urata treaba...
starea peretilor exteriori ai acelui cilindru, camera supapei de extractie, se foloseste tocmai pentru a testa gradul de depunere piatra/erodare in maruntaiele masinii si o eventuala oportunitate de decalcifiere;
poate merita, sa consulti cateva din postarile
din home-barista (2008), sau din acest forum (
'search' mushroom), in care se tot vorbeste de asta...
dar cam asta-i obiceiul,
marry-go-round cu reluarea temelor;
si e bine asa... ce-ar fi daca toti forumistii ar sta calare pe
search si n-ar mai posta nimic ?
[Image: smile.gif]
la Magica mea, am facut operatia asta de verificare
mushroom de multe ori dar niciodata n-am gasit decat vagi si discutabile urme; invelisul de crom s-a mentinut ok; am folosit numai Bucovina si filtru Bilt, apoi pachet Oscar;
profit de ocazie ca sa mai spun odata ca desfacerea camerei supapei de extractie la E61 nu e o problema grea pentru cineva care a mai reparat un robinet in bucatarie sau baie; in schimb, desfacerea axului camei pentru a unge cama, e o idee mai pretentioasa;
si spun asta pentru ca odata desfacuta si curatata supapa de extractie, jicleur si rest orificii etc., prin orificiul scaunului supapei se poate unge destul de bine suprafata camei; oricum merita facut si asta macar 1-2 ori pe an...
nu vreau s-o lungesc, dar 'cojile' desprinse pot infunda varia orificii:
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)