Welcome Back Log In Create Account

Aero Press

Azi mi.a ajuns si mie aeropress.ul . Din pacate rasnita nu mi.a ajuns pt ca nu e pe stoc momentan asa ca am rasnit de curios cu o rasnita electrica imprumutata doar asa sa vad cum decurge totul. Rezultatul a fost o cafea cu gust acru ....apa calda era de la un instant deci nu stiu exact cate grade avea cafea am folosit o masura. Apa am pus pt o masura 100 ml apa unde am lasat aprox 30 sec am invartit de cateva ori si am apasat foarte incet timp de vreo 20 sec. Metoda folosita a fost cea inversa. Pt a nu avea gustul ala acru se poate rezolva cu kinu47?
Lelit PL41TEM ,Eureka single dose, Kinu M47, sita ascaso 14/20, sita ims 12/18 , PF naked
Tamper Lelit 57.35 , Latiera 350ml, LOGOCUPS ,
AEROPRESS , CAFFLANO COMPRESSO

Reply
La instant ai maxim 65 grade, nu e de mirare... poate macinata mai fin si tinuta 3-4 minute ca la french press.

Reply
Am rasnit cafeaua la fel pt ca nu pot seta gradul de macinare fiind o rasnita cu palete din alea de inox si rasnirea nu e uniforma :( . Am lasat apa la fiert pana bulele au avut desprinderea continua de vas dar nu a inceput sa dea in clocot.am invartit de cateva ori si am lasat 3 min. Fata de ce a iesit prima data acuma e mult mai bine :) totusi cred ca pe langa rasnita tre sa mai cumpar si un termometru ...asta ca sa nu umblu cu becul stins pe intuneric
Lelit PL41TEM ,Eureka single dose, Kinu M47, sita ascaso 14/20, sita ims 12/18 , PF naked

Reply
Cred ca e mai util un fierbator cu termostat. Am eu asa ceva.

Attached Files Thumbnail(s)

Lelit Anita PL042TEMD, tamper Motta 57mm, nivelator Motta 57mm, sita Ascaso 14-20g, portafiltru bottomless PLA570s.

Reply
Instantul scoate cam 80 grade. Ar putea fi o explicatie pentru gustul acid
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
Am renuntat la aeropress, azi mi-am luat jucarie noua.
Cafflano:

[Image: SQJ9tUK.jpg]

Si un film de prezentare:

Reply
La o prima vizionare si cercetare eu vad asa:
Plusuri, ambele discutabile
- mai compact, aparent, pentru ca e mai gros, chiar daca e mai scurt, si nu pot baga rasnita in el ca in aeropress
- functia cold brew, o pot avea si la aeropress daca fac un capac 3d etans, care la camp il inlocuiesc pentru extractie
Minusuri
- pentru mine cel mai mare este ca nu pot mai face drip, nu sunt fan al metodei reversed. Ma mir ca tu, iubitor de V60, te poti lipsi de asta... :s
- pretul dublu fata de aeropress, neviind disponibil in tara cu transport poate fi chiar triplu.

Alta masina din categoria "hop si eu ca aeropress":

https://the-oomph.com
Mare, dar practica si pe post de termos, si ieftina

Reply
Care e cea mai buna copie dupa original ? Raapuns corect niciuna

Reply
Ma enerveaza prezentarile astea stil Kickstarter care incep cu "This is a revolutionary..." cand e clar ca nu e asa. Nu poti numi un burduf cu o sita la capat "revolutionary innovation".
Lelit Anita PL042TEMD, tamper Motta 57mm, nivelator Motta 57mm, sita Ascaso 14-20g, portafiltru bottomless PLA570s.

Reply
Chiar a fost un proiect KS... :)
https://www.kickstarter.com/projects/155...nd-cold-br

Ce e mai groaznic e ca au si patentat asa ceva... ! Rolleyes

Reply
Ai sa fii surprins, dar cafeaua este impecabila in ceasca. Sita este lucrata foarte bine, microperforatiile fiind dese si neinfundate. Avand capac pot sa grabesc infuzia prin scuturare. Are borseta pentru transport, calitatea materialelor si executia lor este de top. Imi place mult. O sa incerc sa pun niste poze facute cu macroul.

In aeropress merg bagate numai anumite rasnite, mini-ul lui Hario nefiind printre ele.

Si l-am cumparat din Romania.

Reply
[Image: biggrin.gif] L-am nimerit.
Ma uitam pe pagina KS, in prima poza pare ca scoate ceva zeama colorata, nu cafea.

Sunt curios care e diferenta dintre cele 2 moduri:
[Image: b3023fe05be67504cace78c90cdd420f_origina...f8ebe6a8bf]

Reply
Ai baut cafea facuta cu kompactul? Extractia se controleaza prin timpul in care cafeaua este in contact cu apa. Presiunea aici joaca un rol simbolic. Este ca un french press inversat.

Reply
Pai la FP trec prin sita aia o gramada de fines... este tulbure rau... si asta pare sa fie farmecul lui...
Sita metalica perforata e mult mai fina, zeama iese "chioara" :)

Reply
Lasă acordeonul in pace, ce tot sufli in cenușe sa luminezi aeropressul, știm cu toți că ești maiestrul în viața - "aeropress".
Cafflano Kompresso, Clever Dripper, Kinu M47, Brewista Kettle.

Reply
Cred că are procent la vâzări, poate el l-a inventat.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.

Reply
Al meu are robinet, e ala de il vedeti la gat la cainii St.Bernard :D

Reply
Fix 300ron ...

[Image: qWFf0EC.jpg]

[Image: Wr0mxoC.jpg]

Reply
Deci dublu + transport, degeaba se vinde in tara... :(

Sa savurezi cu placere !

Reply
Pai cat este aeropress + filtru metalic + husa de transport?

Reply
AP 120 lei in tara
filtru 5 lire din uk
Husa n-am simtit niciodata nevoia, oricum la voiaj are geanta lui dedicata, impreuna cu toate accesoriile, rasnita, fierbator si cafeaua.

Reply
(08-04-2017, 18:00)eugenm Wrote: Ai sa fii surprins, dar cafeaua este impecabila in ceasca. Sita este lucrata foarte bine, microperforatiile fiind dese si neinfundate. Avand capac pot sa grabesc infuzia prin scuturare. Are borseta pentru transport, calitatea materialelor si executia lor este de top. Imi place mult. O sa incerc sa pun niste poze facute cu macroul.

In aeropress merg bagate numai anumite rasnite, mini-ul lui Hario nefiind printre ele.

Si l-am cumparat din Romania.

Salutare! 

Ma bucur ca iti place si presupun ca l ai luat de la Paul de la Boiler : ) Nu sunt inca multe vandute desi sunt multe precomenzi. Ideea e ca imi place ca ai inteles exact care este "avantajul" in sine al echipamentului Kompact. Ca si utilizator le folosesc pe amandoua si o sa incerc fac o informare din experienta proprie, si cu bune si cu rele.

Cafflano Klassic este un 4 in 1. Contine un pahar, un filtru metalic super fin, o rasnita ceramica similara cu Hario Skerton si un alt pahar de pour over cu capac si un orificiu in forma romboidala patentat, care permite un pour over foarte constant al apei fiebinti. Ca si preparare, procedeul seamana mult cu V60, cu mentiunea ca pe Cafflano Klassic se poate utiliza atat filtrul metalic standard cat si un filtru de hartie ca la V60 la fel de bine, pentru o claritate mai buna a cafelei. Este gandit pentru calatorii si pentru birou, este foarte compact si usor. Are si plusuri si minusuri insa este per ansamblu mai ieftin, mai practic si mai compact decat daca s-ar cumpara cele 4 componente separat. Filtrul este foarte rezistent, trebuie vazut si pipait in realitate, este foarte diferit de orice alt filtru metalic intalnit pe piata, probabil partea metalica are durata de viata extrem de lunga. Singura parte consumabila in ansamblu este rasnita ceramica, care este si partea cea mai slaba din tot ansamblul. Personal prefer Kinu sau Comandante ca si calitate si usurinta, macinatura pe Cafflano nu este cu mult diferita de Hario Skerton.

Cafflano Kompact este o alternativa interesanta si versatila a Aeropress-ului. Este mai compact si mai portabil, curatarea se face aproape la fel de usor iar calitatea materialelor si a executiei este cel putin la fel de buna. Versatilitatea este iarasi unul din elementele esentiale, putandu se face brew doar cu filtrul metalic standard, superfin, cu perforatiile executate prin “etching” sau se poate pune filtrul de hartie si se va obtine un brew foarte similar Aeropress ului. Deci practic nu exclude gustul Aeropress pentru fanii acestuia, ci doar include un gust nou, unic, dat de filtrul patentat, mult mai fin perforat decat orice alt filtru metalic existent pe piata. In esenta, corpul cafelei va fi un pic mai consistent, procentul de fine uri care vor penetra filtrul metalic va fi mai mare decat in varianta Aeropress, insa si uleiurile vor contribui de asemenea in proportie mai mare la gustul final, nefiind filtrate de hartie. In multe blind test uri gustul Cafflano Kompact a fost preferat de catre subiecti, tocmai datorita body ului mai pronuntat si gustului mai rotund, echilibrat. Notele inalte ale unor cafele prajite mai light, fructate, florale, raman, in timp ce densitatea corpului ii confera o dulceata, un mouthfeel si o textura placuta, pe care bautorii de espresso o apreciaza. Exista si optiunea de cold brew iar in timpul extractiei, presiunea exercitata asupra cafelei prin metoda de presare ajunge pana la un echivalent de 3 bari, dupa cum sustin producatorii. Dezavantajul clar fata de Aeropress este pretul, dublu. Uneori trebuie sa fii atent sa insurubezi bine capacul, poate curge pe langa daca nu este ferm fixat. Avantajele sunt mai multe, printre care versatilitatea, portabilitatea, consistenta ( datorita filtrului mai grosier extractiile pot fi mai constante fara de filtrul de hartie, in conditiile in care rezultatul in ceasca este la fel de bun). 
Certified Arabica Q Grader
Espresso : Espressor WPM Primus, Rasnita WPM ZP-1 SSP Sweet Lab V3
Brew : Origami, Timemore Sculptor 078 ( brew only) 

Reply
Frumos exercitiu de marketing, pacat ca amestecarea neinspirata a citatului cu mesajul propriu zis a dus la un amalgam din care nu se mai intelege nimic.

Reply
Eu nu înțeleg ceva. In primul clip e prezentata o gentuța si cu "pompa", apoi în al doilea un cap de rasnita si apoi ceva ce seamana cu un termos. Pana la urma ce conține kitul?

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Reply
(16-04-2017, 15:47)renatoa Wrote: Frumos exercitiu de marketing, pacat ca amestecarea neinspirata a citatului cu mesajul propriu zis a dus la un amalgam din care nu se mai intelege nimic.

Scuze, am reeditat si am lasat doar parerile mele personale ca si utilizator. Am incercat sa nu ascund partea subiectiva insa respect regulile forumului si in principal doresc sa sa informez. Am incercat sa pun si partile negative si pot imprumuta celor interesati echipamentul meu personal de utilizator Cafflano ca sa poata sa faca un review obiectiv si sa confrunte constantarile mele.
Imi place acest forum si adun multa informatie de pe el insa nu sunt tocmai experimentat cu postarile, mai ales din postura mea.  

Reply
(16-04-2017, 15:54)ramadri Wrote: Eu nu înțeleg ceva. In primul clip e prezentata o gentuța si cu "pompa", apoi în al doilea un cap de rasnita si apoi ceva ce seamana cu un termos. Pana la urma ce conține kitul?

Sunt doua modele, Kompact si Klassic, de aici confuzia.
Vezi aici pagina produselor: http://www.cafflano.com/product.php?TM=2
Kompact este un fel de aeropress, de asta s-a postat aici,
Klassic e mai complex insa, si nu se poate compara.

Avand in vederea ca exista topic cafflano deja, as zice ca toata deraierea topicului pe subiectul acesta ar trebui mutata acolo, parerea mea...

@razvanMB, as sugera pentru inceput sa nu mai compui raspunsuri in interiorul citatului, adica blocul incadrat in ...quote...

Reply
Pe mine m-a ajutat puțin deraierea :). De cand am Aeropress, am fost nevoit sa-i fac cuiva azi o cafea la ibric (a refuzat cu desăvârșire sa bea din siringa aia de plastic :)). I-am făcut si am pus si juma de linguriță de zahar... Si am gustat si eu... Am scuipat-o instant. La început m-a pălit dulceața zaharului apoi amareala cafelei (desi am făcut-o după rețeta de pe site la Sarkis). Acuma apreciez si mai mult Aeropress-ul :). In fine nu asta era idee. Uitându-mă in filmuleț la cafflano am văzut ca rasnita are același sistem ca Hario skerton-ul meu. Eu răsnesc la 4 click-uri (am testat de la 2 la 7, si am ajuns la concluzia ca 4 îmi place), in film insa recomanda la 10. Pot zice ca mâine am sa testez și eu la 10, si daca o fi bun măcar m-a ajutat pe mine :)

Reply
(16-04-2017, 20:13)ramadri Wrote: Pe mine m-a ajutat puțin deraierea [Image: smile.gif]. De cand am Aeropress, am fost nevoit sa-i fac cuiva azi o cafea la ibric (a refuzat cu desăvârșire sa bea din siringa aia de plastic [Image: smile.gif]). I-am făcut si am pus si juma de linguriță de zahar... Si am gustat si eu... Am scuipat-o instant. La început m-a pălit dulceața zaharului apoi amareala cafelei (desi am făcut-o după rețeta de pe site la Sarkis). Acuma apreciez si mai mult Aeropress-ul [Image: smile.gif]. In fine nu asta era idee. Uitându-mă in filmuleț la cafflano am văzut ca rasnita are același sistem ca Hario skerton-ul meu. Eu răsnesc la 4 click-uri (am testat de la 2 la 7, si am ajuns la concluzia ca 4 îmi place), in film insa recomanda la 10. Pot zice ca mâine am sa testez și eu la 10, si daca o fi bun măcar m-a ajutat pe mine [Image: smile.gif]

Depinde un pic daca prepari la Klassic, unde e recomandata o macinatura mai grosiera. La un click mic va fi o mica provocare sa rasnesti o cafea mai light roast, nu ajuta nici diametrul destul de mare pentru o pozitie ergonomica de tinut in mana( Aici Kinu 47 mi se pare etalon, mai ergonomic si decat Comandante). Deci 10 e un bun pas de plecare din experienta mea. Pe Kompact eu personal prefer o macinatura mai mica un pic, pentru ca extractia o fac in maxim 2 min. O sa pun o reteta cu o cafea pe pare deja o cunosc si o prepar mereu ( nu stiu daca pot sa i dau numele prajitorului) pe threadul deja deschis Cafflano. Oricum, pe masura ce va deveni mai popular acest dispozitiv sunt convins ca vor aparea si alte retele detaliate ale contributorilor.

Reply
Nu cred ca e cazul sa echivalam click-urile de pe rasnite diferite.
Hario are 12 click-uri la o tura, cafflano cate are?
Hario are pasul de 0.8 mm la filet, cafflano cat are?
Si cel mai important... cutitele.

10 click-uri la Hario pentru aeropress iese un... machu pichu :)
Pe la 5 mergeam cand aveam Hario.

Reply
Am încercat pe 8. Prima cafea, ceai.. apa chioara. Cum măcinasem deja pentru 2 cafele, la a doua am prelungit timpul de infuzie. Am turnat pana la 2 (inverted) am lăsat 1 minut, am mestecat am lăsat 1 minut, am completat pana la varf si am lăsat 4 minute. Asa a fost ok. Consider insa ca nu se merita, cu 4 click-uri o fac la fel de buna (poate o idee mai buna) in cca 2-2.30 minute (de cand torn prima picătură)

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)