• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


gaggia carezza de luxe

#1
buna ziua,
in urma consultarii acestui forum am aruncat cafissimo tchibo (asa zise capsule, cu cafea ) si in doua zile am studiat ofertele privind espressoarele de cafea si m-am decis. Astazi am cumparat un espressor gaggia carezza de luxe . Fara cuvinte, desi mai am multe de invatat pentru a atinge performanta de a bea un espresso apropiat de cel original . Cu ajutorul dvs. voi ajunge sa simt gustul acelui espresso baut in italia . In prezent am cumparat cafea macinata Papa Jack, dar in viitorul apropiat voi achizitiona o rasnita ( cel mai probabil gaggia mm steel ). Am cumparat si un dispozitiv pt capuccino dar cand am folosit steamer-ul am constatat ca nu era nevoie de acest dispozitiv . Multumesc moderatorului si dlui Mihai Dragomir pentru sfaturi .
gaggia carezza de luxe + porlex mini mill
 
Reply
#2
Bun venit!
Am zis eu undeva Carezza + MM Steel? Smile
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#3
Feliicitari pentru achizitie, iti urez sa ai parte numai de extractii reusite ! Cu aceasta ocazie, o sa iti doresti mai mult... si de la expressor cat si de la utilizator. Vei vedea ca, numarul de espresso baute va fi in crestere direct proportionala cu asteptarile si reusitele tale.Wink
Numai bine!
Bezzera BZ10 ,ranita Hario si multa pasiune;)...ajutata de Macap M2M
 
Reply
#4
Smile 
(31-05-2013, 18:48)Lyvyoo Wrote: Bun venit!
Am zis eu undeva Carezza + MM Steel? Smile

nu am spus ca mi-ati recomandat aceste produse ci faptul ca in urma parcurgerii informatiilor de pe forum am ales acest tip de aparat si poate acest tip de rasnita ( inca nu m-am hotarat ) .

(31-05-2013, 18:51)zaharia sorin Wrote: Feliicitari pentru achizitie, iti urez sa ai parte numai de extractii reusite ! Cu aceasta ocazie, o sa iti doresti mai mult... si de la expressor cat si de la utilizator. Vei vedea ca, numarul de espresso baute va fi in crestere direct proportionala cu asteptarile si reusitele tale.Wink
Numai bine!

multumesc,
doar azi in sase ore am experimentat sase cesti ( inca stau bine cu tensiunea ) Smile
gaggia carezza de luxe + porlex mini mill
 
Reply
#5
Fara "dvs." te rog Smile

Vroiam sa spun ca MM Steel nu e cea mai potrivita rasnita pe care ai putea-o alege pentru espresso, iar Carezza este doar o copie palida a ceea ce a fost in trecut acest model. Un Gaggia Classic sau Lelit PL41E erau mult mai indicate.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#6
(31-05-2013, 20:38)Lyvyoo Wrote: Fara "dvs." te rog Smile
Vroiam sa spun ca MM Steel nu e cea mai potrivita rasnita pe care ai putea-o alege pentru espresso, iar Carezza este doar o copie palida a ceea ce a fost in trecut acest model. Un Gaggia Classic sau Lelit PL41E erau mult mai indicate.
Asa cum am spus nu m-am hotarat inca asupra rasnitei , inca studiez detalii prezentate din experienta celorlalti. In ceea ce priveste espressorul am comparat gaggia classic - gaggia baby twin - gaggia carezza si lelit PL41E si la nivelul meu de " incepator " am considerat ca acest aparat ar fi ok .
Desigur din experienta, pentru orice lucru achizitionat exista unul si mai bun si mai performant, iar in zilele noastre tehnologia evolueaza mai rapid decat putem tine noi pasul cu ea . In timp ma voi experimenta si cu siguranta nu voi tine acest aparat toata viata .
Pe masura ce voi intampina "greutati " voi adresa intrebari pentru a ma putea specializa si a atinge momentul in care voi putea face acel espresso "spuma-crema" din prezentarea de pe youtube .Smile
gaggia carezza de luxe + porlex mini mill
 
Reply
#7
Ai reusit sa iti dai seama daca poti depresuriza portafiltrul?
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#8
Acest model, respectiv Gaggia Carezza de luxe functioneaza si cu capsule ?
In descriere se specifica ca ar functiona cu ESE pods.
De ex. pot folosi Capsule Nescafe Dolce Gusto Nesquick ?

PS: Nu trageti! Ma gandesc ca e o "tampenie" , dar cand timpul te preseaza si comoditatea te obliga .... parca as folosi si de astea.
 
Reply
#9
Moamaaaaaaaaaa ce blasfemie aduci pe forum Smile

Niciun espressor nu functioneaza pe capsule nesacafe/tassimo pentru ca altfel si-ar pierde oamenii aia obiectul muncii. Ei au standardizat o anumita forma a capsulei care sa se potriveasca doar la chinezaria lor. Totusi am vazut candva un fel de capsula de plastic refolosibila care se punea in sita. Oricum era o prostie, caci pana o reincarci mai repede pui direct in sita espressorului. Dar fereste-te de prafurile acelea nescafe gen Nesquick, 3 in 1...iti termini ficatul in loc sa ti-l "dregi" cu un espresso de calitate.

In schimb cu ESE Pods merg toate, fiind niste pastilute de hartie ce contin cafea macinata si compactata. Cand eram mai la inceput in espresso si aveam un Gaggia Pure, am bagat niste ESE Pods de curiozitate si a iesit ceva baubil, diferit in bine fata de un dolce gusto. Dar incomparabil total cu ce obtineam folosind si o rasnita.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#10
(09-06-2013, 14:34)Lyvyoo Wrote: Ai reusit sa iti dai seama daca poti depresuriza portafiltrul?
scuze pt intarzieire , din pacate nu, adica am desfacut portafiltrul si am scos
arcul si sita cu supapa dar nu am fost multumit de rezultat asa ca am
montat la loc totul . La magazinul de pe mosilor are si portafiltru fara fund
dar nu am luat. Deocamdata sunt la nivelul de testari gramaj, granulatie. Pana in prezent am avut si rezultate bune .
gaggia carezza de luxe + porlex mini mill
 
Reply
#11
SI in sfarsit a ajuns si la mine aparatul. Cu peripetii ...dar pana la urma a ajuns.
Am cumparat cafea de la cafeteca Brasov ... Ethipoia East Harar, a macinat-o omu in fata mea si fugi acasa sa fac un expresso italiano.
Zis si facut...facut un fel de apa cu gust de cafea. Daca asta e expresoul mult visat, am aruncat o lopata de bani pe fereastra Smile dar sper sa fi gresit eu pe undeva.

Asadar... 5 lingurite de cafea + apas butonul, 10 secunde curge un lichid maro ..apoi inca 10 secunde o chestie incolora inodora... la fel ca si gustul expressoului meu.
Bun ...probabil 5 lingurite varf de cafea nu sunt suficiente pentru 2 cafele...o sa repet operatia pentru o singura cana..tot 5 lingurite. Sa vedem....

Revin ....
 
Reply
#12
Am revenit ....
Asadar avem urmatoarea problema:

[Image: 90bo.jpg]

in lateral avem si ingredientul:

[Image: pf9d.jpg]


si cam asa arata cele 3 lingurite de cafea:

[Image: h4kj.jpg]


acestea fiind zise, cam asta a iesit:
http://www.youtube.com/watch?v=ZF-teZXpj...e=youtu.be



recunosc, a fost mult mai bine decat prima data, dar cafeaua a fost al naibii de tare.


PS: scuze de calitatea pozelor si video ...
 
Reply
#13
Oricum, sunt multumit. Am identificat cea mai mare eroare (exceptand faptul ca nu am tamper). Asadar, am gresit cand am omis sa citesc aici:
http://www.espressoman.ro/cum-prepari-un...ect-acasa/

Simplu si la obiect... cel putin in teorie. O sa vedem cum merge si cu practica.
O sa revin cu impresii dupa mai multe incercari ... probabil in rubrica asta: http://www.espressoman.ro/forum/Forum-Pr...echipament
 
Reply
#14
Depresurizeaza portafiltrul si foloseste cafea rasnita de tine nu de altcineva, pana ajungi la granulatia potrivita. Asta e tot pentru inceput.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#15
(19-06-2013, 00:16)Lyvyoo Wrote: Depresurizeaza portafiltrul si foloseste cafea rasnita de tine nu de altcineva, pana ajungi la granulatia potrivita. Asta e tot pentru inceput.


Nu am idee ce inseamna depresurizarea portafiltrului... link ceva ?
Momentan nu am nici rasnita, dar o sa cumpar, si trebuie sa vad de unde.

Ca prioritate acum o sa imi fac rost de un tamper, si o sa incerc niste cialde.
 
Reply
#16
Prioritatea este rasnita. Una manuala (Porlex sau Hario) este la acelasi pret cu tamperul si va aduce mai multe beneficii, daca e neaparat sa alegi una dintre variante.
Despre depresurizare ai un filmulet aici. Sper sa se potriveasca si la tine metoda. Dar acest lucru se face doar atunci cand ai rasnita. Rezultatele vor fi mult superioare, mai ales daca vei folosi o cafea proaspat prajita, nu vechiturile din supermarket sau cafenele.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#17
Urmarind filmuletul postat, eu unul realizez ca ce s-a obtinut in cele 12 sec de curgere, este mai degraba o zeama, decat un espresso autentic. Fara intentia de a te ofensa, cred ca ai nevoie urgent de o rasnita capabila sa iti ofere posibilitatea de a obtine un espresso mai demn de aparatul achizitionat.
Portafiltrul este presurizat ?
Sab Antica Levetta HX (rotary pump), Eureka Mignon, La San Marco 92/A, sita IMS
 
Reply
#18
@Silvio

Cum sa ma ofensezi cand spui adevarul ? Big Grin
Oricum, chiar si zeama respectiva este net superioara cafelei la ibric.
In alta ordine de idei, era a 2 utilizare, sunt paralel cu fenomenul...

portafiltrul cred ca e presurizat, o sa incerc sa il depresurizez.
 
Reply
#19
Portafiltrul de la Isomac Giada se potriveste perfect la Carezza Deluxe, chiar si cel de La Spaziale cu mici modificari. Daca merita investit in ele, ramane la alegerea fiecaruia Smile
 
Reply
#20
Si de unde se poate achizitiona un Portafiltrul pt. Isomac Giada ?
 
Reply
#21
Eu l-am luat de pe http://www.caffe-milano.eu .
Lelit PL41TEM, Lelit PL043MM, Lelit LLTPL100 Tamper, Concept-Art Tamper, Lelit LLT09832 Bottomless, Lelit single spout, Concept-Art knock-box, Motta tamper stand, Espro Toroid pitcher x2, Ascaso pitcher, Gaggia Carezza Deluxe, Isomac Giada portafilter, Hario Skerton.
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)