(02-06-2014, 07:32)axy76 Wrote: Eu unul il procur din Croatia de la o ferma bio, este scump insa face toti banii.
Calut!
Cat de scump? Pretul + transport = ?/kg.
Intr-un sejour pe traseul Thesaloniki 2 zile-Corfu 7 zile-Kalamata 1 zi-Karavostasi 5 zile - Naupflion 2 zile - Atena 2 zile-Paralia 1 zi-Giurgiu...
m-am facut cu ulei de masline.
Deschideti "https://elixirionguesthouse.reserve-online.net/hotel.cfm"
Gazdele, sau Owner, foarte amabile, au in exploatare cca. 1000 maslini. Cu tractoare...tot tacamul. Primesc de la ei prin curierat ulei.
Consum cca. 25-30 l. anual.
Cum ei fac comert in Germania, Italia, Croatia... se poate si in Romania.
Pretul este cam 7 eur/l. adus in Bucuresti in bidoane de 17 l.
Daca faceti diferenta, uleiul de Karavostasi/Otylo este net superior celui de Halkidiki si celui de Kalamata. Conteaza nr. de zile cu soare fierbinte/an. Priviti harta si comparati cu Sicilia si Spania:
Locatia:Tinutul Mani (un fel de Catalunia a Greciei)/Peloponez, Bratul central.
Luati de pe Google Latitudinea si faceti calcule.
Se poate discuta despre ulei extravirgin presat la rece in teascuri de piatra!
Gaggia clasic, kitchenaid, lelit 58.
Cafegii din toate tarile, uniti-va!