Priviți spre orizont, nu spre pământ
Posts: 12.938
Joined: Feb 2015
Craiova
Numai miscarea de atasare portafiltru si te face sa te simti mai important, in liga mare...
Espressoman infocat
Posts: 1.210
Joined: May 2018
Lyon
Nu cred ca justifica "miscarea" pretul. Mi se pare super scump.
Strietman CT2 naked | EG-1 v2 (Core & Ultra) | Aeropress | V60 | Bullet R1 v2
Foste: Flair Signature Pro | Niche Zero | M47 Classic
Espressoman fresh
Posts: 9
Joined: Feb 2018
Timisoara
Salutare.
As aprecia daca imi explica cineva ca unui noob ce sunt cum se macina cafeaua pentru aeropress cu un KinuM47.
An auzit de clickuri si ture, dar nu stiu cum se folosesc...
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Posts: 12.938
Joined: Feb 2015
Craiova
Daca e un model nou, din ultimul an, adica prindere cu magneti, de la punctul unde se blocheaza cutitele desfaci 3 ture complete, apoi o jumatate de tura (5 click-uri), si faci o incercare.
Espressoman infocat
Posts: 1.210
Joined: May 2018
Lyon
Da, asa cum a zis renatoa. Eu am modelul cu 11 magneti si fac aeropress intre 3 ture complete si .2 pana la 3 ture complete si .6 sau .7 in functie de cafea sau reteta.
Strietman CT2 naked | EG-1 v2 (Core & Ultra) | Aeropress | V60 | Bullet R1 v2
Foste: Flair Signature Pro | Niche Zero | M47 Classic
Espressoman fresh
Posts: 9
Joined: Feb 2018
Timisoara
(09-02-2019, 20:37)renatoa Wrote: Daca e un model nou, din ultimul an, adica prindere cu magneti, de la punctul unde se blocheaza cutitele desfaci 3 ture complete, apoi o jumatate de tura (5 click-uri), si faci o incercare.
E model mai vechi, luat in 2017, fara magneti. Manerul e diferit fata de cele care sa vand acum. Se aplica?
Espressoman infocat
Posts: 4.331
Joined: Jul 2017
Piatra Neamt
Daca e din 2017 sunt șanse foarte mari sa nu se atingă cuțitele la poziția 0.
Încearcă doua ture complete la început și vezi apoi daca e ok sau nu.
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Posts: 12.938
Joined: Feb 2015
Craiova
10-02-2019, 11:52
(This post was last modified: 10-02-2019, 11:52 by renatoa.)
Da, la cele vechi cam asa se merge, dupa doua ture, poate mai mergi un pic, maxim o jumatate de tura.
Regula ar fi, daca ai doua Kinu, la care ambele ai zero corect la atingerea cutitelor, 2 ture la cel vechi = 3 ture la cel nou.
La Aeropress, ca la majoritatea metodelor de brew, gustul iti va dicta in final, si nu cred ca se poate vorbi de un optim, este o cautare si experimentare continua.
Pe langa macinatura, mai ai variatii la temperatura si mai greu de respectat de la o zi la alta, modul cum agiti/amesteci, metoda de preparare...
Ce e incurajator este ca trebuie sa te straduiesti mult ca sa iti iasa o cafea de nebaut...
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Posts: 12.938
Joined: Feb 2015
Craiova
Dupa 15 ani, in sfarsit un facelift, mai mult cosmetic, ca sa faca transportabul mai convenabil.
https://dailycoffeenews.com/2019/03/15/a...opress-go/
Asta se cheama sa fi vizionar, sa concepi ceva de o simplitate extrema care sa reziste atat timp fara sa fie considerat invechit, si sa tropaie lumea de nerabdare... a se citi upgradita.
Espressoman in foc@
Posts: 929
Joined: Dec 2017
Iasi
Desi nu sunt precizate dimensiunile, pare a fi mai scurt decat originalul (aprox. 75%) si nu mai ramane loc pentru rasnita in piston. Altfel pare ok, nu mai este necesara husa, cana e inclusa si chiar pare sa aiba loc si pentru cateva filtre de hartie.
■ ARCO220V ► Brewista Smartpour Switch ► AeroPress / Cafflano Kompresso ■
■ ARCO1MP_ ► Brewista Stout Spout ► AeroPress / Hario V60 / Timemore French Press ■
■ Retired but functional: ■ Kinu M47PH ■ Kinu M38 ■ Porlex Tall ■ Tefal KI140D ■
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Posts: 12.938
Joined: Feb 2015
Craiova
Observatie corecta, bulina numerotata 4 nu mai exista.
Poate incape rasnita fara pahar colector, si rasnesti direct in Aeropress
Espressoman infocat
Posts: 96
Joined: Mar 2019
Bucuresti
Am auzit recent pe cineva care face esspreso cu aeropress, folosind 3 filtre de hârtie. A mai încercat cineva? Oricum, cred ca ar trebui sa iasă ceva de o calitate mai buna decât ceea ce iese cu prismo.
Sent from my mobile, using Tapatalk
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Posts: 12.938
Joined: Feb 2015
Craiova
Eu fac frecvent, cam 2-3 pe saptamana, cu un filtru de metal si unul de hartie.
Cel de hartie este spre cafea si face filtrarea efectiva, cel de metal doar "tine spatele" hartiei, care altfel s-ar dezintegra prin gaurile mari ale portafiltrului. Chiar si doua straturi, trei nu am incercat, avand filtru de metal.
Am presat si cu o presa gen citrice, care imi dadea aproape de 9 bari reali, dar care a dus la curbarea portfiltrului dupa mai putin de 10 extractii, daca as fi continuat se rupea.
Asa ca acum presez manual, cu greutatea corpului doar, +90, din care pe piston ajung 60-65kg, care imi dau cam 2.5 bari, suficienti pentru ceva care nu difera mult de ce iese la minipresso, care cica ar produce 8 bari.
Doar ca la aeropress nu se formeaza crema, nici cand am extras la presiune mare.
Pucul este spectaculos, nici la pavoni nu imi iesea puc asa perfect.
Macinatura este de espresso adevarat, 1.3 pe Feldgrind sau Kinu cu pas mare, stilul vechi, echivalent cu 2 ture la Kinu actual.
Espressoman infocat
Posts: 96
Joined: Mar 2019
Bucuresti
Sunt curios sa încerc și eu, dar trebuie sa îmi aduc acasă aeropress ul (e la birou).
Ce filtru metalic folosești? Am văzut ca pe barshaker au doua tipuri (cu gauri mai mari sau mai mici).
Am mai văzut o chestie pe undeva...după ce punea cafeaua în aeropress, o tampa puțin cu ceva (folosea un tub de condimente pe post de tamper), iar apoi punea încă un filtru de hârtie deasupra, rolul principal al acestuia fiind de a nu permite apei sa "deranjeze" patul de cafea în momentul turnării. Cred ca ar merita încercată și chestia asta.
Sent from my mobile, using Tapatalk
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Posts: 12.938
Joined: Feb 2015
Craiova
Un filtru metalic chinezesc luat de pe ebay. Analizat un pic la microscop pare cel mai fin care exista.
Tot un tub de condimente am si eu drept tamper, am cautat pana cand am gasit diametrul potrivit.
Degeaba iti arat, ca e din uk, de scortisoara.
Un pat tampat cum trebuie, adica +15 kg, rezultat dintr-o macinatura de espresso adevarata, nu il deranjeaza nici un dus de apa la 1 bar, si dumneata iti faci probleme de un firicel care se prelinge ? Pai ala nu a fost tampat atunci... si va iesi o ciorba, extragi in 3 secunde daca te lasi cu toata greutatea pe piston.
Poti incerca orice, dar la 4 filtre consumate pentru o cafea... vor costa filtrele mai mult decat cafeaua
Nici o problema, se clatesc si se mai folosesc odata
Espressoman infocat
Posts: 96
Joined: Mar 2019
Bucuresti
Individul ala nu tampa prea tare. Probabil de acolo și nevoia lui de filtru.
Sent from my mobile, using Tapatalk
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Posts: 12.938
Joined: Feb 2015
Craiova
Si de macinatura povesteste ceva ?
Espressoman infocat
Posts: 96
Joined: Mar 2019
Bucuresti
Nu a zis nimic. Am mers eu pe ideea ca e măcinat ura "clasica" de espresso.
Sent from my mobile, using Tapatalk
Espressoman infocat
Posts: 96
Joined: Mar 2019
Bucuresti
Ce rețetă folosești tu pt espresso la aeropress? Ma refer la cantitate de cafea, temperatura apa, cu sau fără preinfuzare, presare normala sau inversa etc.
Sent from my mobile, using Tapatalk
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Posts: 12.938
Joined: Feb 2015
Craiova
20g pentru 300 lichid
88 grade in medie.
Preinfuzare la aeropress, adica ?
Metoda de preparare este normala sau inversa, nu presarea. Chiar as fi curios sa vad pe cineva presand invers
Merg pe normal in general, destul de rar invers.
Espressoman infocat
Posts: 96
Joined: Mar 2019
Bucuresti
12-04-2019, 15:45
(This post was last modified: 12-04-2019, 15:46 by Oly.)
Prin preinfuzare ma refeream dacă după ce torni apa lași puțin și apoi presezi, sau dacă presezi imediat după ce ai pus apa.
Prin presare inversa ma refeream la metoda inversa, asa cum ai intuit.
Merci!
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Posts: 12.938
Joined: Feb 2015
Craiova
... initial scrisesem ceva, dupa care am sters si cred ca mai bine nu raspund.
Ce conteaza cum prepar eu, nu cred ca urmarim acelasi gust doua persoane diferite...
Sunt deja obosit de fixismul retetelor de la espresso, 9 bar 25 secunde 92 grade, ca sa incurajez aparitia a ceva similar si la brew.
Avem zeci de retete castigatoare de campionate de Aeropress si nu sunt doua la fel, nu ar trebui asta sa spuna ceva?
In afara de faptul ca peste 90% dintre ele sunt cu preinfuzie
Espressoman infocat
Posts: 128
Joined: Dec 2018
Bucuresti
Avem si video cu noul Aeropress Go.
Dragute micile accesorii. Personal, mi-ar fi placut sa pastreze dimensiunea originala, ca sa incapa in continuare o rasnita in cilindru...
V60, April Brewer, AeroPress, M47 Phoenix brew, 1Zpresso Q, Xeoleo 50
Espressoman infocat
Posts: 54
Joined: Jan 2018
Iasi
20-04-2019, 14:47
(This post was last modified: 20-04-2019, 14:47 by dannib.)
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Posts: 12.938
Joined: Feb 2015
Craiova
A fost pomenit cand era proiect KS.
Poate am stii cate ceva daca s-ar putea cumpara mai usor, macar din EU... dar la un singur magazin in UK unde pot apasa Buy, greu de dat cu paru, parerea...
Poti citi cele doua pareri de acolo:
https://coffeehit.co.uk/products/delter-coffee-press
... si poate il cumperi si ne spui si noua
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Posts: 12.938
Joined: Feb 2015
Craiova
Brew... mah lashi...
https://eu.puckpuck.me
... pic, pic... o sa se cheme varianta Kamasi
Espressoman infocat
Posts: 1.196
Joined: Mar 2015
Bucuresti
(20-04-2019, 14:47)dannib Wrote: De jucaria asta stie cineva ceva?
https://deltercoffee.com/
https://www.youtube.com/watch?v=3KzmSRao7X0
Pare a fi un aeropress
Ce ma deranjeaza (turns me off) e asocierea cu acel Porlex Mini...
Filtroman infocat
V60 | Aeropress | Comandante Trailmaster X25 | Cafflano Krinder (de vanzare)
Espressoman in foc@
Posts: 929
Joined: Dec 2017
Iasi
Aeropress killer, or not ?!
by J. Hoffmann
https://www.youtube.com/watch?v=DAhVCRQk_mY
■ ARCO220V ► Brewista Smartpour Switch ► AeroPress / Cafflano Kompresso ■
■ ARCO1MP_ ► Brewista Stout Spout ► AeroPress / Hario V60 / Timemore French Press ■
■ Retired but functional: ■ Kinu M47PH ■ Kinu M38 ■ Porlex Tall ■ Tefal KI140D ■
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Posts: 12.938
Joined: Feb 2015
Craiova
26-10-2019, 09:18
(This post was last modified: 26-10-2019, 09:29 by renatoa.)
Espressoman in foc@
Posts: 929
Joined: Dec 2017
Iasi
Hoffmann zice ca nu e Aeropress killer.
Eu cred ca Aeropressu' e mai aproape de principiul KISS: comod de utilizat, foarte usor de curatat, robust si versatil; singurul dezavantaj e faptul ca nu poti obtine espresso cu el. Si in plus este ieftin.
(26-10-2019, 09:18)renatoa Wrote: ...
Aeropress, and others... killer, este asta
Faci de toate, si susurata, si tampata, si presata...
What is that?
DIY sau ceva comercial?
■ ARCO220V ► Brewista Smartpour Switch ► AeroPress / Cafflano Kompresso ■
■ ARCO1MP_ ► Brewista Stout Spout ► AeroPress / Hario V60 / Timemore French Press ■
■ Retired but functional: ■ Kinu M47PH ■ Kinu M38 ■ Porlex Tall ■ Tefal KI140D ■