• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


Uleiul de masline extravirgin

#1
Unul dintre cele mai sanatoase alimente dar si unul dintre cele mai contrafacute (diluate cu uleiuri ieftine sau rafinate). Cum alegi un ulei bun? Cum te feresti de falsuri? Este pretul singurul mod de a tria din oferta abundenta? Stiti ceva surse de incredere?
Bezzera Strega, Mazzer Major, Lelit PL41PlusT, Mahlkonig Vario.
 
Reply
#2
Bun topic-ul. Si eu caut un ulei de masline cat mai bun. Macar cel pt salata ca la cel de gatit parca nu se simte asa de tare diferenta
Expobar Brewtus IV + Kinu M68
 
Reply
#3
Din multe incercari, cred ca am gasit ceva de buna calitate. Incercati ulei-masline.ro. Daca sunteti din Bucuresti, mergeti la ei si incercati. Sunt undeva pe Stirbei Voda, intr-o curte, vedeti pe site-ul lor.
Expobar Brewtus IV - PID, Ceado E5P, VST 18g ridged, Tamper dinamometric Concept Art.
 
Reply
#4
Xwpio de la Minepba sau ceva de genu , am gasit doar in Grecia in cam orice magazin , de la 1L pana la 5 L . Nu este amar si e super super bun pt salate , gatit etc.
Expobar Brewtus IV , M Vario , VST , Dinamometric , Knock Box , V60 , Hario Mill and more
 
Reply
#5
In majoritatea cazurilor prefer produse proprii ale lanturilor de magazine. Asa ai mari sanse sa nu cumperi un produs contrafacut + bonus pretul de multe ori mai mic. In acest caz uleiul e de la Metro.
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#6
(02-06-2014, 00:59)amarok Wrote: In majoritatea cazurilor prefer produse proprii ale lanturilor de magazine. Asa ai mari sanse sa nu cumperi un produs contrafacut ...
Suna ca in bancul ala in care toate masinile facute in China au piese originale...Big Grin
PL043MMI, M38, Brikka, ibric, AeroPress... and V60/Hario Buono
 
Reply
#7
Eu unul il procur din Croatia de la o ferma bio, este scump insa face toti banii.
Expobar Office Leva EB-61 1 GR + Eureka Mignon + Hario Mini Mill + Concept Art:c.espresso, c.cappuccino + Latiera Motta 50cl + termometru lapte concept art+ IMS 16/20g +IMS E61 200IM
 
Reply
#8
Dintre autohtone ceva ce seamna cu uleiul de masline a fost costa D'oro. In rest mi-am luat din Grecia fie cand am fost eu fie am apelat la cineva care a mers acolo. Posibil sa fie mai multe tipuri dar eu cand iau un ulei ma iau dupa culoare care trebuie sa fie mai verzuie si densitate (daca invarti sticla nu curge ca apa) ... iar la gust trebuie sa fie un pic amarui.
Gaggia evolution || Ascaso i1 iStell
 
Reply
#9
(02-06-2014, 07:29)Mihai L Wrote: Suna ca in bancul ala in care toate masinile facute in China au piese originale...Big Grin
piesele is originale masina e eventual o copie. Dar nu toate masinile produse in china sunt copii.
Ideea era ca la certificari trebuie sa ai pentru a vinde un produs sub numele unui lant de magazine cam alunga falsurile. Si daca produsul respectiv e vandut si pe piata germana nu numai romana eu as zice ca ar fi un bonus... Tongue
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#10
(02-06-2014, 07:32)axy76 Wrote: Eu unul il procur din Croatia de la o ferma bio, este scump insa face toti banii.
Calut!
Cat de scump? Pretul + transport = ?/kg.

Intr-un sejour pe traseul Thesaloniki 2 zile-Corfu 7 zile-Kalamata 1 zi-Karavostasi 5 zile - Naupflion 2 zile - Atena 2 zile-Paralia 1 zi-Giurgiu...
m-am facut cu ulei de masline.
Deschideti "https://elixirionguesthouse.reserve-online.net/hotel.cfm"
Gazdele, sau Owner, foarte amabile, au in exploatare cca. 1000 maslini. Cu tractoare...tot tacamul. Primesc de la ei prin curierat ulei.
Consum cca. 25-30 l. anual.
Cum ei fac comert in Germania, Italia, Croatia... se poate si in Romania.
Pretul este cam 7 eur/l. adus in Bucuresti in bidoane de 17 l.
Daca faceti diferenta, uleiul de Karavostasi/Otylo este net superior celui de Halkidiki si celui de Kalamata. Conteaza nr. de zile cu soare fierbinte/an. Priviti harta si comparati cu Sicilia si Spania:
Locatia:Tinutul Mani (un fel de Catalunia a Greciei)/Peloponez, Bratul central.
Luati de pe Google Latitudinea si faceti calcule.
Se poate discuta despre ulei extravirgin presat la rece in teascuri de piatra!
Gaggia clasic, kitchenaid, lelit 58.
Cafegii din toate tarile, uniti-va!
 
Reply
#11
Probabil aici ar trebui sa cauti: http://mani-elixirion.com/en/our-farm
PL043MMI, M38, Brikka, ibric, AeroPress... and V60/Hario Buono
 
Reply
#12
(04-10-2014, 20:12)Mihai L Wrote: Probabil aici ar trebui sa cauti: http://mani-elixirion.com/en/our-farm

Da, eu nu mai caut decat in mail-urile primite. Am fost acolo, mai merg. Sunt niste oameni minunati. Sunt in poze toti. Si Maria si Dimitri si fetele. Pe langa ce vezi in poze mai produc si Tzipuro. Este un rachiu de struguri adica Tescovina autohtona. Dimitri are atestat de instructor scuba diving. Eu l-am admirat traversand inot golful, apoi retur.
Mergeti acolo. Este plin de istorie, munca, soare si demnitate.
Imi pare bine ca ai găsit link-ul cu ferma.
Gaggia clasic, kitchenaid, lelit 58.
Cafegii din toate tarile, uniti-va!
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)