Welcome Back Log In Create Account

BravoTamper, BravoDistribuidor

E pur și muove si încă foarte bine prin căderea lui libera în cafea asa oarecum ca mărul lui Newton. Mare lucru gravitatiunea asta
LELIT Bianca black V3, Bentwood, Vst 18, 20,25.

Reply
(13-09-2019, 19:48)dev Wrote: Ce treabă are rasnirea in portafiltru?

Dacă ai un fel de pâlnie, după măcinare, scuturi nițel portfitrul din încheietura, după care tampezi cu autonivelare, dacă nu faci niciun fel de WDT înainte.

Înțeleg rolul nivelatorului pentru cine nu are o tehnică corectă cu un tamper obișnuit dar la unul cu nivelare ce rost o alta nivelare?

"Ce treabă are rasnirea in portafiltru?"
In general la rasnirea direct in portafiltru se formeaza acel con de cafea care trebuie cumva nivelat iar nivelatorul face treaba buna aici

"Dacă ai un fel de pâlnie, după măcinare, scuturi nițel portfitrul din încheietura"
Din experienta mea, scuturarea cu sau fara palnie a portafiltrului nu realizeaza intotdeauna o nivelare corecta/uniforma.

In concluzie, din rutina mea de preparare a cafelei nu am eliminat nivelarea (am nivelator Motta) urmata de tamparea cu tamper cu autonivelare Bravo
Profitec Pro 600 | Honne | Bravo tamper & distributor

Reply
Și cu ce ar influența lipsa unei "uniformități" a măcinăturii efectele unui tamper cu auto nivelare?

Poate se milostivește un coleg cu refractometru să măsoare diverse combinații de nivelator și/sau tamper cu autonivelare, inclusiv nivelatorul folosit ca tamper.

Cei de la socraticcoffee au produs o lucrare mai demult dar nu cred că erau în vogă atunci tampere cu autonivelare sau distribuitoare de tipul duomo.

Reply
Nivelatorul Bravo despre care este vorba in acest topic este unul autoreglabil. Din cauza soluției constructive, acest nivelator NU poate fi folosit și pentru tampare / compactare puc, nici măcar “din greșeală”.

Discuțiile despre generalități referitoare la distribuția cafelei in sită, nivelare puc, tampare, etc poate ar trebui purtate pe alt topic, pentru a nu îl face varză pe acesta, doar de dragul discuțiilor contradictorii, fără de care unii nu pot concepe a trăi, nici măcar o zi.
La Marzocco GS3, Expobar Brewtus Flow Control, Mazzer Kony E, Mazer Major, Acaia scales, Bravo Tools, Duomo, Kribli
Brew/altele: Baratza Forte BG, Comandante C40 MK3, Kinu M47, Kruve, C. Kompresso, V60, Kalita, Aeropress, French Press

Reply
Cred că orice producător visează la un marketing de tipul "crede și nu cerceta"...

Eu rămân la părerea că nivelatorul e in categoria ulei de șarpe in audio. Nu am nimic împotriva producătorului produselor Bravo iar tamperul mi se pare foarte reușit.

Reply
Sunt unul dintre primii utilizatori de tamper si distribuitor Bravo, deci am acumulat ceva experienta in utilizarea acestora.
Inainte de acestea am utilizat diverse alte dispozitive, inclusiv Mota si Espro.

Dupa tot acest timp, am inteles ca nici tamperele si nici distribuitoarele nu livreaza o cafea mai buna.
Tehnica pe care o dobandim si pe care o aplicam in etapele de preparare este cea care maximizeaza rezultatele din ceasca.
Se pot obtine rezultate remarcabile si cu ace simple pentru wdt, cu tampere si distribuitoare ieftine, sau doar cu un tamper, fara alte accesorii
Calitatea extractiei vine de la cafea, rasnita, expresor si priceperea celui care le foloseste.
Ce este foarte posibil sa lipseasca extractiilor sunt constanta si repetabilitatea.
De cand utilizez Kribli, distribuitorul si tamperul Bravo, riscul de a gresi ceva, sau de a nu repeta pana la identic manoperele la prepararea pucului s-au redus foarte mult.
Aceste mici detalii, poate lipsite de importanta pentru unii, sunt foarte importante pentru cei orientati spre constanta si repetabilitatea calitatii extractiilor.

Ce face tamperul cu autonivelare este evident pentru cei mai multi. 
Ce face nivelatorul autoreglabil este ignorat de unii, lipsit de importanta pentru altii dar evident pentru cei care il utilizeaza. 
Faptul ca acesta preseaza usor si constant macinatura, indiferent de inaltimea pe care o ocupa aceasta in sita, ajuta la obtinerea unui puc foarte asemanatoar de fiecare data. 
Deasemenea, rotind tamperul in sens orar, talpa acestuia muta stratul superficial si nu doar niveleaza ci si transporta macinatura deoarece aceasta, talpa, nu ramane suspendata undeva conform unui reglaj prealabil ci coboara pe masura ce cafeaua se preseaza usor, fiind apasata de greutatea talpii (mereu aceeasi).
Rotind antiorar, talpa niveleaza dar si preseaza macinatura, realizand o suprafata stabila si nu doar polisata prin mangaiere ca la nivelatorul cu talpa fixa.
Tamperul nu face decat sa adauge forta necesara realizarii unei compactari optime si sa dea rezistenta necesara pucului, pentru derularea optima a extractiei.

Mi se pare evident ca pucul astfel obtinut este unul compact, uniform, realizat rapid, usor si cam de fiecare data acelasi; probabilitatea erorilor, greselilor sau imperfectiunilor se reduce, zic eu bazandu-ma pe experiente anterioare, semnificativ.
La fel de evident este si faptul ca extractiile vor fi mai constant calitative si mai usor de repetat.

Pentru cei care utilizeaza asemenea dispozitive cele aratate de mine sunt considerate, cred eu, plusuri, in raport cu alte accesorii ce au aceleasi utilizari.
Eu mai iau ceva in calcul, placerea de a le utiliza si satisfactiile pe care mi le ofera.
La mine va urma un Duomo, dar nu pentru ca Kribli nu face o treaba excelenta, ci pentru ca imi place mai mult.
Cam in acest mod vad eu difrentele intre accesoriile cu autonivelare si autoreglare, in raport cu cele fixe.
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)

Reply
(14-09-2019, 17:41)dev Wrote: Cred că orice producător visează la un marketing de tipul "crede și nu cerceta"...

Intuitia imi zice ca utilizarea unui tamper (fie el cu autonivelare) peste un strat neuniform de cafea va duce, dupa tampare, la zone cu densitati diferite in puc.
Profitec Pro 600 | Honne | Bravo tamper & distributor

Reply
Pentru mine ordinea la fiecare preparare espresso este mereu aceeași, kribli, nivelare și tampare. Nivelatorul de la Bravo are beneficiul unei așezări line, gravitaționale pe cafeaua numai ce omogenizata cu acele Kribli, nefortand sau tampand cafeaua. Cele fixe nu au cum sa fie reglate perfect pentru ca fie sunt superficiale fie apasă prea mult. Aici corpul nivelatorului cade cât ii permite cafeaua. Tamperul își face treaba lui de a compacta cafeaua deja uniformizata și nivelata.Curgerea este perfecta. Eu l-am reglat undeva între 17, 5 și 18 kg. Despre cum arata dispozitivele nu mai vorbesc, sunt excepțional lucrate. Estetic și funcțional sunt de nota 10.

Reply
(14-09-2019, 20:02)RaduCarutasu Wrote: ...
De cand utilizez Kribli, distribuitorul si tamperul Bravo, riscul de a gresi ceva, sau de a nu repeta pana la identic manoperele la prepararea pucului s-au redus foarte mult.
...
+1
ECM Synchronika / Eureka Mignon Specialita / Kinu M47S / Kribli-Grabli / Motta and Normcore tools & Gaggia Classic 2015 / MDF & V60 & Timemore Ice Dripper

Reply
(15-09-2019, 10:06)eduard Wrote:
(14-09-2019, 17:41)dev Wrote: Cred că orice producător visează la un marketing de tipul "crede și nu cerceta"...

Intuitia imi zice ca utilizarea unui tamper (fie el cu autonivelare) peste un strat neuniform de cafea va duce, dupa tampare, la zone cu densitati diferite in puc.
Ce uniformizează sau omogenizează un nivelator, care, în practică, afectează doar un strat superficial de cafea ?

Am postat și pe topicul cu WDT:

https://www.instagram.com/p/BlNcSmQjJU4/...c98q9mjby4

Reply
Ce am observat direct, propriis sensibus, nivelatorul la mișcarea în sensul acelor de ceasornic ara asa spre 4 mm, la întoarcere niveland. Apoi, și asta e lucrul îmbucurător, folosirea acestor accesorii, desigur cu o rasnire adecvata a cafelei pe care o prepar în acel moment, îmi livrează prin portafiltrul fără fund, o curgere foarte frumoasa, aproape de secundele de final. Înainte nu era asa. E evidenta creșterea calității extracției. Sigur ca și gustul e aproape de fiecare data la fel. Confirm și eu ceea ce alții mai pricepuți decât mine au afirmat anterior despre acest aspect.

Reply
Si daca mergeti pe o rutina cu kribli si apoi tampare cu Bravo, fara nivelare, aveti o curgere "urata"?

Reply
Echipa care câștigă nu se schimba. ?

Reply
Ceva vesti despre tamperul si nivelatorul pe 54 mm pentru Dalla Corte Mini? 

Thx

Reply
E un import mai greu, incat se face la comanda, si cam toti se schimba culoarea in fiecare zi.. :)
Daca mai aveti nevoie de ceva de la Gilberto, va rog sa ma contactati acum, altfel urmatorul import nu stiu daca o sa fie in 2019...
--Only God Can Judge Me--

Reply
(17-09-2019, 14:00)MyR Wrote: E un import mai greu, incat se face la comanda, si cam toti se schimba culoarea in fiecare zi.. Smile
Daca mai aveti nevoie de ceva de la Gilberto, va rog sa ma contactati acum, altfel urmatorul import nu stiu daca o sa fie in 2019...

Asteptam culorile :)
2017.11 Lelit Victoria, Kinu M47  ► 2018.09 Profitec Pro 300, Kinu M47 + Niche  ► 2019.09 Dalla Corte  S + u ⋑ ı o, Niche 

Reply
(17-09-2019, 16:48)N3cks Wrote:
(17-09-2019, 14:00)MyR Wrote: E un import mai greu, incat se face la comanda, si cam toti se schimba culoarea in fiecare zi.. Smile

Asteptam culorile Smile

For Dalla Corte I have distributor : shiny black, matte black, silver, red
Tamper: all colors

Te rog sa-mi trimiteti prin mail/PM daca v-ati decis.

Reply
Toate sunt frumoase. Tamperul e lucrat superb. Eu am optat pentru mânerul din lemn cu partea de jos aurie. Are stil omu, ce a lui e a lui.

Reply
O parte mare din comanda deja este pe drum, si urmeaza sa intra la vamuire zilele urmatoare..

Reply
(03-10-2019, 15:45)MyR Wrote: O parte mare din comanda deja este pe drum, si urmeaza sa intra la vamuire zilele urmatoare..

[emoji106]
2017.11 Lelit Victoria, Kinu M47  ► 2018.09 Profitec Pro 300, Kinu M47 + Niche  ► 2019.09 Dalla Corte  S + u ⋑ ı o, Niche 

Reply
@MyR noutăţi?

Reply
@N3cks
Sta in vama de 2-3 saptamani, am asteptat pe Gilberto pentru ceva acte suplimentare, daca primim ok atunci in 1-2 zile e la noi.

Reply
(16-10-2019, 13:19)MyR Wrote: @N3cks
Sta in vama de 2-3 saptamani, am asteptat pe Gilberto pentru ceva acte suplimentare, daca primim ok atunci in 1-2 zile e la noi.

Multumesc de update.

Reply
(16-10-2019, 16:56)N3cks Wrote:

Multumesc de update.

Au ajuns! - Tamper / Distribuidor BRAVO

Reply
Nu reușesc să aplic reducerea..
Izzo Alex Duetto III & Honne Slim /nivelator Bravo / Panthera Tamper by Milan/ IMS-uri.

Reply
NU functioneaza cuponul din motive tehnologice.. Doar scrii ca esti espressoman si reducerea va fi aplicat manual.

Reply
(19-10-2019, 16:24)MyR Wrote:
(16-10-2019, 16:56)N3cks Wrote:

Multumesc de update.

Au ajuns! - Tamper / Distribuidor BRAVO

Perfect!

Reply
Funnel-ul nu l-ați adus? Pe site nu-l văd.
Izzo Alex Duetto III & Honne Slim /nivelator Bravo / Panthera Tamper by Milan/ IMS-uri.

Reply
o veste fooaaaarte buna Smile,

am lansat comanda de pe forum, multumesc!

Reply
(20-10-2019, 10:49)Ciprian75 Wrote: o veste fooaaaarte buna Smile,

am lansat comanda de pe forum, multumesc!

BravoTools au ajuns, maine dimineata le pun la treaba, multumesc Barshaker pentru promptitudine!

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)