Vineri mi-a venit și mie râșnița comandată prin Indiegogo. În weekend am fost plecat și abia în dimineața asta am putut să o folosesc.
Am păstrat special două doze dintr-o Brazilia foarte solubilă de la Dropshot. Pe DF64 am râșnit-o la 10-11 gradații de la punctul unde se ating cuțitele. Cu Arco am râșnit pe la 46 și apoi la 44, care s-a nimerit la fix. A fost destul de ciudat că doza abia a încăput în sită, inclusiv după tamping, ceea ce înseamnă că era râșnită mai gros decât pe DF64, dar a curs mai încet. Astfel confirm ce spune @
Darsidius, abordarea extracției trebuie să fie diferită.
Retenția este cam imprevizibilă, fără RDT este cam 0.3g în funcție de cum o plesnești după ce termină. Cu RDT tinde spre zero și nici nu mai se lipește peste tot cafeaua. Doza de 17g abia încape deasupra acelei clapete argintii. Mă gândesc că ar merge o coroană 3D printed care să mărească puțin capacitatea.
Zgomotul este neplăcut, mai ales în gol sună ca un aspirator sau ca o bormașină. În sarcină, cu clapeta închisă, înțelegi că muncește și este tolerabil. Comparativ, DF64 este ca un ventilator puternic în gol și cam strident în sarcină.
Săptămâna asta am mult timp liber, astfel că voi încerca să mă obișnuiesc cu ea. Sper să obțin un flux de lucru mai curat, mai simplu, și extracții mai consistente. Potențialul există, sper să nu mă dezarmeze zgomotul.