Hello There, Guest! Login Register


CEADO E37s

Am modat rasnita pentru single dose si pot sa spun ca sunt foarte multumit. Pe farfurie se vede ce am scos cu pensula la sfarsit. Este prima rasnire a zilei, astazi dimineata. Folosesc RDT https://www.youtube.com/watch?v=T0Dh1W40ILY ( inca nu am "puf puf" si pare destul de eficienta metoda asta). In prima imagine facusem deja RDT si s-au mai adaugat 0.1 gr. de apa la greutatea cafelei uscate. Pentru modding am folosit tabla unei cutii de la pasta de tomate dupa cum se vede, cu partea de interior catre canal. Suprafata este foarte "smoth". Este o cutie mai mica cu tabla neondulata si acoperita cu un start protector lucios. Pur si simplu am taiat-o la dimensiunea canalului si am asezat-o pe toata lungimea lui urmand o traiectorie curba. Deasupra este izolata cu banda izoliera fiind perfect acoperita pe toata suprafata. Am scos toate usitele, bineinteles. Nu am rasnit mai mult de 500 gr pana acum cu rasnita si uneori mai face channeling dar deja vad ca devine consistenta si trebuie sa macin mai grosier fata de saptamana trecuta. Cafeau este prajita pe data 24.08.

[Image: YQ6cNLZ.jpg][Image: PO8cwx9.jpg][Image: jvBiMY7.jpg][Image: Uiyu9Bk.jpg][Image: aIe85HC.jpg][Image: pqBMc4D.jpg]
Profitec Pro 500 I Ceado E37S I IMS 17 B70 Ridged, naked PF I Brewista Smart Scale II I
Lelit PL042TEMD combo I Aeropress I Porlex Mini I Bialetti Venus Moka Pot I
 
Reply
Macinatura nu arata prea bine, si cam asa va arata si dupa ce isi face break-in daca o folosesti single dose. La cafelele prajite light si nedegazate o sa arate si mai rau.
 
Reply
Salutare,

avand in vedere ca astept sa se intoarca Cosmin din concediu ca sa achizitionez si eu rasnita, m-am decis sa lamuresc cateva aspecte.

Inteleg ca rasnita este foarte greu de folosit in regim single dose... a incercat careva sa lase @70 gr in permanenta in

hopper? Se rezolva astfel problemele de channeling? 

Cu riscul ca boabele de cafea sa nu fie cele mai proaspate, eu asa vreau sa o folosesc daca nu exceleaza in regim single.
                                                                                   Ceado E37s | Expobar Office Leva (HX)                                                                                                                Tidaka Epico | IMS | VST | ONA OCD | Motta & Rhinowares  | Cafelat | ACME, D'Ancap & Inker  | Hario scale
 
Reply
Daca o iei pentru single dose, poti sa renunti din start la ea si sa te orientezi spre ceva mai capabil single dose.

Ca sa o faci single dose, trebuie sa-i bagi un tub inalt de 20 cm pe gaura de cutite, si o greutate (tamper) de 58mm de cel putin 700-1000grame care sa apese constant pe boabe. Poate si doar poate, o sa reusesti sa o folosesti cu cafea putina (gen 20-30 grame) dar in single dose nu, aceasta rasnita isi atinge potentialul maxim cu hooper si boabe in el, orice modificare sau alterare a metodei de functionare ii altereaza in rau macinatura.
 
Reply
Ce anume?!Tevi infipte si tampere apasatoare?Eu o folosesc de 4 luni si pot confirma un singur lucru.Rasneste dumnezeieste.Nu exista nici urma de bulgari si alte astea,e rapida,si curgerea in ceasca este fara cusur.Si mai ales gustul nu are de suferit.Sigur ca atunci când schimbi cafeaua e nevoie de reglaj.Dar la orice rasnita e necasar a se face asa ceva.Eu zic ca e bine sa incercati intai si apoi sa va pronuntati in termeni atat de categorici .Da ,e o rasnita care are o oarecare retentie,dar aceasta nu este de speriat si nici nu influienteaza in sens negativ rezultatul rasnirii si mai ales al extractiei.A si cred ca e corect sa trecem atunci când postam si aparatele de care dispunem. Blush
LELIT Bianca ,Honne
 
Reply
Rasnita este foarte buna, problema este ca nu se poate folosi in regim single dose nu din cauza retentiei, ci din cauza ca daca nu are boabe in hooper sau intr-un cilindru, face popcorn cu boabele si nu le rasneste bine, calitatea macinaturii scade mult.

Ca sa te convingi despre ce vorbesc, goleste-ti rasnita, pune-i 30 grame in hooper dai drumul si vezi ce se intampla.
 
Reply
Ma conving in fiecare zi cu cate doua rasniri,una dimineata si alta seara,mai precis de vreo 250 de ori de când am luat-o.Rasnesc numai single dose.Cred ca am spus totul cu asta.Daca rezultatul in ceasca nu ar fi fost corespunzator, renuntam de mult la ea.Nici nu poate fi vorba de asa ceva.Cantaresc de fiecare data 20 de grame , trag acel capac si cu asta basta.Reglata corespunzator rasneste extraordinar si in ceasca am espresso de supercalitate. Smile Cafea de calitate sa fie,ca moara isi face treaba excelelnt Big Grin.
LELIT Bianca ,Honne
 
Reply
organon, citisem undeva pe forum ca o foloseai in regim on demand, cu boabe lasate in hopper. Ai modificat stilul de preparare si nu ne-ai anuntat?! Smile  O tii mereu goala si pui la nevoie pe cantarite cele X grame?
Lelit Bianca, Honne Slim ~ In vacanta: Kinu + Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
@organon: ai incercat cu PF-ul fara fund ?
la prima vedere te poate pacali daca folosesti pf-ul cu iesiri..

Constant cu aprox 50g in hopper, am incercat acum 2 zile fara WDT sa vad daca sunt schimbari. Sunt mici imbunatatiri dar tot channeling
ECM Synchronika | Ceado E37s | OCD | Londinium WDT 
 
Reply
Asta a fost la inceput.Cred ca am incercat o data.Am renuntat pentru ca nu am vazut nu stiu ce mare diferenta.Ce pot sa confirm,fapt verificabil si prin extractii repetate cu portafiltrul fara fund ,este ca trecerea timpului si parcugerea acelei perioade de cateva luni cu rasnirea a 6 kilograme mai mult sau mai putin,aduce o imbunatatire evidenta a curgerii si gustului in ceasca.O folosesc asa cum am scris cantarind 20 de grame de fiecare data.Nu am ce sa adaug.Descriu ca fiind de calitate ceea ce vad si ce gust.Merge foarte bine single dose.
LELIT Bianca ,Honne
 
Reply
(04-09-2017, 21:34)organon Wrote: O folosesc asa cum am scris cantarind 20 de grame de fiecare data.Nu am ce sa adaug.Descriu exact ce vad si ce gust.Merge foarte bine single dose

Pune ,te rugam, o poza cu macinatura obtinuta in regim de single dose-cand poti tu!
 
Reply
O sa pun fara probleme zilele astea.Asa cum am zis,totul tine de tipul de cafea.Microreglajul când schimb cafeaua trebuie facut cu mare atentie.Uneori trebuie sa ajustezi serios.Pentru Nefas spre exemplu,ca e ultima pe care am schimbat-o,a trebuit sa dau serios spre grosier fata de unde eram la ultima.Dar asta e firesc,ar fi fost necesar oricum ,indiferent de ce rasnita asi fi avut.
LELIT Bianca ,Honne
 
Reply
Zilele trecute am folosit cafea de la PapaJ și Claro, cafele mai vechi de 10 zile și nu am obținut "târâte". Și eu am fost surprins. Mâine dimineața o sa încerc cu cafea in hopper.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Profitec Pro 500 I Ceado E37S I IMS 17 B70 Ridged, naked PF I Brewista Smart Scale II I
Lelit PL042TEMD combo I Aeropress I Porlex Mini I Bialetti Venus Moka Pot I
 
Reply
Am promis si ma tin de cuvant.Imi cer scuze pentru calitatea fotografiilor,dar cu telefonul ce era sa iasa,mai ales ca faceam cafeaua de dimineata?Imi pare mai ales rau ca nu am focalizat cum trebuie curgerea din timpul extractiei.Dar cu o mana pe telefon si foarte atent sa nu dea pe alaturi de pahar ,a iesit ce a iesit.Oricum gustul e foarte bun,iar pe asta nu am cum sa il transmit.Boabele nu sunt arse,de asta sa fiti sigur,cei de la Yume fiind maestri si la capitolul prajire.
De vina e fotograful.Apropo,ultima postata e de le final si din cauza asta e mai blonda,dar dupa cum se poate vedea acopera foarte bine sita ,fara goluri,asa cum a fost pe toata perioada extractiei.Acum 4 luni sau chiar 2,nu era asa,erau destule goluri.Asta apropo de ceea ce spuneam legat de acea perioada de asezonare a cutitelor.Se verifica si in practica iata ,ca cele 6 kilograme trebuie sa treaca prin cutite pentru a te bucura de cafea.Da ,am constatat si eu ce a spus Lyvyoo,si anume ca dupa ce rasnesc cele 19 sau 20 de grame,e indicat sa mai dau vreo 2 impulsuri scurte pentru a goli camera aproape complet de cafea.Retentia este mica ,chiar foarte mica pentru o rasnita de tipul asta.E comparabila cu Vario la capitolul retentie,daca faci aceatsa operatie finala la sfarsitul rasnirii.O zi buna va doresc.


Attached Files Thumbnail(s)
                               
LELIT Bianca ,Honne
 
Reply
Rasneste si nu mai da cu degetele peste cafea sa faci magie, lasa cafeaua cum curge din rasnita si pune o poza Smile).
 
Reply
Si cand o vei curata, inainte de aspirare, pune o poza cu toata camera de rasnire, dupa scoaterea hopper-ului si eventual a altor parti de sus.
Lelit Bianca, Honne Slim ~ In vacanta: Kinu + Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
In imaginea cu portafiltrul dupa tampare se cunosc iregularitatile in macinatura.

Exista clar subiectivism in randul posesorilor acestei rasnite-achizitionarea ei a fost o decizie informata pe care cu totii am luat-o;stim ca este o rasnita capabila sa produca o macinatura comparabila cu rasnite mult mai costisitoare decat ea dar  nu in regim de single dose.

Exista de asemena intre utilizatorii de Ceado E37S si un fel de obligatie morala de a nu induce in eroare pe viitorii posesori incercand sa ii atribuim calitati pe care nu le are.

Sunt de acord cu Organon ca gustul in ceasca este bun si atunci cand faci single dose dar rasnita poate mult mai bine atunci cand ti aprox 100g in hopper sau atunci cand ai o inaltime a coloanei de boabe de aprox 4cm.
 
Reply
@organon Cafeaua ta de la Yume arata mult mai uniform prajita. Imi poti spune te rog ce cafea folosesti de la ei?
Am macinat din hopper astazi dimineata unde am pus 70 gr de cafea, restul de cafea ramasa. Intradevar nu au mai fost prezente partile albe atat de evident dar la gust nu am sesizat schimbari, oricum e prea devreme sa ma pronunt, au fost acolo .dulceata, aciditatea. Curge foarte frumos, 18gr. in - 36-37 gr. out in 27-28 sec. Folosesc PF naked si sita IMS 17 B70 ridged
Profitec Pro 500 I Ceado E37S I IMS 17 B70 Ridged, naked PF I Brewista Smart Scale II I
Lelit PL042TEMD combo I Aeropress I Porlex Mini I Bialetti Venus Moka Pot I
 
Reply
Domnule coleg de forum Deenman ,desi poza nu e foarte clara din motivele enuntate in postarea de mai sus, se cam vede cum curge din rasnita.Si curge curat.Cat despre degete,mi-e destul de greu sa inteleg cum asi putea eu influienta granulatia ,pufosenia,etc.Eu nu ma simt obligat sa produc aici probe pentru tot felul de carcoteli,ci o fac pentru a informa sincer si dezinteresat pe toti cei care vor sa afle diverse detalii despre acest aparat.Dar voi face acele poze ,nici o problema si voi arata si camera de rasnire dupa cele doua mici impulsuri despre care am vorbit ,asa cum mi-a cerut Lyvyoo.Va veti convinge ca nu am nici un interes sa ascund ceva sau sa coafez imaginea.Nu vand rasnita ,nu reprezint vreo firma care ar avea in portofoliu asa ceva.Sunt un amarat de bautor de cafea ca multi altii de pe aici.Si tocmai de aceea sunt sincer si cred ca avem fiecare dintre noi dreptul de a sti cat mai mult despre un aparat sau altul ,dar si obligatia de a nu deforma realitatea in nici un fel,nici in plus nici in minus.Pe maine.

Daca ma aleg cu o mica tahicardie nu e bai,simt si eu cum e sa fii mai tanar Big Grin .Asa ca ,conform vorbei den batrani ca nu e bine sa lasi pe maine ce poti face azi,am mai extras o cafea..Am mai pus la vedere si un puc cu o consistenta de roata de cascaval.Pozele cutitelor am incercat sa le fac cat mai luminoase ajutandu-ma in acest scop de o lanterna.Si iata probatiunea.Dupa cum se vede ,in camera cutitelor nu e aproape deloc cafea,singura interventie fiind aceea desrisa foarte bine de Lyvyoo.Dupa rasnire i-am mai dat vreo doua impulsuri in gol.Cat sa fi ramas?O jumatate de gram,mai putin?

Aaaa,si inca ceva.Pensula o folosesc foarte rar,mai precis doar atunci când vreau sa curat cutitele de orice urma de cafea si mai folosesc si aspiratorul pentru a trage firele de cafea care ar ajunge intamplator in carcasa.In rest pensula are doar rol de matura,pentru a indeparta cafeaua din exterior,care volens nolens ajunge pe masa când tampez sau ating din greseala portafiltrul plin si mai cade cate ceva din continutul lui.Cam atat,in rest ce sa zic,abia asteptsa rasnesc din mostra de Guatemala trimissa cu generozitate de catre cei de la Yume.e un microlot pe care il mai testeaza pe gâtlejurile noastre deja harsite Smile .

Scuze pentru erorile si ororile de forma si de stil. Smile

Acum ma desfat cu Etiopia Nefas,si Costarica Cypres.Deosebit de aromate amandoua.Am primit cadou si o mostra de vreo 150 de grame dintr-un microlot de Guatemala.Dar,indiferent de tipul de cafea trebuie spus ca sunt asi in materie de prajire,totdeauna ,pentru fiecare soi livrad-o in punga pe cea potrivita.

(05-09-2017, 10:55)CatalinH Wrote: In imaginea cu portafiltrul dupa tampare se cunosc iregularitatile in macinatura.

Exista clar subiectivism in randul posesorilor acestei rasnite-achizitionarea ei a fost o decizie informata pe care cu totii am luat-o;stim ca este o rasnita capabila sa produca o macinatura comparabila cu rasnite mult mai costisitoare decat ea dar  nu in regim de single dose.

Exista de asemena intre utilizatorii de Ceado E37S si un fel de obligatie morala de a nu induce in eroare pe viitorii posesori incercand sa ii atribuim calitati pe care nu le are.

Sunt de acord cu Organon ca gustul in ceasca este bun si atunci cand faci single dose dar rasnita poate mult mai bine atunci cand ti aprox 100g in hopper sau atunci cand ai o inaltime a coloanei de boabe de aprox 4cm.
Acum ce sa zic,evident ca ma visez noaptea cu o conica mare,negra pe numele ei Ceado E92 in primul rand pentru ceea ce zic multi ca livreaza din punct de vedere al gustului.Si inclin sa ii cred.Cand mai incolo voi de de bani,o voi lua negresit.Se zice ca da o macinatura de referinta si un gust pe masura.


Attached Files Thumbnail(s)
                                       
LELIT Bianca ,Honne
 
Reply
(05-09-2017, 10:59)organon Wrote: Acum ce sa zic,evident ca ma visez noaptea cu o conica mare,negra pe numele ei Ceado E92 in primul rand pentru ceea ce zic multi ca livreaza din punct de vedere al gustului.Si inclin sa ii cred.Cand mai incolo voi de de bani,o voi lua negresit.Se zice ca da o macinatura de referinta si un gust pe masura.

Momentan-in ciuda neajunsurilor ei-nu ma gandesc la upgrade.Nu pot spune ca am gustat-o la potentialul ei maxim;cand o sa fiu capabil sa fac asta posibil sa o schimb Blush . Memoria mea senzoriala este momentan bantuita de gustul unei cafele etiopiene rasnita de un Peak; cine stie poate Ceado a noastra poate fi si ea pe acolo...
 
Reply
Nu sunt eu mare expert, dar imi pare o macinatura de toata frumusetea! M-am luptat cu o Etiopia Benko Michicha de la Claro o saptamana, fara sa reusesc sa o imblanzesc, nu mai intampinasem lucrul acesta pana la ea, parca nici un shot nu a semanat cu urmatorul....in fine a coincis cu cateva modificari (am modificat rasnita doserless, am macinat cateodata si 54g, am folosit sita IMS ridgeless), doar voiam sa zic ca macinatura produsa de E37s si Etiopia Nefas pare aproape de perfectiune in perceptia mea!
@organon, daca te bate gandul la un upgrade nu te mai obosi sa o urci pe bursa, da-mi PM direct!
Am si plasat o comanda la Yume pt Nefas, prea ai laudat-o!
Brewtus 4, Niche Zero, Eureka Zenith 65, IMS 17g, SmartScale II
 
Reply
Pentru cei interesati de rasnita, am intrebat la perfectespresso.ro si au ceva exemplare in stoc. Pretul e de 1125 de euro pentru modelul mai vechi cu sistem scc reglabil si 1200 de euro pentru modelul mai nou. Eu am hotarat sa nu fac inca pasul, insa o am in vedere pentru un viitor upgrade.
Expobar Brewtus IV, Honne Home, Cafflano Kompresso, Kinu M47,  Hario V60 Drip Scale
 
Reply
Stai cu ochii si pe bursa, vor ieși vreo doua în curând...
Lelit Bianca, Honne Slim ~ In vacanta: Kinu + Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
Eu am obtinut preturi mai mici la perfectespresso, dar eu sunt mai bisnitar de felul meu, persoana cu care conversati e de etnie turca, deci se poate.

Am fost intrebat ce ai alege intre honne si ceado, daca rasnitele ar fi noi as alege honne, daca as prinde ceado la pret corect de sh atunci ceado.
 
Reply
organon Wrote:... ma visez noaptea cu o conica mare,negra pe numele ei Ceado E92 in primul rand pentru ceea ce zic multi ca livreaza din punct de vedere al gustului. ... 

tot asa, se zice ca E92 se preteaza, cu ceva mod-uri, la single dose, dar E37s e clar dedicata on demand-ului...
sau invers? Smile

insfarsit, din punctul meu de vedere toate astea sunt rasnite prea mari pentru utilizare casnica 1-2 shoturi odata!
(nu e cazul meu - de ani buni fac macar 5 duble in-a-row dimineata)
si nu ma refer la povestea cu clearance-ul sub corpurile suspendate din bucatarie (dece nu putem avea un bar, in living?!), nu, ci la faptul ca mari fiind, nu produc la nivelul lor de performanta decat folosite asa cum au fost concepute: cu graunte in hopper!
nu mai insist, vorbesc din off, adica neimplicat oricum! dar ieri scriam ceva despre zdrobitul boabelor intre ele...
adica, pentru o rasnire capabila, camera de intrare trebuie sa fie mereu plina cu boabe, presate si ele sub cele din hopper! si ce volum de intrare are o rasnita conica de casa, de 48mm, fata de cea titan, de 71 (68mm?)!
isi imagineaza cineva cum arata camera de intrare in rasnita, cu ultimele 5g ale unei single dose?

altfel, si eu gandesc la fel: o conica mare este o rasnita ultimate!
pentru cei ce beau espresso 'traditional', din cafea prajita 'traditional' etc.
__________________________________________________________________________
strega, pavoni pro, sette, macap, casadio, v60, prajitor diy
 
Reply
Ce sa mai zic dupa aproape 6 luni, ma slujeste cu credinciosie.Singurele erori sunt exclusiv cauzate de nepriceperea mea in a seta rasnirea potrivita.Sunt ajutat,ghilimelele le puneti voi pentru ca laptopul meu nu stie sau nu e setat corespunzator sa le scrie,de umezeala asta nenorocita,mai ales când sunt oscilatii mari de temperatura .Dar cum nu am nici o sansa sa plec din mlastina asta cu statut de rezervatie ,va trebui sa ma impac cu neajunsul.Dar de obicei imi iese un espresso foarte bun,aromat.E drept ca ii pun la dispozitie cafele fructate mai ales ,din ceea ce ofera prajitorii nostri,in primul rand YUME,CLARO SI GUIDO,preponderent varietati de Kenia si Etiopia
LELIT Bianca ,Honne
 
Reply
Mi-a venit rasnita si nu ma inteleg inca cu ea.

Am rasnit cca 300 gr

Pentru 20gr de cafea rasneste cam 16sec!

Daca o setez sa faca 20gr in 7 sec nici macar nu ajunge espresorul la 9bar, se opreste la 3 si curge ca la robinet

Nu am reusit inca sa fac o cafea ok. Crema arata ca un lapte prins ca si cum ar plutii niste mizerie. Se vede si in desenul cu lapte, parca ar plutii ceva ciudat.

Ori blocheaza pompa, ori la cateva micro reglaje spre grosier incepe frumos dupa care sparge pucul respectiv curge agitat(nu mai repede ci doar se agita curgera stg-dreapta).

De asemenea are obiceiul sa arunce cafea din senin dupa 2-3 rasniri in gol.

O folosesc single dose si inteleg ca are nevoie de rodaj, dar monentan este un dezastru

La 16 sec pt 20 gr se apropie de vario home..
                                                                                   Ceado E37s | Expobar Office Leva (HX)                                                                                                                Tidaka Epico | IMS | VST | ONA OCD | Motta & Rhinowares  | Cafelat | ACME, D'Ancap & Inker  | Hario scale
 
Reply
(23-11-2017, 09:03)AlexBB Wrote: Mi-a venit rasnita si nu ma inteleg inca cu ea.

Am rasnit cca 300 gr

Pentru 20gr de cafea rasneste cam 16sec!

Daca o setez sa faca 20gr in 7 sec nici macar nu ajunge espresorul la 9bar, se opreste la 3 si curge ca la robinet

Nu am reusit inca sa fac o cafea ok. Crema arata ca un lapte prins ca si cum ar plutii niste mizerie. Se vede si in desenul cu lapte, parca ar plutii ceva ciudat.

Ori blocheaza pompa, ori la cateva micro reglaje spre grosier incepe frumos dupa care sparge pucul respectiv curge agitat(nu mai repede ci doar se agita curgera stg-dreapta).

De asemenea are obiceiul sa arunce cafea din senin dupa 2-3 rasniri in gol.

O folosesc single dose si inteleg ca are nevoie de rodaj, dar monentan este un dezastru

La 16 sec pt 20 gr se apropie de vario home..

Aceia cred ca sunt timpi pentru on-demand/cu cafea in hopper. Cu single dose se dubleaza sau chiar tripleaza timpul pentru aceeasi cantitate de macinatura si (cred eu) iti livreaza si o macinatura nepotrivita/inconsistenta.
Incearca on-demand, cu cca 300g de cafea in hopper si aproape sigur lucrurile se vor schimba radical.
Espresso: Mazzer Kony E, Mazer Major, Expobar Brewtus IV DB, VST & IMS baskets, Acaia Pearl, Bravo Tools
Brew/altele: Baratza Forte BG, Comandante C40 MK3, Kruve, Cafflano Kompresso, Aeropress, V60, French Press, Moka
 
Reply
0:47 - 0:54 = 7 secunde, mai da de cateva ori sa scoata tot de acolo.

https://www.youtube.com/watch?v=0bIMODlzvTc

Cred ca trebuie sa faci niste mici modificari la sistemul anticlumping, inteleg ca sunt doua usite acolo si trebuie sa scoti una afara.

Conteaza mult si ce cafea ai si cat de fina trebuie sa o macini, din ce am observat in sesiunile cu ceado, trebuie rasnit mult mai fin decat alte rasnite pentru o curgere buna, si e predispusa la channeling, adica trebuie lucrat mai atent cu ea.

Ce sita ai de bagi 20 de grame?

Azi dimineata am schimbat cafeaua, am trecut de la o columbie care necesita rasnire exagerat de fina (2 pe rasnita mea, pe la 1.3 deja fac ibric) la o etiopie mai proaspata care cere rasnire la 3. Ca o sugestie, daca nu iti iese nicicum, da jos usita anticlumping (una din ele, citeste in urma) si incearca cu o alta cafea. Ultima solutie e cu boabe in hopper asa cum zice si Kriss.
 
Reply
Salut

Columbia am si eu acum.

Este modelul de rasnita la care nu se mai poate regla SCC.

In 7 sec rasneste cam 12 gr, mai verific in seara asta.

Eu consum 300 gr de cafea in 10 zile si rasnita sta langa geam. Nu cred ca este o solutie.

Am sita mare de la IMS nu mai stiu de cat este 20-22 gr ish.
                                                                                   Ceado E37s | Expobar Office Leva (HX)                                                                                                                Tidaka Epico | IMS | VST | ONA OCD | Motta & Rhinowares  | Cafelat | ACME, D'Ancap & Inker  | Hario scale
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 2 Guest(s)