Welcome Back Log In Create Account

Accesorii IKAPE

Brick 
Deoarece nu am gasit prea multi utilizatori de accesorii ale brandului IKAPE am decis sa incep eu acest thread cu ocazia primei mele comenzi catre ei asa ca o sa fac si un mic "reveu" la cele 3 ustensile pe care mi le-am comandat si anume un WDT, un tamper si un inel de dozare.

Ca sa incep cu procesul de comanda si livrare, marfa vine din China, cu ceva firma de-a lor ( la mine a fost YuneExpress). Marfa a parasit China dupa 3 zile si o zi mai tarziu cu avionul trackerul spune ca a ajuns in Ungaria unde a fost facuta si vama fara taxe sau mailuri suplimentare. De aici recunosc ca a inceput aventura pentru ca la o zi dupa ce a fost efectuata vama trackerul spunea ca pachetul a fost predat curierului local iar eu ma gandeam ca cel mai probabil va intra in tara pe la Oradea si in 1-2 zile sa ajunga la mine, dar nu. Dupa 4 zile in care statusul nu s-a modificat deloc recunosc ca deja am inceput sa ma gandesc daca pachetul mai vine sau nu , luand legatura cu cei de la DPD ( ei au fost firma de curierat local) m-au informat ca ei nu au niciun fel de informatie despre comanda mea. Astazi dupa exact 10 zile de la plasarea comenzii m-au contactat cei de la DPD sa imi livreze pachetul care spre surprinderea mea , din Ungaria, a trecut intai prin Bulgaria si apoi a intrat in Romania. 

Ok, trecand peste partea de logistica produsele in sine m-au surprins placut, tamperul este greu, facut as zice in totalitate sau aproape tot din metal, pe scurt nu simti ca este o chinezarie ieftina. Talpa este spiralata, avand un diametru de 58.35 mm se potriveste cu usurinta intr-un portafiltru de 58mm.
WDT-ul a venit insotit de stand magnetic plus 2 seturi de ace cu diferite dimensiuni ( 0.4mm si 0.25mm). De asemenea are si un sistem de ajustare a acelor pentru a mari suprafata de actiune a acelor. 
Inelul de dozare  este magnetic ofera suficient spatiu de uniformizare, un minus fiind inaltimea lui ce nu permite rasnirea in furca rasnitei (cel putin la a mea Eureka Specialita). Cel mai probabil pentru aceasta era mai ok celalat model cu o inaltime ceva mai mica dar acela nu avea magnet.

In ceea ce priveste ambalarea, toate au venit in cutia prorpie , invelite in folie cu bule, si toate puse intr-o cutie de carton. Preturile le puteti vedea in linkurile de pe site la care se adauga si o reducere permanenta de 20%, chiar daca ei pe site spun in fiecare zi ca reducerea tine fix pana in ziua respectiva. 
Tot ce trece de 45$ are livrarea gratuita,si avand in vedere ca totul a durat 10 zile si nu a fost ceva venit cu vaporul in 1 luna jumate dupa care intermediat de posta romana nu pot spune decat ca am ramas placut impresionat.

Link poze produs 
Espresso:Stone Mine & Timemore Sculptor 078S/ Felicita Arc
Brew: 1zpresso zp6 special 

Reply
Hello. Cum se comportă tamper-ul? Este ușor de curățat? Mă gândesc că pudră ajunge în interiorul acestuia. 
Caut de ceva vreme un palm tamper cu arc, de 58.5 și nu găsesc nimic cu baza plată. Ai cumva o imagine cu baza sau tamperul desfăcut? Am găsit acest tamper 
https://a.aliexpress.com/_EIvmm6r mă gândesc că este asemănător. Aș băga baza la strung să o îndrept :-))
Mersi fain!
Modbar AV, Mahlkonig E65 GBW, Crem One Profiler, Timemore Sculptor 078S, Fellow Ode gen2, Orea V3, Kinu Classic

Reply
Salut, se curăță ușor cu o periuță, menții marginea ridicata la maxim și îl poți curata pe toate părțile. 
Din ce îmi aduc eu aminte au și varianta cu baza flat.
Espresso:Stone Mine & Timemore Sculptor 078S/ Felicita Arc
Brew: 1zpresso zp6 special 

Reply
Eu il am pe acesta, https://vi.aliexpress.com/item/1005005538959181.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.12.71b918020VoMln&gatewayAdapt=glo2vnm
e ripple tamper, nu cred ca au cu baza plata.
Am si unul cu baza plata, dar il prefer pe cel ripple.

Reply
Mersi fain. Așa este, nu au cu baza plată.
Modbar AV, Mahlkonig E65 GBW, Crem One Profiler, Timemore Sculptor 078S, Fellow Ode gen2, Orea V3, Kinu Classic

Reply
Salut,
Deoarece sunt destul de haotic in organizare, mi s-a sugerat sa achizitionez asa ceva https://ikapestore.com/products/combinat...5925422379 
Are cineva o recomandare pentru un set de acest fel dar la un pret mai ... coerent? Stiu ca Ikape sunt premium, m-as multumi si cu ceva mai low end. Ca idee ar fi bine sa vina cu toate uneltele (tamper, distributor, wdt, etc) ca sa arate si bine. 
Multumesc

Reply
Nu e nimic premium la ikape, nici macar nu sunt producatori.
Fac parte din noul val de firme fakineze care joaca cartea marketingului vestic... mai bine lustruiesc bine produsul ieftin al conationalilor, si il vand de 3x mai scump la un fraier care il gasesc mai repede decat as vinde acelasi produs de 3x mai greu doar pentru ca "arata a chinezarie".

Referitor la setul acela nu ai nevoie nici macar de jumate din el, daca iti formezi un flux de lucru rational, si nu impins de la spate de marketing.
Eu lucrez doar cu tamperul, obligatoriu autonivelant, carui i-am scos arcul !
Din setul acela nu mai folosesc decat mesh-ul, puck screen adica.
In rest, le am pe toate, luate separat, in timp, ca sa le incerc, si care acum stau intr-o cutie nefolosite. Inutile.
Tot acolo, in cutia cu prostii de care nu vreau sa mai aud... zace si talpa cu santuri, am doua talpi interschimbabile la acelasi maner de tamper.
O belea asta cu striatii... imi imprastie cafea fara sens.
Nu numai ca ramane cafea in santuri, dar nu mai permite executia nutatiei in mod corect, un pas obligatoriu in fluxul meu de preparare puck. Practic discuieste in suprafata pucului, ca o unealta agricola in brazda. Si da afara in laterala.

Funnel (dosing ring), nivelator, wdt... metal si energie consumate inutil, plus transport... pai cum sa nu descurajezi cumparatul online Smile

Reply
Multumesc pentru raspuns. Si mie mi se pare ca e mult marketing si poze frumoase.

Reply
Experienta mea e diferita cu tamperul IKAPE, e un tamper frumos si de calitate foarte buna.
Dupa 2 ani de utilizare functioneaza la fel de bine ca in prima zi.

Baza de tip ripple e mai eficienta decat baza plata, iar de cand folosesc acest tamper nu mai am nevoie de nivelator (someaza) , pur si simplu rotesc tamperul si face nivelare iar de imprastiat cafea nici vorba.
Nu sunt depuneri in santuri si daca rotesti putin tamperul cand e apasat compacteaza foarte bine cafeaua.
E usor de curatat, arcul corespunzator suportului autonivelant e mai moale si permite ridicarea acestuia pentru curatare. (nu e nevoie sa-l cureti des, trec luni de zile in care nici macar nu-l verific, doar il folosesc)

Nu as mai folosi un tamper autonivelant cu baza plata. Am unul si nu-l folosesc deloc, e tot de 58,5 mm.
Aceasta e doar parerea mea despre fluxul de lucru cu tamperul cu baza ripple, nu inseamna ca cel cu baza plata nu e bun.
O sa fie persoane care prefera tamperul cu baza plata si e absolut in regula, ne obisnuim cu orice.
Dar retineti ca o baza de tipul ripple necesita o prelucrare suplimentara, de ce ar face asta daca nu ar fi mai bun ?

Nu as folosi un tamper autonivelant cu un singur arc. Decat un tamper autonivelant cu un arc, mai bine alegi un tamper fix de calitate. Dar sa fie greu.

https://lux-haus.net/blogs/coffee/espresso-tamper-types

Reply
(23-01-2026, 11:19)odor4fun Wrote: ...o baza de tipul ripple necesita o prelucrare suplimentara, de ce ar face asta daca nu ar fi mai bun ?

Ca sa vanda dublu, ca e lumea curioasa sa compare ? Suntem deja 2 pe care i-au pacalit, ce dovada mai buna vrei? Smile

(23-01-2026, 11:19)odor4fun Wrote: Nu as folosi un tamper autonivelant cu un singur arc. Decat un tamper autonivelant cu un arc, mai bine alegi un tamper fix de calitate. Dar sa fie greu.

https://lux-haus.net/blogs/coffee/espresso-tamper-types

Nu stiu sa existe DOAR autolevel cu doua arcuri... Huh si articolul la care ai dat link nu lamureste acest aspect.
Al doilea arc este la cele dinamometrice de regula... Confused
Mai exista cu un arc tamper dinamometric fara auto level... decat asa ceva de acord, mai bine unul fix.

La al meu i-am scos arcul, pot face nutatia mai bine fara el, si nu ma ajuta cu nimic prezenta lui.
Dumitale nu iti imprastie cafea cel cu striatii pentru ca nu faci nutatie.
Daca folosesc mesh... striatiile pe suprafata cafelei nu mai ajuta la nimic.
Are grija meshul sa faca distributia apei mult mai uniform decat orice brazda am sapa noi in el.

In general, toate teoriile astea...numite foarte inspirat pucologie, cu multi ani in urma... mi se par tot o forma de marketing. Cel mai sigur efect al lor este sa trezeasca impulsuri de genul... "ia sa incerc si eu asta..."
Efectul in ceasca... fiecare pe limba lui...

Reply
Spre deosebire de tine eu nu incerc sa-mi impun parerea despre produsele pe care le folosesc sau le-am testat si incerc pe cat se poate sa fiu obiectiv, sa relatez strict experienta avuta din utilizarea acestora.

Astea cu pacalitul nu sunt dovezi, sunt doar parerile voastre subiective, ale amandurora, admitand ca mai e cineva inafara de tine.
Sa vanda dublu fata de ce ? Pur si simplu nu am gasit un tamper la fel de bun ca si modelul IKAPE cu maner de lemn nici macar la un pret similar.

Tamperul cu doua arcuri e atat autonivelant cat si dinamometric. Acestea sunt modele care merita atentia noastra. Unele modele mai ieftine cu un singur arc sunt vandute ca tampere dinamometrice autonivelante si trebuie evitate. Au si arcul tare si sunt greu de curatat.

Nu am folosit discuri mesh din cauza tendintei de a acumula impuritati si a grosimii prea mari, in schimb am obtinut in mod constant rezultate bune cu cele de 0.7 - 0.8 mm si care nu prea acumuleaza impuritati.

Articolul respectiv l-am citit de multa vreme dar nu a fost motivul pentru care am ales un tamper ripple.
L-am postat fiindca multi nu stiu de existenta acestor tampere si care sunt diferentele intre ele.

Daca urmaresti cronologic mesajele din topicul acesta, o sa observi ca am mai postat un mesaj despre tamperul IKAPE, fara a face apologia acestuia.

Reply
(22-01-2026, 11:36)renatoa Wrote: Nu e nimic premium la ikape, nici macar nu sunt producatori.
Fac parte din noul val de firme fakineze care joaca cartea marketingului vestic... mai bine lustruiesc bine produsul ieftin al conationalilor, si il vand de 3x mai scump la un fraier care il gasesc mai repede decat as vinde acelasi produs de 3x mai greu doar pentru ca "arata a chinezarie".

O belea asta cu striatii... imi imprastie cafea fara sens.
Nu numai ca ramane cafea in santuri, dar nu mai permite executia nutatiei in mod corect, un pas obligatoriu in fluxul meu de preparare puck. Practic discuieste in suprafata pucului, ca o unealta agricola in brazda. Si da afara in laterala.

Daca ramane cafea intre santuri inseamna ca nu au lustruit bine produsul ieftin al conationalilor sau tu vorbesti de produsul ieftin, nelustruit care mai mult ca sigur ca "agata cafeaua"...

Talpa tamperului trebuie sa fie lustruita 0.4 - oglinda, indiferent de profil.
Starseeker (AK74 & Edge Plus) + Rocket R58 + Hottop

Reply
Il are cineva pe acesta?
IKAPE All-in-One Coffee Distributor and Tamper Combo - UniPress

de ce toti producatorii vand masinile de espresso cu tamper simplu? Nu cu arc…pana la urma, vad ca majoritatea cumpara asa ceva separat:).

Reply
(23-01-2026, 14:39)CosminN Wrote: Daca ramane cafea intre santuri inseamna ca nu au lustruit bine produsul ieftin al conationalilor
...
Talpa tamperului trebuie sa fie lustruita 0.4 - oglinda, indiferent de profil.

Incearca matale sa faci nutatie cu unul striat si mai vorbim...
E suficient sa vizualizezi ce se intampla acolo, e ca si cum ai discui un ogor dupa ce l-ai arat.
Plus ca santurile alea, laudate pentru o pretinsa penetrare mai eficienta a apei, sunt inutile odata ce ai pus deasupra un puck mesh.
Ca nu vei fi de acord cu mine ca nutatia inlocuieste toate sculele cu care scarpinati voi pucul... asta e alta problema.

(7 hours ago)Hetze Wrote: de ce toti producatorii vand masinile de espresso cu tamper simplu? Nu cu arc…pana la urma, vad ca majoritatea cumpara asa ceva separat:).

Pentru ca se lupta sa iti vanda ceva cat mai ieftin ? Wink
Si, in sinea lor, "producatorii" rad de cei care cred in toate basmele astea, inventate ca sa isi vada unii scarpinatoarele, al caror efect este fix cat al unui shake.

Shaken and not stirred... saracu' Bond, ne-a prezis asta acum 80 ani... dar degeaba... Tongue

Reply

Forum Jump:

Browsing: Adrian@, 1 Guest(s)