare pe viitorii posesori incercand sa ii atribuim calitati pe care nu le are.
Sunt de acord cu Organon ca gustul in ceasca este bun si atunci cand faci single dose dar rasnita poate mult mai bine atunci cand ti aprox 100g in hopper sau atunci cand ai o inaltime a coloanei de boabe de aprox 4cm.
Acum ce sa zic,evident ca ma visez noaptea cu o conica mare,negra pe numele ei Ceado E92 in primul rand pentru ceea ce zic multi ca livreaza din punct de vedere al gustului.Si inclin sa ii cred.Cand mai incolo voi de de bani,o voi lua negresit.Se zice ca da o macinatura de referinta si un gust pe masura.
LELIT Bianca black V3, Bentwood, Vst 18, 20,25.