Welcome Back Log In Create Account

Aproape totul despre Expobar Brewtus IV

O poza cu minunea.
Maine caut in brasov la niste tipi care comercializeaza garnituri una termorezistenta.

[Image: 9e4a371f0974df03870eab99fcedfe79.jpg]

L-am sunat si pe stefan si nu stia nimic despre noua garnitura din cauciuc. Trebuia sa fie teflon
                                                                                   Ceado E37s | Expobar Office Leva (HX)                                                                                                                Tidaka Epico | IMS | VST | ONA OCD | Motta & Rhinowares  | Cafelat | ACME, D'Ancap & Inker  | Hario scale

Reply
Ce dimensiuni are garnitura?
Expobar Brewtus IV, Kinu M47, Quamar Q13

Reply
Am trimis un mail la birourile din Suedia ale Expobarului. Am o blonda acolo :) care mi-a raspuns destul de prompt cand am mai intrebat cate ceva si le-am trimis si poza de mai sus. Pana acum parca n-am mai vazut scurgeri din robinet, deci ori au gresit garnitura ori au schimbat ceva, odata cu acea "casuta" pentru presostat.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
(24-08-2016, 22:58)nickso Wrote: Da, e o problema. Garniturile care se folosesc in instalatii sunt, de obicei, din cauciuc si, la temperaturi mari, nu se comporta prea bine. Iti trebuie epdm, viton sau silicon.

Salut ,

Nu este ok nici ca solutie temporara o garnitura din cauciuc simplu? Se topeste?

O sa o comand pe cea de pe site-ul indicat de tine daca nu gasesc altceva si stefan nu are pe stock.
                                                                                   Ceado E37s | Expobar Office Leva (HX)                                                                                                                Tidaka Epico | IMS | VST | ONA OCD | Motta & Rhinowares  | Cafelat | ACME, D'Ancap & Inker  | Hario scale

Reply
Ultima data cand am vazut garnituri de cauciuc puse pe parti fierbinti intr-un espressor mirosea groaznic...se distruge destul de repede. Poti sa incerci, ca nu are cum sa iti intre in boiler...in cel mai rau caz se arde si o scoti de acolo.
Mazzer Major RPM variabil || San Marco Flexa cu DC brew boiler

Reply
Imi zicea cineva ca se poate inveli in banda de teflon de instalatii
Brasilia Club, Kinu Simplicity, Comandante, Kingrinder P0, Mignon Specialita.
ex: Gaggia Espresso, Color; Quamar T80, Macap M2D, Feldgrind 2.

Reply
e un simplu oring. masoara dimensiunea, sau mergi cu el la orice magazin de piese auto si compara-l cu un altul. au zeci de marimi si dimensiuni. costa aproape 1leu.
AVX DB1X, DF64 gen 2.5

Reply
Nu masura, mergi cu el ca sa il puna peste noul oring. Masuratoarea de acasa chiar si cu subler nu da cu cea de la magazin.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
La Marzocco GB5, La Marzocco Vulcano, Eureka Mythos, La Marzocco GS3, La Spaziale Mini Vivaldi II

Reply
Stefan, scoate te rog semnatura de tapatalk cu marca telefonului. Stiu ca ai mai scos-o dar astia de la Tapatalk sunt nesimtiti de-a dreptul si o reintroduc la fiecare update de versiune probabil. Offf...
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
E o aplicație Free. Trebuie și ei sa trăiască cumva, nu?
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm

Reply
Si asta e adevarat si de aia nu am scos plugin-ul, pt ca merita apreciati pt munca lor, iar forumistii o folosesc. Au fost pe bani si au trecut la free, de fapt mutand plata de la utilizator la administratorii de forumuri. Adica eu la X00 useri activi imi mai permit sa solicit scoaterea semnaturii cand o vad, dar cand ai jdemii ca softpedia...platesti ca sa ai optiunea de ascundere a ei.

Reply
Dupa aproximativ 3 saptamâni de utilizare, am scos sita de dus pentru a o curata. Am fost suprins ca nu este murdara, nici curgerea jetului de apa prin sita nu s-a modificat. Singura apa folosită in aceste 3 saptamâni a fost Bucovina.
Așa cum am citit in postările mai vechi, dupa fiecare utilizare făceam minim 3 backflush-uri. Nu am folosit niciodată detergent pentru backflush.
Sunt foarte mulțumit de performanțele aparatului.
[Image: 07fd7dbd6f3117008c56d605da3b1767.jpg][Image: a9da8326028a257ca20c17ace3a55287.jpg]

Reply
Nickso, ai o poza cu acea garnitura ca fiind din teflon? Ei spun ca nu a fost niciodata asa. Raspunsul extins din Spania, mai jos:

Good morning,

First we want to apologize for the problems that this issue has cause.

Concerning the steam tap rubber, inform you that this rubber have never been of Teflon and that it is the same rubber and the same material than always.

I attached you the exploded view of the tap and the wand, because there is maybe a misunderstanding of two differents rubber:

.pdf   0000000_OFFICE.pdf (Size: 151,46 KB / Downloads: 31)

-In the upper side you can see the exploded view of the tap, the part nº16: JUNTA TEFLON LANZA GRIFO A/V  is a teflón rubber.

-In the down side you can see the exploded view of the wand , where there is the part nº 1: JUNTA TORICA 12.1X2.7 LANZA ,that corresponds to the rubber damaged (The one shows in the picture)

We use this same rubber in all our coffee machines, and we don't have any problem with it.

It could be an isolated case, this rubber was defective and has caused this problem.

If you need any information more, any support, or you need that we send new rubbers, please contact us.

Best regards,

Coral.

Technical Support
Crem International Spain S.L.U.

Reply
Interesant, garnitura aceea se cam duce si la mine, s-au desprins deja mai multe bucati ca si niste fire. Dar nu curge nimic pe linga.
Expobar Brewtus IV DB - cu profilare de presiune,Baratza Sette 270W, OE Lido E,IMS Competition 10, 18 și 20 g, Shower Screen IMS Competition, Tamper dinamometric Concept Art.

Reply
Acceasi problema si la mine ...astept sa cedeze

(06-09-2016, 12:49)Yuki Wrote: Acceasi problema si la mine ...astept sa cedeze
Cad bucati din ea
DC Studio/Honne Home
PAST-Expobar Brewtus IV, Honne Home,CEADO E5P,ESPRO Tamper , Felicita Scale,IMS vs VST,Motta Distribution Tool
Lelit41TEM,Lelit43MMI

Reply
Ok
Macar de spuneau ce fel de cauciuc este acolo

Eu pana una alta am schimbat garnitura de la aburi cu cea de la apa si gata.
Astept sa imi raspunda dl stefan si sa imi trimita ceva la schimb.

Reply
La mine scârțâie cand mișc țeava de abur. La voi cum este? Pare ca ar fi prea strânsă garnitura.

Reply
Mda...my bad, am incurcat teava cu una de silvia pe care o aveam pe masa la momentul respectiv si care are teflon acolo. M-am dus si m-am mai uitat inca o data la teava de expobar...ce-i drept are o garnitura neagra care se pliaza perfect pe partea de jos a piulitei si care acum are o sectiune triunghiulara. Dar dupa 8 ani este in stare perfecta...ceva au schimbat ei...
Mazzer Major RPM variabil || San Marco Flexa cu DC brew boiler

Reply
nicusors / yuki, o poza sugestiva va rog... Vad ca spaniolii sunt mai amabili ca italienii si raspund repede. POate trimit pentru toti garnituri de schimb  :)

Reply
[Image: d4103972e2f635a3c0aee643945f604b.jpg]

[Image: 19cbef45c165975c3244eaf2a8c1ecb9.jpg]

[Image: 8e5693fd29215da2c54bbb2a20f0628d.jpg]

sper ca vor intelege din pozele astea ca ceva nu e in regula..
aparatul meu are cam 4 luni de folosire
DC Studio/Honne Home
PAST-Expobar Brewtus IV, Honne Home,CEADO E5P,ESPRO Tamper , Felicita Scale,IMS vs VST,Motta Distribution Tool
Lelit41TEM,Lelit43MMI

Reply
Identica si la fel cu a lui Yuki.
Expobar Brewtus IV DB - cu profilare de presiune,Baratza Sette 270W, OE Lido E,IMS Competition 10, 18 și 20 g, Shower Screen IMS Competition, Tamper dinamometric Concept Art.

Reply
Le-am dat reply cu poza respectiva si cateva precizari. Oricum, Stefan de la service a spus ca isi va face un stoc de diverse piese pt Expobar (efectul nickso  :)  )  si va comanda si astfel de garnituri ce vor veni probabil pe garantie la cei care ati semnalat. 
Cum raspunde fabrica scriu si aici...

Reply
eu am demontat teava si am curatat bavurile din garnitura (care pe dinauntru e aproape ok la mine) si acum zic ca e ok. dar ar fii bine sa inventeze baietii alt model de garnitura, parca prea sunt multi cu problema, si unii dintre noi cu aparatele relativ noi.
Cuptoare | La Marzocco-uri | Rasnite | Acareturi multe multe

Reply
Și eu am aceeași situație, chiar la ambele capete , deși nu prea le folosesc .
CREAM ONE 2B R-LFPP | HONNE | VST | FELICITA ARC | KRIBLI-GRABLI

Reply
Confirm și eu aceeași problemă... Încă nu curge/scăpa însă apă
Expobar Leva HX (rotary pump), Honne 1.0, MK Vario, Hario scale, Hario Switch, Aeropress

Reply
Confirm si eu acceasi problema, insa doar la capatul cu teava de abur.
Expobar Office Leva EB-61 1 GR +Quamar M80E + Hario Mini Mill + Latiera Motta 50cl +  IMS 16/20g +IMS E61 200IM + 17g strada La Marzocco

Reply
Si eu confirm, aseara am vazut, dupa ce vazusem poze aici. Pana atunci, n-am bagat de seama.
La Marzocco GS/3 AV, Mahlkonig E65S, Kinu M47

Reply
Toata lumea are probleme. Poate e mai mult decât un caz izolat. Se pare ca problema se manifesta la aparatele noi(2016).
Lyvyoo la tine cum e garnitura?

Reply
Nu numai din 2016,eu l-am achiziționat în aprilie 2014.
CREAM ONE 2B R-LFPP | HONNE | VST | FELICITA ARC | KRIBLI-GRABLI

Reply
La mine e ok, tot 2014 (vezi poza). Dar la 2-3 ani se mai schimba unele garnituri, in caz ca apar curgeri... Problema ar fi la cele sub un an, caci e prematura uzura garniturii si problema ar fi picurarea efectiva.

Expobarul mi-au raspuns asa: "Thank you for providing us the information. We appreciate that between all, we work together, to solve the problems that may occur with the coffee machines. We will investigate if it could exist a quality problem. We will inform you, as soon as we come to a conclusión."

[Image: gLtu3SK.jpg]

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)