Welcome Back Log In Create Account

CEADO E37s

eu zic sa lungesti bucata de metal mai mult de 65mm, eventual taie de 80mm si trecerea de la 40 la 23 latime sa fie undeva la mijloc. cand o montezi pe jgheabul existent o sa vezi cat iti trebuie in ambele parti. mie de ex mi ar fi placut marginea de afara sa fie fix sub cea de cauciuc sa nu se vada dar n am avut rabdare sa o demontez sa o tai.
din pacate n am avut tabla speciala, este o tabla lucioasa obisnuita.
am facut initial dintro tabla de cutie de bere, care e food safety, dar e prea moale.
cred ca mai am niste bucati de tabla din asta si as putea sa ti dau si tie daca vrei.
Cuptoare | La Marzocco-uri | Rasnite | Acareturi multe multe

Reply
In regula, asa o sa fac.
Sigur ca vreau tabla din aceea daca mai ai, iti dau pm.
Honne, Ceado E37S, Expobar Brewtus IV

Reply
cred ca ajunge pt 2 persoane daca sunt foarte exact cu taieturile :)
[Image: 5bcbfbff31b5ef8340cdb3677e4eadf5.jpg]

Reply
A aparut acum o luna noua versiune Ceado e37s V2 cu portafilter holder-ul schimbat http://www.1st-line.com/store/pc/Ceado-E...3p8300.htm

[Image: H5FOVlJ.jpg]

Reply
se poate cumpara modelul asta si monta pe cele existente. eu de ex nu folosesc, e destul de rapida rasnita ca sa stau cele 5-7 sec cu pf in mana. cred ca e buna treaba asta pt cafenele, unde poate ai nevoie sa lasi din mana pf.

Reply
E buna si pentru protectia vopselei in zona contactului. Multi dintre cei care folosesc varianta veche se plang de asta (au lipit pe rasnita tot felul de autocolante sau protectii siliconice pentru dulapuri).

Reply
Si a mea are holderul nou,dar cum bine sublinia bogdan_geor nu prea ai timp sa odihnesti portafiltrul acolo; in plus in momentul in care eliberezi butonul rasnita se opreste,ajuta in schimb la protectia de zgarieturi[emoji2][Image: 1c1bf3c51685974854adf0093894ab97.jpg]

Sent from my HTC One M8s using Tapatalk

Reply
daca te referi la hopperul din poza nu e cel nou, e cel cu care vine ea in mod normal (cel mare). cea din linkul lui bogy este cu hopperul mic, adaptat pt home use, v2-ul efectiv neexistand ca si denumire la ceado, este inventia celor de la 1-st line.
referitor la butonul de actionare, el are 2 moduri, pulse on si off, pt cei care tin cafea in hopper fiind de ajutor modul tau. eu de ex folosesc pulse off, adica apesi butonul si merge cele 6 sec setate, la mine n are cum sa curga mai mult de cele 20g puse in rasnita, pt ca folosesc single dosing.

@bogy m am gandit si eu ca e bun cauciucul pt protectie daca nu pt altceva dar se vinde ansamblul cu totul si n am vrut sa l iau. eu nu rasnesc in pf, ci intrun borcanel de metal in care fac wdt si apăs butonul cu degetul.

Reply
Sper sa ne vina si noua saptamana asta ,pentru a putea sa ne bucuram de ea . Huh
LELIT Bianca black V3, Bentwood, Vst 18, 20,25.

Reply
Am ajuns acasa si am desfacut-o.
Surpriza consta in faptul ca vestitul SCC descris aici si aici, ca sa dau 2 exemple, lipseste cu desavarsire.
In locul lui peste gura de trecere intre cutite si jgheabul de evacuare este pusa o tabla, care lasa o mica fanta in partea de jos prin care trece cafeaua, astfel:

In spatele ei, adica in partea dinspre cutite, este o gaura rotunda in peretele metalic, prin care trece cafeaua:

@bogdan_geor: Dupa ce ai scos sistemul SCC, tot asa arata si la tine, cu gaura ceea rotunda?
@organon: Tu ai sistemul SCC?

Am rasnit si 20 g de cafea de supermarket, mi-au iesit 18 g de macinatura.

[Quick edit] Imi pare rau dar la deschidere se pare ca roteste pozele, desi in thumbnail le arata corect. Nu am reusit sa corectez asta, sau sa le atasez chiar in mesaj ca bogdan_geor mai sus.

Reply
Incearca upload  apasand butonul negru "i" din bara de formatare
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Multumesc si eu lui Cosmin si Mihaelei, dar i-as ruga sa ma lamureasca putin asupra diferentei de constructie mentionata de mine mai sus.
Si da, dupa cum zicea si max22, pe negru mat arata f bine.  [Image: biggrin.gif]

Reply
Pe site-ul Ceado apare aceasta poza
[Image: 7tYI7RK.jpg]

Se vede foarte clar ca au ajuns la a treia varianta a sistemului SCC.

Reply
@bogy:
Da, corect, exact asa este varianta primita de mine.
Dupa rodaj o sa incerc sa o folosesc asa, sa vad ce retentie are, apoi functie de rezultat, incerc cu modificarile mentionate de bogdan_geor.

Inca ceva: reglajul macinarii merge foarte, foarte greu, as vrea sa mearga macar o idee mai usor, aveti idee daca si cum se poate realiza asta?

Reply
la mine e patrata gaura, si avea lamelele de la SCC. posibil sa fie ce zice bogy, dar sincer n am nici cea mai mica idee. oricum e un lucru bun, pare ca au facut din fabrica ce am facut eu acasa, au scos din calea cafelei toate porcariile de metale si usite.

PS despre ce rodaj vorbesti? in ritmul de acasa de 2-3 cafele pe zi o s o rodezi cam 6-7 ani :)

Reply
in primul rand multumesc Beantec (Cosmin&Mihaela) si Liviu.

Mi-a ajuns si mie astazi rasnita, si la fel cum zicea Semaca si Bogy am observat si eu lipsa SCC-ului, mai exact la "unboxing" am sesizat lipsa surubului lateral de calibrare.

n-am avut prea mult timp sa ma joc cu ea dar am stricat circa 100g de Rwanda pana sa ating o rasnire acceptabila (undeva la 5.7 pe gradatie) dar am fost destul de multumit de rezultat.

Apropo de rodaj, dupa ce am terminat am intrat in setari si aveam deja 78 de shot-uri efectuate.. ce-i drept ar fi trebuit sa ma fi uitat din prima ..dar totusi :))
ECM Synchronika | DF83v | Comandante

Reply
Da,SCC nu mai este ,ceea ce e bine pentru ca ne scuteste de interventii suplimentare.Nici in descrierea pe care o fac nu mai apare,ceea ce inseamna ca au renuntat la el.Pana maine ,când imi vine si mie sistemul acela de reglare, mai spuneti si voi cate ceva despre cum va iese cafeaua(comparand cu ceea ce ati folosit pana acum) ,ca pana la urma pentru asta le-am luat. :)

Reply
@bogdan_geor: Vreau sa trec niște cafea de supermarket prin ea ca să se rodeze cuțitele, "burr seasoning" cum îi spune în engleză. Aseară am ajuns târziu acasă și nu am apucat.

Reply
(23-05-2017, 07:31)Semaca007 Wrote: @bogdan_geor: Vreau sa trec niște cafea de supermarket prin ea ca să se rodeze cuțitele, "burr seasoning" cum îi spune în engleză. Aseară am ajuns târziu acasă și nu am apucat.

Le vei roda cu niste uleiuri specifice cafelei prea prajite si prea statute, deci as zice sa nu, avand in vedere beneficiul (nesemnificativ) pe care il vei obtine.
La Marzocco GS/3 AV, Mahlkonig E65S, Kinu M47

Reply
De acord cu ce zice Alin mai sus.
Dupa aproximativ 6 kg aceste discuri ar trebui sa-si faca rodajul si sa avem consistenta. Deci, la 2 cafele (35g) pe zi vei ajunge dupa 8 luni.

Dupa ce am setat rasnita aseara, folosind aceeasi cafea, acelasi gramaj, distribuire cu OCD, aceeasi tampare (dinamometrica) am avut azi de dimineata supriza sa curga ca prin apa - 17g in 12 secunde.

Am modificat de la 5.7 la un 4.5 la rasnita, si chiar daca timpul de extragere a fost ok (17g in 27 secunde) am observat prin pf-ul fara fund un channeling mare.

Ma asteptam la astfel de comportament, rodajul afecteaza uniformitatea granulatiei.

P.s: am facut doua shoturi duble (35g) si mi-a incrementat numarul de shot-uri cu 5 (7g*5=35), deci destul de ok formula de calcul. 
Asta inseamna ca circa 500g au fost rasnite deja din fabrica/validare/etc sau au fost doar teste de calibrare fara cafea.  Nu ma supar daca ar fi fost cafea, mi-ar mai fi redus din perioada de rodaj.
ECM Synchronika | DF83v | Comandante

Reply
@cosmin_mac: Aoleu eu rasnesc 6 kg in aprox. 4 luni, nu stiu dc am rabdare atat. [Image: confused.gif]

@ AlinT: Da, asta am observat si eu cand am desfacut pachetul de supermarket, e destul de uleioasa cafeaua.

Ma gandeam totusi sa-l folosesc si dupa aceea sa curat cutitele ca aici, plus toate caile de acces, ce parere aveti?

Reply
Intr-adevar SCC-ul lipseste cu desavarsire!? Ceado a tinut cont de parerile utilizatorilor, adaptandu-se din mers, invatand din greseli... de apreciat! Am ramas placut surprins in ceea ce priveste retentia... cu RDT este zero! Felicitari Ceado!!! Extractii reusite tuturor!
Lelit Bianca v2 /Kinu M47/ Ceado E37s & quick set gear/sita VST 18,20 g /Tidaka Tools/Timemore Black Mirror2/Bplus Tools/Krible-Gribli 58mm/Bravo Tools/

Reply
baieti, stiu ca aveti incredere in Ceado ca si brand si ca foarte probabil nu se va strica mult de acum inainte, caci nu am avut nicio garantie intr-un an de cand suntem reprezentanti ai acestei marci in Germania si Romania, dar trebuie sa va anunt ca o garantie se acorda  de catre fabrica dealerului si de la dealer spre cumparator. In conformitate cu  regulile politicii de garantie Ceado si politicii de garantie beantec, orice interventie asupra aparatului pentru modificare fata de starea primita din fabrica, inseamna scoaterea de sub garantie a produsului respectiv. Cred ca orice fabrica din acest domeniu  deconteaza reparatii doar daca nu s-a accesat interiorul. Curatarea este permisa, insa doar atat, fara a aduce modificari starii aparatului din fabrica

Reply
(23-05-2017, 07:31)Semaca007 Wrote: @bogdan_geor: Vreau sa trec niște cafea de supermarket prin ea ca să se rodeze cuțitele, "burr seasoning" cum îi spune în engleză. Aseară am ajuns târziu acasă și nu am apucat.

Poti trece prin ea 2 kilograme de orez, o metoda cunoascuta...nu rincezeste, nu miroase, nu murdareste...
LM GS/3 AV, Elektra Micro Casa Leva, MK ProM E, Lagom P-64 SSP HU, Kinu Classic M47

Reply
Da, m-am gândit și la asta, dar pe site-ul dedicat discuției despre cuțite zicea cineva ca nici asa nu e bine, ca orezul e mai dur decât cafeaua.

Reply
Nuuuuuuuuuu!Era pe la valeat 7524 de la facerea lumii care va sa zica prin ianuarie si un proapspat membru al forumului,adeca eu, am comis-o!Cu orez am asasinat un lelilt 44mmi.Am blocat tot la ea.A fost data de caldarâm si alte necuviinte!Va rog invatati din istoria asta ca altfel riscati sa o repetati!Nu mai pomeniti de orez decat in bucatarie când preparati pilaf sau aveti diaree! :) :s Shy Angel Tot patitu-i priceput!Nu mai bine rasniti voi cuminti cafea proaspat prajita ,mai finut asa pana gasiti granulatia potrivita si asteptati cele 6 luni aproximative?Ca altfel distractia costa,costa scump.Cine vrea cu tot dinadinsul,sa o faca pe barba lui,dar sa nu mai impinga si pe altii in pacatul distrugerii. :(

Reply
Da eu am zis , la rodajul cutitelor...si zic in continuare la fel , ( este mai dur decat cafeaua si poate bloca rasnita prin aglomerari nedorite ) si cu voia lui @eugenm , ( entropice... [Image: biggrin.gif] ) ,   insa am aflat de existenta unui orez prefiert  ( tot de la colegi ) , care ar fi bun , chiar indicat...insa eu tot NU sustin ideea , rodajul se face normal , prin utilizare cu cafea ( ...si ce daca dureaza mai mult , se grabeste cineva ?...)
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
Nu puteți comanda la un prăjitor o cantitate uriașă de cafea pentru rodaj? Nu de specialitate, dar proaspăt prăjită, poate mediu? Trebuie să găsiți un preț decent. Doar zic
Profitec Pro 700, Profitec T64, Fellow ODE Brew Grinder, Mahlkonig Vario, Kinu M47

Reply
Ati asteptat 6 luni sa vin rasnita si nu mai asteptati 6 sa-si faca rodajul? [Image: wink.gif] Chiar si eu am sarit in sus de bucurie cand am auzit ca v-au ajuns, in sfarsit.  Aproape ca mi-au dat lacrimile. [Image: cool.gif]

Lasand gluma la o parte, s-au facut destule teste cu diverse rasnite pre/post rodaj, in mare parte neconcludente.
Eu am schimbat cutitele la rasnita mea si mi-ar fi greu sa afirm ca am vazut vreo diferenta clara inainte sau dupa rodaj (dar poate fi si din cauza perioadei lungi de raportare).

In orice caz, eu m-as bucura de rasnita si nu m-as stresa atat de mult din cauza rodajului. Si in mod sigur nu as baga alte produse in ea (agricole sau de alta natura).
Expobar Leva | Gaggia Evo | Eureka Single Dose | Fiorenzato F5 | Kinu Phoenix | Aeropress | V60
Prev: Lelit 41TEM | Gaggia MDF

Reply
Salut,

M-ar interesa si pe mine o rasnita Ceado dar modelul E37J (junior). Nu reusesc sa gasesc mai nimic pe forum despre ea. Toate discutiile sunt despre E37S [Image: smile.gif]. Tare as vrea sa aflu ceva detalii si despre acest model (poze, filmulete, impresii).

Din ce am inteles pe site ul Ceado, modelul E37J si E37S ar fi identice ca si functionalitati, reglaje, accesorii, etc, diferite fiind doar dimensiunile carcasei, ale motorului si al cutitelor. Oare asa sa fie? Daca da, atunci ea e alegerea mea! O are cineva? Daca da, l-as ruga sa posteze cate ceva despre ea. Poate chiar @mr. beanTec ?

Merci fain

Eduard
Profitec Pro 600 | Honne | Bravo tamper & distributor

Reply

Forum Jump:

Browsing: 2 Guest(s)