Hello There, Guest! Login Register


Poll: Doriti sau nu limitarea pretului unui produs SH de pe bursa, la maxim valoarea de cumparare?
You do not have permission to vote in this poll.
Da, pretul de vanzare trebuie sa fie limitat la maxim valoarea de achizitie, asa cum a fost si pana acum. Consider ca este o regula echitabila intr-o comunitate
43.55%
54 43.55%
Nu, piata SH ar trebui sa fie libera si sa ne intereseze doar starea produsului nu si costul sau initial
28.23%
35 28.23%
Nu, fiecare vanzator e liber sa puna ce pret doreste, dar in anumite conditii care sa evite specula: sa fie primul proprietar, sa fie transparent legat de pretul de cumparare, sa nu vanda mai mult de doua produse pe an cu pret mai mare etc.
12.10%
15 12.10%
Da, pretul de vanzare trebuie limitat, insa pentru o perioada determinata, un anumit nr. de ani, apoi produsul poate capata valoare istorica (nu se mai gaseste, modelul nou e mult mai scump, a fost o serie limitata, a fost o serie de test etc.)
16.13%
20 16.13%
Total 124 vote(s) 100%
* You voted for this item. [Show Results]

Bursa - negociere oferte, sugestii de imbunatatire

#1
Admin edit: continuam aici discutia de pe topicul http://www.espressoman.ro/forum/Thread-V...n-garantie
------------------

Nu este ok ca negocierea sau interesul sa se manifeste în privat... Mi s-ar părea ok ca oricine este interesat de un produs aflat la vânzare sa își exprime interesul pe topicul creat pentru vânzare, chiar dacă dorește sa negocieze. Este cea mai transparenta modalitate... Si poate fi impusa!
Mazzer Major RPM variabil || San Marco Flexa cu DC brew boiler
 
Reply
#2
In mod normal asa se si face.
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#3
(24-10-2014, 08:10)nickso Wrote: Oricum nu este ok ca negocierea sau interesul sa se manifeste în privat... Mi s-ar părea ok ca oricine este interesat de un produs aflat la vânzare sa își exprime interesul pe topicul creat pentru vânzare, chiar dacă dorește sa negocieze. Este cea mai transparenta modalitate... Si poate fi impusa!

O 'scurta' explicitare...
Am vazut anuntul seara tirziu, iar pentru ca exista optiunea de a trimite mesaj privat (exista aceasta optiune!!), prin intermediul blogului, am trimis cum ca ma intereseaza, iar dimineata am trimis sms catre vinzator (pentru promtitudine).
Am primit raspuns ca voi fi sunat pe la amiaza, am fost sunat si am stabilit citeva chestiuni de principiu (modalitatea de expediere, negocierea de pret). Proprietarul a spus ca va intreba la firma de curierat, a intrebat, mi-a trimis sms cu pretul de expediere, eu am trimis adresa de destinatie, mai trebuia sa aduca de la firma actele de provenienta, in timpul acesta eu m-am pus pe asteptat...
Iar a doua zi am vazut ca aparatura plecase inspre prietenul nevoias. Ii adresez proprietarului o intrebare prin sms, la care mi se raspunde, sec, ca le-a vindut prietenului.
Scuze? Nici vorba.
Cam asta este toata tarasenia. Le doresc vechiului si noului proprietar sa fie sanatosi! Nu sta lumea intr-un espressor, fie el si Lelit.
 
Reply
#4
M-ai înțeles greșit... tu nu ai greșit cu nimic pentru ca asta este obiceiul. Dar, făcând astfel, este greu sa vedem unde a fost problema în cazul unor neînțelegeri. Astfel, discuția trebuie sa aibă loc pe topicul public pana se ajunge la o înțelegere și sa treacă în privat doar pentru detalii de plata și transport. Eu sunt adeptul transparentei totale în orice domeniu Smile
Mazzer Major RPM variabil || San Marco Flexa cu DC brew boiler
 
Reply
#5
Eu m-am gandit de la inceput la o idee de genul, insa am zis sa nu starnesc spirite mai incinse Smile

De principiu, asa este, forumul acesta nu e olx, ci e un loc unde oamenii pasionati de cafea se intalnesc si dezbat diferite chestiuni, iar printre altele mai fac si schimb de aparate. Cine are ganduri de "hit and run" nu ar trebui sa aiba loc pe bursa, asa cum preciza candva si decadurabolin, dar la fel, am zis ca e mai ok sa fim foarte deschisi. Asa cum bine punctati baieti, cred ca ar trebui sa trasam niste reguli pe aceasta sectiune, astfel incat Bursa sa devina un club mai select, cu drepturi si obligatii pentru cei care vor sa valorifice anumite produse.

In acest sens as vrea sa pregatesc un set de reguli pe care sa le pun sticky in sectiunea de Vanzari.

Eu unul am totusi niste nedumeriri:

- daca un user mai incepator in ale forumisticii i-a dat PM vanzatorului, incepator si el, si reply-ul a fost, ok ne vedem maine la metrou cand ies de la munca, ce ar trebuie sa facem? Sa-i sanctionam pe ambii pentru folosirea PM-ului? Sau sa-i iertam daca dau in topic copy/paste discutiei lor private?

- de ce trebuie sa ne erijam in politisti si sa verificam ce a zis X si ce a zis y, cand asta e riscul SH-ului de la mama natura? Adica ce castig are forumul din asta?

- nu exista riscul sa asistam la discutii care nu aduc nimic comunitatii si care chiar pot starni zambete nevinovate gen "mai lasa 40 de lei si il iau / e prea mult, las 20 / hai 20 dar vii in Berceni sa mi-l aduci... " ?
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#6
Pai toate astea își găsesc răspuns în prioritățile pe care le avem sau compromisurile pe care suntem dispuși să le facem...
Sh-ul comporta niște riscuri, într-adevăr, însă acesta pot fi mult diminuate prin interzicerea hit&run. Chiar dacă exista riscul sa pierdem o ocazie buna, de la un user necunoscut, castigam prin încrederea pe care o putem avea în cei care iubesc domeniul și au folosit echipamentele în casa lor cu rezultate, de multe ori, publicate.

Nu se poate controla totul și nici nu este de dorit însă, dacă greșeala poate fi iertata, tendința nu trebuie sa fie. Oricum implementarea unei reguli are o perioadă de tranziție...avem timp sa ne obișnuim cu ea.

Orice comunitate are niște reguli... Fie ea online sau nu. În mediul forumistic moderatorii sunt polițiștii care impun aceste reguli, pentru binele tuturor. Fiecare este liber sa facă ce vrea cu bunurile lui și sa le vândă cui vrea. Nu este nici o problemă dacă un vânzător nu vrea sa vândă unui user anume, chiar dacă acesta ii oferă prețul cerut. Sau dacă vinde în afara forumului. Singurul lucru pe care trebuie sa îl protejam este încrederea menționata mai sus...Cine promite ceva trebuie sa se tina de cuvânt. Cine nu poate sa facă asta nu are ce cauta aici.

Negocierea publica va reduce și țigăneala pentru 2 lei...În majoritatea cazurilor. Nu suntem totuși la piata și trebuie sa ne respectam reciproc.
Mazzer Major RPM variabil || San Marco Flexa cu DC brew boiler
 
Reply
#7
...personal ma gandesc ca in societate si asa sunt prea multe reguli, reglementari.
In cazul in care negocierea este vizibila, cum garanteaza acest lucru calitatea produsului atat in prezent cat si in viitor.
Un alt aspect este cel legat de confidentialitatea nr de telefon si a adresei fizice.
Vorbim de drepturile cumparatorului, dar va fi protejat si vanzatorul? Spre examplu daca un user a spus ca iti cumpara produsul(acest lucru facand ca alti alti doritori sa nu mai fie interesati) si apoi se razgandeste? sau nu mai are posibilitatea sa-I achizitioneze, ce se poate face?
Cum va fi modalitatea de vanzare, va fi prin licitatie? sau va fi un pret fix si primul interesat primul servit?
In opinia mea cum este acum este rapid si comod pentru ambele parti. Cazuri cu mici neintelegri vor aparea indiferent de sistemul ales.
Ce m-i se pare normal din punctul meu de vedere este ca denigrarea produsului, a userului, sa fie interzisa. La fel si comentarii de genul "este mult prea scump, eu cred ca pretul ar trebui sa fie altul"ar fi placut sa nu se regaseasca la comentarii.
[size=small]Bugster-Black, Kafatek Monolith Flat Max 2; Kopi Deva cu SSP HU, ECM Classika PID, prajitor-Kaleido Sniper M2S Pro,etc.[/size]
 
Reply
#8
Pe alt forum astfel de mesaje se pun de catre moderatori ca invizibile (pentru useri) si se sterg de admini.
Dar isi au rostul lor cateodata pentru ca sunt multi cei ce nu stiu ce vand de fapt.
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#9
O parere...
Nu ai cum sa controlezi o vanzare SH intre doua persoane care de abia au devenit utilizatori ai forumului. Nimeni nu vrea sa faca munca de politie cum s-a mentionat anterior si nimeni nu are timp de pierdut cu asa ceva.
Depinde de caracterul si serizitatea celor doua persoane si nu poate fi imputat nimic niciunuia. M-am lovit si eu de vanzatori care au promis o chestie si au facut total altceva. Dar asa sunt vanzarile intre persoanele fizice... Riscante si necontrolabile...
In ceea ce priveste negocierea este dreptul fiecaruia cum si prin ce modalitate sa o faca...
Un prim pas ar trebuii stabilita o regula pentru hit and run. Multe forumuri cu traditie dau acces la bursa dupa un anumit numar de mesaje postate. Desigur, acele mesaje trebuie sa fie pertinente.
Lelit Bianca V3// Compak E8 // Eureka Atom 64// Kinu m47 Phoenix // Cafflano Kompresso
History: Gaggia Classic, Isomac Venus, Eureka Mignon, Mazzer MiniE with SuperJolly burrs, Expobar Brewtus IV
 
 
Reply
#10
Nu zice nimeni ca e rău asa cum este acum însă, de aici, nu are unde sa se mai dezvolte. Dacă se vrea a fi un loc în care un utilizator mai puțin experimentat poate sa intre cu încredere și sa își ia un articol de echipament fără sa ii fie frica sa nu ia teapa, atât în ceea ce privește prețul cât și starea produsului, trebuie stabilite niște reguli. Asta poate sa câștige forumul...reputația unui loc sigur. Oricum dreptul fiecăruia de a vinde și în afara forumului rămâne... Iar dacă tranzacția s-a făcut în privat nu se poate verifica. Dar asta trebuie privita ca o măsură de protecție a cumpărătorilor, nu a vânzătorilor, care se va rafina din mers.

Este o părere numai iar pe mine nu ma afectează deoarece am trecut prin multe echipamente și am riscat doar ca sa le încerc...Acum știu ce caut, știu la ce sa ma uit și evaluez altfel riscul unui produs sh. De ce sa nu ii ajutam pe cei care sunt la început de drum și altfel decât cu niște sfaturi pe care oricum majoritatea nu le înțelege? Iar când intra la bursa și vede ce produse s-au vândut și la ce preț... Altfel își face o imagine.
Mazzer Major RPM variabil || San Marco Flexa cu DC brew boiler
 
Reply
#11
(27-10-2014, 11:02)MANU Wrote: Multe forumuri cu traditie dau acces la bursa dupa un anumit numar de mesaje postate.

M-am exprimat gresit... Acces de a posta mesaje cu vanzare nu la bursa ca si topic. Normal ca este indicat sa se poata vizualiza ce s-a vandut si la ce preturi.
Lelit Bianca V3// Compak E8 // Eureka Atom 64// Kinu m47 Phoenix // Cafflano Kompresso
History: Gaggia Classic, Isomac Venus, Eureka Mignon, Mazzer MiniE with SuperJolly burrs, Expobar Brewtus IV
 
 
Reply
#12
Cum zic alesii nostri, proiectul ramane in dezbatere publica, urmand a extrage un set de reguli cat mai curand.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#13
Din punctul meu de vedere orice restrictie ingreuneaza procesul de vanzare si uneori chiar descurajeaza postarea unei vanzari. Personal as implementa un set de reguli clare si pedepse la fel de clare de la ban o perioada pana la cel permanent plus o scara de incredere ... pentru userii vechi si care au vandut cu succes ceva sa fie un tip de useri astfel cel care cumpara(vinde) de la un user sau unui user cu 1 post isi asuma singur responsabilitatea. Cel mai bun este un forum cat de cat liber.
Quick Mill Silvano Evo || Eureka Atom 65
 
Reply
#14
Singura restricție pe care o susțin este cea pentru h&r...adică sa nu îți faci contul doar sa vinzi...Caz în care ar trebui sa iei legătura cu administratorul forumului și sa ii spui ce vrei sa vinzi și la ce preț. Apoi primești ok sau nu. Restul ar fi reguli pentru transparenta. Iar dacă un vânzător este descurajat de faptul ca trebuie sa își prezinte complet produsul, sa ii pună un preț de la început și sa poarte orice discuție despre el în public...atunci poate ca e mai bine sa nu îl vândă aici. Cumpărătorul începător are nevoie de mai multa protecție decât vânzătorul, începător sau experimentat.
Mazzer Major RPM variabil || San Marco Flexa cu DC brew boiler
 
Reply
#15
O dam pe torente mai nou... Dodgy
Nu ai cum sa controlezi fenomenul ca-si fac conturi cu nemiluita.
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#16
Se poate rezolva relativ simplu, sa nu poti posta la Bursa sub un anumit numar de posturi, 5,10,15 decide Liviu
Gaggia Classic, Tamper Motta, Milk Jug 0,35ml, rasnita Iberital Challange, teava abur Silvia V1, sita nepresurizata, cantar Dimond 0-200 gr, to be continued
 
Reply
#17
(28-10-2014, 08:56)diabloviciu Wrote: Se poate rezolva relativ simplu, sa nu poti posta la Bursa sub un anumit numar de posturi, 5,10,15 decide Liviu

in opinia mea este mai important utilitatea postarii si nu numarul de postari, 5, 10, sau 100, mai bine zis calitea cuvintelor, nu numarul lor Smile
A avea posatari nu inseamna ca prudusul tau corespunde descrierii sau ca esti un espressoman cu calitati morale...etc.
escrocul este escroc tocmai pentru ca are un limbaj adecvat aproape oricarui cumparator.
Eu cred ca nici vechimea pe forum nu ca ar trebui sa fie luata in considerare din aceleaşi considerente.
[size=small]Bugster-Black, Kafatek Monolith Flat Max 2; Kopi Deva cu SSP HU, ECM Classika PID, prajitor-Kaleido Sniper M2S Pro,etc.[/size]
 
Reply
#18
Asta este adevarat dar multi care intra doar pe forum si fac user doar pt a vinde ceva, ar fi descurajati
Gaggia Classic, Tamper Motta, Milk Jug 0,35ml, rasnita Iberital Challange, teava abur Silvia V1, sita nepresurizata, cantar Dimond 0-200 gr, to be continued
 
Reply
#19
(28-10-2014, 08:56)diabloviciu Wrote: Se poate rezolva relativ simplu, sa nu poti posta la Bursa sub un anumit numar de posturi, 5,10,15 decide Liviu

Pare simplu dar nu e. Numarul de postari se poate obtine foarte repede. In schimb ce se poate face e ca daca nu ai o anumita vechime in forum sa nu poti deschide si / sau posta in sectiunea respectiva decat cu acordul unui moderator, sau in lipsa acestora, a adminului.
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#20
Ce v-a apucat oameni buni cu restrictiile?

Uneori, cel mai bun lucru pe care poti sa il faci e sa nu faci nimic !
 
Reply
#21
Fu unu' care a intrat, a postat la vanzari, fu contactat de un alt membru, batura palma si cand sa-i trimita objectul, sorry compresory l-am vandut la altcineva.
Asta-i rezumatul povestii far' de happy end.
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#22
(29-10-2014, 11:40)amarok Wrote: Fu unu' care a intrat, a postat la vanzari, fu contactat de un alt membru, batura palma si cand sa-i trimita objectul, sorry compresory l-am vandut la altcineva.
Asta-i rezumatul povestii far' de happy end.

Amarok, ai din partea mea un mare Like pentru relatareBig Grin, cat despre restrictii eu cred ca se poate fi fara:-)
[size=small]Bugster-Black, Kafatek Monolith Flat Max 2; Kopi Deva cu SSP HU, ECM Classika PID, prajitor-Kaleido Sniper M2S Pro,etc.[/size]
 
Reply
#23
sper sa nu se supere prea multi pentru ca reiterez o idee, aceea cu moderarea primului post!
si acceptarea ca regula ca primele postari sa nu fie ref. la vanzarea/cumpararea a ceva;
nu cred ca acest forum va putea concura vreodata olx, ocazii.ro, ebay etc.
si nici ca va fi o... oaza de chilipiruri Smile
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)
 
Reply
#24
Si eu sunt de acord ca prima postare pe forum, sa fie mai intai aprobata de administrator. Si nu scriu aceasta idee la modul negativist, de a interzice, a pune piedici unui eventual deal.
Dar de regula ceea ce se ofera de catre cei noi inregistrati, sunt produse ce apar pe site-uri gen olx si pe de alta parte sunt de cele mai multe ori, din categoria celor care nu sunt interesante pt espressomani.
Sab Antica Levetta HX, 5 l boiler (rotary pump & water plumbed), La San Marco Super Jolly burrs, IMS screen shower and filter 
 
Reply
#25
Ce nu va place ignorati.
Cum administrator e unul singur nu se poate ocupa tot timpul de forum. O fi el pasionat, dar mai are si timp personal. Pana vine si da cu mopul ignorati vanzatorii ambulanti.
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#26
Amarok, dar tu tot timpul parca ne certi...ar fi frumos sa ai alta atitudine fata de colegii de forum
Gastroback Dual Boiler, Porlex Tall
 
Reply
#27
Cineva trebuie sa faca si asta, nu?!  Big Grin
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#28
Nu pot fi mai multi administratori care sa cenzureze spamul si posturile olx?
Brasilia Club, Kinu Simplicity, Comandante, Kingrinder P0, Mignon Specialita.
ex: Gaggia Espresso, Color; Quamar T80, Macap M2D, Feldgrind 2.
 
Reply
#29
Nu trebuie administratori pentru asta, doar moderatori.
Dar cum am mai scris, daca nimeni nu citeste anunturile astea, e ca si cum nu ar fi.
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#30
La citesc si useri mai noi care pot sa cada in plasa. Aici ar trebui sa intervina moderatorii.
Eu de ex am cumparat ceva de la un user vechi de pe forum, nu mi- a placut si am returnat produsul. Daca userul era nou cred ca ramaneam cu produsul.
Brasilia Club, Kinu Simplicity, Comandante, Kingrinder P0, Mignon Specialita.
ex: Gaggia Espresso, Color; Quamar T80, Macap M2D, Feldgrind 2.
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)