Welcome Back Log In Create Account

BravoTamper, BravoDistribuidor

În momentul de față se mai poate cumpăra de undeva?

Reply
Distribuitorul se găsește încă la Barshaker
Expobar Brewtus IV+pulsor, Niche Zero, VST 18/20g, Bravo Tamper & Distribution Tool, Felicita Arc Scale
Gaggia Baby Millennium+PID, Kinu M47, site IMS, nivelator Motta 58.5, Espro Calibrated Tamper 58.35

Reply
Se pare că MyR are în pregătire o nouă comandă de produse marca BRAVO, din Brazilia. Cunoscându-i solicitudinea și receptivitatea, cei interesați de un anumit produs cred că, în prealabil, pot lua legătura cu dânsul...
 ECM Classika Pid / Aram Espresso Maker / Mazzer Philos /  Kinu Titan / Acaia Lunar / Bravo Tools / Aram Ultimatum Tamper / Fellow Stagg EKG / 

Reply
Tampere însă, nu.
LELIT Bianca black V3, Bentwood, Vst 18, 20,25.

Reply
O găleată de bani...600 de lei...
rocket giotto timer evoluzione r ,rasnita eureka atom 75s, staresso mirage, tamper panthera gear powered by suncoffee , kinu M 47, WDT tool by panthera&dijon, hario v60, ibric, nivelator mota, BWT filter.

Reply
Salutare, distribuitor si tamper pentru DC Mini pe 54 mm, se vor aduce la Barshaker? Thx

Reply
(18-08-2019, 20:55)Ciprian75 Wrote: Salutare, distribuitor si tamper pentru DC Mini pe 54 mm, se vor aduce la Barshaker? Thx

Salut!
Eu am vorbit cu MyR si mi-a adus.
DC Studio, Bentwood Vertical 63, Bravo Tools, Acaia Pearl, brew stuff, apa RO Zepter

Reply
(18-08-2019, 21:11)Elian_CT Wrote:
(18-08-2019, 20:55)Ciprian75 Wrote: Salutare, distribuitor si tamper pentru DC Mini pe 54 mm, se vor aduce la Barshaker? Thx

Salut!

ambele?

Reply
(18-08-2019, 21:13)Ciprian75 Wrote:
(18-08-2019, 21:11)Elian_CT Wrote:

Salut!

ambele?

Da.
Erau pe stoc la producator (Bravo).

Cel mai bine este sa il contactezi direct pe MyR.
DC Studio, Bentwood Vertical 63, Bravo Tools, Acaia Pearl, brew stuff, apa RO Zepter

Reply
Avem un lot deja pe drum ( distribuidor + tamper + funnel marime standard) si sper sa ajunga in 1-2 saptamani.

In plus chiar acum avem un proiect cu Gilberto si facem marimi customizate la comanda, deci daca aveti nevoie de un tamper cu marime customizata, puteti sa ma contactati prin mail sau PM.
--Only God Can Judge Me--

Reply
S-ar face și pe 49.5? Tamper și distribuitor?
Strietman CT2 naked | EG-1 v2 (Core & Ultra) | Aeropress | V60 | Bullet R1 v2
Foste: Flair Signature Pro | Niche Zero | M47 Classic

Reply
V-am răspuns la mesajul privat, dar nu am mai primit apoi un răspuns.
Nu reușesc să găsesc variantele de culoare disponibile. Mă puteți ajuta cu această informație?

Mulțumesc.

(18-08-2019, 16:04)chilea viorel Wrote: Se pare că MyR are în pregătire o nouă comandă de produse marca BRAVO, din Brazilia. Cunoscându-i solicitudinea și receptivitatea, cei interesați de un anumit produs cred că, în prealabil, pot lua legătura cu dânsul...

(23-08-2019, 10:16)MyR Wrote: Avem un lot deja pe drum ( distribuidor + tamper + funnel marime standard) si sper sa ajunga in 1-2 saptamani.

In plus chiar acum avem un proiect cu Gilberto si facem marimi customizate la comanda, deci daca aveti nevoie de un tamper cu marime customizata, puteti sa ma contactati prin mail sau PM.

Reply
Va intreb pe cei care folositi deja acest tamper de ceva vreme,cum il reglati?Eu am incercat desuruband acel capac din capul manerului si prelungind usor acel mic ax negru filetat cu cap imbus.Nu am vazut in schimb, tot incercand, nici o miscare a ceea ce este interiorul manerului astfel incat acea reglare sa micsoreze cursa.Ma puteti lamuri?Am mai vazut un filmulet al producatorului in care arata ca sunt diferite reglaje al acelui mic ax negru si in imagine cand tinea cu mana talpa prin apasare se vedea clar cum culiseaza manerul pe ax.Asta m-a bagat si mai tare in ceata.La mine asta nu se intampla.Culisarea se face doar in psrtea metalica ,jos intre cele doua talpi,manerul pe interior ramanand fix.El acum ce sa zic,functioneaza,dar asa pe la 20 si ceva de kg.Cam mult.Ce e de facut?

Reply
M-am mai gândit, nu cumva trebuie mutat arcul în corpul mânerului? Acolo mai e un capac metalic cu un profil imbus în centru.

Reply
Nu trebuie sa vezi nici o miscare, pe dinafara. Arcul se slabeste sau comprima prin acel imbus. Capacul e doar estetic.

Reply
Pai tocmai aici e problema ca acel imbus nu are cum influenta dacă partea de jos din maner care are și ea un capac cu un profil imbus nu se mișcă. Am scos capacul de deasupra, am apăsat ca și când ar tampa cafea și acea parte de jos din mâner, nu se mișcă. Nu vad cum acel mic ax negru își face treaba din moment ce în timpul tampariinu atinge nimic, sta în gol.

Gata, am rezolvat. Nu era nimic deosebit, numai ca operațiunea trebuia făcută prin apăsare pe un corp tare, pe masa cel mai indicat. Am reglat apoi axul negru și acum apasă cu 18 kg. Scuze de deranj. Oricum, sunt doua bijuterii ultracapabile și tamperul și nivelatorul.

Reply
Mersi Organon ca mi-ai deschis ochii. Eu utilizam tamperul asa cum l-am primit. Acum am micșorat forța de tampare (nu am măsurat încă) și se vad schimbări mari, în bine, în gustul cafelei. A fost singurul "parametru" cu care nu ma jucase, dar se pare ca era vital pentru extracție - bună rău Rwanda Sloane.

Reply
Salutare!

Am o logică și rog confirmare sau infirmare. Eventual și recomandare de către cei ce au folosit și alte tipuri de tampere dinamometrice.

Am văzut și reținut că tamperul bravo se poate „seta”. Prin învârtirea acelui șurub se modifică cursa tampării.
Acum dacă luam să comparăm cu alt tamper, „care face click” și se poate regla (ex. joe frex), acesta din urma se utilizează pe baza unei forțe prestabilite.

Astfel la cel de al doilea (tip), indiferent de cantitatea de cafea din portfiltrul, nu va trebui „recalibrat”. El va tampa cu aceeasi forță indiferent de cantitatea de cafea din portfiltru.
Pe de altă parte, Bravo, dacă pui 19g sau chiar 20g în loc de 18g, volumul de cafea creste, și va tampa cu o alta forță, cursa fiind aceeași, adică la fel de lungă deși ar fi nevoie de o cursă mai scurtă ca să tampeze cu aceeași forță. Dacă mergem în extrem s-ar putea ajunge la situația în carea cafeaua însăși blochează cursa tamperului, nu sistemul cursei din tamper.

Având aceeași cafea bravo va tampa cu aceeași forță în fiecare din situații: la 18g cu x kg, la 19g cu y kg sau la 20g cu z kg. Astfel repetitivitatea are loc per tip cafea / gramaj. (Tip cafea pentru că vorbim de volum, nu doar de grame și acesta diferă în funcție de cafea).
În schimb joe frex (sau altele de tipul său), indiferent de cafea, va tampa cu aceeași forță indiferent de cantitatea  / volumul de cafea din portfiltru.  Astfel repetitivitatea are loc pe indiferent de cafea și gramaj. (Aici nu mai avem problema volumului sau de gramaj).

Pentru ușurința problemei, discutăm separat de faptul că bravo tampează drept prin cosntrucția sa.

Sper să îmi ușurați decizia.
2017.11 Lelit Victoria, Kinu M47  ► 2018.09 Profitec Pro 300, Kinu M47 + Niche  ► 2019.09 Dalla Corte  S + u ⋑ ı o, Niche 

Reply
Pai acea tampare dreapta are mare importanta.Si nu stiu de ce,dar cred ,desi nu pot lega o explicatie logica legata de variabila rasnirii si a schimbarii volumului de cafea, ca odata reglata forta ,va tampa mereu la fel.

Reply
N3cks, nu ai inteles corect, nu asa functioneaza Bravo.
Sunt doua arcuri in interiorul manerului.
Primul arc (cel de jos) este unul moale, ce necesita o forta de apasare de doar 1 -1 .5 kg si are doar rol de confort, pentru a nu se "prabusi" talpa tamperului peste puc atunci cand il sprijini pe marginea portafiltrului.
Al doilea arc (cel de sus), a carui forta este si reglabila printr-un surub, tensionandu-l sau detensionandu-l (ceea ce ii modifica lungimea cursei si implicit forta de apasare) intra in actiune dupa ce s-a terminat cursa primului arc, cand talpa tamperului este deja in contact cu pucul de cafea. Practic, vei avea o cursa mai scurta sau mai lunga in functie de cat de "moale" sau "tare" il reglezi, dar ne referim la cursa manerului cand talpa deja este in contact cu pucul de cafea (cand cursa primului arc deja s-a incheiat).
Deci nu conteaza cat de plina sau goala este sita. De parcurgerea acelui spatiu gol (mai mic sau mai mare) din sita, este raspunzator primul arc (cel moale), iar de forta de compactare, care incepe dupa ce cursa primului arc s-a terminat, cand talpa deja este in contact cu pucul de cafea, este raspunzator cel de-al doilea arc.

Tamperul Bravo este mult mai indicat pentru ca are si functia de auto-nivel, ajutandu-te sa tampezi mereu drept si cu o forta constanta, indiferent cat de plina sau goala este sita. Plus ca nu are acel click, precum JoeFrex, ale carui vibratii sunt susceptibile de a fractura pucul, favorizand channelingul.
La Marzocco GS3, Expobar Brewtus Flow Control, Mazzer Kony E, Mazer Major, Acaia scales, Bravo Tools, Duomo, Kribli
Brew/altele: Baratza Forte BG, Comandante C40 MK3, Kinu M47, Kruve, C. Kompresso, V60, Kalita, Aeropress, French Press

Reply
Foarte frumos explicat @KrisssKros 'dea Dumnezeu sanatate!

P.S. nu m-am gandit niciodata ca acel click de pe Joe frex ar putea provoca channeling, ba chiar simt ca imi lipseste pe Bravo. Dar e plauzibila explicatia. Pe de alta parte, se putea face un click foarte fin, gen Kinu Phoenix, care sa nu induca vreo vibratie.. O sa desfac si eu tamperul Bravo sa vedem ce se poate regla.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
(13-09-2019, 07:22)KrisssKros Wrote: N3cks, nu ai inteles corect, nu asa functioneaza Bravo.

.......

Cica în dialectul ardelenesc se poate forma o propoziţie cu 8 cuvinte, fiecare a cate 2 litere:
No ni mă tu la el ce be = Adica cu admiratie exprimata fraza următoare: "priveste acum la el cum bea!"

Si ca să nu fim off topic, continuând în acelaşi ton:           "No ni mă tu la el cum o explicat!"
Atât declar, susţin şi semnez cu admiraţia de ardelean.

Episodul doi:

Poate cineva sa ajute să îmi spună ce are "în plus" distribuitorul bravo, faţă de un motta (să zicem).
Adică la acest moment mai doresc să ştiu dacă mai rămân cu motta sau ne despărţim... :)

Mulţumesc!
2017.11 Lelit Victoria, Kinu M47  ► 2018.09 Profitec Pro 300, Kinu M47 + Niche  ► 2019.09 Dalla Corte  S + u ⋑ ı o, Niche 

Reply
Distribuitorul Bravo, față de Motta, culisează liber. Practic va compacta cafeaua în timp ce o nivelează. Nu trebuie reglat pe înălțime în funcție de doză.
Dalla Corte Mina + Kit 58mm | M68, M47, Titan, Traveler, Simplicity, Phoenix | Bravo Tools | Europiccola + radiator

Reply
Big Grin 
(13-09-2019, 12:19)rdumitrescu Wrote: Distribuitorul Bravo, față de Motta, culisează liber. Practic va compacta cafeaua în timp ce o nivelează. Nu trebuie reglat pe înălțime în funcție de doză.

Uau! Mulțumesc de răspuns.

Pe roz cu picățele verzi nu-l au, așa-i?! Atunci nu-mi trebuie :))))

Reply
(13-09-2019, 14:10)N3cks Wrote:
(13-09-2019, 12:19)rdumitrescu Wrote: Distribuitorul Bravo, față de Motta, culisează liber. Practic va compacta cafeaua în timp ce o nivelează. Nu trebuie reglat pe înălțime în funcție de doză.

Off topic? Sau ne cunoaștem suficient de bine încât să ne luăm peste picior?

Când pui o întrebare, cineva își pierde timpul să îți răspundă. Dacă te interesează să faci lumea să te evite, ține-o tot așa.
Dalla Corte Mina + Kit 58mm | M68, M47, Titan, Traveler, Simplicity, Phoenix | Bravo Tools | Europiccola + radiator

Reply
(13-09-2019, 14:21)rdumitrescu Wrote:
(13-09-2019, 14:10)N3cks Wrote:

Off topic? Sau ne cunoaștem suficient de bine încât să ne luăm peste picior?

Când pui o întrebare, cineva își pierde timpul să îți răspundă. Dacă te interesează să faci lumea să te evite, ține-o tot așa.

Nu nu, îmi cer scuze pentru neînțelegere.
Reacția mea era legat de faptul că e așa de bine gândit, încât nu ai ce să îi găsești ca motiv negativ. Poate a fost o glumă „fără sare”.
Departe de mine gândul de a te lua peste picior, foarte.
Și chiar mulțumesc de răspunsurile prompte și la obiect.

Îmi asum și îmi cer scuze pentru neplăcerea creeată.

Reply
Nivelatorul împreună cu un tamper cu autonivelare se cam calcă pe degete, ca să nu spun că nivelatorul e inutil de-a dreptul.

Mi se pare mult mai util un instrument de tipul duomo, in combinație cu tamperul Bravo.

Reply
(13-09-2019, 19:04)dev Wrote: ca să nu spun că nivelatorul e inutil de-a dreptul.

Poti detalia? Mie imi pare ca isi are rostul, mai ales cand rasnesti direct in portafiltru.
Strietman CT2 naked | EG-1 v2 (Core & Ultra) | Aeropress | V60 | Bullet R1 v2
Foste: Flair Signature Pro | Niche Zero | M47 Classic

Reply
Ce treabă are rasnirea in portafiltru?

Dacă ai un fel de pâlnie, după măcinare, scuturi nițel portfitrul din încheietura, după care tampezi cu autonivelare, dacă nu faci niciun fel de WDT înainte.

Înțeleg rolul nivelatorului pentru cine nu are o tehnică corectă cu un tamper obișnuit dar la unul cu nivelare ce rost o alta nivelare?

Reply
Ai dreptate ...e bun poate ptr a uniformiza straturile de cafea rasnite(oare?) inainte de tampare,stii si tu rau nu face.eu fac wdt cu scula de la Milan,ii dau 2-3ture cu nivelatorul si apoi tampez cu tamperul cu autonivelare tot de la Milan si gata...e destul de simplu si repede,dupa un timp devine automatism...sau romantism?
rocket giotto timer evoluzione r ,rasnita eureka atom 75s, staresso mirage, tamper panthera gear powered by suncoffee , kinu M 47, WDT tool by panthera&dijon, hario v60, ibric, nivelator mota, BWT filter.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)