radudani:
"sorry Lyvyoo, n-am nici o 'expertiza' in Ceado, dar opinia asta cu prioritatea cutitelor fata de carcasa mi se pare in contradictie flagranta cu opinia curenta pe forum despre rasnitele Kinu, in care carcasa face toata diferenta!
cutitele sunt OEM Italmill...
n-am putea lua in considerare ca si la alte rasnite, cu aceeasi 'dantura', exista deosebiri majore intre ele datorita 'carcasei' ?
sau invers... "
Lyvyoo:
"Iar tu operezi cu certitudini nu cu presupuneri, nu? Sau invers Smile"
in textul meu, din care citezi, operam in mod zgomotos cu
presupuneri, ca fenomen de autocenzura

si nu e nimic invers, totul e dreptordonat!
care din urmatoarele alternative e mai apropiata de adevar; pentru cei ce au acces la adevarul respectiv:
(1) prioritate de 'carcasa'
2 rasnite diferite ca model, dar cu aceleasi cutite, nu macina la fel o aceeasi cafea;
daca e adevarat asa, atunci si rasnitele Kinu pot fi mai bune decat alte rasnite care au aceleasi cutite, pentru ca au o alta 'carcasa'!
dar atunci si rasnitele Ceado pot fi unele mai bune (si mai scumpe) decat altele, pentru ca au 'carcase' diferite!
chestia cu alinierea mai buna a cutitelor (nu a carcasei!) la o rasnita stock (fara 'ezoterisme'!) e un fenomen statistic si ramane de demonstrat in ambele cazuri; sau in toate cazurile!
simpla 'precizare' sau afirmatie a unui fabricant, neacoperita de argumentatie tehnica adecvata (o a treia parte calificata si credibila stiintific), o consider (certitudine pentru mine) doar zgomot de marketing...
(2) prioritate de cutite (
burrs)
2 rasnite diferite ca model, dar cu aceleasi cutite, macina la fel o aceeasi cafea;
daca e adevarat asa, atunci rasnitele Kinu nu sunt mai bune decat alte rasnite care folosesc aceleasi cutite Italmill!
si atunci da, Ceado face e
unfair vanzand cu preturi diferite modele diferite de rasnite care au aceleasi cutite!
"The sun is filled with ice and gives no warmth at all
And the sky was never blue
The stars are raindrops searching for a place to fall..."
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)