Am făcut azi rețeta următoare (vezi poza), de un alt forum străin. Sunt surprins. Rezultatul final este asemănător cu rețetele clasice. Din câte observ pe topicul respectiv se formează un nou curent pro infuzie pe termen lung (20 minute +). Mi-a ieșit o idee amară (pentru ca reteta cere turnarea apei după ce da in fierbere, eu am pus-o la 95), dar nu deranjant. Însă ce e foarte ciudat, gustul de cafea imi rămâne in gura mult (mai) după.
27-01-2017, 15:44 (Edited 27-01-2017, 15:45 by renatoa.)
Am postat despre el, vezi #133.
Este un dispozitiv ciudat rau... inca nu sunt convins ce face, vorbesc aia acolo si de fript carne... :s
"Pump circulates 8 liters per minute"... pare o mica uzina...
Acuma l-am văzut si eu. La 200 euro modelul wireless am vrut sa zic ca nu sunteți cu toate țiglele pe casa... Dar după, am văzut filmul. Daca aduci si gătitul sous vide in ecuație... E deja altceva, la banii aia da! In Romania s-o găsi sau aia or livra in Ro?
Am comandat Anova-ul. De pe Amazon nu de la ei, cu tot cu transport si taxe 178$. Deși cautam ceva elegant pentru cafea, l-am luat pentru gătit :))... Si o sa încălzească si apa la cafea :)). Revin cu informații după ce ajunge si il pun la treaba... Nu știu daca mai întâi o sa fie un mușchiulet la sous vide sau 500ml de apa de'o cafea
27-01-2017, 23:52 (Edited 27-01-2017, 23:56 by RaduB.)
Saptamana trecuta am cumparat un Aero Press si un fierbator Brandt BO1200EN, pot regla temperatura intre 40- 100 grade in pasi de 5 grade, are functie de mentinere a apei calde la 70 grade, si cateva programe pentru diferite tipuri de bauturi.
O functie interesanta este afisarea temperaturi apei o perioada de timp dupa ce a incalzit apa la temperatura dorita si s-a oprit.
Deocamdata ma declar multumit de fierbator, cu Aero Press-ul mai am de experimentat.
As fi curios daca merge si ca ondulator de par... :D
(27-01-2017, 23:27)ramadri Wrote: Am comandat Anova-ul. De pe Amazon nu de la ei, cu tot cu transport si taxe 178$. Deși cautam ceva elegant pentru cafea, l-am luat pentru gătit :))... Si o sa încălzească si apa la cafea :)). Revin cu informații după ce ajunge si il pun la treaba... Nu știu daca mai întâi o sa fie un mușchiulet la sous vide sau 500ml de apa de'o cafea
31-01-2017, 14:50 (Edited 31-01-2017, 15:18 by telvanno.)
(27-01-2017, 23:52)RaduB Wrote: Saptamana trecuta am cumparat un Aero Press si un fierbator Brandt BO1200EN, pot regla temperatura intre 40- 100 grade in pasi de 5 grade, are functie de mentinere a apei calde la 70 grade, si cateva programe pentru diferite tipuri de bauturi.
O functie interesanta este afisarea temperaturi apei o perioada de timp dupa ce a incalzit apa la temperatura dorita si s-a oprit.
Deocamdata ma declar multumit de fierbator, cu Aero Press-ul mai am de experimentat.
Mi se pare foarte tare fierbatorul.
Daca avea si gat de lebada era perfect. De exemplu la V60 nu prea merge sa pui direct pentru ca e jetul de apa prea mare.
De unde l-ai luat si cat a costat?
Multumesc!
Kinu M38, Aeropress, V60, Brewista Smart Pour Digital Kettle 1.2l
(27-01-2017, 23:52)RaduB Wrote: Saptamana trecuta am cumparat un Aero Press si un fierbator Brandt BO1200EN, pot regla temperatura intre 40- 100 grade in pasi de 5 grade, are functie de mentinere a apei calde la 70 grade, si cateva programe pentru diferite tipuri de bauturi.
Mi se pare foarte tare fierbatorul.
Daca avea si gat de lebada era perfect. De exemplu la V60 nu prea merge sa pui direct pentru ca e jetul de apa prea mare.
De unde l-ai luat si cat a costat?
Multumesc!
Nu folosesc V60, nici nu intentionez sa o fac prea curand, nu m-a interesat deloc gatul de lebada.
Sunt in interes de servici in Franta, de la supermarket, 50 euro a fost.
A fost singurul cu reglaj al temperaturi, mi-a placut si plaja mare de reglaj a temperaturii, asa ca l-am cumparat, nu cunosteam deloc firma, sunt multumit de alegere.
Se poate turna in V60 si cu un cioc mic de kettle uzual, trebuie exercitiu...
Apropo de discutiile de zilele astea cu fierbatoare termostatate, mai simplu si mai rapid este sa va luati un termometru, unul mai serios, cum e cel pomenit in discutiile despre "Suca", care costa 48 lei din UK, si adaptat la gura de curgere, in functie de specificul fierbatorului va permite sa montorizati singuri temperatura la care sa opriti incalzirea si la care sa turnati.
Cu ocazia asta o sa va lamuriti singuri cat de relativa e temperatura... cum se duce apa in sus inca 10 grade cand ati ridicat-o din suport si s-a taiat alimentarea, doar din caldura acumulata in talpa si inca necedata apei, sau cum se duce instant in jos mai mult de 5 grade doar prin agitarea canii, sau 2-3 grade doar prin inclinare cand incepeti sa turnati...
Asa ca eu nu prea as pune baza pe ce scoate un kettle din asta termostatat, daca:
- nu are si un sistem de amestecare apa
- nu are senzori in cel putin 3 puncte, unul fiind pe traseul de curgere.
Avand un termometru plasat corespunzator, eu acum ridic cana din talpa cand termometrul sare de 70 grade, incep sa o agit usurel ca sa se omogenizeze si vad cum urca temperatura chiar pana la 84 grade, apoi o inclin in pozitia de turnare si astept ca termometrul sa indice 80 grade, si incep sa torn exact in momentul ala.
Pe final de curgere, dupa aprox 1 minut / 200ml, apa ajunge la 77 grade.
Nu cred ca vreun kettle cu termostat imi poate da precizia si informatiile astea...
Daca ajuta pe cineva, eu de 2 ani de zile folosesc acest termometru. Este perfect, ma ajuta sa fierb apa pana la temperatura dorita sau ma ajuta sa o mentin acolo.
21-02-2017, 14:05 (Edited 21-02-2017, 14:14 by renatoa.)
Diferenta este clar, in bine sau in rau depinde de gusturi
Dar nu as recomanda mesh sub nici o forma, am unul si zace intr-un sertar. Nu aceasi marca, dar tot o sita este... si ca orice sita... se duc ochiurile.
Plus ca marginile, ca sa nu se destrame, sunt prinse intre doua inele de tabla, a caror grosime este suficient de mare ca aeropresa sa nu se mai inchida bine, sau sunt valurite si ai scurgeri.
Daca vrei filtru metalic, recomand disc de otel perforat, grosime lama de ras 0.2mm, gasesti pe ebay uk, eu de acolo am luat, asa ceva, de la acelasi vanzator: http://www.ebay.co.uk/itm/FREE-AeroPress...2849527714
Salut, îmi recomandă cineva o cafea de la Guido pentru Aeropress? Știu că e foarte subiectiv dar diseară o să fiu în trecere pe acolo și nu am timp să stau să aleg. Până acum nu am mai luat cafea de la ei dar am auzit că sunt "specialiști" pe Aeropress [emoji846]
Vario K30|VBM Domobar Super PID|Sita dus IMS|Site IMS 14g&17g
|Aeropress|Kinu M47|Brewista&ConceptArt scales|ibrik Soy C4G
14-03-2017, 16:58 (Edited 14-03-2017, 17:00 by cradun.)
Eu tin minte ca mi-a placut mult Etiopia Kochere pe V60. Dar nu au tot timpul prajita pentru filtru. Daca nu au Kochere, Etiopia Aricha sau Costa Rica Perla Negra sunt foarte bune, inca am o Perla Negra prajita prin sept anul trecut si e inca aromata (dar nu are buchetul unei Etiopii) - la Aeropress si la V60 prepar mai rar acum :)