coffeemilk Wrote:Aia e părerea ta, care nu e un adevăr absolut.
razvandumitru1 Wrote:Eu am 43MMI si dupa ce am vazut atatea laude despre Kinu pe forum am pus-o la vanzare si am dat comanda de Kinu, dar am avut noroc ca un coleg foarte amabil de pe forum mi-a dat-o pe a lui sa o testez 3 zile si dupa am anulat comanda imediat si raman cu Lelit.
Stiu ca parerea mea este total opusa fata de parerea generala...
bemihai Wrote:... Kinu e o rasnita foarte buna, doar ca mie personal nu mi se pare potrivita pentru espresso. ...
In acelasi timp, mi se pare complet gresita abordarea de mai sus, in care se recomanda Kinu ca fiind unica rasnita potrivita pentru espresso in range-ul ei de pret. In general, mi se par nepotrivite recomandarile ferme gen "asta e cea mai buna, nu mai incercati altceva, pierdeti timpul". Mai ales atunci cand vin din partea unor oameni care nu folosesc propriile recomandari sau care le-au testat doar superficial.
coffeemilk Wrote:... nu în realitatea ta, dar asta nu înseamnă că pentru o grămadă de alte persoane nu e ok. ...
Nimeni nu deține adevărul absolut, nu la toată lumea se aplică același lucru, deci un pic de cumpărare în afirmații de genul nu ar fi rău, așa cum spun și colegii mai sus.
in ce ma priveste, am oricum propriile opinii despre rasnite disponibile, ierarhizate pret/performanta; implic destula intelegere, dar si destula speculatie, plus inerente limite materiale (...strugurii sunt acrii!)
nu consider forumul ca un fel de club exclusivist, cu juraminte de credinta si apartenenta unidimensionala!
din contra, diversitatea de opinii in oricare din thread-uri este ceea ce da valoare forumului si il ridica deasupra oricarui partizanat stupid cu iz de suspiciune comerciala, compromis material, sau pur sii simplu mimetism de turma intru confirmarea unui stigmat de apartenenta...
de aceea, in opinia mea, interventiile unor colegi, din care am citat cate ceva mai sus, le consider remarcabile nu pentru ca ar avea dreptate! nu exista adevar absolut, percepte absolute in lumea asta a cafelei!
ci pentru
taria lor de opinie!
multimile curg intr-o singura directie, 'megafoanele' media striga poruncile, ca-n Farenheit 451, si totusi unii se opresc pe loc si se intreaba: pericoul e al bolii ce ne ameninta pandemic, sau al planului 'cincinal' ce ne-a fost asezat in fata ca lege...
dar chiar asa, Kinu asta e doar o rasnita manuala, nimic altceva!
o ruda mai bine imbracata si mai robusta decat rasnitele de mirodenii...
probabil una mai buna decat alte rasnite manuale!
dar chiar cred ca, daca n-ar fi fost atata propaganda pro-kinu, in forumul acesta s-ar fi acumulat mult mai multa informatie folositoare altora la inceput, despre rasnitele non-manuale capabile espresso, remarcabile pret/performanta!
p.s.
si cand am zis non-manuale, m-am gandit si la alternative ale rasnitelor
electrice: rasnite de apa, rasnite de vant etc.
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)