Welcome Back Log In Create Account

CEADO E37s

(13-07-2017, 08:41)cosmin_mac Wrote: Mi-a imprumutat un coleg forumist dispozitivul lui SID pentru a distribui

SID?
[Image: 3b3cb5e1acd0e157b3c9e417ccd837b4.jpg]
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.

Reply
[Image: VPjWSWm.jpg]SID sau SCD = scobitori cu dop :))))

(13-07-2017, 09:52)CatalinH Wrote: Arata bine din punctul meu de vedere;eu as face o preinfuzi de aprox6-7 sec si dupa aia as mege cu pompa din plin....oricum arata mult mai bine,esti pe calea buna Smile

E in plan, momentan sunt pe rezervor si nu am presiunea necesara pentru preinfuzie. 
Dar in putin timp voi lega la retea si voi putea sa fac.
ECM Synchronika | DF83v | Comandante

Reply
patenteaza-l repede! ca pe google prima sugestie e personajul lui baloozy,faci v2 si dai lovitura Smile

Reply
Am probat in dimineata asta dupa ceva probleme cu reglarea fina.Ieri a fost o zi cu o umiditate excesiva si s-a vazut,mai ales ca mai aveam ceva cafea in rasnita.Am reglat dupa un rateu si am incercat cu sita fara fund.A curs artistic :) .Iata ca dup 3 kilograme s jumatate da semne de maturitate.Rasneste extraordinar.Nici un bulgare,rapida ,curgere perfect uniforma,silentioasa,solida ca un tanc,perfect echilibrata si ceea ce e mai important decat toate a un loc,gust exceptional in ceasca.
LELIT Bianca black V3, Bentwood, Vst 18, 20,25.

Reply
nu stiu, niciodata nu am avut parca probleme cu umiditatea sa imi schimbe gradul de rasnire. sau nu's eu asa perfectionist, poate.
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>

Reply
Hmmmm.La cat e de mare cutitul orice milimetru conteaza.Si da, ieri a fost ca in jungla.Aici e o delta care are ceva apa in ea si vara la 30 si multe grade se cam evapora .Daca ai ceva boabe in rasnita,ea apa, iti poate face figuri.Nu mai zic ca la fiecare tip de cafea cam trebuie sa faci adaptari.Dar asta e ceva obisnuit,nu cred ca exista la rasnitele micrometrice alta metoda in afara adaptarii .Cum e putin probabil in urmatorul milion de ani sa ma mut intr-o locuinta izobara,problema va persista.Ceea ce conteaza este calitatea pe care tocmai am descris-o.In plus ma bucura faptul ca sunt pe drumul cel bun in ceea ce inseamna adaptarea cutitelor la nici 4 kilograme de cafea rasnita.Curgerea a fost exemplara dimineata folosind portafiltrul fara fund,aspectul cat si gustul fiind dementiale.Ca doar de asta am luat-o,sa ma bucur de ea nu sa ma laud Doamne Fereste!:) .

Reply
Eu tin boabe in hopper si in zilele umede trebuie sa macin mai fin. Daca as tine boabele in punga vidata probabil ca asta nu ar fi un factor dar in conditiile mele de exploatare este... De acord cu Organon gustul cafelei obtinute se poate compara cu cele mai bune rasnite..si de aceea ne place rasnita asta oricat de naravasa poate fi ea pentru un utilizator casnic

Reply
salut, un mic review al celor de la WLL al noului E37s si E37j. In caz ca mai aveati dubii asupra SCC.
ECM Synchronika | DF83v | Comandante

Reply
Dincolo de SCC, E37J e oricum mult prea scumpa pentru o carcasa de E37s asezata pe cutite de E5P
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Cum va mai impacati cu rasnita? Simtitor upgrade-ul dpdv al gustului?

@organon: Tinand cont ca nu rasnesti in regim single-dose, cum ti se pare folosirea timerului, este precisa? Se poate ajusta usor pentru a obtine un gramaj precis la fiecare rasnire?

Incerc sa imi dau seama ce ar fi mai portivit intre acesta si un Sette 270w pentru home use 1-2 duble / zi impreuna cu un viitor upgrade la Brewtus.
Expobar Brewtus IV, Sette 270w, Kinu M47, tamper dinamometric Concept Art 58,5 mm

Reply
Da, dpdv gust se simte clar o îmbunătățire, eu având Vario înainte.
Mie personal mi se pare un pic complicata folosirea în regim single-dose, dar m-am obișnuit.
Honne, Ceado E37S, Expobar Brewtus IV

Reply
(20-07-2017, 23:07)Lyvyoo Wrote: Dincolo de SCC, E37J e oricum mult prea scumpa pentru o carcasa de E37s asezata pe cutite de E5P

sorry Lyvyoo, n-am nici o 'expertiza' in Ceado, dar opinia asta cu prioritatea cutitelor fata de carcasa mi se pare in contradictie flagranta cu opinia curenta pe forum despre rasnitele Kinu, in care carcasa face toata diferenta!
cutitele sunt OEM Italmill...

n-am putea lua in considerare ca si la alte rasnite, cu aceeasi 'dantura', exista deosebiri majore intre ele datorita 'carcasei' ?
sau invers...
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)

Reply
E buna oricum o privesti.Adaptarea e singura problema ca la orice rasnita .Nu e facuta pentru doze unice dar nu e un impediment insurmontabil nicicum.Single dose e sora-sa cea mare,dar E92 are obiceiul sa goleasca buzunarul foarte repede in momentul contactului.Dar ,se zice ca la conicele ei imense ,merita,intalnirea cu ea fiind orgasmica pentru cerul gurii.Nu mi-e rusine nici cu platele de 83 de la E37S.Daca o strunesti bine, ea fraga buzelor ti-o da :D .Cam stransa la reglaj, dar asta nu e problema .In plus nu ai nci o grija cu curatarea si poi reglarea cutitelor si nici cu retentia.E superbuna cu rezultate de top.Despre Sette nu stiu nimic,e ceva in genul Vario?Nu stiu si de aceea nu imi pot da cu parerea.Vario am avut,am fost multumit de ea,dar diferenta intre aceasta si Ceado E37S e mare,chiar mare de tot,din toate punctele de vedere,de la constructie ,la reglare si ceea ce e mai important,la rezultate in ceasca.Clase diferite evident.Dar ce am vazut cu proprii ochi si gustat cu propria gura pot descrie.Atentie la umezeala insa ,ca va poate enerva serios daca cafeaua prinde ceva apa.Dar ,asa cum au spus si altii cu scule mai scumpe nu e o noutate si nici ceva specific doar unui model sau marci.Depozitarea cafelei e o problema pentru oricine ,daca doreste sa obtina calitate.Daca va prouneti achizitia,nu gresiti.In plus nu este nici foarte mare cu hoperul mic.Asculatati-va piticii!

Reply
Multumesc pentru opinie! 
Rasnirea o faci folosind timerul? Se obtine usor un gramaj exact prin aceasta metoda sau necesita multe ajustari la fiecare schimb de cafea?
Expobar Brewtus IV, Sette 270w, Kinu M47, tamper dinamometric Concept Art 58,5 mm

Reply
Merge sa folosesti double dose ,eu personal o folosesc asa.Folosesc uneori si dozarea manuala.Nu prea are importanta.Ceea ce conteaza este sa gasesti gradul potrivit de rasnire,ori chestia asta tine si de instinct si de rutina.Poti sa dai gres.Eu am dat.Au fost cafele mai dificile ,unde am stricat cateva dose de cafea pana a intra in parametri de extractie.Uneori accepti mica eroare ,alteori arunci pur si simplu penrtu ca nu e baubila.Dar asta e valabil pentru oricine mai mult sau mai putin.Uneori si de la o zi la alta mai trebuie facute mici ajustari.Depinde de cafea.Daca esti hotarat si o prinzi la un pret ok,cum am luat-o noi, merita.Nu e perfecta,dar nici una nu e,asa ca asta nu trebuie sa te descurajeze.Aaaa, mai e ceva.Daca vii de pe manuala sau chiar lelit(la mine prima a fost lelit dar a avut o existenta trista si scurta cu final violent pe caldarâm)vei experimenta imponderabilitatea,adica viteza,linistea si pulberea stelara .Este extraordinar cat de rapid se face totul si cat de silentios si uniform!

Reply
Stiti cumva un numar de contact de la BeanTec? (am incercat sa sun la cel de la inceputul Thread-ului dar nu cred ca este valabil), multumesc!

Reply
(11-08-2017, 11:16)Esk Wrote: Stiti cumva un numar de contact de la BeanTec? (am incercat sa sun la cel de la inceputul Thread-ului dar nu cred ca este valabil), multumesc!

Am reusit sa dau de dansii si mi-au comunicat ca sunt in concediu pana pe 15.08.2017.
Espressor: Bezzera Magica MN, Rasnita: Ceado E5P; Tamper: Custom Made 58.5mm si Lelit 58mm; Sita VST 18grame Rigidless; Distribuitor - Macaron 58.5mm; Tamper - Macaron 58.5mm; Tamp stand - Silicon + Stainless Steel; ABS Coffee Knockbox
Exes: Gaggia Evolution; Gaggia MDF.

Reply
Au fost prompti si mi-au scris in privat, numarul este acelasi.

Reply
Imi poate spune cineva care este retentia la ultima versiune a rasnitei? (cea care nu mai are acea placuta metalica)
Ati observat acel efect de spraying la ultima versiune?

Reply
Hai sa simplificam, ca asa nu mai ajungem nicaieri.Nu exista cum deja a fost repetat aproape pana la exasperare pe acest forum,aparat,rasnita sau expresor perfect.Am ultima versiune,de fapt nu chiar ultima pentru ca aceea are cutite din titan sau suflate ma rog....Retentia este una absolut neglijabila.Rasneste excelent,curat ,rapid fara urma de bulgari,foarte silentios.L ainceput ,ca toti ceilalti ,am tot verificat daca se aduna cafea dupa rasnire peste tot.Cam deloc.Nici urma de praf d e cafea.Nici pe jgheab nu prea e urma de cafea.Oricum ,cu o pensula fina scapi de cele cateva fire de cafea razlete .Asta e mai mult pentru estetica.Despre desfacere si reasezare a cutitelor cat si a reglajului nu mai spun nimic pentru ca au spus-o altii apasat inaintea mea.Da ,e o joca de copil.Pui in ordinea inversa scoaterii si strangi suruburile.Atat si nimic mai mult.Ia-o ca nu gresesti.Eu am avut lelit mmi(slabuta de tot,retentie mare,praf de cafea garla,si in plus dupa desfacere ceva chin cu reglajele),Vario,buna dar cu hibele ei descrise in amanunt pe forum.Cu asta m-am linistit.Mai mult decat ea ar fi un E92 sau k30 .Dar ,avand in vedere ca am dat sub jumatate fata de una noua din acestea doua,iar rezultatele sunt asemanatoare in ceasca dupa zicerile multor altora mai destepti si experimentati decat mine in preperarea espresso,sunt supermultumit.Daca o gasesti la un pret ok eu zic sa nu eziti in a o achizitiona.Nu e un sfat,este o marturisire a experientei proprii in ceea ce priveste o rasnita capabila espresso.

Reply
Super, mersi! Voiam sa ma asigur ca nu era problema retentiei / spraying la ultima versiune.
Nu vreau sa ma apuc de modificari dupa cumpararea unei rasnite.

Reply
(09-08-2017, 12:39)radudani Wrote: n-am putea lua in considerare ca si la alte rasnite, cu aceeasi 'dantura', exista deosebiri majore intre ele datorita 'carcasei' ?
sau invers...

Ba da, insa n-am vazut precizari din partea fabricii italiene legate de vreo aliniere mai buna a cutitelor pe versiunea mai scumpa, nici macar sub titlul de marketing. Iar tu operezi cu certitudini nu cu presupuneri, nu? Sau invers Smile
Esk Wrote:Imi poate spune cineva care este retentia la ultima versiune a rasnitei? (cea care nu mai are acea placuta metalica)
Ati observat acel efect de spraying la ultima versiune?

Daca esti retentiolog (licenta radudani), si ma numar si eu printre sutele de adepti ai religiei, atunci optiunea este single dose, nu on demand. Adica pui in rasnita goala tot si macini pana nu mai ai nimic. Iar pe single dose este foarte greu sa bati in jurul a 1000E, Honne, la combo-ul retentie + calitate macinatura + rezultate in ceasca. Pastrati mereu bani si de cafele bune (de multe ori scumpe), de specialitate, din Ro sau din afara, caci de acolo vin marile descoperiri in gust.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
radudani:
"sorry Lyvyoo, n-am nici o 'expertiza' in Ceado, dar opinia asta cu prioritatea cutitelor fata de carcasa mi se pare in contradictie flagranta cu opinia curenta pe forum despre rasnitele Kinu, in care carcasa face toata diferenta!
cutitele sunt OEM Italmill...
 n-am putea lua in considerare ca si la alte rasnite, cu aceeasi 'dantura', exista deosebiri majore intre ele datorita 'carcasei' ?
 sau invers... " 

Lyvyoo:
"Iar tu operezi cu certitudini nu cu presupuneri, nu? Sau invers Smile"

in textul meu, din care citezi, operam in mod zgomotos cu presupuneri, ca fenomen de autocenzura  Smile
si nu e nimic invers, totul e dreptordonat!

care din urmatoarele alternative e mai apropiata de adevar; pentru cei ce au acces la adevarul respectiv:

(1) prioritate de 'carcasa'
2 rasnite diferite ca model, dar cu aceleasi cutite, nu macina la fel o aceeasi cafea;
daca e adevarat asa, atunci si rasnitele Kinu pot fi mai bune decat alte rasnite care au aceleasi cutite, pentru ca au o alta 'carcasa'!
dar atunci si rasnitele Ceado pot fi unele mai bune (si mai scumpe) decat altele, pentru ca au 'carcase' diferite!
chestia cu alinierea mai buna a cutitelor (nu a carcasei!) la o rasnita stock (fara 'ezoterisme'!) e un fenomen statistic si ramane de demonstrat in ambele cazuri; sau in toate cazurile!
simpla 'precizare' sau afirmatie a unui fabricant, neacoperita de argumentatie tehnica adecvata (o a treia parte calificata si credibila stiintific), o consider (certitudine pentru mine) doar zgomot de marketing...

(2) prioritate de cutite (burrs)
2 rasnite diferite ca model, dar cu aceleasi cutite, macina la fel o aceeasi cafea;
daca e adevarat asa, atunci rasnitele Kinu nu sunt mai bune decat alte rasnite care folosesc aceleasi cutite Italmill!
si atunci da, Ceado face e unfair vanzand cu preturi diferite modele diferite de rasnite care au aceleasi cutite!

"The sun is filled with ice and gives no warmth at all
And the sky was never blue
The stars are raindrops searching for a place to fall..."
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)

Reply
Buna retorica de mai sus, insa pentru a ne apropia de concret ar trebui sa privim termenul "carcasa" in sens mai larg, nu neaparat tabla de fonta sau inox ce inconjoara ansamblul. Daca intreg angrenajul care sustine cutitele de 64, este cu adevarat diferit si superior intr-un fel sau altul, atunci da, E37J vine si cu altceva decat o carcasa diferita.  Daca nu, e doar un surogat al lui E37s.

Reply
Sunt nou posesor de E37S V2 adica cu sistemul SCC - cu cele doua "portite" metalice. Observ ca ramane ceva cafea in prima portita, nu am avut timp sa masor retentia, dar este vizibila. Care este cea mai simpla solutie sa nu mai ramana asa multa cafea? Sa scot doar prima "portita"? Inca nu vreau sa o modez cu bucatica de tabla de bere :)
Vizavi de calitatea din ceasca nu am termen de comparatie cu rasnita de la Lelit combo, sunt foarte impresionat de calitatea macinaturi si ma bucur ca am facut alegerea asta. Zgomotul produs este scazut si impreuna cu Profitec Pro 500 fac echipa buna daca nu doriti zgomot mare in casa (eu am bucataria open space).

Reply
Cat a costat rasnita?

Reply
@deenman 1049 euro in Germania, exponat de aici si pretul. Vazut, pipait, impachetat si trimis acasa. Arata impecabila, este alba, Apple look.

Reply
(30-08-2017, 13:11)sorinetta Wrote: Care este cea mai simpla solutie sa nu mai ramana asa multa cafea? Sa scot doar prima "portita"? Inca nu vreau sa o modez cu bucatica de tabla de bere

Daca scoti usitele tabla de bere e obilgatorie,altfel o sa iti inntre macinatura un carcasa.

Reply
(30-08-2017, 14:41)CatalinH Wrote:
(30-08-2017, 13:11)sorinetta Wrote: Care este cea mai simpla solutie sa nu mai ramana asa multa cafea? Sa scot doar prima "portita"? Inca nu vreau sa o modez cu bucatica de tabla de bere

Daca scoti usitele tabla de bere e obilgatorie,altfel o sa iti inntre macinatura un carcasa.

Merci! Imi poti arata te rog cand ai timp cum arata acum la tine daca ai pus "tablita" ? Daca totusi nu scap de modul cu tablita ma gandeam sa folosesc tabla de conserva mare care e mai dura decat cea de bere, teoretic. Ar merge ridicata prima portita si apoi sa o fixez cumva ca sa lase loc cafelei si sa nu se ma inchida, ca in ulitma versiune? Rasnita mea nu are gaura pentru surub de fixare deasupra gurii de evacuare.

Reply
Eu m-am intors la configuratia originala a rasnitei, fiindca o foloseste si prietena mea.
Cateva pagini mai in spate bogdan_geor a postat niste poze cu modificarile.

PS rasnita nu isi atinge potentialul in regim de single dosing :D

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)