Welcome Back Log In Create Account

Apa pt espressor (apa plata, filtre de apa, solutii de dedurizare a apei)

Aha, asta e un argument, plus ca as folosi apa de la dispenser purificator cu 4 filtre...
Oricum apa ZeroWater aditivata conform retetei nu ar fi modificata de filtrul ceramic al espressorului?
Lelit PL92T + Rancilio Rocky inox mod.Stepless-Doserless, Kinu M47 Phoenix

Reply
Bilbor pare a fi foarte aproape de Bucovina.

Reply
(08-12-2021, 14:42)distrugatorul Wrote: Bilbor pare a fi foarte aproape de Bucovina.

Numele exact este Izvoarele Calimani. Media spune ca este re-brand al fostei companii Bilbor, falimentata si vanduta altui investitor. Este o apa perfect comparabila cu Bucovina, este disponibila in MegaImage si are mai putin reziduu sec... (tds)...
Lelit PL92T + Rancilio Rocky inox mod.Stepless-Doserless, Kinu M47 Phoenix

Reply
(08-12-2021, 13:36)mihailuican Wrote: Oricum apa ZeroWater aditivata conform retetei nu ar fi modificata de filtrul ceramic al espressorului?

Daca iti faci singur apa, atunci nu mai ai nevoie de niciun filtru, poti pune mai putine minerale daca ti-e frica de calcar.
Espresso: Lelit Bianca, Eureka Mignon XL
Brew: Kinu M47, V60, Kalita Wave, Origami

Reply
O aplicatie care poate fi utila pentru a afla compozitia unor ape care nu o au trecuta pe eticheta... sau cu eticheta ilizibila. Sau sa iti creezi o lista de ape/produse preferate. 

https://infocons.ro/aplicatia-infocons/

... chiar as fi curios daca cele vreo 6 variatiuni de bucovina au acelasi cod de bare...  Confused Huh

Reply
Imi poate spune cineva pentru Iasi ce filtre/sisteme de filtrare recomandati?Tare mult as vrea sa renunt la peturi.Multumesc!
Lelit MaraX & PL72 William, Sita IMS, Motta Europa 500ml, Cesti Logo Cups.
Ex:PL81T Grace

Reply
Eu folosesc Excito B

https://www.emag.ro/purificator-apa-aquafilter-excito-b/pd/D9HNF7BBM/?cmpid=86922&gclid=Cj0KCQiA5OuNBhCRARIsACgaiqVxX6e41JZLjnFykPQzq73GEYlxgfdJTzG0W9DbugFmkzddIiPxE8saAjrzEALw_wcB

Are 5 stagii, ultimul fiind de ultrafiltrare si se poate strecura sub mobila de bucatarie. 
Daca te hotarasti pentru el sa faci amorsarea separat, incepand de la filtrul nr 1, alfel reziduurile de fabricație le transferi dintr-un filtru in altul si semiinfunzi utrafiltrarea. Faci bypass la primul filtru, apoi la 1+2,apoi la 1+2+3...
    La Iasi apa e destul de buna, asa ca poți schimba fitrele la un an (tot cu bypass, normal) 
    Demn de interes este si filtrul de la 3M.E firma serioasa.

Reply
Am avut eu excito b și a scăzut duritatea apei pana la 2..., având 13 normal. Din aceasta cauza nu îl mai folosesc.
Espressor: Lelit PL41TEM ,  Rasnita: Baratza Sette 270wi, Sita : Ascaso 

Reply
(16-12-2021, 07:46)IVG Wrote: Imi poate spune cineva pentru Iasi ce filtre/sisteme de filtrare recomandati?Tare mult as vrea sa renunt la peturi.Multumesc!

Ai facut o trecere rapida prin topic? sunt zeci de postari deja pe tema asta ?
Nu o sa iti recomande nimeni ceva corect fara sa se stie ce compozitie are apa de la robinet. Cu asta se incepe...

Reply
(16-12-2021, 12:00)d2florin Wrote: Am avut eu excito b și a scăzut duritatea apei pana la 2..., având 13 normal. Din aceasta cauza nu îl mai folosesc.

Nu cred asta nici daca o vad... :)
Ti se dusese bateria la TDS-metru... sau masurai in aer  Tongue

Reply
Nu stiu cum e cu data prajirii, dar mi se pare o problema secundara, daca vorbim de interviu.

Imi pare rau, dar cand o prajitorie recomanda si chiar prepara cafea cu apa destinata industriei auto, spune multe despre cunoasterea si respectarea masurilor uzuale din domeniul alimentar.
Expobar Leva | Gaggia Evo | Eureka Single Dose | Fiorenzato F5 | Kinu Phoenix | Aeropress | V60
Prev: Lelit 41TEM | Gaggia MDF

Reply
Apa distilata nu este destinata industriei auto. Prin definitie, fiind distilata, este cat se poate de pura si curata. Altfel nu ar mai fi distilata daca ar contine altceva.
Motivul pentru care apa distilata este marcata ca "nu pentru consum alimentar", este din cauza riscurilor pentru sanatate atunci cand este consumata exclusiv sau in cantitati mari (tocmai din cauza lipsei de minerale).

Reply
"De la piese auto". Te asigur ca nu ai sa gasesti nimic "de la piese auto" in industria alimentara, oricat ai cauta.

Vezi ce ar zice DSV-ul daca doar ai depozita in acelasi spatiu produse de provenienta animala, ambalate ermetic, cu nonanimala, de ex. Ce sa mai vorbim de altele.

Este vorba de legislatie. Apa, fie ea si distilata, daca nu e alimentara, nu esti obligat sa respecti norme atat de stricte pe linia de productie.

Sigur, fiecare e liber sa o consume acasa daca doreste.
Expobar Leva | Gaggia Evo | Eureka Single Dose | Fiorenzato F5 | Kinu Phoenix | Aeropress | V60

Reply
Apa distilata este nociva consumului, este hipotonica si este atrasa in celule, poate provoca hemoliza (celulele se umfla si pusca) eritrocitelor + crampe musculare si probleme cardiace datorita lipsei de minerale. Nu exista apa distilita alimentara si nonalimentara, singurul mod in care se poate folosi apa distilata este daca o remineralizei Dodgy
Bianca V2, DF64 SSP cast, 078 sculptor,  Zp6 special, Kinu m47p, cafelat robot, wilfa, april brewer, b75, v60

Reply
(14-01-2022, 14:22)adif Wrote: "De la piese auto". Te asigur ca nu ai sa gasesti nimic "de la piese auto" in industria alimentara, oricat ai cauta.

Vezi ce ar zice DSV-ul daca doar ai depozita in acelasi spatiu produse de provenienta animala, ambalate ermetic, cu nonanimala, de ex. Ce sa mai vorbim de altele.

Este vorba de legislatie. Apa, fie ea si distilata, daca nu e alimentara, nu esti obligat sa respecti norme atat de stricte pe linia de productie.

Sigur, fiecare e liber sa o consume acasa daca doreste.

lol, daca o iei de la magazin de piese auto, sau din alta parte, aceeasi apa e, ambalata in asa fel incat sa garanteze puritatea apei dinauntru si sa impiedice contaminarea (teoretic). Apa distilata se foloseste in farmacii, domeniul chimic, etc, cum crezi ca ajunge apa acolo? 
Sau cand iei apa Bucovina de la supermarket, crezi ca peturile alea sigur nu au stat niciodata pe jos, si au fost mereu transportate si depozitate in mediu steril (/s)?
Nu inteleg care e legatura cu produsele animale...?

(14-01-2022, 14:38)Tiranator Wrote: Apa distilata este nociva consumului, este hipotonica si este atrasa in celule, poate provoca hemoliza (celulele se umfla si pusca) eritrocitelor + crampe musculare si probleme cardiace datorita lipsei de minerale. Nu exista apa distilita alimentara si nonalimentara, singurul mod in care se poate folosi apa distilata este daca o remineralizei Dodgy

Nu e adevarat, este ok sa o consumi, daca iti asiguri necesarul de minerale lipsa din alte surse. 
E ilogic ce zici tu, adica o apa curata in care nu mai "pluteste" Ca, Mg, etc, dintr-o data devine nociva? Cam care ar fi procesul prin care se intampla asta?

Reply

(14-01-2022, 14:41)zmolk Wrote: Nu inteleg care e legatura cu produsele animale...?
Nu este nicio legatura cu animalele, doar subliniam strictetea regulilor din alimentatie publica.

Dar nici in rest nu prea ai inteles, se pare. Asa cum am zis, fiecare bea ce intelege.

Reply
(14-01-2022, 14:41)zmolk Wrote: Nu e adevarat, este ok sa o consumi, daca iti asiguri necesarul de minerale lipsa din alte surse. 
E ilogic ce zici tu, adica o apa curata in care nu mai "pluteste" Ca, Mg, etc, dintr-o data devine nociva? Cam care ar fi procesul prin care se intampla asta?

Cu toate ca si eu folosesc in espressor apa distilata remineralizata dupa standardele SCA, apa demineralizata, prin osmoza, atrage mineralele din celule(ca sa ajunga intr-o stare de echilibru), asadar in cantitati mari este, intr-adevar, toxica. La fel cum si apa normala, in cantitati mari, poate provoca hiponatremie(scade nivelul de sodiu din sange).
Modded Gaggia Classic 2015, Kinu M47, V60, Aeropress, Brewista Smart Scale v1

Reply
Daca nu stiati, si invers este valabil... prea multe minerale strica, daca vorbim de consum continuu a la longue...

Nu v-ati pus problema de ce la robinet este limitata mineralizarea prin lege la 500ppm, in timp ce 3/4 din apele minerale au mai mult, unele in zona 1000-2-3000... :s
Si vorbim de monstri sacri in mentalul colectiv roman, de care nu ai voie sa te atingi, gen Biborteni, cu 1630 mineralizare... bea 2 litri pe zi din asta si ai pietre garantat foarte curand...

Reply
Ma rog, fiecare cu ce-l doare. Smile

Dar, ca sa fie clar, eu nu vorbeam de faptul ca e sau nu e distilata, ci despre faptul ca nu provine dintr-un circuit alimentar avizat, orice fel de apa ar fi ea.
Nu a zis nimeni ca ne da sau ne recomanda apa distilata, se folosea tot remineralizata si la prajitoria in cauza.

Reply
(14-01-2022, 15:40)alexm04 Wrote: Cu toate ca si eu folosesc in espressor apa distilata remineralizata dupa standardele SCA, apa demineralizata, prin osmoza, atrage mineralele din celule(ca sa ajunga intr-o stare de echilibru), asadar in cantitati mari este, intr-adevar, toxica. La fel cum si apa normala, in cantitati mari, poate provoca hiponatremie(scade nivelul de sodiu din sange).

Suntem cu totii de acord cu ideea de baza, dar este incorecta afirmatia ca apa distilata este toxica/nociva etc.
Toate efectele negative se atribuie lipsei de minerale. Dar ai putea foarte bine sa consumi exclusiv apa distilata, fara nici un efect secundar, daca ai lua in paralel, de ex, suplimente minerale.
Asa s-ar putea afirma ca de ex. spanacul este nociv/toxic, pentru ca sigur ajungi sa ai probleme de sanatate daca nu mananci nimic altceva.

Reply
(14-01-2022, 15:54)adif Wrote: Dar, ca sa fie clar, eu nu vorbeam de faptul ca e sau nu e distilata, ci despre faptul ca nu provine dintr-un circuit alimentar avizat, orice fel de apa ar fi ea.
Nu a zis nimeni ca ne da sau ne recomanda apa distilata, se folosea tot remineralizata si la prajitoria in cauza.

Nu exista (pe mapamond, nu doar in Ro) apa distilata "intr-un circuit alimentar avizat". Este interzisa consumului uman pe orice continent. Pe scurt, motivele au fost deja mentionate mai sus de catre Tiranator. Pentru ca este foarte nociva, daca este consumata chiar si pe termen scurt (cateva zile consecutive), este interzisa vanzarea chiar si ca materie prima. in scop alimentar. De aceea, cine doreste apa distilata, fie si-o prepara singur, fie o achizitioneaza din surse destinate altor industrii (auto, farma, industrie grea, etc). Indiferent de scopul punerii in vanzare, apa distilata este absolut pura / necontaminata (paradoxal, de aceea si este atat de nociva daca este consumata ca atare).

zmolk nu este adevarat ceea ce spui! Ba chiar este foarte grav si ii poate trece cuiva neinformat prin minte sa consume apa distilata, crezand ca va asimilia minerale din alte surse, ceea ce i-ar pune destul de grav sanatatea in pericol. Aportul de minerale din alte surse poate incetini putin efectul nociv al consumului de apa distilata, dar nu il poate anula. Primele simptome vor aparea cu precadere la nivel muscular si al sistemului nervos central.
La Marzocco GS3, Expobar Brewtus Flow Control, Mazzer Kony E, Mazer Major, Acaia scales, Bravo Tools, Duomo, Kribli
Brew/altele: Baratza Forte BG, Comandante C40 MK3, Kinu M47, Kruve, C. Kompresso, V60, Kalita, Aeropress, French Press

Reply
Este adevarat ca postarea mea este scoasa din context, pentru ca a fost mutata de pe topicul unei prajitorii pe cel de apa.

Era vorba despre utilizarea acesteia intr-o unitate de alimentatie publica, ceea ce, asa cum ai scris si tu, este interzis.
Noi, acasa, putem face orice.

Reply
(14-01-2022, 16:18)KrisssKros Wrote: ...Este interzisa consumului uman pe orice continent. ...
...este foarte nociva, daca este consumata chiar si pe termen scurt (cateva zile consecutive)...
Fals si fals.
1. Poti sa bei cata vrei, nu te opreste nimeni. Interzis consumului uman este... de exemplu... heroina, care te poate trimite la inchisoare.
2. Si cu siguranta poti sa bei "cateva zile consecutive" fara nici un efect negativ, DACA ai o dieta complementara adecvata. Chiar exista multi oameni care fac asta cu succes, apropo.

(PS: sa nu se inteleaga ca incurajez consumul de apa distilata... doar ca ma amuza afirmatiile astea panicarde de parca vorbim de cine stie ce toxine)

(14-01-2022, 16:18)KrisssKros Wrote: zmolk nu este adevarat ceea ce spui! Ba chiar este foarte grav si ii poate trece cuiva neinformat prin minte sa consume apa distilata, crezand ca va asimilia minerale din alte surse, ceea ce i-ar pune destul de grav sanatatea in pericol. Aportul de minerale din alte surse poate incetini putin efectul nociv al consumului de apa distilata, dar nu il poate anula. Primele simptome vor aparea cu precadere la nivel muscular si al sistemului nervos central.

Pai ok, explica-mi stiintific cum functioneaza asta. Ce transmiti este ca nu ai cum sa iei magneziu si calciu din alte surse decat din apa? Si ca nu poti asimila mineralele din alte surse? Sau nu la fel de bine ca din apa?
Simptomele de care vorbesti apar in primul rand in urma deficientei de magneziu (presupunand ca le atribuim exclusiv consumului de apa). Deci again, apa nu este cauza directa, ci... lipsa de magneziu.

Reply
zmolk nu stiu care iti este formarea profesionala sau expertiza in oricare din domeniile medical, sanatate si securitate a alimentului, biologic etc. Dar daca ai cumva un minim de cunostinte in oricare dintre aceste domenii si sustii asemenea teorii absolut periculoase..., mi se pare cel putin... ingrijorator pentru securitatea si sanatatea celor din jur. 
Avand in vedere ca despre acest subiect se poate dezbate un tratat in cateva volume, nefiind nici pe departe in sensul existentei acestui forum, mai bine s-ar incheia subiectul pe aceasta tema.

On topic:
Este suficient de productiv sa stim ca pentru cafea nu trebuie sa folosim apa distilata. Iar daca dorim sa o cumparam (in scopul remineralizarii controlate), e bine de stiut ca nu o vom putea gasi nicaieri in lume pe rafturile unui magazin alimentar.
La Marzocco GS3, Expobar Brewtus Flow Control, Mazzer Kony E, Mazer Major, Acaia scales, Bravo Tools, Duomo, Kribli
Brew/altele: Baratza Forte BG, Comandante C40 MK3, Kinu M47, Kruve, C. Kompresso, V60, Kalita, Aeropress, French Press

Reply
Eu nu sustin nici o teorie, doar m-am exprimat punctual contra unor afirmatii prezentate sau exprimate, cel putin, inexact si exagerat. Dar, te rog, lasa-ma pe mine, si prezinta tu ("pentru securitatea si sanatatea celor din jur") niste studii sau dovezi stiintifice care sa-ti ateste afirmatiile. Si anume despre aceasta nocivitate incredibila a apei distilate, in decurs de "cateva zile consecutive".

Reply
Unde dai si unde crapa!  Rolleyes

Reply
Salutare,
Am observat ca in ultimele 2 saptamani a disparut apa plata Bucovina la pet de 2 litri de pe rafturile din Cora, Penny, Megaimage. Aveti idee ce se intampla sau cand va reapare? Cu ce s-ar putea inlocui astfel incat sa nu cauzeze espresoarelor noastre?
Lelit PL72 William, Lelit PL92T Elizabeth, Kinu Phoenix

Reply
Aquatique, care e și mult mai ok la gust.

Reply
Eu folosesc apa de la robinet ,filtrata prin cana Brita,- de mai bine de 5-6 ani,- espressorul nu are nimic,- funcționează perfect,zilnic 4-5 cafele .
Lelit PL81T || PL72 William||

Reply
Asta ar trebui sa fie normalul, nu carati zeci de litri de apa la pet-uri...
Adica apa de la robinet, filtrata doar de clor, daca are o duritate in limite acceptabile, sau cu filtre corespunzatoare de ajustare a mineralizarii, in sus sau in jos.
Altfel nu facem decat sa incurajam o industrie oarecum parazitara. Multe asa zise "ape" sunt pure creatii de marketing.
Nu mai zic de himera cu alcalinizarea...

Reply

Forum Jump:

Browsing: 2 Guest(s)