Hello There, Guest! Login Register


Bine v-am gasit (si cer un sfat)

#1
Buna,

Bogdan, 37 de ani, Bucuresti.

Am tot citit, mi-am luat o rasnita Xeleo care a dat cu totul alt gust diminetilor, chiar si pe un Saeco Poemia semiautomat.

Iarvla inceputul saptamanii acestea am luat un Lelit PL41TEM. Din pacate, cu tota rasnita si cafeaua proaspat prajita, nu ajung la rezultatele pe care le-am vazut aici...

Timpul de extracție e intre 12-18 secunde, presiunea nu trece de 2 bari... Am atasat si un filmulet.

Va rog sa ma ajutati cu un sfat.

Zi faina,
Bogdanhttp://cloud.tapatalk.com/s/5e6c8b35766f...45_s01.mp4

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk
 
Reply
#2
Salut si bine ai venit. Upgrade la rasnita rapid, Kinu M47 Phoenix si problemele o sa dispara. Am avut si eu Xeoleo si nu e chiar buna pt espresso in sensul ca e steped. Gradele de rasnire sunt prea mari si tu s-ar putea sa ai nevoiebde un grad intermediar. Aici intervine superioritatea lui Kinu Smile
Gaggia Classic 2019, Kinu M47 Phoenix, Lelit PL043MMI
 
Reply
#3
(14-03-2020, 10:44)bogdan.borza Wrote: Buna,

Bogdan, 37 de ani, Bucuresti.

Am tot citit, mi-am luat o rasnita Xeleo care a dat cu totul alt gust diminetilor, chiar si pe un Saeco Poemia semiautomat.

Iarvla inceputul saptamanii acestea am luat un Lelit PL41TEM. Din pacate, cu tota rasnita si cafeaua proaspat prajita, nu ajung la rezultatele pe care le-am vazut aici...

Timpul de extracție e intre 12-18 secunde, presiunea nu trece de 2 bari... Am atasat si un filmulet.

Va rog sa ma ajutati cu un sfat.

Zi faina,
Bogdanhttp://cloud.tapatalk.com/s/5e6c8b35766f...45_s01.mp4

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk

Rasneste mai fin și încearcă sa mergi pe rație 17g cu 34 extras in 30 secunde la 92C. De acolo modifici câte 1 parametru pana ajungi la ce îți place.

Bafta!
<La Pavoni Europiccola Lusso > < Elektra MCAL > < 1957 Eureka Rapallo vintage lever> < Kinu M47> <Macap MC7> < Aeropress > <V60> < Brewista smart scale >
 
Reply
#4
Ce buget ai ptr râșniță?nu ai citit pe forum prima data râșnița și apoi aparatul?
Bezzera  BZ 40 DE HX, cafflano kompresso, tamper panthera gear powered by suncoffee , rasnita Compaq k3 ,  kinu M 47, WDT tool by panthera, hario v60,BWT filter, ibric, nivelator mota.


 
 
Reply
#5
Xeoleo poate macina destul de fin, avem marturii.
Partea cu stepped o rezolvi jongland din alt parametru, cantitatea Wink In loc sa incerci un pas intermediar la rasnita, umblii la jumatati de gram.
Optim nu va fi, dar se poate imbunatati.

Oricum, nu as schimba rasnita acum, pana nu apare Krinder, care la pret de xeoleo, deci jumatate de kin, are aceleasi cutite Italmill de 38 care pe intalnim in mbk, commandante, M38... si ceva plastic, sa speram ca nu in partile esentiale Smile
Aparent tot stepped totusi... la capitolul asta nu va fi un plus.
 
Reply
#6
(14-03-2020, 11:10)Rala Wrote: Salut si bine ai venit. Upgrade la rasnita rapid, Kinu M47 Phoenix si problemele o sa dispara. Am avut si eu Xeoleo si nu e chiar buna pt espresso in sensul ca e steped. Gradele de rasnire sunt prea mari si tu s-ar putea sa ai nevoiebde un grad intermediar. Aici intervine superioritatea lui Kinu Smile

Multumesc, sper sa gasesc... desi as merge si pe Krinder de mai jos Smile

(14-03-2020, 12:23)renatoa Wrote: Xeoleo poate macina destul de fin, avem marturii.
Partea cu stepped o rezolvi jongland din alt parametru, cantitatea Wink In loc sa incerci un pas intermediar la rasnita, umblii la jumatati de gram.
Optim nu va fi, dar se poate imbunatati.

Oricum, nu as schimba rasnita acum, pana nu apare Krinder, care la pret de xeoleo, deci jumatate de kin, are aceleasi cutite Italmill de 38 care pe intalnim in mbk, commandante, M38... si ceva plastic, sa speram ca nu in partile esentiale Smile
Aparent tot stepped totusi... la capitolul asta nu va fi un plus.

Multumesc, am platit pe Kiskstarter pentru pachet Krinder + Kompresso, doar ca ce fac eu pana in mai??? sa-mi iau cafea gata macinata? e si asta o solutie...

(14-03-2020, 12:17)orwo Wrote: Ce buget ai ptr râșniță?nu ai citit pe forum prima data râșnița și apoi aparatul?

Am citit, dar am citit si pareri bune despre xeleo, si a venit destul de repede din Germania... dar nu e ce trebuie pentru Lelit, cel putin. Dar am fost incurajat de rezultatele cu poemia, ce sa zic?

(14-03-2020, 12:17)orwo Wrote: Ce buget ai ptr râșniță?nu ai citit pe forum prima data râșnița și apoi aparatul?





Am citit, dar am citit si pareri bune despre xeleo, si a venit destul de repede din Germania... dar nu e ce trebuie pentru Lelit, cel putin. Dar am fost incurajat de rezultatele cu poemia, ce sa zic?

(14-03-2020, 11:34)adiszep Wrote:
(14-03-2020, 10:44)bogdan.borza Wrote:  

Rasneste mai fin și încearcă sa mergi pe rație 17g cu 34 extras in 30 secunde la 92C. De acolo modifici câte 1 parametru pana ajungi la ce îți place.

Bafta!

Multumesc, am tot incercat cu macinat pana aproape de maxim.. dar poate nu stiu eu inca sa o folosesc ca lumea, mia caut filmulete pe net. Seara faina!
 
Reply
#7
Mai e ceva... faci wdt? Distribui cumva cafeaua? E posibil sa ai channeling foarte accentuat. Ai bottomless?
<La Pavoni Europiccola Lusso > < Elektra MCAL > < 1957 Eureka Rapallo vintage lever> < Kinu M47> <Macap MC7> < Aeropress > <V60> < Brewista smart scale >
 
Reply
#8
(14-03-2020, 22:13)adiszep Wrote: Mai e ceva... faci wdt? Distribui cumva cafeaua? E posibil sa ai channeling foarte accentuat. Ai bottomless?
Whaaat?

Big Grin

Nu am bottomless, cred ca trenuie sa citesc tot forumul sa inteleg acronimele de le-ai scris. Deci caut Smile

Multumesc pentru rabdare

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk
 
Reply
#9
WDT - Weiss Distribution Technique. Adică iei ceva ascuțit și amesteci în cafea, spărgând bulgărașii pe care îi produce râșnița și făcând ca densitatea cafelei din sită să fie egală. Asta înseamnă că atunci când presezi cafeaua cu tamper-ul obții un puc de densitate uniformă, care-i opune apei aceeași rezistență pe întreaga sa suprafață. Rezultatul este un puc extras "complet", fără channeling.

Channeling-ul este atunci când pucul opune mai puțină rezistență apei într-unul sau mai multe locuri pe suprafața sa, deci apa trece mai repede prin acele locuri. Drept consecință, ai așa:

a) Extracție mai rapidă (în ciuda unei măcinături și a unei tampări corecte);
b) Espresso mai apos.

Vezi aici, minutul 1:10. Sau aici, despre cum îți poți face acasă un tool pt. WDT. Aici idee de pâlnie, ca să nu faci mizerie (am folosit cu succes). Idei găsești și pe forum, bineînțeles.

Întrebare: ai tamper metalic? Sau îl folosești pe cel din plastic, care a venit cu aparatul? -> ai metalic, am văzut în filmuleț. Întrebarea următoare este: apeși ferm pe el, cu ~13 KGF? Este important să presezi bine cafeaua.

Cântar ai? Cântărești doza de cafea pe care o macini în sită?
Lelit PL41LEM + IMS + Ascaso, Bialetti Venus 6, Kinu M47 Phoenix
 
Reply
#10
Folosesti cafea proaspat prajita??
De regula, ce se intampla la tine este cauzat ori de o rasnire prea grosiera, sub dozare, lipsa tampari ori de o  cafea veche.

Încearcă cafeaua de la Sarkis, Hedone, etc
Bugster - Black Edition & Honne Slim by Hedone
Past: Expobar Brewtus IV, Quamar Q13-75mm flat. 
 
Reply
#11
Neata,

Small update, tocmai am primit o cafea proaspat rasnita de la un prieten cu cafenea... Am dozat, am distribuit, am tampat.

Tot repede iese.

Well, am timp de probat acuma. http://cloud.tapatalk.com/s/5e7332a68b58...50_607.mp4

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk


(15-03-2020, 15:18)TVTVTV Wrote: WDT - Weiss Distribution Technique. Adică iei ceva ascuțit și amesteci în cafea, spărgând bulgărașii pe care îi produce râșnița și făcând ca densitatea cafelei din sită să fie egală. Asta înseamnă că atunci când presezi cafeaua cu tamper-ul obții un puc de densitate uniformă, care-i opune apei aceeași rezistență pe întreaga sa suprafață. Rezultatul este un puc extras "complet", fără channeling.

Channeling-ul este atunci când pucul opune mai puțină rezistență apei într-unul sau mai multe locuri pe suprafața sa, deci apa trece mai repede prin acele locuri. Drept consecință, ai așa:

a) Extracție mai rapidă (în ciuda unei măcinături și a unei tampări corecte);
b) Espresso mai apos.

Vezi aici, minutul 1:10. Sau aici, despre cum îți poți face acasă un tool pt. WDT. Aici idee de pâlnie, ca să nu faci mizerie (am folosit cu succes). Idei găsești și pe forum, bineînțeles.

Întrebare: ai tamper metalic? Sau îl folosești pe cel din plastic, care a venit cu aparatul? -> ai metalic, am văzut în filmuleț. Întrebarea următoare este: apeși ferm pe el, cu ~13 KGF? Este important să presezi bine cafeaua.

Cântar ai? Cântărești doza de cafea pe care o macini în sită?

Wow, multumesc pentru explicatii.

O sa incerc sa fac cat mai bine.

Cantar - am unul de bucatarie, pun tară greutatea portafiltrului si cantaresc cam 18g de cafea.

Cum am scris mai jos, am luat cafea proaspata, si deja râșnită pentru espresso.

La urmatoarea va iesi mai bine.

Sunteti senzaționali, toti!


Sent from my CLT-L29 using Tapatalk
 
Reply
#12
(19-03-2020, 11:52)bogdan.borza Wrote: ...
Cum am scris mai jos, am luat cafea proaspata, si deja râșnită pentru espresso.
...


Nu exista asa ceva, adica nu poate altcineva sa rasneasca cafeaua ca sa se brodeasca pe masina ta.
Iar daca de la rasnire au trecut 15 minute... ai pierdut deja cel putin o litera din "proaspata"
 
Reply
#13
(19-03-2020, 12:21)renatoa Wrote:
(19-03-2020, 11:52)bogdan.borza Wrote: ...
Cum am scris mai jos, am luat cafea proaspata, si deja râșnită pentru espresso.
...


Nu exista asa ceva, adica nu poate altcineva sa rasneasca cafeaua ca sa se brodeasca pe masina ta.
Iar daca de la rasnire au trecut 15 minute... ai pierdut deja cel putin o litera din "proaspata"


Ufffff. Gata, imi iau Lelit PL43 Big Grin

Credca va enervati mai rau ca mine cand cititi ce debitez.

Multumesc mult!

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk
 
Reply
#14
Da, mai ales faza cu pl43 a pus capac... Big Grin

https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...#pid131816
https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...#pid129831
https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...#pid129635
 
Reply
#15
Aia e părerea ta, care nu e un adevăr absolut.

Sunt multe persoane care au folosit/folosesc acel tip de râșniță, inclusiv eu am fost mulțumit de râșnița I-mini i2, iar dacă o folosești doar în regim espresso, fără a trece constat de la o setare la alta, e foarte ok.
Gaggia Classic 2012 & Baratza Sette 270.
 
Reply
#16
Adica o utilizare super restrictiva, care nu stiu in a carui realitate exista...
Sigur nu in a mea, care am pe masa de regula trei SO, din care imi fac blenduri in orice proportii, plus preparare prin cel putin trei metode, schimband setarea de 5-6 ori pe zi. 
Nu mai zic de retentie zero si zgomot minim. La manuala ma refer.

Ce propui in schimb ? Hopper plin de boabe macar de o palma, ca single nu merge nici de frica, palme pe toate partile ca sa mai cada cele 1-2 grame care raman in ea, nici un ghidaj in reglare, 2-3 cafele de experiment cand schimbi cafeaua, adica singura cafea care iti poti permite sa o bei cu o asemenea rasnita, caci schimbarea macinaturii ar fi un calvar, aproape imposibilitatea de a comuta intr-un timp rezonabil si repetabil de la brew la espresso, caci necesita aproximativ 20 ture de surub... intr-un cuvant cea mai infernala experienta de a pregati o cafea... care mie mi-ar trece pofta de a o savura.
 
Reply
#17
Eu am 43MMI si dupa ce am vazut atatea laude despre Kinu pe forum am pus-o la vanzare si am dat comanda de Kinu, dar am avut noroc ca un coleg foarte amabil de pe forum mi-a dat-o pe a lui sa o testez 3 zile si dupa am anulat comanda imediat si raman cu Lelit.
Stiu ca parerea mea este total opusa fata de parerea generala, dar rasnirea pe Kinu pt espresso dureaza cam 1 minut si 15 secunde (18g) si presupune un efort considerabil, nu poti face mai mult de doua cafele la rand. Plus, mi se pare ca anuleaza aciditatea si fructuozitatea cafelei (aveam Etiopia de la Claro atunci) si ii da mai mult corp, transformand orice Etiopia si Kenya intr-o Brazilia ciocolatie (personal imi plac cafele fructate si acide).
Stiu ca trebuie sa scutur putin Lelit-ul sa curga retentia, dar nu se compara cu timpul pierdut dand la manivela.
Cand schimb cafeaua doar prima o stric, si cateodata nici pe aia. Plus ca daca ai niste invitati si trebuie sa faci 6-7 cafele o sa faci febra de la rasnire.
In continuare mi se pare Kinu buna ca o rasnita de rezerva, de calatorie sau daca esti bautor de filtru unde intr-adevar rasnirea e usoara si dureaza 20-30 sec.
Lelit PL41TEM, Lelit PL043MMI
 
Reply
#18
(19-03-2020, 16:02)razvandumitru1 Wrote: mi se pare ca anuleaza aciditatea si fructuozitatea cafelei

Exact asta am observat si eu cand am trecut la Vario dupa aproape un an de facut espresso cu Kinu. Desi Vario este una dintre cele mai slabe electrice, mi se pare net superioara pe espresso. Imi place Kinu si o folosesc in fiecare zi pt filtru, dar ajunsasem sa nu-mi mai placa espresso din cauza ei. Ma deranja foarte tare ca aveam un gust astringent/metalic pe care-l simteam in mai toate cafelele. 
Personal, as alege oricand o rasnita electrica pentru espresso, chiar si una entry level. Chiar daca face galagie, e mult mai comod sa rasnesti asa, mai ales daca esti nevoit sa faci mai multe extractii consecutiv.
Rocket Appartamento || Vario Home, Kinu M47 || Hario V60, Aeropress, Kalita Wave || Accesorii Motta, Concept-Art, Tidaka
 
Reply
#19
Dupa cateva luni de V60 cu kinu si cutitul de brew, am revenit la Kinu original si sora lui Pavoni. Rezultatele versus ceea ce obtin la cafenea au fost destul de surprinzatoare, in sensul ca o cafea mai dezvoltata, Brazilia in cazul meu, a scos un shot mai placut acasa. Shot-urile din Panama sau Etiopia, prajite mai light, au aciditate din plin si poate ceva mai putina complexitate. Dar nu sunt brazilii. 

Nu e ok sa generalizam in genul "transforma Etiopia si Kenya in Brazilia" pentru simplul fapt ca unele "etiopii sau kenyii" prajite pentru espresso, au note in spectrul cacao. Alt aspect este faptul ca retelele, nu sunt transferabile de la un setup la altul. Utilizatorul ar trebui sa lucreze in zona in care setpul sau ofera rezultate optime. 

O rasnita electrica ieftina, aliniata extrem de relaxat, cu retentie generoasa e foarte posibil sa fie sub o rasnita manuala de calibrul Kinu.
cafe: +4u ts, atom 75, olympus hs, bunn g9
home: factory g106, m47 brew, v60, xeoleo ghost
 
Reply
#20
Intr-un an de facut espresso cu Kinu am folosit zeci de cafele, origini, varietaluri, stiluri de prajire, etc., concluzia mea nu e rezultatul unei singure sesiuni. In majoritatea cazurilor, espresso avea o usoara tenta neplacuta, astringenta, mai ales pe cafelele prajite mai light. Tind sa cred ca nu era din cauza cafelei sau a retetei pentru ca nu mai simt gustul ala de cand folosesc Vario.
Nu vreau sa generalizez, Kinu e o rasnita foarte buna, doar ca mie personal nu mi se pare potrivita pentru espresso. Exista si posibilitatea ca gustul acela neplacut sa fie doar in capul meu.
In acelasi timp, mi se pare complet gresita abordarea de mai sus, in care se recomanda Kinu ca fiind unica rasnita potrivita pentru espresso in range-ul ei de pret. In general, mi se par nepotrivite recomandarile ferme gen "asta e cea mai buna, nu mai incercati altceva, pierdeti timpul". Mai ales atunci cand vin din partea unor oameni care nu folosesc propriile recomandari sau care le-au testat doar superficial.
Rocket Appartamento || Vario Home, Kinu M47 || Hario V60, Aeropress, Kalita Wave || Accesorii Motta, Concept-Art, Tidaka
 
Reply
#21
(19-03-2020, 16:02)razvandumitru1 Wrote: Stiu ca parerea mea este total opusa fata de parerea generala, dar rasnirea pe Kinu pt espresso dureaza cam 1 minut si 15 secunde (18g) si presupune un efort considerabil, nu poti face mai mult de doua cafele la rand.

Nu vreau să contrazic pe nimeni în materie de gust pentru că prin natura sa gustul este ceva subiectiv. Punctez doar în legătură cu timpul necesar măcinării. Am 37 de ani și nu-s în cea mai bună formă, recunosc, da' macin destul de lejer 32 de grame de 3'rd wave în 35 de secunde, pt. espresso (2.4.0 -> 2.6.0, în funcție de cafea). E drept că se umezește un pic tricou' la subțiori dar doar așa, de vară. În ideea aceasta, 75 se secunde pt. 18 grame mi se pare mult.

Al'fel pricep cum o electrică este super mișto pt. când ai musafiri. Recunosc că fac și eu antebraț de Popeye când am musafiri. Big Grin
Lelit PL41LEM + IMS + Ascaso, Bialetti Venus 6, Kinu M47 Phoenix
 
Reply
#22
(19-03-2020, 16:33)dev Wrote: Nu e ok sa generalizam in genul "transforma Etiopia si Kenya in Brazilia" pentru simplul fapt ca unele "etiopii sau kenyii" prajite pentru espresso, au note in spectrul cacao. 
 Eu nu generalizez, doar relatez experienta mea, cafeaua pe care o aveam rasnita pe Lelit era acida, bomba de fructe si dulceata, rasnita pe Kinu era mult mai echilibrata, cu un gust ce ducea mai mult spre clasic, ca sa nu zic banal.

Si am uitat sa mentionez, folosesc rasnita Lelit doar in regim single-dose, probabil nu am gustul atat de dezvoltat incat sa simt ca e ceva in neregula ca boabele de cafea nu sunt impinse de alte boabe (din cate am citit pe forum despre asta este vorba cu boabele in hopper).
Lelit PL41TEM, Lelit PL043MMI
 
Reply
#23
(19-03-2020, 15:32)renatoa Wrote: Adica o utilizare super restrictiva, care nu stiu in a carui realitate exista...
Sigur nu in a mea, care am pe masa de regula trei SO, din care imi fac blenduri in orice proportii, plus preparare prin cel putin trei metode, schimband setarea de 5-6 ori pe zi. 
Nu mai zic de retentie zero si zgomot minim. La manuala ma refer.

Ce propui in schimb ? Hopper plin de boabe macar de o palma, ca single nu merge nici de frica, palme pe toate partile ca sa mai cada cele 1-2 grame care raman in ea, nici un ghidaj in reglare, 2-3 cafele de experiment cand schimbi cafeaua, adica singura cafea care iti poti permite sa o bei cu o asemenea rasnita, caci schimbarea macinaturii ar fi un calvar, aproape imposibilitatea de a comuta intr-un timp rezonabil si repetabil de la brew la espresso, caci necesita aproximativ 20 ture de surub... intr-un cuvant cea mai infernala experienta de a pregati o cafea... care mie mi-ar trece pofta de a o savura.

Exact, nu în realitatea ta, dar asta nu înseamnă că pentru o grămadă de alte persoane nu e ok. Dacă știi că treci des de la o setare de espresso la una de brew, da, e greoaie în exploatare, dar atenție, nu imposibil.

Nimeni nu deține adevărul absolut, nu la toată lumea se aplică același lucru, deci un pic de cumpărare în afirmații de genul nu ar fi rău, așa cum spun și colegii mai sus.
Gaggia Classic 2012 & Baratza Sette 270.
 
Reply
#24
(19-03-2020, 17:27)razvandumitru1 Wrote:
(19-03-2020, 16:33)dev Wrote: Nu e ok sa generalizam in genul "transforma Etiopia si Kenya in Brazilia" pentru simplul fapt ca unele "etiopii sau kenyii" prajite pentru espresso, au note in spectrul cacao. 
 Eu nu generalizez, doar relatez experienta mea, cafeaua pe care o aveam rasnita pe Lelit era acida, bomba de fructe si dulceata, rasnita pe Kinu era mult mai echilibrata, cu un gust ce ducea mai mult spre clasic, ca sa nu zic banal.

Si am uitat sa mentionez, folosesc rasnita Lelit doar in regim single-dose, probabil nu am gustul atat de dezvoltat incat sa simt ca e ceva in neregula ca boabele de cafea nu sunt impinse de alte boabe (din cate am citit pe forum despre asta este vorba cu boabele in hopper).
O conica electrica cu cuțite de 38mm versus o manuala de 47mm, nu are niciun motiv să dea diferente de gust atât de mari. Mai ales dacă folosești electrica single dose. Exista probabil zeci de utilizatori de râșnițe electrice entry level, care au trecut la kinu și nu s-au uitat înapoi. Ceea ce relatezi tu este un caz extrem de particular, ceea ce mă face să cred că există carențe în altă verigă din lanțul preparării sau era ceva in neregula cu exemplarul tău de kinu.

Am testat kinu versus suficient de multe electrice și manuale astfel încât sunt destul de suspicios când cineva reclamă diferențe foarte mari intre râșnițe cu un profil de măcinare similar.
cafe: +4u ts, atom 75, olympus hs, bunn g9
home: factory g106, m47 brew, v60, xeoleo ghost
 
Reply
#25
(19-03-2020, 13:50)renatoa Wrote: Da, mai ales faza cu pl43 a pus capac... Big Grin

https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...#pid131816
https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...#pid129831
https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...#pid129635
Sunt intr-un vartej, nu?

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk
 
Reply
#26
Eu am dat ascaso i1 pe kinu și nu regret Big Grin
<La Pavoni Europiccola Lusso > < Elektra MCAL > < 1957 Eureka Rapallo vintage lever> < Kinu M47> <Macap MC7> < Aeropress > <V60> < Brewista smart scale >
 
Reply
#27
coffeemilk Wrote:Aia e părerea ta, care nu e un adevăr absolut.
 
razvandumitru1 Wrote:Eu am 43MMI si dupa ce am vazut atatea laude despre Kinu pe forum am pus-o la vanzare si am dat comanda de Kinu, dar am avut noroc ca un coleg foarte amabil de pe forum mi-a dat-o pe a lui sa o testez 3 zile si dupa am anulat comanda imediat si raman cu Lelit.
Stiu ca parerea mea este total opusa fata de parerea generala...
 
bemihai Wrote:... Kinu e o rasnita foarte buna, doar ca mie personal nu mi se pare potrivita pentru espresso. ...
In acelasi timp, mi se pare complet gresita abordarea de mai sus, in care se recomanda Kinu ca fiind unica rasnita potrivita pentru espresso in range-ul ei de pret. In general, mi se par nepotrivite recomandarile ferme gen "asta e cea mai buna, nu mai incercati altceva, pierdeti timpul". Mai ales atunci cand vin din partea unor oameni care nu folosesc propriile recomandari sau care le-au testat doar superficial.
 
coffeemilk Wrote:... nu în realitatea ta, dar asta nu înseamnă că pentru o grămadă de alte persoane nu e ok. ...
Nimeni nu deține adevărul absolut, nu la toată lumea se aplică același lucru, deci un pic de cumpărare în afirmații de genul nu ar fi rău, așa cum spun și colegii mai sus.

in ce ma priveste, am oricum propriile opinii despre rasnite disponibile, ierarhizate pret/performanta; implic destula intelegere, dar si destula speculatie, plus inerente limite materiale (...strugurii sunt acrii!)
nu consider forumul ca un fel de club exclusivist, cu juraminte de credinta si apartenenta unidimensionala!
din contra, diversitatea de opinii in oricare din thread-uri este ceea ce da valoare forumului si il ridica deasupra oricarui partizanat stupid cu iz de suspiciune comerciala, compromis material, sau pur sii simplu mimetism de turma intru confirmarea unui stigmat de apartenenta...

de aceea, in opinia mea, interventiile unor colegi, din care am citat cate ceva mai sus, le consider remarcabile nu pentru ca ar avea dreptate! nu exista adevar absolut, percepte absolute in lumea asta a cafelei!
ci pentru taria lor de opinie!
multimile curg intr-o singura directie, 'megafoanele' media striga poruncile, ca-n Farenheit 451, si totusi unii se opresc pe loc si se intreaba: pericoul e al bolii ce ne ameninta pandemic, sau al planului 'cincinal' ce ne-a fost asezat in fata ca lege...

dar chiar asa, Kinu asta e doar o rasnita manuala, nimic altceva!
o ruda mai bine imbracata si mai robusta decat rasnitele de mirodenii...
probabil una mai buna decat alte rasnite manuale!
dar chiar cred ca, daca n-ar fi fost atata propaganda pro-kinu, in forumul acesta s-ar fi acumulat mult mai multa informatie folositoare altora la inceput, despre rasnitele non-manuale capabile espresso, remarcabile pret/performanta!
p.s.
si cand am zis non-manuale, m-am gandit si la alternative ale rasnitelor electrice: rasnite de apa, rasnite de vant etc. Smile
________________________________________________________________________________________
strega_mod, minima_flow_ctrl(ecm), la_pavoni_mil_pro, sette_270, macap_m7, casadio_enea, prajitor_diy
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)