• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


mazzer major

#1
Salutare, tocmai a intrat în posesia unui Mazzer Major(desigur că SH) și trebuie să-i schimb o piesă, mai exact roata cu care selectezi finețea mărunțirii bobului.
Eu o folosesc deocamdată pentru presa franceză și nu am nevoie de o măcinare mai fină dar pe viitor o să-mi trebuiască și ceva mai fin pentru espresso.
Piesa se vede în imaginea asta și are numărul MAZ. 108.
Roata nu lipsește, doar că e puțin îndoită și nu reușesc să o rotesc la maxim, proprietarul zice că a căzut de pe raft.
Vreun magazin de unde aș putea-o achiziționa? eu nu am găsit.
Eventual o să încerc cu un strung dar parcă mi-e frică să n-o stric mai tare.
 
Reply
#2
Incearca aici. Vezi ca e sub alt cod, nu au pe site dar poti pune o intrebare la contact@mag-pro.ro .
 
Reply
#3
Ar trebui sa rezolvi. Daca nici asa nu reusesti, intra pe http://www.mazzer.com/contatti.asp si intreaba-i de vreun dealer autorizat care vinde piese, in Romania. Cand am avut o nelamurire au fost destul de prompti ca si timp de raspuns,
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#4
Sambata am intrat si eu in posesia unui Mazzer Major SH, facand un upgrade de la Hario Mini Smile .
Primul lucru, l-am curatat.
Am scos din el 3g de cafea, din care 1.5 era ascuns sub cutitul fixat pe ax (aici macinatura intra doar o singura data si nu mai iese pana la o noua curatare).

La prima pornire cu 14g, am ramas cu -3g, la urmatoarele rasniri pierd doar sub 1g (dupa ce dau vreo 2 capace cu tamperul de plastic, astfel curatand iesirea), care este imprastiat in dozator (pe viitor o sa incerc sa scap si de asta).
In camera de macinare, nu mai ramane cafea, probabil din cauza paletelor uriase.
Pana acum, am facut doar 4 "cafele", din care 3 au fost ciorbe rapide si cu 1 am blocat complet pompa.
Consistenta: mda, nu se compara cu Hario Mini (cu altceva n-am putut compara).


Attached Files Thumbnail(s)
                       
Gaggia Classic + PF Bottomless + OPV Bezzera + VST RDGL 15g + Teava Silvia V3 + PID Espressuino + Pressure Sensor + Volumetric Sensor + Teava Preincalzire + Manometer + Mazzer Major Doserless Mod + Hario Mini Mill stepless + Tamper inox 58mm + DIY Fluid Bed Roaster + PID Roastuino
 
Reply
#5
(28-10-2013, 12:48)csabitec Wrote: Am scos din el 3g de cafea, din care 1.5 era ascuns sub cutitul fixat pe ax (aici macinatura intra doar o singura data si nu mai iese pana la o noua curatare).

Sa o stapanesti cu placere si sa ne prezinti in curand si "varianta electro" Smile

Daca e asa cu cele 3g, atunci sa ai grija sa o cureti frecvent, caci cafeaua rancezeste si nu se stie ce aroma subtila va furniza Smile
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#6
Mersi,

Nu cred ca va ajunge electro Smile .
Folosesc single dose si nu prea are rost comanda electronica.

Ce intra sub cutit, o singura data (1.5g), nu mai iese.
Cred ca la fel se intampla si cu alte rasnite (am citit pe net).

(28-10-2013, 13:28)Lyvyoo Wrote:
(28-10-2013, 12:48)csabitec Wrote: Am scos din el 3g de cafea, din care 1.5 era ascuns sub cutitul fixat pe ax (aici macinatura intra doar o singura data si nu mai iese pana la o noua curatare).

Sa o stapanesti cu placere si sa ne prezinti in curand si "varianta electro" Smile

Daca e asa cu cele 3g, atunci sa ai grija sa o cureti frecvent, caci cafeaua rancezeste si nu se stie ce aroma subtila va furniza Smile
Gaggia Classic + PF Bottomless + OPV Bezzera + VST RDGL 15g + Teava Silvia V3 + PID Espressuino + Pressure Sensor + Volumetric Sensor + Teava Preincalzire + Manometer + Mazzer Major Doserless Mod + Hario Mini Mill stepless + Tamper inox 58mm + DIY Fluid Bed Roaster + PID Roastuino
 
Reply
#7
(28-10-2013, 13:48)csabitec Wrote: Ce intra sub cutit, o singura data (1.5g), nu mai iese.
Cred ca la fel se intampla si cu alte rasnite (am citit pe net).
Pot confirma si eu, pentru Vario. Astazi, dupa ce am desfacut-o (pana actiona sarea de lamaie la Lelitza) si i-am dat jos cutitele, cam asa am scos, doar ca asta era mai fin macinata ca restul. Ce m-a incantat este ca si shot-ul care a urmat era mai bogat in arome.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Brikka|Aero Press|Anfim Lusso|Kinu M47F|Aillio R1 Bullet|.
 
Reply
#8
Am dat jos dozatorul (doar ma incurca) si am pus un shaker taiat (10RON cu reducere de la Carrefour) iar golul in spatele dozatorului am acoperit cu o placa de aluminiu (0.8mm de la OBI cu 20RON).
Nu e cea mai buna solutie, deoarece fundul e prea mare si abia intra in PF, dar o sa incerc sa prelungesc cu un pahar de inox, iar cealalta problema e ca macinatura se incarca un pic electrostatic (nu asa de grav ca si in filmulet) si se formeaza o pelicula subtire pe cana, solutia ar fi instalarea unui grilaj pe canal, dar acesta ar bloca cam 4g de cafea.

Video fara grilaj antistatic si cu grilaj antistatic.


Attached Files Thumbnail(s)
           
Gaggia Classic + PF Bottomless + OPV Bezzera + VST RDGL 15g + Teava Silvia V3 + PID Espressuino + Pressure Sensor + Volumetric Sensor + Teava Preincalzire + Manometer + Mazzer Major Doserless Mod + Hario Mini Mill stepless + Tamper inox 58mm + DIY Fluid Bed Roaster + PID Roastuino
 
Reply
#9
Am incercat o perie antistatica lipit pe canal.
Nu-i asa de eficient ca un grilaj, dar reduce mult incarcarea electrostatica.
Ideal ar fi un grilaj mobil.


Attached Files Thumbnail(s)
   
Gaggia Classic + PF Bottomless + OPV Bezzera + VST RDGL 15g + Teava Silvia V3 + PID Espressuino + Pressure Sensor + Volumetric Sensor + Teava Preincalzire + Manometer + Mazzer Major Doserless Mod + Hario Mini Mill stepless + Tamper inox 58mm + DIY Fluid Bed Roaster + PID Roastuino
 
Reply
#10
Retentie Rasnita Mazzer Major
Gaggia Classic + PF Bottomless + OPV Bezzera + VST RDGL 15g + Teava Silvia V3 + PID Espressuino + Pressure Sensor + Volumetric Sensor + Teava Preincalzire + Manometer + Mazzer Major Doserless Mod + Hario Mini Mill stepless + Tamper inox 58mm + DIY Fluid Bed Roaster + PID Roastuino
 
Reply
#11
Cand am vazut pensula mi-am amintit de fostul meu Cunill, iar Pascalau cred ca se regaseste si el in clip Smile

Acele 1.5g care raman acolo constant, se reimprospateaza la fiecare rasnire sau raman pana la o eventuala curatare?
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#12
(10-11-2013, 15:49)Lyvyoo Wrote: Cand am vazut pensula mi-am amintit de fostul meu Cunill, iar Pascalau cred ca se regaseste si el in clip Smile

Acele 1.5g care raman acolo constant, se reimprospateaza la fiecare rasnire sau raman pana la o eventuala curatare?

Raman acolo pana la curatare (pana se demonteaza cutitul de jos).
Cafeaua intra acolo din cauza fortei centrifuge, pana se umple golul intre cutit si suport.
Gaggia Classic + PF Bottomless + OPV Bezzera + VST RDGL 15g + Teava Silvia V3 + PID Espressuino + Pressure Sensor + Volumetric Sensor + Teava Preincalzire + Manometer + Mazzer Major Doserless Mod + Hario Mini Mill stepless + Tamper inox 58mm + DIY Fluid Bed Roaster + PID Roastuino
 
Reply
#13
Si daca stai mai mult de 2/3 luni cu ea necuratata nu e risc de rancezire?
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#14
(10-11-2013, 16:08)Lyvyoo Wrote: Si daca stai mai mult de 2/3 luni cu ea necuratata nu e risc de rancezire?

Nu stiu.
Ce ramane acolo blocat, nu mai are contact cu boabele de cafea.
Gaggia Classic + PF Bottomless + OPV Bezzera + VST RDGL 15g + Teava Silvia V3 + PID Espressuino + Pressure Sensor + Volumetric Sensor + Teava Preincalzire + Manometer + Mazzer Major Doserless Mod + Hario Mini Mill stepless + Tamper inox 58mm + DIY Fluid Bed Roaster + PID Roastuino
 
Reply
#15
Wow..0.1? Este extraordinar...eu, la un moment dat, cand aveam compak, renuntasem la a mai curata cafeaua cu pensula. Cel putin dimineata... Si totusi cred ca as putea sa o fac din nou pt un major...Big Grin
Dip Dks65 || Nuova Simonelli Oscar 
 
Reply
#16
(11-11-2013, 01:37)nickso Wrote: Wow..0.1? Este extraordinar...eu, la un moment dat, cand aveam compak, renuntasem la a mai curata cafeaua cu pensula. Cel putin dimineata... Si totusi cred ca as putea sa o fac din nou pt un major...Big Grin

Mini cat are pe canal?
Daca dai cu pensula (nu stiu cum), cred ca si la tine tinde spre 0.
Gaggia Classic + PF Bottomless + OPV Bezzera + VST RDGL 15g + Teava Silvia V3 + PID Espressuino + Pressure Sensor + Volumetric Sensor + Teava Preincalzire + Manometer + Mazzer Major Doserless Mod + Hario Mini Mill stepless + Tamper inox 58mm + DIY Fluid Bed Roaster + PID Roastuino
 
Reply
#17
Nu am acces la acel tunel...dar nici nu ma complic. Daca trece mult timp, de la ultima cafea, arunc o cantitate mica. Daca au trecut maxim 24 de ore, si vorbim despre cafeaua de dimineata, fac prima cafea cu lapte...si nu se simte nimic. Nu ca as fi simtit ceva diferit vreodata de la cafeaua ramasa...plus ca oricum eu tin boabele in rasnita si mai ramane si cafea sfaramata intre cutite.

Nu mai tin bine minte cat retine mini...parca putin peste 2g...
Dip Dks65 || Nuova Simonelli Oscar 
 
Reply
#18
(11-11-2013, 10:39)nickso Wrote: Nu am acces la acel tunel...dar nici nu ma complic. Daca trece mult timp, de la ultima cafea, arunc o cantitate mica. Daca au trecut maxim 24 de ore, si vorbim despre cafeaua de dimineata, fac prima cafea cu lapte...si nu se simte nimic. Nu ca as fi simtit ceva diferit vreodata de la cafeaua ramasa...plus ca oricum eu tin boabele in rasnita si mai ramane si cafea sfaramata intre cutite.

Nu mai tin bine minte cat retine mini...parca putin peste 2g...

Varianta asta, o sa incerc si eu.
Un mic hopper pt. boabe + timer de la PID (problema e, daca modific granulatia des, trebuie sa modific si timpul rasnirii).

Tot ma gandeam sa pun sau nu acest link, dar in strainatate am vazut, ca mai multi folosesc aceasta solutie Smile , pt. curatarea canalului de iesire de la rasnita.
Se foloseste doar la single dose.
Dupa ce rasnita a terminat de rasnit, se da cu palma peste el, astfel rasnita va scuipa tot ce are inauntru.
Gaggia Classic + PF Bottomless + OPV Bezzera + VST RDGL 15g + Teava Silvia V3 + PID Espressuino + Pressure Sensor + Volumetric Sensor + Teava Preincalzire + Manometer + Mazzer Major Doserless Mod + Hario Mini Mill stepless + Tamper inox 58mm + DIY Fluid Bed Roaster + PID Roastuino
 
Reply
#19
Da...in functie de granulatie, la acelasi timp de rasnire, scoate cantitati diferite...

Acea para sa o pui unde? Si de ce doar la single dose?
Dip Dks65 || Nuova Simonelli Oscar 
 
Reply
#20
(11-11-2013, 14:32)nickso Wrote: Da...in functie de granulatie, la acelasi timp de rasnire, scoate cantitati diferite...

Acea para sa o pui unde? Si de ce doar la single dose?

Pui in loc de hopper (pe gaura) si la sfarsit dupa rasnire dai peste el (va sufla tot afara).
Gaggia Classic + PF Bottomless + OPV Bezzera + VST RDGL 15g + Teava Silvia V3 + PID Espressuino + Pressure Sensor + Volumetric Sensor + Teava Preincalzire + Manometer + Mazzer Major Doserless Mod + Hario Mini Mill stepless + Tamper inox 58mm + DIY Fluid Bed Roaster + PID Roastuino
 
Reply
#21
Nu merita in utilizare cotidiana....poate doar pt teste
Dip Dks65 || Nuova Simonelli Oscar 
 
Reply
#22
Eu de ani de zile de cand am mazzer-ul folosesc asa ceva: http://www.f64.ro/kaiser-6305-mini-blowe...e-aer.html
E cam acelasi lucru, insa te scapa de privirile 'ciudate' pe care le poti primi folosind pompa de clisma Smile
La Spaziale 3000 (2 grupuri) | Mazzer Mestre (Super Jolly) | naked PF | 53mm steel/wood tamper | Aerobie Aeropress | Mahlkönig Vario | Bodum Frenchpress | Hario V60 dripper| Kalita kettle 0,7l | Tiamo K01 dripper | Butlers Moka 1 cup | Incalzitor apa Electrolux | etc...
 
Reply
#23
Tare asta Smile))
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#24
(11-11-2013, 19:30)Ernest Valentin Wrote: Eu de ani de zile de cand am mazzer-ul folosesc asa ceva: http://www.f64.ro/kaiser-6305-mini-blowe...e-aer.html
E cam acelasi lucru, insa te scapa de privirile 'ciudate' pe care le poti primi folosind pompa de clisma Smile

Exact la fel am si eu pt. aparat foto, dar asta cred ca poti folosi sa curati canalul doar din exterior, nu prea se aseaza in locul hopperului.
Oricum n-am incercat nici o varianta, raman la pensula.
Gaggia Classic + PF Bottomless + OPV Bezzera + VST RDGL 15g + Teava Silvia V3 + PID Espressuino + Pressure Sensor + Volumetric Sensor + Teava Preincalzire + Manometer + Mazzer Major Doserless Mod + Hario Mini Mill stepless + Tamper inox 58mm + DIY Fluid Bed Roaster + PID Roastuino
 
Reply
#25
Repet si aici postul din thread-ul Modificare Mazzer SuperJolly in doserless pt. utilizare acasa. ca sa ajunga informatia la mai multi colegi de forum, poate sunt interesati.

Am cautat si am intrebat la diferite firme/meseriasi daca pot produce/confectiona acel con de inox, insa nu am primit niciun raspuns afirmativ.
Acum cateva zile am gasit aceasta modificare si dupa 3 zile de cautari si discutii cu olandezi si belgieni care cereau 48euro pentru costuri de expeditii, am gasit aici la un cost mai mult decat decent - 15USD cu transport inclus. Solutia mi se pare foarte apropiata, cel putin la nivel vizual, de varianta de 177 USD.
Am comandat acum, va anunt cand soseste si mai ales cum arata montat.
 
Reply
#26
(16-07-2014, 22:35)cosssoft Wrote: Repet si aici postul din thread-ul Modificare Mazzer SuperJolly in doserless pt. utilizare acasa. ca sa ajunga informatia la mai multi colegi de forum, poate sunt interesati.
In varianta cu pahar de pana acum ce nu era in ordine?
 
Reply
#27
Am vazut si eu madificarea bazata pe acea palnie de otel, dar am citeva nedumeriri Smile
Pe canalul ce leaga camera cutitelor de exterior raman pana la 3-4g, indiferent daca-i doser sau doserless. Cum rezolvi aceasta problema? Tot cu pensula sau pompa de aer?
Rocket Evoluzione V2 + Mazzer SJ + VST + Gene Cafe CBR-101
 
Reply
#28
@altul Care pahar? Eu am o sticla de zizin intoarsa care cere bobarnace pt a scutura totul si ma enerveaza si aspectul.
@CosminN inca nu am studiat problema, ma cam enerveaza insa.
 
Reply
#29
Photo 
(17-07-2014, 13:12)cosssoft Wrote: @altul Care pahar? Eu am o sticla de zizin intoarsa care cere bobarnace pt a scutura totul si ma enerveaza si aspectul.
Cred ca am facut o confuzie, csabitec si-a pus pahar de inox

(17-07-2014, 13:07)CosminN Wrote: Pe canalul ce leaga camera cutitelor de exterior raman pana la 3-4g, indiferent daca-i doser sau doserless. Cum rezolvi aceasta problema? Tot cu pensula sau pompa de aer?
Eu la o rasnita asemanatoare am taiat un canal pana la marginea cutitelor, in partea de jos a gaurii de iesire cafea.
Urmeaza sa pun un cioc de teava sau confectionat.
In felul asta dispare toata retinerea care se aduna in acea gaura

Am incercat sa folosesc o pompa de apa:
[Image: _vyr_202Pompa-Apa-Pentru-Sticle-Mari.jpg]

Dar nu avea eficienta.
 
Reply
#30
Am pus un pahar de inox (shaker), dar nu e perfect. Abia intra 1-2mm in PF, ca are diametru prea mare (asta e standardul la shakere), astfel cafeaua nu curge pe mijloc (in PF). La iesire avem nevoie de diametre mult mai mici, ca la SJ Doserless sau ca la palnia de mai sus.
Mai nou, pe acest shaker, pun un pahar de plastic de unica folosinta (se strange perfect pe shaker) si rasnesc direct in ea, dupa care torn in PF (pt. 2 cafele pe zi, e ok).
Gaggia Classic + PF Bottomless + OPV Bezzera + VST RDGL 15g + Teava Silvia V3 + PID Espressuino + Pressure Sensor + Volumetric Sensor + Teava Preincalzire + Manometer + Mazzer Major Doserless Mod + Hario Mini Mill stepless + Tamper inox 58mm + DIY Fluid Bed Roaster + PID Roastuino
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)