Degustator zilnic de cafea
bucuresti
Sincer Mihai eu nu inteleg ce atat de rau in a arata o poza. La o adica o poti considera si self-promo.
Iar in logica celor spuse de tine putem chiar merge departe cu argumentele insa nu e cazul caci fiecare intelege diferit.
Pentru mine sa zicem conteaza unde si cum se face ceva chiar dca e super bun la gust.
In plus de asta pe Zuzu&Co nu trebuie sa-i verific eu pentru ca sunt "organele" statului care ar trebui sa se "sesizeze" ca standardele sa fie ok.
Anyway back on subject caci poluam thread-ul omului cu un subiect tnagential.
@
nickso - eu nu cred ca ar putea fi vorba de "expirata" ci poate nu proaspat prajita.
Dupa mai bine de un an de consum zilnic de cafea imi dau cat de cat seama daca o cafea e de curand prajita sau are in urma ceva zile (saptamani). O cafea prajita proaspat degaja CO2. Daca o depozitezi in borcane cu inchidere etansa cand o deschizi sa-ti prepari sare ca un dop de samapanie si in al doilea rand mirosul e preganant.
S-a intamplat si la Ecuator sa primesc cafele care nu se comportau ca o cafea proaspat prajita asa cum mi s-a intamplat si la Sarkis cu ultimul amestec care era prajit in ziua cumpararii. Sincer am ramas foarte surprins sa constant ca lipsea si mirosul imbietor si pregnant dar si acel Co2 degajat. Well, nu sunt foarte cunoscator asa ca poate nu toate boabele se comporta astfel.
Expobar Office Leva + rasnita DIP DKS-65 + Vst 18gr + pitcher Motta + Hario Skerton Pro + Frenchpress Espro P5
bucuresti
Well hateganu a inceput bine thread-ul. Ca sa adaug ceva la cele amintite as spune ca eu as fi interesat de aparatele, locatia (ca incapere) a prajitorilor ce nu sunt "la vedere" sa zicem chiar si de raspunsul lor la aceasta cerinta a mea. In fond de ce ar fi asta un mare secret?
Expobar Office Leva + rasnita DIP DKS-65 + Vst 18gr + pitcher Motta + Hario Skerton Pro + Frenchpress Espro P5
Espressoman Administrator
Bucuresti
Te referi la poze pe site cu aparatura de prajit sau ca vanzarea sa se faca din locul unde este prajitorul?
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
bucuresti
Nuuu. Poze cu aparatura, locatia unde se prajeste... Nimic spectaculos in esenta.
Aero...
Bucuresti
Bust in fund pe jumatate si cu pletele pe spate...
Calare pe utilaj.
Acum, cu tehnologia de azi, cel mai cinstit ar fi cu o camera web si dupa ce dai comanda sa vezi cum iti prajeste sarja...
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
bucuresti
Mihai esti foarte glumet astazi si tot ma urmezi din spate ba poate se leaga ironia de chestia asta.
Sincer ce ti se pare amuzant? let it go man.
Cine considera se poate prezenta si poate da curs invitatiei mele cine nu ignora. Sincer nu am nevoie de cor sa scriu ceea ce as dori sa-mi clarific. Pentru mine reprezinta un plus in comunicarea cu clientul...
Daca ai sa faci un efort minim si ai sa intri pe hasbean ai sa intelegi din cateva click-uri ca totul e atat de transparent de la depozite, la scule, la felul cum se face prajirea incat increderea e pe deplin castigata.
Cine poate avea o astfel de comunicare/deschidere are respectul meu... cine nu, joaca in piesa ta... asta cu camera web. Ok?
Aero...
Bucuresti
Cred ca este oarece diferenta intre hasbean si oricare dintre prajitorii de la noi...
Eu sincer nu vad rostul; nu de alta dar site-ul poate a fost facut acum un an, doi, cinci si nu a actualizat nimeni pozele. Caz in care ce vezi se poate sa nu mai fie de actualitate. In fine, fiecare cu dorintele lui.
Multi sunt "one man show" din ce am vazut: vrei sa faca si site-ul, si poze artistice, sa prajeasca si cafea, import de cafea... Si totul ieftin, pe deasupra.
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
Espressoman
Bucuresti
(03-06-2013, 16:53)Mihai L Wrote: Bust in fund pe jumatate si cu pletele pe spate...
Calare pe utilaj.
Acum, cu tehnologia de azi, cel mai cinstit ar fi cu o camera web si dupa ce dai comanda sa vezi cum iti prajeste sarja...
Trebuie sa recunosc ca nici eu nu inteleg de ce te opui atat de mult unei idei pertinente de altfel...
Inca sustin ce spuneam pe topicul deschis pentru ecuator...fara niste explicatii suplimentare nu o sa mai cumpar de acolo..
De exemplu, desi nu sunt mare cunoscator, in sarkis am incredere..stiu ca daca am timp, pot sa asist la prajire si sa o iau calda inca...ecuator a fost doar o faza de incercare dar nu cred ca o sa se repete, in pofida pretului scazut, daca, repet, nu o sa fie putin mai transparenta toata...afacerea. Nu cred ca cerem atat de mult.
Mazzer Major RPM variabil || San Marco Flexa cu DC brew boiler
Espressoman infocat
Cluj-Napoca
Mihai, las-o mai moale si fa-te mai util in postari!
Profitec Pro 700, Eureka Olympus 75E
bucuresti
Gresesti. Nu am cerut pe site. Aici e un loc prielnic.
Nu sunt absurd in ceea ce cer si stiu ca fiecare isi doreste sa ajunga la nivelul Hasbean.
Stiu ca fiecare se lupta cu criza si chiar Hasbean o resimte din plin, Cred ca au jumatate sau sub din soiurile pe care le vindeau acum 1-2 ani iar costul transportului (spre Rom) a mai urcat astfel ca eu personal nu o mai consider o optiune caci pretul urca prea sus.
Si da sunt mai toti "oneman show" pentru ca in principal tine de secretul profesional, de piata/cerere. Sunt convins ca secretele unei prajiri de calitate necesita timp mult si experiente. Nu se vand asa usor oricui.
Anyway, atata vreme cat suntem aici e pentru ca sprijinim tocmai acest segment de "proaspat prajit" si nu "raft". Eu am rezistat mai bine de 1 an nu am pus cafea de raft in gura. Banii de cafea s-au orientat spre Hasbean, Pj, Sarkis, Ecuator (evident nu in ordinea asta) si intotdeauna am afirmat ca sustin prajitorii locali.
Bucuresti
Am mutat aici postarile de pe Ecuator, caci se incadreaza mai bine. Asteptam si pozitia prajitorilor ina cest sens, caci despre ei este acest topic.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
Prajesc Cafea
Bucuresti
Referitor la conditiile igienico-sanitare
In Romania, desfasurarea unei activitati in domeniul alimentar presupune sa ai un document de inregistrare de la Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentului. Acest document este necesar numai pentru unitatile la care accesul publicului este restrictionat, asa cum este la Papa Jacques.
Spre exemplu, din cate stiu, magazinele cu vanzare directa nu au nevoie de acest document ANSVSA pentru ca se presupune ca auditul de igiena/sanitar este efectuat de clientii care intra in magazinul respectiv. Daca potentialul client care intra in magazin, nu este multumit de conditiile igienico-sanitare, acesta nu cumpara iar magazinul da faliment. Este posibil ca aceste magazine sa aiba nevoie de un alt document asemanator, emis de DSP, insa aceasta este numai o presupunere. Deoarece nu am fost in pozitia de a avea un astfel de magazin, nu cunosc procedurile de autorizare.
Ce stiu insa cu siguranta este ca DSP autorizeaza si controleaza unitatile alimentare cu public (restaurante si baruri).
Revenind, circuitul este urmatorul: la Registrul Comertului iti inregistrezi un cod CAEN din domeniul alimentar, respectiv 1083. Registrul Comertului trimite o informare catre ANSVSA pe raza careia este arondat punctul tau de lucru. Inspectorul desemnat de la ANSVSA stabileste o vizita.
In urma vizitelor pentru acordarea documentului de inregistrare ANSVSA, la acordarea acestuia, inspectorii stabilesc un "grad de risc" pentru unitatea respectiva, grad dupa care se stabilesc pe urma frecventa controalelor. Riscul poate sa fie mare, mediu sau scazut. Daca imi aduc bine aminte: Risc mare = control la 1 luna, Risc mediu = control la 3 luni iar Risc scazut = control la 6 luni.
La fiecare vizita (eu am avut pana acum 6 = 2 inopinate si 4 pre-stabilite), se verifica toate conditiile igienico-sanitare si nu numai: toaleta, apa rece/calda, fluxul tehnologic, contract cu gunoiul, contract cu DDD, etc etc etc. Daca aceste conditii (si sunt destul de multe) nu sunt intrunite in totalitate, documentul de inregistrare nu se acorda sau se suspenda pana la remedierea neconcordantelor.
Sa (continui) sa produci si sa vinzi produse alimentare, ignorand (deciziile) ANSVSA, inseamna ca esti putin dus cu pluta. Ti-o furi de nu te vezi si de nici nu o sa-ti mai trebuiasca. Aia n-au mama, n-au tata.
Asadar, sa presupui ca in Romania cineva poate face productie alimentara intr-un spatiu neconform (grajd, atelier de fabrica, etc.) este o naivitate amuzanta. :)
Referitor la poze / webcam
Sa fac poze si sa le postez, nu inseamna transparenta ci lipsa de spirit antreprenorial. Iar lipsa asta poate sa ma coste asa cum cu siguranta cred ca l-a costat si pe Hasbean. Punand poze/webcam imi elimin singur posibilitatea de a oferi consultanta celor care vor sa-si deschida prajitorii de cafea sau celor care vor sa invete sa prajeasca.
(In)successul lui Hasbean in Romania este determinat nu numai de costul transportului ci si de cativa alti factori.
Eu apreciez feed-back-ul atunci cand mi se ofera si il solicit personal fiecarui client. Topicul acesta este util pentru mine si n-as vrea sa-l vad ingropat.
Ca de obicei, eu astept PM cu datele firmelor pentru care sa intocmesc facturile de consultanta. :D
Prajesc cafea de specialitate din 2011, acum pe un Probatone 5 Typ 2 SSG2 (Baujahr 2014).
Bucuresti
(04-06-2013, 14:16)Papa Jacques Wrote: Asadar, sa presupui ca in Romania cineva poate face productie alimentara intr-un spatiu neconform (grajd, atelier de fabrica, etc.) este o naivitate amuzanta. :)
Nu chiar!
Stii prea bine ca sunt o gramada de prajitori suspecti pentru vending, care produc in conditii discutabile tone de cafea proasta pe langa Bucuresti.
Dar intr-adevar, cand primesti bon fiscal si pe baza datelor de inregistrare ale comerciantului observi in site-urile de firme ca el se ocupa in CAEN cu domeniul alimentar, atunci mare parte din griji dispar. Cand nici nu primesti bon si nici nu stii mare lucru despre prajitor, atunci e dreptul tau sa-ti pui intrebari daca esti mai circumspect.
bucuresti
04-06-2013, 14:40
(Edited 04-06-2013, 14:42 by okayo.)
Nu stiu de ce dar eram sigur de acest raspuns.
Evident ca lucrurile au fost intelese total altfel si ca in Romania daca cineva iti cere ceva primul lucru e sa te ataci
Lasam asa, cu plusul de ironie din final...
Nu stiu de cand Hasbean este un insucces??? Multe lucruri sunt de insucces mai ales in perioada de criza. Hasbean este si va fi un model de afacere, transparenta si chiar didactic ce se intinde peste granite si unde nu am simtit in nicio virgula ironie, ci profesionalism, pasiune si atentie fata de client.
Problema mea nu este sa dovedesc ca tu sau altcineva prajeste pe aragaz sau cine stie ce s-a mai inteles (pentru ca dupa felul ai argumentat inceputul se pare ca te-a intrigat mult doar ca am intrebat si nu ma refeream doar la tine) ci pentru ca sunt pur si simplu curios. Ma repet in caz ca conteaza, am apreciat calitatea cafelelor cumparate de la prajitori autohtoni. Si daca altii pot face business cu "armele" si priceperea la vedere nu inteleg de ce altora le e atat de imposibil si lasa asa o aura de mister.
Topicul acesta nu ar avea de ce sa fie "ingropat" daca "un comerciant" nu face pur si simplu misto de clientii sai. A mai existat o postare "interesanta" in care faci referire la clienti care vorbesc aiuerea dupa ce le oferi detalii, si gospodine ponderale, etc, etc. Nu m-am obosit sa intru in discutie. Nu te-ai intrebat daca esti ok cu abordarea in care iti vezi clientii? Sau nu te-ai intrebat daca acei clienti pana sa inceteze ati mai fi clienti nu ti-au produs mai multe beneficii (publicitate) decat ceea ce crezi tu despre ei.
p.s- webcam era gluma pe care o face glumetul coleg Mihai. E bine sa facem diferente intre glume si lucruri serioase. Serioase... in masura in care le tratam astfel.
victima espresso
Sibiu, România
(04-06-2013, 14:16)Papa Jacques Wrote: Sa fac poze si sa le postez, nu inseamna transparenta ci lipsa de spirit antreprenorial. Iar lipsa asta poate sa ma coste asa cum cu siguranta cred ca l-a costat si pe Hasbean. Punand poze/webcam imi elimin singur posibilitatea de a oferi consultanta celor care vor sa-si deschida prajitorii de cafea sau celor care vor sa invete sa prajeasca.
Fiind interesat in cauza am fugit iute sa vad
filmul de pe hasbean poate invat sa prajesc fara sa platesc consultanta. Nu ma pricep deloc la afaceri dar, pe bune, filmul asta imi arata tocmai o afacere administrata beton. Si daca ar fi alte informatii tari pe acolo despre prajire, cred ca interesul lor e sa vand cafea nu sa dea consultanta. Dar poate nu inteleg eu.
Propun sa bem o cafea si sa ne relaxam. Chiar nu-s motive de cearta. :)
HX Bezzera BZ10 | Vario | Kinu M47 |VST | Reneka | Gene Coffee CBR-101 | Hario V60 dripper
bucuresti
Pentru mine nu era atat de important cu ce prajeste PJ ci mai mult cu ce prajeste Ecuator. PJ insa se afecteaza ca de fiecare data avand si ceva resident din trecut crezand ca cineva are ceva anume cu dansul. Din ciclul "o poza = o mie de cuvinte" PJ a ales sa puna o mie de cuvinte. Eu as fi pus naiba poza aia cu mine mandru si pasiunea mea langa agregat, cum prajesc pentru clientii mei.
Nu am inteles si nu o sa inteleg de ce pe langa fraze bine argumentate si despre prajire si despre business si despre multe altele conexe alege sa puna si fraze in care isi ia in deradere clientii curios tocmai pe un forum de clienti.
Deci sa bem cafea.
victima espresso
Sibiu, România
okayo: Acum nici nu mi se pare ok ca un comerciant sa se execute la orice cere un client. Daca cumpar o inghetata de la o gelaterie nu inseamna ca sunt stapanul lui si pot sa cercetez ce vreau pe acolo prin local. Priveste si din alt punct de vedere, nu e prea usor sa lucrezi cu clientii mai ales ca multi dintre ei insinueaza tot felul ...
HX Bezzera BZ10 | Vario | Kinu M47 |VST | Reneka | Gene Coffee CBR-101 | Hario V60 dripper
Espressoman infocat
Timisoara
Ecuator foloseste un Toper. A scris asta in topicul dedicat prajitoriei Ecuator.
Izzo Alex Duetto 3,La Pavoni Europicola, Bentwood v63, Nuova Simonelli MDJ+SSP, Felicita Arc
Aero...
Bucuresti
(04-06-2013, 15:07)okayo Wrote: ... Eu as fi pus naiba poza aia cu mine mandru si pasiunea mea langa agregat, cum prajesc pentru clientii mei...
Eu as fi curios cati dintre noi au trimis poze (cu ei la munca) la clienti...:D
Sau sa le fi postat pe site-ul companiei macar.
bucuresti
Mihai sunt sigur ca tu tii cu ursul... :-)
Dar hai pentru tine facem si o schema. Iarta-ma dar nu reusesc sa te fac sa intelegi... poate pentru ca esti junior :-) :-)
Anyway considera mai jos cateva exemple
http://www.flickr.com/photos/hasbean/
sau daca nu se vede punem si webcam
http://www.inmymug.com/episode-one-brazi...2007-2008/
Pentru un business online a iti convinge clientii doar cu cateva vorbe intr-o descriere(*gen postgust de ciocolata cu fragi, etc) si o poza de pe o plantatie e cam putin. Atunci trebuie chiar sa arati boabe, sa le arati ca mergi sa le cumperi tu, negociezi tu, ca le prajesti tu, ca stii ce faci si ca merita sa faci o cumparatura in deplina siguranta. Daca nici de data asta n-a patrus, eu tac :-)
Prajesc Cafea
Bucuresti
Prajitorii de vending sunt fortati de piata sa foloseasca materie prima ieftina. "Problema" lor este calitatea materiei prime si/sau prajitul in sine (omul si masina), insa nu igiena. Conditiile igienico-sanitare costa cu mult mai putin ca amenzile pe care si le poate lua respectivul si cu siguranta mult mai putin ca retragerea documentului de inregistrare si implicit intreruperea productiei. Calitatea materiei prime pe care o foloseste unul sau altul este insa o alta discutie.
Eu am explicat tuturor procedurile de autorizare din punct de vedere igienico-sanitar, proceduri pe care nu le-am vazut discutate pe aici pana acum. Le-am postat pentru ca m-am gandit ca sunt utile forumului, membrilor si cu siguranta celor care vor sa se apuce de o activitate in domeniul alimentar.
Am observat ca atunci cand vin cu argumente logice, cu explicatii pertinente si cu exemple verificabile sunt atacat de unele persoane care ma antipatizeaza probabil pentru informatiile pe care le ofer voluntar. Pana acum n-am vazut pe nici una dintre aceste persoane sa contrazica punctual informatia pe care o ofer folosind argumente logice/rationale ci numai unele emotional-manipulative.
Curiozitatea si respectiv actul de a iti satisface aceasta curiozitate (de a invata) se platesc oriunde pe lumea asta insa numai in Romania am observat ca sunt persoane care devin foarte nedumerite si deranjate atunci cand le amintesti ca aceste lucruri costa. Iar cand oferi o parte din aceste informatii in mod voluntar si gratuit, tot aceste persoane incep sa atace culmea, nu informatia pe care ai oferit-o ci omul care le ofera aceasta informatie. Deci, oricum ar fi si orice as face, tot nu e bine.
Ceea ce am vazut in filmul de 5 minute de la Hasbean a fost o prezentare comerciala a prajitoriei lui. Hai sa-i cerem un deviz de consultanta/training si sa vedem impreuna ce ne raspunde si mai ales care sunt sumele implicate.
Prajesc cafea de specialitate din 2011, acum pe un Probatone 5 Typ 2 SSG2 (Baujahr 2014).
victima espresso
Sibiu, România
04-06-2013, 15:58
(Edited 04-06-2013, 16:00 by G. Serban.)
Okayo, iti mai dau cateva hint-uri (vazute asa din avion) care pe mine ma fac sa am incredere in PJ: cafeaua, pungile, cupping, prezentari, sponsor, Liviu,
poze.
Hai ca tac si eu :-)
Aero...
Bucuresti
04-06-2013, 16:14
(Edited 04-06-2013, 16:14 by Mihai L.)
(04-06-2013, 15:39)okayo Wrote: Mihai sunt sigur ca tu tii cu ursul... :-)
Nu tin cu ursul, dar inainte sa cer ceva ma gandesc daca e rezonabil sau nu, si in primul rand daca foloseste la ceva. Imi pot imagina si alte zone similare.
Ai cerut vreodata de la Poiana poze cu utilajele care fac ciocolata si operatorii? La Milka stim si noi reclama cu marmota, laptele lu' vaca din Alpi si tot asa, si cam atat. Nu m-am gandit niciodata sa le cer asa ceva...:)
La ceasuri ai vazut procesul de fabricatie pe undeva? La masini? La dozele de cafea? La bere...? (acolo am inteles ca e chiar naspa;)) La parizer?
Un contraexemplu acum:
Si cat tot ziceai de cafeaua de raft... Probabil ai vazut plantatii de cafea si prajirea ei in reclame la Jacobs, Tchibo, etc.
Si totusi esti de acord ca e proasta si o eviti...? De ce? :D
Espressoman
Bucuresti
04-06-2013, 16:17
(Edited 04-06-2013, 16:18 by nickso.)
Nu cred ca era vorba de PJ...Ecuator este totusi putin mai obscur... a nu se intelege ca fac vreo afirmatie.. dar intrebarile raman. Pe punga scria ca expira pe 22.05, comanda a fost data pe 21.05 si a fost expediata pe 24.05. Iar hartiuta cu 22.05 era pusa peste alta cu 08.04...
Voi nu ati avea semne de intrebare...?
Aero...
Bucuresti
Acum avem niste argumente clare.
Pot fi explicatii (erori imprimare, pungi imprimate si nefolosite, etc), dar e bine sa le aduca cine trebuie. Si frumos era sa fi precizat asta de la inceput clientului.
bucuresti
Deci sincer.
De ceva vreme cred cu tarie ca daca vrei sa provoci o revolta/suparare/cearta trebuie sa scrii ceva pe un forum ceva care sa lase impresia ca te indoiesti de ceva. Asa cum Mihai mi-a raspuns in gluma spunand de webcam asa si eu am dat ca argument hala/depozit/hambar, etc. Sunt convins ca exista manufacturi care se fac in astfel de locatii insa sincer nu am vrut sa jignesc pe nimeni... eu am vrut doar sa ma asigur ca exista un utilaj care face prajirea asta si ca nu se ia cafeaua dintr-un loc si se comercializeaza in altul ca si cafea proapspat prajita.
Eu am apreciat intotdeauna (dupa cum am si subliniat mai sus) explicatiile legate de prajire, legislatie, etc. Nu am sa intru in acest business dar le consider folositoare ca idee. Daca cineva te-a condus spre aceste concluzii consider ca e pacat pentru ca dupa cum spui si tu consultanta se plateste.
Insa niciunde in aceste randuri nu se vorbeste de consultanta gratuita. O poza, o prezentare comerciala (asa cum domnul Leighton face in multe din filmele sale) nu poate fi considerata consultanta. Deci nu necesita plata :-).
Asta ar fi fost chiar foarte amuzant. Sa zicem pe topicul "Asteptari de la prajitori" sa se trezeasca un espressoman sa vrea "consultanta moka". Eu l-as aplauda, tu nu?
Deci nu este vorba nici de sanipid sau conditii igienico-sanitare, nici de consultanta, nici de webcam-ul lui Mihai...
@ Serban. Curios sau nu acum PJ are un "partener" de discutie in mine, nu ne intelegem pentru ca a scrie pe un forum nu inseamna neaparat si a comunica insa nu stie ca marketingul sau (impachetarea pungilor, etc) sunt pe primul loc in ierarhia mea... Si ca sa-l fac pe final sa se simta bine chiar si peste Hasbean. Bune si cafelele pe care le-am gustat...
Pentru ca oricum nu s-a inteles nimic, pentru ca discutia a cazut pe alte directii: legislatie, sanepid, etc. propun sa inchidem paranteza si poate are cineva o asteptare mai usor de indeplinit.
Espressoman infocat
Timisoara
Okayo te indoiesti ca la Sarkis, PJ sau Ecuator exista un prajitor?
Izzo Alex Duetto 3,La Pavoni Europicola, Bentwood v63, Nuova Simonelli MDJ+SSP, Felicita Arc
bucuresti
04-06-2013, 16:55
(Edited 04-06-2013, 16:57 by okayo.)
Nu m-am gandit niciodata sa le cer asa ceva...:)
La ceasuri ai vazut procesul de fabricatie pe undeva? La masini? La dozele de cafea? La bere...? (acolo am inteles ca e chiar naspa;)) La parizer?
Scuze Mihai dar nu m-am putut abtine la argumentele tale. Raspunsul la fiecare din intrebarile tale ar putea fi usor DA poate chiar cu ajutorul Youtube; verifica pentru documentare
https://www.youtube.com/watch?v=kU2WpcVoKxE)
Intrebarea e: tu mai cumperi parizer? Nu mai continui si daca il cumperi de pe net... ca despre asta e vorba.
Ma opresc.
@
Cosmin: de la Sarkis cumpar din magazin. Prajitorul exista, miroase a proaspat prajit, de cateva ori am luat parte la prajeala si nimeni nu m-a dat afara din magazin (pe teme de secret profesional sau consultanta). Ecuator si PJ nu am vazut deci nu stiu cu ce si unde prajesc.
Prajitor cafea
Bucuresti
04-06-2013, 19:27
(Edited 04-06-2013, 19:32 by honciucmihai.)
Consider ca pe acest topic , asa cum spune si titlul sau , sa existe un dialog intre prajitori si clienti , se pare insa ca a devenit un loc de polemici . Cred ca ar fi fost mult mai instructiv daca discutia nu ar fi degenerat .
Prajitor Probat, Rasnite Mahlkonig si Bunn
Espressoman
Bucuresti
Nu a degenerat astfel incat sa nu mai existe cale de pace...si, dupa cum spunea mihai sarkis, pentru a realiza ceva constructiv, hai sa sintetizam ceea ce am incercat sa spunem in prea multe cuvinte:
1. Orice client isi doreste sa stie cat mai multe despre ceea ce cumpara. Cat de mult tine de client... cat i se ofera tine de vanzator (in cazul nostru...prajitor). Eu personal am ca referinta prajitoria lui mihai insa nu neaparat pentru ca are cea mai buna cafea, deoarece nu sunt in masura sa apreciez asta, ci pentru ca este...tangibil...vizibil...cel mai transparent..
2. Am incercat cafeaua de la ecuator si, pe langa faptul ca nu ma inteleg deloc cu ethiopia si nu vrea deloc sa iasa ce consider eu ca trebuie, mi.a ridicat cateva semne de intrebare pe care le.am spus mai devreme. Pot fi neintelegeri cumulate cu lipsa mea de experienta sau pot fi probleme reale..dar, pana nu le lamuresc, ecuator a mai pierdut un client (cel putin, deoarece dintre cei care citesc acest topic, cu siguranta vor fi cativa care nu vor mai cumpara pana nu se lamuresc...nelamuririle).
Concluzia, cel putin din punctul meu de vedere, este ca transparenta vinde, in orice domeniu, daca nu ai de ce sa ascunzi ceva. Nu cred ca secretele oricarei afaceri curente, in cazul nostru prajirea cafelei, stau in locatie, aparat, mod de racire si, in special, data prajirii..
Nu am vrut sa acuz pe nimeni...dar am avut intrebari legitime si am ales acest mod de a le ridica pentru transparenta. Imi era foarte usor sa pun mana pe telefon si sa intreb dar nimeni altcineva nu ar fi beneficiat de pe urma mea...