Hello There, Guest! Login Register


Sfat achizitie rasnita

#1
Smile 
Salutare tuturor! Respect Livioo!
Sunt si eu nou pe aici cu toate ca ma simt vechi, va citesc de ceva timp. Sunt si eu in cautarea unui espresso bun din acest motiv m-am hotarat sa achizitionez un espressor si o rasnita. La espressor m-am hotarat relativ usor, raportat calitate pret se pare ca nimic nu se bate cu Gaggia Clasic. Daca gresesc va rog sa ma corectati. La rasnita am o problema in alegere. Bugetul este de pana in 1000 lei. Optiunile oferite in acesti bani cred ca sunt:
Gaggia MDF
Ascaso I mini i2
Hario Mini Mill
Intre MDF si Ascaso ce recomandati?
Stiu ca diferenta majora si vizibila este ca MDF-ul are doser si ca setarile se fac gradual in 39 de trepte. Pentru un incepator ca mine este atat de grav? Ma gandesc ca poate chiar ma ajuta sa obtin o macinatura mai buna neavand experienta deloc in macinat in acest moment.
La Ascaso stiu ca are problema cu recipientul de deasupra care da sa pice in timpul rasnirii. Acest model chiar am avut ocazia sa il vad fizic intr-un coffee shop si am tras putin de acel vas, chiar pare destul de instabil, se misca cu usurinta.
Raman cu cateva intrebari:
Din punct de vedere al fiabilitatii care este mai recomandat?
Care din cele doua face mai multa mizerie, cel cu dozator sau fara?
Care se intretine mai usor?
Avand in vedere ca sunt incepator credeti ca ar fi mai nimerit sa incep cu Hario?
Daca aveti si alte sugestii de rasnite bune in acesti bani va rog sa-mi spuneti. Livioo, ai mentionat in alt post de Baratza Preciso, se gaseste la noi asa ceva?
PS: Daca stiti magazine participante la Black Week/Black Friday de anul acesta ar fi frumos sa le vedem aici, sa nu scapam cu banii necheltuiti Smile

Va multumesc
 
Reply
#2
Salut! Bine ai venit.
Dupa cum ai citit probabil, rasnita este un element foarte important in obtinerea unui espresso. Daca as fi in locul tau mi-as lua direct o rasnita scumpa. Veste buna e ca se gasesc si second hand-uri. Uni colegi de forum au mers pe ideea asta si cred ca nu au gresit. nickso are o La Spaziale Mini Istantaneo, adif are Fiorenzato F5, sap7e are un Mazzer Major .
Despre rasnite se mai discuta si aici.
Brewtus, Honne, Mazzer Major, Kinu M47 Classic
 
Reply
#3
Multumesc pentru raspunsul rapid. Am vazut cele 3 rasnite, clar sunt din alt segment. Nu contest calitatea dar sunt mult prea mari pentru ce am eu nevoie. In plus, am eu o pasarica a mea, nu ma impac bine cu ideea de sh. Stiu ca o sa-mi spuneti ca daca schimb cutitele e ca noua dar na, fiecare cu pasaricile lui.
Ar mai fi o varianta si Lelit PL043MM despre care s-a discutat mult si aici dar nu mi-am facut o idee din punct de vedere calitate rasnire, fiabilitate, intretinere (aici ma gandesc la curatare rasnitei dar si mizeria pe care o face in jurul ei) care din cele 3 modele ar fi mai potrivit.
 
Reply
#4
Bine ai venit pe forum!
Lelit PL043mm si Ascaso i-Mini i2 sunt identice la interior,motor, cutite... Diferenta este doar la exterior, carcasa...,iar Ascaso are si timer.
 
Reply
#5
La Spaziale Mini este o rasnita mica (mai mica decat PL043MM), silentioasa si care nu face mizerie in jurul ei. Nu stiu cat costa de noua...
Brewtus, Honne, Mazzer Major, Kinu M47 Classic
 
Reply
#6
M-am uitat mai atent la La Spaziale Mini, ai dreptate, este micuta. Am citit si topicul, pare foarte interesanta dar din pacate nu prea gasesc mai nimic pe net despre ea si nici de unde as putea sa o achizitionez. Din descrierea voastra este clar peste MDF si Ascaso I mini
 
Reply
#7
Daca vrei mai multe informatii despre la spaziale mini cauta macap m2. Modelul identic este m2d iar fara timer m2m. M2 este cea cu dozator.
Mazzer Major RPM variabil || San Marco Flexa cu DC brew boiler
 
Reply
#8
Bun venit Doru!
E bine ca te informezi inainte de achizitie si vad ca ai studiat deja piata, ceea ce iarasi este foarte bine.

Le iau pe rand, cu pretul din acest moment (cu tot cu reducerile acordate forumului), fara sa stiu inca ce va fi de Black Coffee Friday pe Espressoman.ro, unde e deja o traditie (noiembrie/iunie).

- Rasnitele mauale, Porlex sau Hario, sunt o alternativa doar daca esti extrem de strans cu bugetul si nu poti depasi in niciun caz 50E. Altfel, iti faci treaba cu ele, iti iese un espresso decent, dar cu pretul a aprox. 2min. de manivela pentru fiecare doppio si a unor setari limitate la doua, poate trei trepte de rasnire, utilizabile in espresso. Prin niste modificari "home made", poti sa faci o conversie stepless, sa folosesti o surubelnita electrica in loc de manivela, sa mai reduci din instabilitatea axului central etc.
- Pana la Ascaso/Lelit este o prapastie mare, pe care o poti explora pe riscul tau - Gaggia MM Steel, Graef, Krups, Delonghi etc.
- Gaggia MDF - am testat-o candva si am reusit extractii ok cu ea, insa alternativele mai bune sunt la o distanta mult prea mica de pret, pentru a trai cu neajunsurile ei - adica dozatorul (incomod mai ales incepatorilor si sursa de retentie), timpul mai mare pentru rasnire (poate pentru ca are cutite cam micute combinate cu un motor mai slabut de 120W). Nu este stepless dar se poate modifica. Avand in vedere pretul de 675 de lei, esti foarte aproape de urmatoarea categorie.
- Ascaso I-mini si Lelit PL43MM se aseamana mult, asa cum spunea si astinga, diferenta constand in lipsa timerului pe Lelit (adica sa reglezi dupa cate secunde sa se opreasca rasnirea) versus roata marcata, de sub cosul de boabe care lipseste pe Ascaso (un reper vizual atunci cand invarti de rotita laterala de reglaj. Ma rog, ar mai fi si carcasa, daca intereseaza in vreun fel, la acelasi pret Ascaso fiind de plastic iar Lelit de inox. Se poate plati in plus pentru aluminiu (negru sau aluminiu polishat la I-mini, insa cu acelasi mecanism interior. De curand, importatorul Lelit a facut unele modificari, PL43MM scazand pentru forum la 712 lei. O miscare asemanatoare o facuse si importatorul Ascaso, pretul pentru varianta plastic scazad la 700. Tot Lelit a adus in Romania si PL43MMI, care va inlocui treptat PL43MM (iesit din fabricatie se pare), la 808 lei. Aceasta vine in sfarsit cu un cos de boabe mai micut, adaptat userilor casnici, si un cioc de inox in loc de cel de plastic. Nu sunt elemente clare pentru diferenta de pret, deci fiecare evalueaza personal. Poate acel cioc metalic sa ajute la evitarea electrizarii cafelei la iesire.
- categoria urmatoare bate spre 3-400E, dar vad ca depaseste bugetul tau. Eu raman la convingerea ca un Vario nou e perfect pentru utilizatorul casnic (apropo, asteptam si impresiile lui Pascalau pe topicul dedicat, caci e un user vechi si are "ochi" pentru plusuri si minusuri). La Spaziale Mini, oficial costa 1935 de lei cu voucher de 400 de lei inclus pentru cafea, la Stefan Iordache de la Contego. Se vorbea si de Mircea (service man-ul La Spaziale) dar nu a venit nimeni cu un pret pentru o bucata noua. In afara e 360E sau 310 fara timer. Ma rog, in 3-400E se pot lungi discutiile si pe alte modele, dar daca nu suntem pe bugetul tau, nu are rost.

Baratza nu se gaseste in Romania si sa o comanzi de undeva din Europa nu se merita, caci ajungi la pret de Vario.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#9
Multumesc pentru rabdare si pentru raspunsul complet. Legat de La Spaziale Mini, ma gandeam eu ca e scumpa dar nu ma gandeam ca depaseste Vario la pret. Mi-as dori tare mult Vario, am inteles ca este "Dumnezeu pe pamant" in materie de rasnite pentru acasa dar din pacate imi depaseste cu mult bugetul. Astept cu nerabdare Black Friday poate reusesc vreo schema. Deja m-am interesat, site-ul Kfea.ro participa la Black Friday pe 29 noiembrie si vor avea in range-ul de articole discountate si produse Gaggia (m-am interesat pentru espressor). Mai multe informatii nu am reusit sa fur din pacate.
Din pacate nu am prins ultimul black friday de pe Espressoman.ro, se va face si aici ceva pe 29 noiembrie?
 
Reply
#10
In iunie vario a fost 1525 ron...la black friday coffee...
Mazzer Major RPM variabil || San Marco Flexa cu DC brew boiler
 
Reply
#11
Omul a precizat ca are buget maxim 1000 lei. De ce ii dam in sus si in jos cu alte "avioane"?
Eu sunt de parere ca o rasnita trebuie sa fie din aceasi clasa ca si espressorul. Da, asta inseamna in primul rand bani, nu cred ca e normal sa platesti un motor cu dinti mai mult decat tot ce inseamna un espressor. Sa nu dam lumea peste cap !
Doru, pune-te in situatia in care ai un espressor de 1000 euro. Ce rasnita vei alege? Ca si pret, in primul rand. Ce buget aloci? Daca ti-ai raspuns, atunci stii ce sa alegi pentru espressorul tau de 300 euro.
Sper sa iei o decizie cat mai echilibrata Wink
 
Reply
#12
(17-11-2013, 18:21)Doru Wrote: Din pacate nu am prins ultimul black friday de pe Espressoman.ro, se va face si aici ceva pe 29 noiembrie?

Fara falsa modestie, de fapt Espressoman a pornit in Romania acest concept aplicat pe tot ceea ce tine de cafea (l-am redenumit in Black Coffe Friday), si tot aici importatorii au acordat cele mai mari reduceri, asa cum se intampla si de obicei pentru mai toate rasnitele si espressoarele de calitate. Asta pentru ca suntem singura comunitate de acest gen din tara si pentru ca meritam Smile Evident ca este de urmarit tot internetul in acele zile (inca nedefinite), inainte de a lua decizia de cumparare.


Quote: Mi-as dori tare mult Vario, am inteles ca este "Dumnezeu pe pamant" in materie de rasnite pentru acasa dar din pacate imi depaseste cu mult bugetul
Daca pornesti de la premisa ca anumite produse electrocasnice sunt raiul pe pamant, gresesti Smile Fiarele/plasticele motorizate trebuie tratate ca atare, fara sentimente si surescitari. Maine te pot dezamagi, indiferent de marca/tip si s-ar putea sa le urasti mai tare decat le-ai iubit Smile
Sunt la nivel mondial extrem de multi utilizatori multumiti de Vario si asta se poate vedea la orice search pe google. Pe de alta parte sunt si pasionati (unii nu neaparat utilizatori) care nu o agreeaza din diverse motive. La fel si Lelit si Ascaso. O parte dintre pareri le poti vedea si pe topicurile dedicate de pe forumul Espressoman. Fiecare are plusuri si minusuri. In final trebuie sa alegi rasnita cu cele mai multe plusuri pentru nevoile tale si cu cele mai putine minusuri raportate la ce vrei tu sa faci cu ea. Totul corelat cu bugetul disponibil.

Quote:La Spaziale Mini, ma gandeam eu ca e scumpa dar nu ma gandeam ca depaseste Vario la pret

Nu depaseste Vario ca pret. Pe site-ul italian e cam la fel (atat ca nu ai garantie aici), iar la Contego e 1500 si ceva + voucher cat sa nu mai dai bani pe cafea jumatate de an/un an. Oricum si cafeaua costa, caci nu o sa bagi atatea milioane in scule ca sa bei Fortuna, Florian, Julius Meinl sau Lavazza... Dar asa cum spunea un user, cand dai mai multi bani deodata, e alt sentiment decat atunci cand iti iei cafea in timp, atat cat ai nevoie.

hateganul Wrote:pune-te in situatia in care ai un espressor de 1000 euro. Ce rasnita vei alege? Ca si pret, in primul rand. Ce buget aloci?

Alegerea ar trebui sa o faci constient de ce poate sa faca fiecare aparat pe care vrei sa il cumperi, alegand pe masura bugetului alocat. Nu cred ca matematica isi poate baga coada aici, la modul crearii unui raport intre pretul rasnitei si al espressorului. Sa zicem, intr-o varianta stricta, ca produse noi, tu ce ai lua in 600E? Mahlkonig Vario + Gaggia Classic sau Lelit PL41TEM + Lelit PL43MM? Cum stabilesti care e "avionul" aici? Smile Si daca vrei un upgrade in viitor, de ce sa faci la ambele scule, cand poti sa faci la cea mai "slabuta"? De exemplu vinzi Classic si iti iei un 41tem sau un HX, iar rasnita iti va ramane si va face fata.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#13
Nu vreau sa fac eu recomandari in privinta rasnitei, eu fiind cel mai nehotarat. Pot spune, insa, ca am pornit cu o rasnita ieftina, de care am fost multumit ca incepator, dar in mai putin de un an, mi-am dorit mai mult. Atat de mult incat eram dispus sa dau 2000 Ron pe una noua. Am avut noroc si am scapat cu mult mai putin.

Nu pot spune acelasi lucru si despre espressor care, desi este cel mai ieftin posibil, nu m-a dat afara din casa nevoia de upgrade. Daca l-as inlocui, as face-o numai cu unul mult mai scump, probabil cu un dual boiler, daca ar fi posibil.

Nu vreau sa recomand nici varianta second, pentru ca nici eu nu am plecat pe aceasta idee de la inceput, dar s-a ivit ocazia si am profitat de ea. Este o varianta riscanta, poti gasi ceva foarte bun, dar se poate si invers, plus ideea ca e folosita. Am plecat de la premisa ca pot pierde 500 Ron sau castiga peste 1500, cat ar fi fost diferenta pentru una noua. Acum nu regret.

Orice ai alege, trebuie sa alegi bine documentat (ceea ce ai si facut) in functie de propriile criterii.
Expobar Leva | Gaggia Evo | Eureka Single Dose | Fiorenzato F5 | Kinu Phoenix | Aeropress | V60
Prev: Lelit 41TEM | Gaggia MDF
 
Reply
#14
(17-11-2013, 18:21)Doru Wrote: Mi-as dori tare mult Vario, am inteles ca este "Dumnezeu pe pamant" in materie de rasnite pentru acasa dar din pacate imi depaseste cu mult bugetul
E cat se poate de clar...
Din cele enumerate de tine, eu as merge ori pe ascaso ori pe lelit.
Lyvyoo, a explicat foarte bine diferentele dintre ele. Ar mai fi de adaugat faptul ca greutatea rasnitei nu este de neglijat. Cel putin pentru mine este enervant ca atunci cand macin cafea sa fuga rasnita.
Apoi, vezi tu... plastiv/inox, culoare, design, dimensiuni, etc; fiecare alegem si dupa gusturi nu numai dupa ce scrie in fisa tehnica sau dupa ce zic colegii de pe forum.

Bafta !
 
Reply
#15
Apropo de ascaso sau lelit...poate merita sa arunci un ochi si pe ascaso i1...
Mazzer Major RPM variabil || San Marco Flexa cu DC brew boiler
 
Reply
#16
Era doar o expresie mai sugestiva "Dumnezeu pe pamant", clar nu o iau ca sa ma inchin la ea Smile. Ideea era ca as fi luat un lucru de care eram convins ca e bun si eram multumit cu mine. Acum, din cate am mai citit si din sfaturile voastre o sa merg pe pe Ascaso I mini i2 (multumesc hateganul, greutatea a decis pana la urma) dar merg cu jumatate de inima stiind ca se putea si mai bine. Intre i1 si i2 diferenta de pret este considerabila, din cate vad difera doar cutitele, sunt mai mari la i1. Ma gandesc ca macina mai repede dar nu stiu cum se transmite aceasta diferenta in ceasca. Faptul ca macina putin mai repede nu reprezinta neaparat un avataj pentru mine, nu ma grabesc nicaieri Smile.Macinand doar pentru o singura portie nu cred ca apuca sa se incinga cutitele mai mici de la i2. Daca ma insel va rog sa ma corectati, nu vorbesc din practica.
 
Reply
#17
Nu doar cutitele difera, I1 are suportul pentru cutite din bronz, pe cand I2 il are din plastic. In plus, geometria cutitelor este diferita.
Expobar Leva | Gaggia Evo | Eureka Single Dose | Fiorenzato F5 | Kinu Phoenix | Aeropress | V60
Prev: Lelit 41TEM | Gaggia MDF
 
Reply
#18
Lyvyoo astept cu nerabdare sa ne anunti daca Black Coffee Friday va avea loc luna aceasta pe Espressoman.ro. Chiar as fi foarte fericit sa folosesc beneficiile aduse de comunitatea Espressoman, chiar a fost depusa o munca titanica aici si ca orice lucru facut din pasiune a iesit extraordinar. Respect maxim pentru toti membrii comunitatii!
Daca imi acceptati si o propunere, ma gandesc ca ar fi binevenit un canal pe youtube cu filmulete elocvente adunate de la membrii forumului, am vazut ca de multe ori va intalniti si despicati firul in patru. Pot iesi niste review-uri frumoase, asa cum se practica pe afara.

(18-11-2013, 19:25)adif Wrote: Nu doar cutitele difera, I1 are suportul pentru cutite din bronz, pe cand I2 il are din plastic. In plus, geometria cutitelor este diferita.

Asta s-ar traduce in fiabilitate mai buna, probabil plasticul acela va ceda in timp mult mai repede. Legat de geometrie, citisem pe aici ca sunt mai bune cele conice decat cele plate.
 
Reply
#19
(18-11-2013, 19:43)Doru Wrote: Legat de geometrie, citisem pe aici ca sunt mai bune cele conice decat cele plate.

La dimensiuni de 38 mm nu stiu daca forma mai este relevanta. Eu nu am folosit si nu pot confirma, dar posesorii de i2 te pot ajuta cu mai multe sfaturi.
Expobar Leva | Gaggia Evo | Eureka Single Dose | Fiorenzato F5 | Kinu Phoenix | Aeropress | V60
Prev: Lelit 41TEM | Gaggia MDF
 
Reply
#20
cutite conice de 38 mm are si lelit pl 043mm, pana acum am curatat-o de 2 ori si nu am observat sa se fi descentrat, merge ca in prima zi Smile
Expobar Office Leva EB-61 1 GR +Quamar M80E + Hario Mini Mill + Latiera Motta 50cl +  IMS 16/20g +IMS E61 200IM + 17g strada La Marzocco
 
Reply
#21
cutitele mai mari, banuiesc ca au influenta in calitatea produsului final, nu pt.viteza de macinare...sau ma insel?
Bezzera Unica,  Mahlkoning Vario, VST18, prajitor tip coretto
 
Reply
#22
Daca vreti sa intram pe taramul cutitelor plate versus cutite conice, inseamna sa reinventam roata. Un scurt search pe google "conical vs flat burrs" o sa livreze pagini incarcate de mii de postari si controverse. A fost si un mare test pe aceasta tema, iar una dintre concluzii este ca "“164 coffee professionals in Nice, could actually NOT taste the difference between a flat and a conical grinder [...] There is a taste difference between flat and conical burrs—but it’s soo small it’s hard to taste blind”

Asta nu inseamna sa punem egal intre toate rasnitele de pe piata. Cel putin la nivelul nostru de asteptari si cautari, trebuie sa urmarim rasnita per ansamblu, coreland puterea motorului cu marimea cutitelor, filosofia producatorului in acel model, constructia per ansamblu, reputatia brand-ului in domeniul cafelei. Niste cutite mari puse in miscare de un motor puternic, vor scurta enorm timpul de macinare, minimizand incalzirea cafelei si deci conservand din arome. Aici vom arunca o privire si la rotatiile pe minut, dar in aceeasi corelare cu puterea motorului si marimea si tipul cutitelor. Oricum, nu trebuie sa comparam mere cu pere, adica marimi de cutite plate cu marimi de cutite conice.

Mi-a venit acum ideea de a face si un tabel comparativ, pe care va invit sa-l completati (este editabil online) cu ce mai aveti pe acasa sau apreciati:
https://drive.google.com/file/d/0B8pXhrm...sp=sharing

Un canal de youtube este creat dar nu la modul profesionist. Ma tot pregatesc de un an sa incep interviurile Espressoman Smile cu oamenii importanti din domeniu. Dar au aparut alte prioritati si am lasat-o mai usor. Oricum, luna aceasta imi vin lavalierele (400E m-au costat) deci niste pasi timizi se fac Smile Mai nasol este ca voi filma ("Full HD") cu o tableta si un telefon mobil, caci DSLR-ul meu Nikon D60 nu filma pe atunci si o camera profi nu cred ca iau prea curand. Poate doar sa schimb body-ul de D60 cu ceva mai nou. Dar pentru inceput am pus accent mai mare pe sunet decat pe imagine.

Black Coffee Friday va fi luna aceasta, cel mai probabil pe 29 sau 29-1 Smile E de vazut, caci importatorii decid, nu eu, ei oferind direct aceste reduceri. Ma rog, reduceri sunt tot timpul anului pe pagina dedicata, datorita relatiei privilegiate importatori/forum.

Despre plasticul de pe I2/Lelit nu am vazut reclamatii pe forumurile de afara. Nu cedeaza ele asa usor, mai ales in scenariul de utilizare casnica.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#23
(19-11-2013, 01:16)Lyvyoo Wrote: Poate doar sa schimb body-ul de D60 cu ceva mai nou.

Te pot ajuta eu cu un D40. Tongue Cool
Expobar Leva | Gaggia Evo | Eureka Single Dose | Fiorenzato F5 | Kinu Phoenix | Aeropress | V60
Prev: Lelit 41TEM | Gaggia MDF
 
Reply
#24
Dupa 2 ani si ceva m-asi cam desparti de Vario.Vreau evident o rasnita care sa imi livreze o macinatura superioara pentru rezultate notabile in ceasca si care in acelasi timp sa fie stabila si sa aibe o retentie cat mai mica.Cam mult nu-i asa?Greu de cumulat atatea calitati.Nu stiu ce sa aleg intre CEADO ,MACAP si ce o mai fi, asa pana in 3000 de lei.
LELIT Bianca black V3, Bentwood,Bravo Tools, Vst 18, 20,25.
 
Reply
#25
Faceti lobby la Hedone pentru un mini-Honne Wink
Sa o botezam deja... ce-ar fi sa ii zicem... Honette Big Grin
 
Reply
#26
Daca nu te grabesti deloc, Curand voi comanda un kinu m47. Iar apoi voi scoate vario la vanzare caci nu sunt multumit de ea. Sau........ kinu daca nu e peste vario. Si nu ma refer la comoditate.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario
 
Reply
#27
Nu vreau manuala.Oricum, multumesc.
LELIT Bianca black V3, Bentwood,Bravo Tools, Vst 18, 20,25.
 
Reply
#28
[quote='organon' pid='63349' dateline='14896467
....Nu stiu ce sa aleg intre CEADO ,MACAP si ce o mai fi, asa pana in 3000 de lei.
[/quote]

Esti espressoman cu vechime si sunt convins ca stii ce doresti de la o rasnita pentru utilizare casnica.
CEADO nu stiu cum se comporta insa MACAP M4D (o am la birou) desi este este o rasnita robusta, silentioasa, rapida, curata si cu o macinatura corespunzatoare, are retentie destul de mare.

In opinia mea, Honne este ideala pentru utilizare casnica. Desi finisajele nu sunt cele mai avansate zgomotul in timpul rasnirii nu este cel mai mic iar introducerea boabelor necesita atentie , retentia aproape de zero grame si calitatea macinaturii o recomanda ca fiind o optiune foarte serioasa.
Ce e drept, cam depaseste bugetul pe care ti l-ai propus insa, poate ca producatorul mai are ceva rezerve pentru a face aceasta rasnita mai accesibila pasionatilor de espresso pentru acasa.
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)
 
 
 
Reply
#29
Cred ca o sa mai astept totusi.Poate se mai coace si Hone,inca e prea cruda pentru mine si poate mai pune ceva pe ea. Smile
LELIT Bianca black V3, Bentwood,Bravo Tools, Vst 18, 20,25.
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)