Salut !
Parțial din considerente de marketing, principal pentru ca sunt băutor de apă tonică de când eram mic (9-10 ani | no bullshit), simt că am datoria să vă spun mai multe despre tonicele pe care le-am creat.
Am făcut apă tonică pentru că nu am găsit nimic care să mă mulțumească pe piață, iar asta include Fever Tree, Thomas Henry și Fentiman's. Nu are sens să menționez aici Schweppes, Evervess, True Tonic, Lamb & Watts sau alte suculețe/dulcegării. Mi-am cumpărat și Jack Rudy și tot degeaba.
Vă spun asta pentru că am observat în ultimii doi ani de când facem tonic că nu sunt singur iar din comentariile voastre de mai sus, păreți a avea o nevoie similară.
Eu împart lumea apelor tonice astfel:
1. Ape tonice cu gust de chinină (flavourings)
2. Ape tonice cu chinină sintetizată - majoritatea covârșitoare a celor de pe piață
3. Ape tonice cu chinină extrasă natural - Fever Tree e unul din puținele exemple
4. Ape tonice care folosesc întreaga scoarță a copacului de chinină (cinchona) - a noastră
5. Ape tonice care folosesc altceva decât arome de chinină sau chinină pentru 'amar'. Nu cunosc niciuna să vă spun, însă teoretic aș putea să fac apă tonică cu pelin
Sunt infim de puține ape tonice care folosesc întreaga scoarță de chinină. Eu nu cunosc 10 în lumea întreagă iar ca producători din Europa mai știu doar niște nemți.
Cinchona este singura plantă din lume care conține chinină, însă pe lângă chinină mai sunt mulți alți compuși organici cu rol în gust și arome cât și cu proprietăți antivirale și antibacteriane.
Vă las aici un link pentru curioși -
http://www.naturalmedicinefacts.info/pla...scens.html
Prima apă tonică am produs-o sub formă de sirop, din considerente ecologice și de cost. Dintr-un litru de sirop
The Tonic se pot produce 8 litri doar adăugând apă carbogazoasă. Asta înseamnă echivalentul a 40 de mixere (200 ml). Voi vă dați seama ce risipă de resurse înseamnă utilizarea mixerelor în detrimentul siropului ? Vă dați seamă ce cost de producție și distribuție este rostogolit la clienți ? Puteți să vă faceți o idee, comparând prețul unui sirop The Tonic vs noul nostru produs lansat,
Apă Tonică.
Apa tonică este doar versiunea ready to drink a siropului mai sus-menționat, însă după doi ani de propovăduit versiunea de sirop, am observat că majoritatea covârșitoare preferă comoditatea și că nu voi putea ajunge la ei decât sub forma de ready to drink. Eu recomand siropul (e win-win-win: pentru noi, pentru planetă și pentru buzunarul vostru).
Am făcut o paranteză mică pentru formă, să ne întoarcem la conținut. Avem 3 tonice:
1. [sirop]
The Tonic 230 ml / 950 ml - este rezultatul dorinței mele de a crea cea mai autentică apă tonică cu putință. Un fel de esență a apei tonice. Are 4 ingrediente: scoarța de cinchona (arborele de chinină), zahăr nerafinat de trestie, acid citric natural (obținut din ciuperci) și apă. Acidul citric ne ajută în extracția chininei din scoarță și la pachet balansează și gustul. Zahărul pe care-l folosim este cea mai puțin rafinată formă existentă de zahăr de trestie (foarte dificil de procurat și acesta).
Primesc adesea feedback-ul de complexitate a gustului. Este impresionant pentru că maroritatea aromelor provin din cinchona.
Am gândit tonicul acesta ca un 'all arounder', adică bun pentru cafea, pentru gin, pentru campari, martini, sirop de soc, caisată, you name it. Câteva exemple de întrebuintări aici
https://www.kofitidrinks.com/blogs/recip.../the-tonic
2 [sirop]
Tonic Herbal 230 ml / 950 ml - versiunea herbal, light, aromată, pentru ginurile seci mediteraneene, sau pur și simplu simplă, fără alcool. Tonicul Herbal este tehnic un cold brew, întrucât infuzăm la rece ingredientele din The Tonic + coji de lămâie, coji de portocale, lavandă, lemongrass, cardamom și ienibahar.
3.
[ready to drink] Apă Tonică 300 ml - pentru cei care nu pot/vor să-și dilueze sirop, am creat The Tonic în versiune gata de băut. L-am lansat acum două săptămâni.
și încă 3 băuturi cu tonic (v-am scris mai sus că-mi place tonicul):
4. [ready to drink]
Kola Tonic 300 ml - nuci de kola cu scoarța de cinchona. Nuca de kola este un alt subiect, îl putem trata și pe acesta dacă vreți.
5. [ready to drink]
Socată cu zvâc 300 ml - tehnic - un shrub de soc cu tonic, practic - sirop de soc, oteț de caise, sirop de tonic, lavandă și cardamom, marketing wise - o socată reinventată.
6.
Cold Brew Coffee & Tonic 300 ml - numele e sugestiv. Așa cum facem cold brew din cafea de specialitate pentru cei ce nu-și fac singuri, așa facem și cold brew tonic pentru cei ce nu-și fac singuri. Acum lucrăm cu cafea de la Sloane și evident cu tonicul de la noi.
Unii
știu, alții nu, așa că reminder: în calitate de espressomani, aveți 20% discount folosind codul ESPRESSOMAN la check-out. Footprint note: nu se aplică ofertelor existente (one discount at a time).
Nu ezitați să mă întrebați ce vreți voi despre apă tonică sau despre procesul de producție. E unul din hobby-urile mele. Dacă știu să răspund, o fac cu drag.
Hottop | Baratza Forte | Bosco Sorrento | Hario v60, Syphon, Chemex, Clever, Bonavita Immersion Dripper, Walkure Karlsbad, Aeropress, Frenchpress, Ibric, pahar, ceasca, lingura, apa, cafea...