Welcome Back Log In Create Account

Alinierea la GDPR

Dupa cum bine stiti, mai ales cei din domeniul online, din 25 mai trebuie aduse unele modificari si notificari cu privire la alinierea la normele europene de privacy GDPR. Drept pentru care am inceput pregatirile si pe Espressoman.

Foarte probabil, la un moment dat veti primi toti o avertizare pe contul de forum ca pentru a continua pe Espressoman trebuie sa apasati "Agree" ,  alaturi de o explicare a normelor GDPR aplicabile aici. Aceasta va fi o confirmare ca softul forumului are in baza sa de date adresa de email de inregistrare, IP-ul si eventual localitatea daca ati trecut-o la profil.

Va aparea de asemenea si "dreptul de a fi uitat", adica o readucere aminte ca datele de mai sus impreuna cu numele vostru de utilizator pot fi sterse la cerere definitiv din server. Postarile vor ramane pentru ca sunt de interes public, dupa cum rezulta din numeroasele articole citite pe aceasta tema. Altfel s-ar desfiinta tot ce inseamna contributie colectiva publica in internet, de la reddit pana la grupuri publice.

De asemenea, domeniul Espressoman va trece curand la conexiune securizata SSL. Nu am facut-o pana in prezent mai mult din cauza imgur (adica serverul care asigura upload-ul imaginilor in format mare), si care nu era securizat, deci incompatibil  cu forumul daca treceam la SSL. Acum au rezolvat si ei.

Atentie, orice data ceruta de catre aplicatia Tapatalk nu are legatura cu Espressoman iar responsabilitatea de domeniul GDPR este a lor in integralitate, drept pentru care au si publicat anuntul de conformare. In cazul in care apar reclamatii internationale la adresa Tapatalk pe aceasta tema, imi rezerv dreptul de a dezinstala Tapatalk de pe serverul Espressoman.

Un alt subiect il reprezinta anunturile de pe bursa noastra. In mod normal ar trebui sa iau manual sutele de anunturi de pe Tranzactii incheiate si sa vad care au numere de telefon si care nu, pentru a le  edita cu stergerea datelor personale. Cum asta e o munca de sisif, probabil solutia va fi stergerea tuturor anunturilor incheiate. Ofertarea vanzatorilor de pe bursa se va face doar pe PM incepand cu 25 mai, drept pentru care voi edita si anunturile actuale, iar cele noi nu vor avea dreptul de a fi insotite de numarul de telefon sau adresa de email. Daca aveti ceva de recuperat din anunturile din Tranzactii incheiate mai bine o faceti acum, altfel vor fi sterse definitiv.

Orice sugestie este binevenita, daca sunteti la curent cu noile norme GDPR.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Nu faci o arhiva cu anunturile incheiate, cine este interesat sa o poata descarca pana intra in vigoare GDPR ?

Reply
Asta ar fi culmea GDPR-ului, sa impachetez niste anunturi ce contin date personale si sa le pun la download pt cei interesati :))  Oricum nu m-as pricepe, pt ca tine de sintetizarea unor tabele din baza de date MySql si e deja prea mult pt mine.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Alinierea la GDPR va fi anevoioasa si cu siguranta va avea ca rezultat remodelarea mediului online ce se traduce intr-o dureroasa lovitura pentru publisherii care au investit masiv in Adsense, Profitshare, Amazon, Momondo, Envato, 2Performant... si incetarea multor platforme de a mai oferi content ori servicii gratuite.
Si nu, nu va mai merge ca pana acum cu "dezactiveaza AdBlock pentru a citi articolul sau accepta scriptul X de tracking". Conform GDPR, aceasta practica va fi ilegala.

Espressoman va fi ok atata vreme cat va exista o pagina in care vor fi listate uneltele oferite de terti alaturi de link-uri catre politicile lor de confidentialitate si checkbox de accept pentru fiecare.

Reply
... inca un pas ( mic pentru omenire , dar ireversibil ... ) in acord cu zeitgeist ... Cool ...
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
Se lucreaza la alinierea la GDPR deci repet, daca aveti ceva de salvat din anunturile din Tranzactii incheiate va rog sa o faceti, altfel maine cel mai probabil vor fi sterse.

Reply
Personal cred ca este o pierdere faptul ca sunt șters toate anunțuri încheiați, doar pentru a ascunde numarul de telefon.

Cred ca este o resursa importanta pentru a avea o idea despre valoare sh unei produs. De exemplu, daca vreau sa stiu cam care este valoare unei PL41TEM sau un Brewtus IV (ca in moment de fata nu sunt disponibil ca anunturi de vanzare) pot sa ma duc acolo si sa caut.

Daca pot sa fiu de ajutor, ma ofer voluntar sa șterg numerele de telefon si emailuri: este posibil sa am drepturi de modificare ale mesajelor doar pe secțiune "anunțuri încheiați" pentru cam o săptămâna?
La Pavoni Europiccola, Kinu M47
(Romanian is not my native language, sorry for my mistakes)

Reply
Stiu ca este o pierdere...:(
Daca esti de acord sa faci acea munca titanica , desigur, pot sa-ti dau drept de editare...

Reply
(24-05-2018, 13:19)micrenda Wrote: Cred ca este o resursa importanta pentru a avea o idea despre valoare sh unei produs.

Si nu numai... in marketplace exista mai bine de 600 anunturi/thread-uri cu continut deja indexat si care ocupa pozitii importante in Google. Stergerea acelor anunturi ar fi o mare pierdere atat pentru utilizatori cat si pentru sanatatea site-ului.
Liviu, in G Analytics poti verifica flow-ul traficului ajuns in Marketplace si  incearca sa estimezi numarul de conturi create sau vizitatorii care au continuat sa acceseze site-ul.
___
LE: Pe Seopedia.ro in sectiunea Servicii web / Jobs poti gasi rapid pe cineva rabdator si capabil sa elimine toate numerele de tel si adresele de mail, pentru mai putin de 20-30eur

Reply
Da, sunt disponibil.

Te rog sa imi spui doar cu ce text trebuie sa înlocuiesc numerele de telefon si email.

Ceva gen:
(admin edit: sters datele de contact)

sau:
(admin edit: sters numarul de telefon pentru noile norme GDPR)

Nu o sa modific nimic altceva decat telefon / adresa email / whatsapp.

Reply
Da de ce nu un select pe tabela aia direct in DB cu cautare dupa nr de tel si inlocuire cu XXXXXXX ?

Reply
Este si asta posibil. Trebuie facuta o query ad-hoc dar cu multa multa grija.

Reply
(24-05-2018, 14:19)micrenda Wrote: Este si asta posibil. Trebuie facuta o query ad-hoc dar cu multa multa grija.

Si backup  :D
LMLM (slayer mod) + Bentwood | Hario V60/Nel Drip+Aergrind
(ex: Brewtus IV, Lelit PL41EM, Gaggia Gran Style, Honne, Kinu M47, Sette 270Wi, Porlex)

Reply
PS. am vazut ca deja cateva mesaje sunt sterse datele cu "xxxxxxxxxx". Cred ca este o solutia buna.

Sunt 27 de pagine. Se pot face usor doua pagine pe zi, in 15 zile este gata

Reply
Nu stiu daca merge cu search and replace in DB pt ca nu e un camp anume de completat ci fiecare posteaza in anunt ce doreste si in ce format doreste 0721.xxxxxx 07yyxxxxxx 072.Yxx.xxx.x  etc

O sa o luam manual, mai fac si eu si reusim. 
Ar trebui urmarite doar primele postari nu tot continutul discutiei si sterse datele personale pur si simplu, fara inlocuire, pentru ca am precizat asta in Regulamentl Bursei. Ar fi un consum de timp inutil sa mai si adaugam precizari. De acum vom utiliza doar PM-ul in anunturi

Reply
Va faceti griji prea mult... 20% din agentii comerciali nici nu au auzit de GDPR...
Sa vezi colecta de amenzi acum :D

Reply
La cate aprecieri si-au luat pe aici cafelele proaste comerciale si cazanele din plastic, e bine sa fii pus la punct cu toate. Eu nu vad o sperietoare in acest GDPR ci mai mult niste chestiuni de bun simt..

Reply
Va fi un pic de nebunie la inceput...

https://www.theguardian.com/technology/2...kes-effect

http://www.ziare.com/internet-si-tehnolo...ei-1514889

Reply
Salutare.

pot sa fac si eu cateva pagini duminica daca e nevoie
Filtroman infocat. 

V60 | Aeropress | Comandante Trailmaster X25 | Fellow Ode 2

Reply
(24-05-2018, 22:33)slavic1983 Wrote: Salutare.

pot sa fac si eu cateva pagini duminica daca e nevoie

Salut!

Din cate cunosc, ieri 25.05.2018 a cam fost ultima zi in care se mai puteau afisa datele de contact fara acordul scris, in mod expres, al persoanei careia ii apartin. De azi, conform regulamentului european 2016/679 este interzisa afisarea acestora.
Lelit PL81T+Ascaso Precision Competition Filter+tamper Lelit PL100+nivelator Lelit PL121, Baratza Sette 270 [b]Wi [/b]și Ascaso iSteel I1+Bialetti Fiametta

Reply
Pai nu au fost cerute aceste date pt a publica un anunt. Dar stiu ca in acea zona sunt concentrate mai multe numere de telefon. Asa poti sa iti scrii si tu numarul de telefon in urmatoarea postare. Nu te-a pus nimeni sa o faci... Cumva vreau eu sa fiu mai catolic decat papa cu aceasta cautare de numere prin sectiunea Tranzactii incheiate.

Reply
OK, dar pe de alta parte, ideea GDPR este de prelucrare a datelor fara stiinta "proprietarului" de drept.
Ori forumul nu face asta, omul si le-a trecut singur in anunt pentru ca voia sa vanda/cumpere ceva.

OK, nu poti sa dai lista cu adresele de mail cu care ne-am inregistrat. Si pe care le-am dat exact in acest scop.
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
(25-05-2018, 08:09)Mihai L Wrote: ideea GDPR este de prelucrare a datelor fara stiinta "proprietarului" de drept.

... +1 ... ( tocmai aici este lucrarea draceasca ... la fel cum , sub tertze motive mai incearca si altii ... Undecided ... )
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
Daca eu vreau sa-mi pun pe masina cartea de vizita cu datele proprii, nimeni nu ma poate impiedica. Mi se pare similar.
Aceste date NU i-au fost cerute, le-a lasat singur, fiind in propriul interes.
Prin urmare, asa cum opinia de pe forum este a utilizatorului si nu te angajeaza in vreun fel, la fel sunt si datele personale pe care le-a trecut de bunavoie. Poate si sa-ti ceara sa le stergi, daca va considera necesar.

Eu zic ca sunt multe actiuni inutile pe tema asta. Legea este destul de ambigua, e adevarat, ceea ce inseamna ca este interpretabila.
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
Vor fi șterse dacă nu îți dai acordul de a fi păstrate.
(24-05-2018, 09:43)Lyvyoo Wrote: Se lucreaza la alinierea la GDPR deci repet, daca aveti ceva de salvat din anunturile din Tranzactii incheiate va rog sa o faceti, altfel maine cel mai probabil vor fi sterse.
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm

Reply
Corect, doar ca acele date nu au fost cerute.

Reply
https://republica.ro/peste-90-din-afacer...cieni-care

Reply
(25-05-2018, 09:10)Mihai L Wrote: asa cum opinia de pe forum este a utilizatorului si nu te angajeaza in vreun fel.

Fara legatura cu GDPR, dar asta nu e adevarat. In EU, practica instantelor a fost ca administratorul raspunde pentru continut, in anumite conditii. Faptul ca un user adera la un terms and conditions este valabil intre user si administrator. Un tert (cum ar fi cineva prejudiciat de ceva ce scrie pe forum) nu e tinut de acel terms and conditions si poate trage (financiar) la raspundere administratorul daca acesta refuza sa stearga informatia care ii creeaza un prejudiciu.

E o linie fina intre libertatea de exprimare si crearea unui prejudiciu de imagine, care, mai ales in domeniul comercial, e un subiect sensibil.
Honne, J64V, DC Studio, Outin+Fino

Reply
(28-05-2018, 19:15)cradun Wrote: ... poate trage (financiar) la raspundere administratorul daca acesta refuza sa stearga informatia care ii creeaza un prejudiciu.
... 
Asta era fraza cheie. Dar implica notificare, etc, nu trebuie sa stea Liviu non stop de paza pe forum sa vada cine ce a scris.

Reply
(28-05-2018, 20:50)Mihai L Wrote:
(28-05-2018, 19:15)cradun Wrote: ... poate trage (financiar) la raspundere administratorul daca acesta refuza sa stearga informatia care ii creeaza un prejudiciu.
... 
Asta era fraza cheie. Dar implica notificare, etc, nu trebuie sa stea Liviu non stop de paza pe forum sa vada cine ce a scris.

Da, asa vad si eu.
Honne, J64V, DC Studio, Outin+Fino

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)