Welcome Back Log In Create Account

ARCO by Goat Story, rasnita 2-in-1

@szappanyos, probabil dacă era ceva mai grav, gen motor cum a fost la tine, le-aș fi scris, dar așa pentru +-50 de lei cât e cureaua cu tot cu transport, nu mă complic să stau după ei. Oricum, mulțumesc de feedback!  :06:

(10-04-2024, 13:52)renatoa Wrote: Nu pare de 9mm latime cureaua, eu mi-o https://i.imgur.com/zl0v4AB.jpegamintesc mai lata, de 12-13mm as zice... Confused ma faci acum sa desfac rasnita Smile

Chiar nu are cureaua un cod pe ea ? Confused

Am măsurat-o și e de 9 mm.
Dar dacă nu mă crezi pe cuvânt ai 4 șuruburi de desfăcut. Smile )))))

[Image: zl0v4AB.jpeg]
Gaggia Classic 2012 & ARCO 2in1

Reply
Aici apare listata, dar nu stiu daca vand la bucata... poti pune o intrebare... :s
https://powerbelt.ro/ro/cat/transmisii-p...ic/3m.html

Reply
I-am sunat, dar nu au. În final am dat comandă de aia de 252mm dacă tot i-am deranjat pe oameni, revin cu feedback dacă e ce trebuie. :)
Mulțumesc de ajutor.  :06:

Reply
De urmarit daca tensiunea mai mica in curea nu va duce la sarit cate un dinte din cand in cand... :s
Nu as fi zis ca genul de cafea ce macini matale solicita cureaua chiar asa... ai trecut pe muraturi ? :D

Reply
(10-04-2024, 13:41)renatoa Wrote: Nu schimba nimic, turatia e data de raportul dintre roti, nu de curea.
Corect. Nu stiu la ce ma gandeam… [emoji23][emoji23][emoji23]
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
(10-04-2024, 15:26)renatoa Wrote: De urmarit daca tensiunea mai mica in curea nu va duce la sarit cate un dinte din cand in cand... :s
Nu as fi zis ca genul de cafea ce macini matale solicita cureaua chiar asa... ai trecut pe muraturi ? :D

Păi întinzătorul nu ar trebui să o ajute să stea în tensiune?
Nuuu, nu am trecut pe murături :) ))) basca în ultimele 6 luni am dat drumul la motor și apoi am turnat boabele. O fi fost coaptă/veche/vreun lot cu probleme, sau pur și simplu a cedat. :)
Oricum, trebuie să caut la frații noștri chinezi o curea de 249mm ca să fie acolo în caz de orice.

Reply
O tensioneaza, dar mai slab ca inainte... cat de slab nu pot spune fara sa stiu unghiul care il face cureaua la trecerea peste rola intinzatorului.
Daca ipotetic ar fi 120 grade... dar e mai larg de atat... rola ar fi deplasata cu 1.5mm = pasul/2 , fata de cum a venit din fabrica. Adica apasa cu 1.5mm mai putin.
La un punct, ipotetic poti ajunge ca rola sa nu mai apese de loc, si atunci cureaua sa stea pe cele doua roti doar din intinderea data elasticitatea ei, caz in care poate sari lejer la niste boabe mai tari.

Reply
Ok, am înțeles, mulțumesc de lămuriri. 

Just found this amazing item on AliExpress. Check it out! 
€1.98  7%OFF | HTD 3M Timing belt C=246 249 252 255 258 261 264 267 270 273 width 6/9/10/12/15/20mm Rubbe Closed Loop Synchronous pitch 3mm
https://a.aliexpress.com/_EveqDPZ

Până in 5 Euro ambele cu transport, incredibil de puțin.

Reply
Ok, acum stim ca avem stoc in tara [emoji12]
Cui i se mai rupe, te contacteaza si apoi comanda ca sa refaca stocul... asa ca nu mai sta 2-3 saptamani dupa... refill

Reply
O daaa, suntem acoperiți! :) ))))

Reply
Eșec, nu merge cu aia de 252mm, nu e suficient de tensionată, asta e, aștept după aia chinezească. Poate mi se pare placebo, dar e mai bună cafeaua pe manual. :D

[Image: b8Emiui.jpeg][Image: bLW4dnj.jpeg]

Reply
Adica sar dintii... merge in 3 cilindrii ? Zicem mersi ca nu au pus si culbutori acolo... :D

La ochi pare tensionata... oare cea de 246 cum ar fi stat in cazul asta... :s Nu le scrii sa ti-o schimbe ?

Reply
(12-04-2024, 12:17)renatoa Wrote: Adica sar dintii... merge in 3 cilindrii ? Zicem mersi ca nu au pus si culbutori acolo... :D

La ochi pare tensionata... oare cea de 246 cum ar fi stat in cazul asta... :s Nu le scrii sa ti-o schimbe ?

Exact, sare 'lanțul' și nicicum nu mai pleacă. :) Nu am mai scos-o să văd dacă s-au tocit vreun pic canelurile, verific când vine aia de 249.

Nu cred că intră aia de 246, pare cam la fix treaba acolo.

Oricum, una peste alta e simplu de servisat rașnița. Totul la îndemână, câteva șuruburi, simplu de ajuns și la motor, și e finisată bine și în interior.

Reply
Poti verifica daca dantura e aceeasi ?
Ca nu e doar de lungime/pas... e mai complicata.. e "cu dinti" [emoji12]

Reply
Aia ruptă a ajuns la gunoi, nu mai am acces la ea, dar m-am uitat la ambele și vizual arătau identic. E drept, una e la ochi și alta când măsori, dar și din poza de mai sus se vede că stă bine pe ax, doar că nu îi suficient de tensionată. Întinzătorul respectiv e mai mult pentru protecție ca să nu sară de pe ax, nu prea are rol de tensionare a curelei, sau numai într-o mică măsură.

Reply
Surub ajuns intre dinti

M-am pomenit cu un zgomot ciudat cand rasneam zilele trecute cu ARCO (electric) si am vazut ca ajunsese un surub intre dinti.
Dupa ce am desfacut suruburile de la ARCO vad ca nu ar fi ceva lipsa. inainte sa dezmembrez si acaia omni mini din care proveneau boabele, ma puteti ajuta cu o parere? poate fi de la ARCO surubul? multumesc mult. sa vad cum adaug pozele…
Espresso: Aram, Flair, Rok. Brew: AeroPress, April, Cafec, Canadiano, Delter, E&B, Gina, Hario, Kalita, Orea. Moka: Araku, E&B, Stelton. Ibric: Soy.
Grind: Aergrind, Arco, Comandante, Hario, Rok. Kettle: Brewista, Fellow, Hario, Takahiro.

Reply
Am pus eu una din ce mi-ai trimis prin email.

Cum ti-am si raspuns, desfa capota si investigheaza daca sus e lipsa ceva.
Pare prea butucanos pentru acaia... :s

Ceva damageli la cutite ?

Reply
interior 1 - urmeaza si interior 2 imediat

https://drive.google.com/file/d/1rQV_wMn...p=drivesdk

https://drive.google.com/file/d/1Izm3NFV...p=drivesdk

https://drive.google.com/file/d/1RXvkt_6...p=drivesdk

acum incerc sa desfac si partea cu cutite, caut șurubelniță suficient de mica pt philipsurile alea :)) any tips?
Espresso: Aram, Flair, Rok. Brew: AeroPress, April, Cafec, Canadiano, Delter, E&B, Gina, Hario, Kalita, Orea. Moka: Araku, E&B, Stelton. Ibric: Soy.
Grind: Aergrind, Arco, Comandante, Hario, Rok. Kettle: Brewista, Fellow, Hario, Takahiro.

Reply
mda. am incercat sa o desfac. am scos inelul cu cifre (aiurea), apoi am incercat sa desfac cele 3 suruburi doar 2 merg, le-am pus la loc. am zis sa scot axul. am rupt vreo 3 sarmulite incercand sa blochez pt rotirea inversa, noaptea mintii. pacat ca am competitie in mai, m-ar fi ajutat arco dar mai mult o stric :(

Reply
Mare greseala... desfacerea ca sa ajungi la cutite se face pe sus, asa cum arata in manualul brosura, fara nici o scula, doar cu acea agrafa de sarma care ti-o furnizeaza goat. Offf... poate citesc altii si nu o repeta...

Rotile dintate nu sunt fixate pe ax cu un surub cum ti-a picat in rasnita ?

Daca nu, inseamna ca a venit din punga de la prajitor... picat din cer adica... :s

Inca un motiv ca sa cantaresti boabele separat, si sa faci un grooming personal la fiecare doza.

Reply
https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...#pid206199

Reply
Arco, ai in sfarsit competitie... sa inceapa bataia pe preturi !

https://www.youtube.com/watch?v=PyJAP-NTmI4

Reply
Este o rasnita in uk cred ca la bella barista sunt video-uri pe youtube la Dave Corbey se numeste brew pro. E o rasnita manuala, care are motor incorporat duce mult si foarte compacta.

Pe langa aia mai este milab/timemore/kuku maker (aprox acelasi producator) compacta si arata bine.
5 rasnite kinu+POB, Fellow Aiden, Roest Ultra

Reply
Se cunoaste pretul inlocuirii bateriei la astfel de rasnite?
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
(23-04-2024, 18:16)Lyvyoo Wrote: Se cunoaste pretul inlocuirii bateriei la astfel de rasnite?

La milab/timemore par celule standard 18650 (dreptunghiurile bleu), din cele folosite in pack-urile de scule electrice.

Asa ca e vorba de 10$ bucata, plus manopera de inlocuire, depinde cat de incapsulata e constructia.

Reply
Update: 
Totul în regulă, e ce trebuie. 
P.S
În continuare dau la manivelă, nu se mai electrizează cafeaua! :D

[Image: QCGaE2A.jpeg]

Reply
Deci 3M 249(Teeth83), Width: 9mm ar fi cea buna ...
■  ARCO230V ► Brewista Smartpour Switch ► AeroPress / Cafflano Kompresso ■
■  ARCO1MP_ ► Brewista Stout Spout ► AeroPress / Hario V60 / Timemore French Press ■
■  Retired but functional: ■ Kinu M47PH ■  Kinu M38 ■ Porlex Tall ■ Tefal KI140D ■

Reply
Inca o sursa in tara, pe langa ecocapsule, suntem anuntati prin email...

Quote:Barshaker a devenit importator certificat brandului Goat Story din Slovenia.

https://barshaker.ro/goat-story-arco-2-i...ee-grinder

Sa le sugeram sa faca stoc de curele ? [emoji12]

Reply
Salut,
Am si eu un Arco electric, si recent imi pica siguranta diferentiala. A mai avut cineva aceasta problema? 
Nu o mai pot folosi deloc, doar manual.

Mersi.

Reply
Fie s-a dus un condensator din filtrul anti paraziti, fie, mai grav... scurt intre bobinaj si stator.
Masoara rezistenta intre contactul de inpamantare si cele doua borne ale ștecăr-ului.
Daca nu ai cu ce sa masori, poti incerca sa inversezi pozitia in priza, sau sa il cuplezi prin intermediul unui prelungitor fara inpamantare. In ambele cazuri exista risc de scurtcircuit/electrocutare, sunt solutii temporare.

Poti desface talpa si sa ai acces la blocul de filtrare/deparazitare, daca e ars un condensator (din cele doua), se vede de regula, o flama sau afumatura greu de ignorat.
Daca acesta este motivul, il poti elimina si o poti rasni fara el cateva zile pana il inlocuiesti, nu e o componenta vitala.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 2 Guest(s)