Hello There, Guest! Login Register


Upgrade echipament de la DeLonghi EC221 / KG521

#1
Salutare colegi, acesta e primul meu post pe forum, momentan detin un Delonghi EC221 si o rasnita Delonghi KG521. Ma gandesc sa schimb espressorul (un Gaggia Classic 2019 imi face cu ochiul) credeti ca e ok rasnita sau trebuie schimbata si asta? (pentru filtrul nepresurizat). De asemenea daca trebuiesc schimbate ambele cum ar fi un Breveille Barrista Max? Astept parerile voastre precum si alte recomandari pentru espressor/rasnita in acelasi buget. Multumesc!Big Grin
Lelit PL91T & Eureka Mignon Specialita
 
Reply
#2
Salut.

În loc de Gaggia te poți orienta spre Lelit PL41TEM cu PID și o râșniță Kinu Phoenix, sau mărești bugetul la o râșniță automată ca Eureka Mignon Specialista sau Baratza Sette 270, eventual poți urmări și bursa forumului.
Gaggia Classic 2012 & ARCO 2in1
 
Reply
#3
Dacă bugetul permite, urmărește sfatul lui @coffeemilk ...
La Pavoni Europiccola, Kinu M47
(Romanian is not my native language, sorry for my mistakes)
 
Reply
#4
Din pacate cam depaseste bugetul sa schimb ambele, eventual as merge pe ceva cu rasnita incorporata (sunt ok?) de genul PL42EMI/PL42TEMD, nu prea as vrea sa depasesc 3000 lei.
Lelit PL91T & Eureka Mignon Specialita
 
Reply
#5
Păi decât așa mai degrabă espressorul recomandat de mine în primul post și o râșniță Ascaso I mini i2 de pe bursă, iar peste câteva luni când îți permiți, faci upgrade la alta mai bună. Dacă nu ești genul să încerci tot felul de boabe diferite/prăjitori diferiți, sau boabe light, sau să treci des de la v60 la espresso, o să îți faci treaba bine mersi cu Ascaso.
Gaggia Classic 2012 & ARCO 2in1
 
Reply
#6
Cu Lelit PL41TEM + Kinu Phoenix stai sub 3000 RON (îți recomand să te uiți pe secțiunea cu reduceri al forumului)
La Pavoni Europiccola, Kinu M47
(Romanian is not my native language, sorry for my mistakes)
 
Reply
#7
Nu mai bagati banii in rasnite din zona asta: Ascaso I mini i2, sau urmatoarele:
Iberital: Challenge
Isomac: Gran Macinino, Macinino Professionale
Lelit: PL043, PL044, PL42
Mini Macho
Pavoni: Kubemill, Domus Bar
Rossi: FM

Toate mostenesc aceasi mecanica si pacate.
Nu e vorba ca nu ar merita xxx lei, dar utilizarea zilnica mi se pare un calvar comparativ cu Kinu.
Demonstrez oricui ca prepar un puc mai rapid cu Kinu decat cu un Ascaso, si nu risipesc nici un varf de deget de cafea, comparativ cu o linguritza cat au astea retentia.

Am avut una care ma batea gandul sa o vand, dar am zis ca imi bat joc de un forumist daca fac fapta asta... am transformat-o in rasnita de cereale.
 
Reply
#8
Am decis pana la urma sa schimb și rasnita, i îmi poate spune cineva care e diferența dintre variantele de mignon specialita? 15bl/16cr
Mulțumesc Big Grin
Lelit PL91T & Eureka Mignon Specialita
 
Reply
#9
(06-03-2020, 22:13)sergiuhodis Wrote: Am decis pana la urma sa schimb și rasnita, i îmi poate spune cineva care e diferența dintre variantele de mignon specialita? 15bl/16cr
Mulțumesc Big Grin

Constructiv..nici una..ambele au cutite de 55 mm..doar de design
Bezzera Magica S MN/Eureka Specialita 16 CR/Kinu Phoenix/Motta Tools
 
Reply
#10
Salut, revin cu un update, am achiziționat un eureka mignon iar la espressor nu sunt decis între gaggia classic/ lelit 41tem/ lelit pl81t in special care ar fi diferența dintre cele 2 lelit-uri și dacă ar merita diferența.
Lelit PL91T & Eureka Mignon Specialita
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)