Hello There, Guest! Login Register


Aero Press

Numai miscarea de atasare portafiltru si te face sa te simti mai important, in liga mare... Big Grin
 
Reply
Nu cred ca justifica "miscarea" pretul. Mi se pare super scump. Smile
Kinu M47 | Hario V60 | Flair PRO | Popcorn Popper
 
Reply
Salutare.
As aprecia daca imi explica cineva ca unui noob ce sunt cum se macina cafeaua pentru aeropress cu un KinuM47.
An auzit de clickuri si ture, dar nu stiu cum se folosesc...
 
Reply
Daca e un model nou, din ultimul an, adica prindere cu magneti, de la punctul unde se blocheaza cutitele desfaci 3 ture complete, apoi o jumatate de tura (5 click-uri), si faci o incercare.
 
Reply
Da, asa cum a zis renatoa. Eu am modelul cu 11 magneti si fac aeropress intre 3 ture complete si .2 pana la 3 ture complete si .6 sau .7 in functie de cafea sau reteta.
Kinu M47 | Hario V60 | Flair PRO | Popcorn Popper
 
Reply
(09-02-2019, 20:37)renatoa Wrote: Daca e un model nou, din ultimul an, adica prindere cu magneti, de la punctul unde se blocheaza cutitele desfaci 3 ture complete, apoi o jumatate de tura (5 click-uri), si faci o incercare.
E model mai vechi, luat in 2017, fara magneti. Manerul e diferit fata de cele care sa vand acum. Se aplica?
 
Reply
Daca e din 2017 sunt șanse foarte mari sa nu se atingă cuțitele la poziția 0.

Încearcă doua ture complete la început și vezi apoi daca e ok sau nu.
factory g106, m47, ims, kazak accessories, fluid bed roaster
 
Reply
Da, la cele vechi cam asa se merge, dupa doua ture, poate mai mergi un pic, maxim o jumatate de tura.

Regula ar fi, daca ai doua Kinu, la care ambele ai zero corect la atingerea cutitelor, 2 ture la cel vechi = 3 ture la cel nou.

La Aeropress, ca la majoritatea metodelor de brew, gustul iti va dicta in final, si nu cred ca se poate vorbi de un optim, este o cautare si experimentare continua.
Pe langa macinatura, mai ai variatii la temperatura si mai greu de respectat de la o zi la alta, modul cum agiti/amesteci, metoda de preparare...
Ce e incurajator este ca trebuie sa te straduiesti mult ca sa iti iasa o cafea de nebaut... Smile
 
Reply
Dupa 15 ani, in sfarsit un facelift, mai mult cosmetic, ca sa faca transportabul mai convenabil.

https://dailycoffeenews.com/2019/03/15/a...opress-go/

Asta se cheama sa fi vizionar, sa concepi ceva de o simplitate extrema care sa reziste atat timp fara sa fie considerat invechit, si sa tropaie lumea de nerabdare... a se citi upgradita.
 
Reply
Desi nu sunt precizate dimensiunile, pare a fi mai scurt decat originalul (aprox. 75%) si nu mai ramane loc pentru rasnita in piston. Altfel pare ok, nu mai este necesara husa, cana e inclusa si chiar pare sa aiba loc si pentru cateva filtre de hartie.
§ Kinu M38 ► Brewista Smartpour Switch ► Aero Press / Cafflano Kompresso § Porlex Tall ► Tefal KI140D ► Hario V60 §
 
Reply
Observatie corecta, bulina numerotata 4 nu mai exista.
Poate incape rasnita fara pahar colector, si rasnesti direct in Aeropress Big Grin
 
Reply
Am auzit recent pe cineva care face esspreso cu aeropress, folosind 3 filtre de hârtie. A mai încercat cineva? Oricum, cred ca ar trebui sa iasă ceva de o calitate mai buna decât ceea ce iese cu prismo.

Sent from my mobile, using Tapatalk
 
Reply
Eu fac frecvent, cam 2-3 pe saptamana, cu un filtru de metal si unul de hartie.
Cel de hartie este spre cafea si face filtrarea efectiva, cel de metal doar "tine spatele" hartiei, care altfel s-ar dezintegra prin gaurile mari ale portafiltrului. Chiar si doua straturi, trei nu am incercat, avand filtru de metal.
Am presat si cu o presa gen citrice, care imi dadea aproape de 9 bari reali, dar care a dus la curbarea portfiltrului dupa mai putin de 10 extractii, daca as fi continuat se rupea.
Asa ca acum presez manual, cu greutatea corpului doar, +90, din care pe piston ajung 60-65kg, care imi dau cam 2.5 bari, suficienti pentru ceva care nu difera mult de ce iese la minipresso, care cica ar produce 8 bari.
Doar ca la aeropress nu se formeaza crema, nici cand am extras la presiune mare.
Pucul este spectaculos, nici la pavoni nu imi iesea puc asa perfect.
Macinatura este de espresso adevarat, 1.3 pe Feldgrind sau Kinu cu pas mare, stilul vechi, echivalent cu 2 ture la Kinu actual.
 
Reply
Sunt curios sa încerc și eu, dar trebuie sa îmi aduc acasă aeropress ul (e la birou).
Ce filtru metalic folosești? Am văzut ca pe barshaker au doua tipuri (cu gauri mai mari sau mai mici).

Am mai văzut o chestie pe undeva...după ce punea cafeaua în aeropress, o tampa puțin cu ceva (folosea un tub de condimente pe post de tamper), iar apoi punea încă un filtru de hârtie deasupra, rolul principal al acestuia fiind de a nu permite apei sa "deranjeze" patul de cafea în momentul turnării. Cred ca ar merita încercată și chestia asta.

Sent from my mobile, using Tapatalk
 
Reply
Un filtru metalic chinezesc luat de pe ebay. Analizat un pic la microscop pare cel mai fin care exista.

Tot un tub de condimente am si eu drept tamper, am cautat pana cand am gasit diametrul potrivit.
Degeaba iti arat, ca e din uk, de scortisoara.

Un pat tampat cum trebuie, adica +15 kg, rezultat dintr-o macinatura de espresso adevarata, nu il deranjeaza nici un dus de apa la 1 bar, si dumneata iti faci probleme de un firicel care se prelinge ? Pai ala nu a fost tampat atunci... si va iesi o ciorba, extragi in 3 secunde daca te lasi cu toata greutatea pe piston.
Poti incerca orice, dar la 4 filtre consumate pentru o cafea... vor costa filtrele mai mult decat cafeaua Smile
Nici o problema, se clatesc si se mai folosesc odata  Tongue
 
Reply
Individul ala nu tampa prea tare. Probabil de acolo și nevoia lui de filtru.

Sent from my mobile, using Tapatalk
 
Reply
Si de macinatura povesteste ceva ?
 
Reply
Nu a zis nimic. Am mers eu pe ideea ca e măcinat ura "clasica" de espresso.

Sent from my mobile, using Tapatalk
 
Reply
Ce rețetă folosești tu pt espresso la aeropress? Ma refer la cantitate de cafea, temperatura apa, cu sau fără preinfuzare, presare normala sau inversa etc.

Sent from my mobile, using Tapatalk
 
Reply
20g pentru 300 lichid
88 grade in medie.
Preinfuzare la aeropress, adica ?  Confused Huh
Metoda de preparare este normala sau inversa, nu presarea. Chiar as fi curios sa vad pe cineva presand invers Big Grin
Merg pe normal in general, destul de rar invers.
 
Reply
Prin preinfuzare ma refeream dacă după ce torni apa lași puțin și apoi presezi, sau dacă presezi imediat după ce ai pus apa.

Prin presare inversa ma refeream la metoda inversa, asa cum ai intuit.

Merci!
 
Reply
... initial scrisesem ceva, dupa care am sters si cred ca mai bine nu raspund.
Ce conteaza cum prepar eu, nu cred ca urmarim acelasi gust doua persoane diferite...  Confused
Sunt deja obosit de fixismul retetelor de la espresso, 9 bar 25 secunde 92 grade, ca sa incurajez aparitia a ceva similar si la brew.
Avem zeci de retete castigatoare de campionate de Aeropress si nu sunt doua la fel, nu ar trebui asta sa spuna ceva? Smile
In afara de faptul ca peste 90% dintre ele sunt cu preinfuzie Wink
 
Reply
Avem si video cu noul Aeropress Go.
Dragute micile accesorii. Personal, mi-ar fi placut sa pastreze dimensiunea originala, ca sa incapa in continuare o rasnita in cilindru...

Flair Pro, V60, AeroPress, 1Zpresso Mini Q, Xeoleo 50, Porlex Mini, Brewista SmartPour VT, Hario Buono, Bonavita Dual Voltage
 
Reply
De jucaria asta stie cineva ceva?
https://deltercoffee.com/
https://www.youtube.com/watch?v=3KzmSRao7X0
 
Reply
A fost pomenit cand era proiect KS.
Poate am stii cate ceva daca s-ar putea cumpara mai usor, macar din EU... dar la un singur magazin in UK unde pot apasa Buy, greu de dat cu paru, parerea...

Poti citi cele doua pareri de acolo:
https://coffeehit.co.uk/products/delter-coffee-press

... si poate il cumperi si ne spui si noua Smile
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)