Welcome Back Log In Create Account

Achizitionare espresor automat

Big Grin 
(12-10-2023, 08:48)neaDorel Wrote: Te astepti sa iti zica si intervalul orar.
N.dorel poate ma ajuti tu ca google nu stie saracu.

Reply
Poti vedea diferentele pe YouTube intre 5300-5310-6160-6360. Din punct de vedere constructiv, sunt asemănătoare, diferența dintre ele fiind de facilitați : 5310 vs 5300 este mai silențioasă. In schimb 6160  vs 5300 pe lângă vas de apa mai mare 1,8 litri vs 1,3 litri, compartiment de cafea boabe mai mare, compartiment de colectare cafea folosită, mai mare, apar in plus : conexiune Wi-Fi, stut de apa calda pentru ceai sau alte băuturi calde etc. Dacă consideri ca facilitățile suplimentare merita cca.3000 lei in plus, aceasta va fi alegerea ta. Ideea este ca modelul de baza face cafea cu același gust ca și cel mai scump model, iar constructiv râșnița (cea care determina gustul cafelei) este aceeași.
Lelit Anna PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, Gene CBR101R, KinGrinder K4.

Reply
(12-10-2023, 19:57)Dan_R Wrote: Poti vedea diferentele pe YouTube intre 5300-5310-6160-6360. Din punct de vedere constructiv, sunt asemănătoare, diferența dintre ele fiind de facilitați : 5310 vs 5300 este mai silențioasă. In schimb 6160  vs 5300 pe lângă vas de apa mai mare 1,8 litri vs 1,3 litri, compartiment de cafea boabe mai mare, compartiment de colectare cafea folosită, mai mare, apar in plus : conexiune Wi-Fi, stut de apa calda pentru ceai sau alte băuturi calde etc. Dacă consideri ca facilitățile suplimentare merita cca.3000 lei in plus, aceasta va fi alegerea ta. Ideea este ca modelul de baza face cafea cu același gust ca și cel mai scump model, iar constructiv râșnița (cea care determina gustul cafelei) este aceeași.

Dane iti multumesc frumos.
Suntem numai cu sotia , deci numai cafele pe zi si numai dimineata dintre care una obligatoriu fara cofeina.
Inca nu suntem hotariti sa trecem pe automata sau sa ramanem pe traditionalul espresor.

(17-10-2023, 20:40)TONI2308 Wrote:
(12-10-2023, 19:57)Dan_R Wrote: Poti vedea diferentele pe YouTube intre 5300-5310-6160-6360. Din punct de vedere constructiv, sunt asemănătoare, diferența dintre ele fiind de facilitați : 5310 vs 5300 este mai silențioasă. In schimb 6160  vs 5300 pe lângă vas de apa mai mare 1,8 litri vs 1,3 litri, compartiment de cafea boabe mai mare, compartiment de colectare cafea folosită, mai mare, apar in plus : conexiune Wi-Fi, stut de apa calda pentru ceai sau alte băuturi calde etc. Dacă consideri ca facilitățile suplimentare merita cca.3000 lei in plus, aceasta va fi alegerea ta. Ideea este ca modelul de baza face cafea cu același gust ca și cel mai scump model, iar constructiv râșnița (cea care determina gustul cafelei) este aceeași.

Dane iti multumesc frumos.
Suntem numai cu sotia , deci numai 2 cafele pe zi si numai dimineata dintre care una obligatoriu fara cofeina.
Inca nu suntem hotariti sa trecem pe automata sau sa ramanem pe traditionalul espresor.

Reply
Ceva ce va face pofta de tonomat
https://m.youtube.com/watch?v=7ln3VYo8OYE

Reply
(16-11-2023, 12:10)nfs01 Wrote: Ceva ce va face pofta de tonomat
https://m.youtube.com/watch?v=7ln3VYo8OYE
Ești cârcotaș...  Blush
Probabil aparatul este defect, altfel nu pot să cred că un automat de 3-4-5.000 lei face așa o mizerie.

Reply
Și totuși, pentru persoanele foarte comode, acest automat este cât de cât ok?
Folosit în tandem cu boabele proaspăt prăjite.

PS. Întreb pentru un prieten ;-)

Reply
Daca rasnita are cutite metalice,merita. CM 5300 stiu ca are cutite metalice, banuiesc ca si acest model.
Lelit Anna PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, Gene CBR101R, KinGrinder K4.

Reply
(27-11-2023, 14:38)idan Wrote: Și totuși, pentru persoanele foarte comode, acest automat este cât de cât ok?

PS. Întreb pentru un prieten ;-)

Recent am cumparat un aparat automat Miele pentru birou si pot sa-ti spun ca face treaba buna. E important sa folosesti cafea prajita pentru automate si sa te "joci" putin cu cantitatea extrasa pana atingi "sweet spot". Eu am inceput cu setarile recomandate de Razvan (Yume) si sunt multumit de ce am in ceasca.
Lelit PL62X MaraX | Niche Zero | Logo Cups

Reply
(28-11-2023, 09:47)hbvlad Wrote:
(27-11-2023, 14:38)idan Wrote: Și totuși, pentru persoanele foarte comode, acest automat este cât de cât ok?

Recent am cumparat un aparat automat Miele pentru birou si pot sa-ti spun ca face treaba buna. E important sa folosesti cafea prajita pentru automate si sa te "joci" putin cu cantitatea extrasa pana atingi "sweet spot". Eu am inceput cu setarile recomandate de Razvan (Yume) si sunt multumit de ce am in ceasca.

Multumesc pentru toate raspunsurile!

@hbvlad, ce model de Miele ai luat?

Reply
(23-10-2020, 09:03)cristisabo Wrote: Buna ziua.Sunt nou pe forum si doresc niste recomandari legate de achizitionarea unui espresor.Caut un espresor automatic pana in 4000 Ron.Beau in special espresso scurt si folosesc cafea Lavazza Tierra Colombia.Am avut un DeLonghi Magnifica S Plus care s-a defectat si m-am gandit sa il inlocuiesc cu ceva mai bun.Din comoditate inca nu ma gandesc la unul manual (poate in viitor).Va multumesc

Salut Cristisabo,
Eu beau cafea africana proaspat prajita de la kfea.ro si de la sarkiscafe.ro, preparata cu apa filtrata cu o cana Brita, la un espressor automat Melitta Solo, pe care am platit 1200 lei acum 2 ani.
Nu as risca sa-mi prind degetele la un aparat manual, sunt invalid motor si nici nu pot sa identific arome de flori sau de fructe.
N.A., Cafeneaua Mosgerila https://mosgerila.com/
Râșniță Samus Coffino, ibric din tablă de oțel.
Sit: [url=https://mosgerila.com/]Cafeneaua Mosgerila[/url].

Reply
Nu recomand Melitta, la sugestile de pe forum (cum ca rasnita are cutite metalice) am cumparat 2 identice, 1 acasa si 1 pt firma. Cel de la firma scoate cafea clar mai gustoasa, am observat ca rasnita merge cu vreo 2-3 secunde mai mult decat rasnita celui de acasa. Mai bine zis scotea, pentru ca dupa prima curatare scoate aceeasi cafea mediocra ca si al meu de acasa.

Du-te daca iti permiti pe Miele, parerea mea.
Staresso Mirage + Kinu M47 Simplicity

Reply
@idan am luat de Black Friday modelul 6160, dar din cate am inteles toate modelele au rasnite cu cutite metalice si "control" al temperaturii si preinfuziei, asa ca sunt ok si modelele din gama 5. Totusi, pentru o cafea buna, e musai sa iei boabe proaspat prajite.
Lelit PL62X MaraX | Niche Zero | Logo Cups

Reply
Smile 
(01-12-2023, 10:26)hbvlad Wrote: @idan am luat de Black Friday modelul 6160, dar din cate am inteles toate modelele au rasnite cu cutite metalice si "control" al temperaturii si preinfuziei, asa ca sunt ok si modelele din gama 5. Totusi, pentru o cafea buna, e musai sa iei boabe proaspat prajite.

Multumesc!
Da, folosesc numai boabe proaspat prajite  Sleepy

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)